COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 005
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 845
Да, все по-често чувам израза "Аз ще изчакам с ваксинирането, нека да видя какво ще стане". Излиза, че някои хора нека там да се ваксинират, да ги видим тях, а ние, с по-ценния живот ще изчакаме. Тотален егоизъм.
Не, просто за всеки човек неговия собствен живот е по-ценен от живота на другите. Нима с теб не е така? Или очакваш някой да ти повярва, че животът на другите за теб е по-ценен от собствения ти живот?

# 19 846
Никой няма да те кара да се ваксинираш, но като неваксиниран човек, няма да имаш достъп до някои неща. Ако в едно помещение има само ваксинирани, те не могат взаимно да се заразят, но ако ти влезеш при тях, ще се заразиш.

# 19 847
Да, все по-често чувам израза "Аз ще изчакам с ваксинирането, нека да видя какво ще стане". Излиза, че някои хора нека там да се ваксинират, да ги видим тях, а ние, с по-ценния живот ще изчакаме. Тотален егоизъм.
Не, просто за всеки човек неговия собствен живот е по-ценен от живота на другите. Нима с теб не е така? Или очакваш някой да ти повярва, че животът на другите за теб е по-ценен от собствения ти живот?

Така е.
И в тази връзка не съм съгласна някой, с безотговорното си поведение, да бъде опасност за мен.
Или ти си си съгласна?

Щатите удариха половин милион починали. Scream

# 19 848
Да бе, като няма паспорти как ще знаят кой има и кой няма. Аз го изкарах, нямам необходимост.

# 19 849
Лейка, с цялото ми уважение към теб и ценните ти мнения и разяснения в темата ще ми позволиш да не се съглася. Много други професии също го отнесоха- и помията, и ниските заплати, и риска, че и дори принуда за ваксинация -визирам учителите. Дори четох от така подигравания тук Велков, че за два месеца са починали 100 учители и персонал в училищата, докато за времето на цялата пандемия лекари и мед. персонал не надхвърлят май 70 човека и си правя сметка за риска и къде е повече опасно. Да не пиша за касиерите в големите вериги и там персонала, вярно не работят с едни и същи хора в магазините , но риска е голям и не знам някъде и в коя група са включени. Дори хора работещи с деца с особени проблеми или как се водят не попадат никъде в списъците се оплакваше една дама и издирваше къде и как да се запише. Та... нека да сме обективни. Дори тук чета...ама учителите да се боцнат и да ходят да работят, ама то ако родителите не са боцнати файда няма не знам дали не го отчитате, защото децата си ги носят вируса вкъщи от съучениците подарък (те нали пък само настинали) Та то е един кръг и бумеранг дори , но не знам кога ще го разберем.
Стигнаха до учителите да давали пример, ама лекарите да имат свой избор щото дали каквото могат. Ми на мен учителя не ми е приоритет за пример пред лекар по време на пандемия. Даже никакъв пример не ми е не може да ме мотивира, нито пък той ще ми защити детето в опасна среда. Докато един лекар отивайки на преглед съм сама с него в кабинета и там вече ...друго си е. Та ако почнем да чоплим и да сме обективни... ама не винаги ни изнася. Всеки си гледа себе си и интереса си. Хубаво е това, ама сме свързани и аз не съм Майка Тереза, ама...в случай съм навързана с хора дето не искам и трябва да се вълнувам и за тях, за да съм аз добре уж, ама не става и не става.

Eстествено, че ще има повече заразени учители от лекари. Както казвате в кабинета на лекаря си сам и за кратко. Не седят 30 човека по половин ден при тях, а имат и защитно облекло. Нямам никакъв интерес от тезата, но в името на обективността да признаем , че е така.

# 19 850
Никой няма да те кара да се ваксинираш, но като неваксиниран човек, няма да имаш достъп до някои неща. Ако в едно помещение има само ваксинирани, те не могат взаимно да се заразят, но ако ти влезеш при тях, ще се заразиш.
Напротив те могат да се заразят, могат да заразяват, но процесът при тях ще се задържи в носоглътката и за по-кратко време и те няма да прекарат тежко. При положение, че вирусът е най-заразен когато е в носоглътката мен какво ме грее че те ще изкарат леко като продължават да заразяват? Излиза че те представляват същата опасност за обществото като всички други. Ако тази останала част също се защити с ваксина или преболедува се очаква също да изкарва по-леко. И след време ще има основно ваксинирани и преболедували, които ще карат уж леко. Все още не се знае колко държи имунитетът след ковид, може да е като при варицела, ваксините да защитават за кратко, а преболедувалите да имат доживотен имунитет. Всеки си поема риска как да изкара. И всички могат да заразяват.

# 19 851
  • София
Оставам с впечатлението, че е най-добре да върнем на Брюксел вече поръчаните ваксини, явно са излишни... Е, да, Швейцария е готова с план за вдигане на карантината, Израел отваря фитнеси и кръчми, но, хей!, ние знаме, че те бъркат!

# 19 852
А това е за възрастния мъж с инфаркт.
https://www.in.gr/2021/02/16/greece/kriti-pou-ofeiletai-o-thanat … a-ton-emvoliasmo/

Крит: Какво е причинило смъртта на възрастния мъж след ваксинацията

Смъртта на 85-годишния в университетската болница в Ираклион няколко минути след ваксинацията му срещу коронавирус се дължи на инфаркт на миокарда .

Както се оказва, „не бе открита находка в подкрепа на анафилактична реакция или друга реакция, свързана с ваксината“.

