COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 547
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 150
Всеки има възможност да не пусне детето си на училище. Подава се заявление и декларация до директора по образец.

# 151
Имам чувството, че и лечението на ковид стана като на раково болните пациенти, които си умират у дома, без помощ. Дано да греша, и търся смисъл в думите на Симеонов, какъвто той не влага.

# 152
  • София
Сега по принцип е много лесно да се насочва гневът към Коце и Баце, но пандемията осветлява и проблеми от десетилетия.
Така е, но Борисов векува на поста, ако не се лъжа, та е особено актуално виновен, още повече той се биеше в гърдите през пролетта, както и сега, а нищо не са направили. Всичко правят в крачка, доколкото правят нещо, а всъщност само си говорят.

# 153
# 154
Симеонов иска 3-седмична карантина в страната

„Имам желание следващата седмица да проведем Коалиционен съвет, тъй като поради заболяването на министър-председателя такъв не е имало от доста време. Ще настоявам позицията на НФСБ да бъде приета и да се въведе минимум 3-седмична карантина, посочи той.

„Не използвам онзи неясен и безсмислен израз „затваряне на държавата“, който не носи никаква информация. Смятам, че трябва да бъдат затворени училищата, да се прекрати работата на всякакви заведения за обществено хранене, с изключение на кетъринг и разнасяне по домовете. Всякакви обществени мероприятия от спортен и културен характер – така, както направиха много други държави и това даде категоричен резултат.", заяви Симеонов.

За случая в Бургас:

Бих предпочел лекарите и специалистите да се произнесат по този случай. Аз мога да говоря като неспециалист, като човек, който няма познание по медицина. Не мисля, че младият човек е починал, защото се е наложило да чака. “. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в ефира на предаването „Неделята на NOVA” случая в Бургас, където млад мъж почина, лутайки се по болниците.

„Редно би било националният здравен инспектор или хората от Щаба да се произнесат. Моето лично мнение е, че човекът е докаран прекалено късно и, че даже да беше поставен на кислороден апарат за тези 4 часа, за които е каран от МБАЛ-Бургас до Белодробната болница и евентуално обратно. Майката казва, че още при първото транспортиране е започнал да посинява. Значи той е докаран прекалено късно. Даже да беше поставен на кислороден апарат и да беше интубиран, това нямаше да го спаси, защото става въпрос за последните часове от живота на този млад мъж. Да се хвърля вината върху здравеопазването не е особено коректно. Нека да се направи разследване, но аз мисля, че когато един човек почива в рамките на няколко часа, той вече е пътник особено когато става въпрос за заболял от коронавирус, където имаме двустранна пневмония, практическа липса на достатъчно кислород и невъзможност да бъде подаден кислород към този организъм“, коментира лидерът на НФСБ.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/simeonov-iska-3-sedmichna- … -stranata-2249541

Тесла, интелигентен човек си. Защо се впечатляваш от политик правещ си ПР със саморазправа с възрастни жени на границата?

# 155
Виж, и на мен ми е неудобно да го гледам напоследък, но много добре помня, като питаше съсловието как да им угоди. Цитираше цифри колко повече и повече пари се отпускат, но хората са все по-недоволни. За тези пропуснати моменти на възможности за реформи писах. Разбрах, че всеки се спасява поединично.

# 156
  • София
Не, не тръгват в София. Тръгват в другите градове, като условието е заболеваемостта да е под 15% в отделните училища.

# 157
Не, не тръгват в София. Тръгват в другите градове, като условието е заболеваемостта да е под 15% в отделните училища.

Заболеваемост? Това да не е грип? Деца, които са контактни с болни родители, също тръгват, така ли?

# 158
  • София
Чухте ли в новините да се споменава 15-годишното дете, починало от Ковид?

# 159
  • в страната на чудесата
Това истина ли е в крайна сметка?

# 160
Цитат
Имам чувството, че и лечението на ковид стана като на раково болните пациенти, които си умират у дома, без помощ. Дано да греша, и търся смисъл в думите на Симеонов, какъвто той не влага.
Мисля че има предвид че мъжа е бил в тежко състояние и фаталният изход е бил необратим, и не забавянето е пряката причина за смъртта. Дали е прав в конкретният случай не се наемам да кажа, със сигурност мъжа според мен е имал по големи шансове да оцелее, ако веднага е бил приет без да е бил размотаван насам натам, но точно колко са били по големи шансовете му, вероятно не много. Ако наистина е бил в много тежко състояние, ама ако е така, е трябвало да рискуват и веднага да го вкарат в ковид отделението и да почнат да го лекуват, а не да го размотават, въпреки че е нямало доказан Ковид, защото шанса да не е с Ковид а с друго, е малък, а той явно е посинявал и вече е берял душа.

Цитат
Тесла, интелигентен човек си. Защо се впечатляваш от политик правещ си ПР със саморазправа с възрастни жени на границата?
Абе знам че е правил много глупости Симеонов, той беше обидил жестоко и майките на деца с увреждания, но в тая ситуация ми харесва позицията която има, да ти кажа не ме интересува дали си прави ПР, някой трябва на политическата сцена да каже, че вървим по грешен път не можем да продължаваме да сме с най леките мерки в Европа защото починалите ще са много накрая. Той реално опонира в момента на Борисов който не иска да затяга мерките защото в Европа това не давало резултат, което е категорично невярно твърдение. На мен ми се иска повече политически сили да поискат затягане, БСП, защо мълчат, Демократична България къде са, от Отровното трио чух критика към Борисов че е вреден в момента в тази ситуация защото го е страх да затегне мерките, но за мен необяснимо БСП и ДБ мълчат, явно искат Борисов да доведе страната до пълна катастрофа за да приключи политическата му кариера през пролетта, като не му пречат да си води тази пагубна политика с невзимане на мерки срещу вируса. Според мен те нарочно мълчат в момента за да го оставят на спокойствие тотално да се закопае чрез вируса. Което никак не ме радва, защото показва че гонят партийни интереси а не показват държавническо поведение, каквото би трябвало да имат.

# 161
https://m.bg-mamma.com/?topic=1271483.msg41798604#
Пускам линк към петицията за продължаване на електронното обучение. От вчера , когато аз подписах, е събрала нови хиляда подписа, но бавничко върви ми се струва.

# 162
  • София
Цитирам министъра на образованието. Изненадани сте? И аз бях. Но реших, че при положение, че активно болните са повече от карантинираните е "нормално".
Те антиген позитивните ходят на работа, и не само. И да, точно така каза - заболеваемост.
В обедните новини на БТВ беше официално съобщено за 15 годишното момче. Да, истина е.

# 163
Няма условие за преминаване в присъствено обучение. Точно обратното. Просто така е решил регионалният ( областен или общински) щаб.

# 164
  • При семейството си
Това истина ли е в крайна сметка?

Подозирам, че детето е с увреждания и това е “причината” да не се коментира. Няма да коментирам и аз, че...

Общи условия

Активация на акаунт