Според констатациите на некропсията - некропсия "във връзка със загубата на нашия съгражданин ФА. 85 години, малко след ваксинацията му, загубата му се дължи на коронарна стеноза и хипертрофична болест на сърцето, докато не е открита констатация в подкрепа на анафилактична реакция или друга, свързана с ваксинацията ".

Администрацията изказва своите сърдечни съболезнования на семейството му.

Припомня се, че старецът е получил ваксината и е бил накаран да изчака, когато внезапно е паднал. Лекарите хукнаха, преназначиха го, но преди да успеят да го заведат в интензивното отделение, мъжът претърпя втора спирка и почина.

# 19 853
Ако в затворено помещение стоят лицето Х и лицето У, които са ваксинирани, шанса да се заразят един от друг е изключително малка. Ако все пак лицето Х зарази лицето У, то лицето У ще го изкара много, много леко - като настинка. Ако, обаче при тях влезе лицето Z, което не е ваксинирано, има шанс то да се зарази от тях, както и вероятност да изкара болестта тежко. Та в този ред на мисли, не е ли по-добре човек да се ваксинира и, ако  евентуално се зарази, да изкара болестта леко, отколкото да не се ваксинира и да рискува вместо 3 седмици на плажа на някой курорт, да лежи 3 седмици в болница?

Не налагам мнението си, но лично аз предпочитам да се боцна двата пъти и да си обикалям навсякъде спокойно, разбира се спазвайки мерките с маските и ДДД, отколкото да се страхувам при всяко потичане на носа дали случайно не съм хванала някъде нещо и, ако да дали ще го изкарам леко или ще стана клиент на ВМА /ако имам късмет/.

# 19 854
  • София
Загадката е в нетестването. Не тестваш - нямаш случаи.
Чувствително увеличение на смъртността нама как да се случи, защото смъртността от ковид е 0,3-0,5%.....
Имат много по-висока смъртност от най-различни други болести и липса на хигиена.
Както и друг път съм писала, престъпно е бедни държави с много по-сериозни проблеми да отделят внимание и ресурс за ковид.
Това категорично НЕ Е ВЯРНО.
Смъртността на Ковид се изчислява на 0,5-1,45% от заболелите. От всички заболели, не от откритите.

Забравих да добавя.
0,5% се очаква в страните, които държат вируса под контрол, например Южна Корея, Австралия, Канада, Финландия, Дания.
В страни, които са със слаба здравна система и тя се претовари, смъртността логично се вдига.

А как знаят колко са заболелите, като не са ги открили?!?
Не си се тествал - не са те открили - не се водиш заболял.

# 19 855
Много интересно, то ваксини няма, вие се разправяте кой искал и кой не искал да се ваксинира.
А ако имаше ваксини, този въпрос нямаше ли да стои на дневен ред?

# 19 856
Ако в затворено помещение стоят лицето Х и лицето У, които са ваксинирани, шанса да се заразят един от друг е изключително малка. Ако все пак лицето Х зарази лицето У, то лицето У ще го изкара много, много леко - като настинка. Ако, обаче при тях влезе лицето Z, което не е ваксинирано, има шанс то да се зарази от тях, както и вероятност да изкара болестта тежко. Та в този ред на мисли, не е ли по-добре човек да се ваксинира и, ако  евентуално се зарази, да изкара болестта леко, отколкото да не се ваксинира и да рискува вместо 3 седмици на плажа на някой курорт, да лежи 3 седмици в болница?

Не налагам мнението си, но лично аз предпочитам да се боцна двата пъти и да си обикалям навсякъде спокойно, разбира се спазвайки мерките с маските и ДДД, отколкото да се страхувам при всяко потичане на носа дали случайно не съм хванала някъде нещо и, ако да дали ще го изкарам леко или ще стана клиент на ВМА /ако имам късмет/.
Така казано има логика. Но да се обвиняват неваксинираните за опасни, а ваксинираните за безопасни е подвеждащо. Ваксинираните са по-защитени.
От неваксинираните с тия вълни скоро ще има два варианта или преболедувал или умрял. Мисля че в България преболедувалите са доста. И точно те в повечето случаи не искат ваксини.  
За всички стои въпроса имунитетът от ваксина по-дълъг и ефективен ли е от имунитета от преболедуване? И тези нови щамове дали избягват имунитета от ваксина и от преболедуване?
Както и остава евентуално изборът на непреболедувалите, ако има ваксини разбира се, да изберат дали искат да се ваксинират или ще рискуват да преболедуват.

Иначе за маските, според мен, ако голяма част от обществото е ваксинирана или преболедувала, може би е най-адекватно маските да останат за защита на тези, които трябва да се пазят от тежко прекарване, т.е неваксинираните и непреболедувалите. Другите, дори в някаква степен да разпространяват вируса ако го срещнат, докато той е за кратко в носоглътката би трябвало да изкарват леко и ще са мнозинство. Иначе цял живот излиза всички да ходим с маски за  да не срещаме вируса по естествен начин, т.е. да не поддържаме естествената си имунна защита срещу него дори и да караме леко.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 14:01 от Sparkles

# 19 857
И черешката на тортата... Joy

https://www.google.com/amp/s/www.reader.gr/news/koinonia/emvolio … emvolio-ton%3famp

ВАКСИНА - КОВИД 19

Корфу: Лекарят твърди, че е бил парализиран след ваксината - Той е обвинен в "изфабрикуван случай"

Сряда, 17 февруари 11:57 ч

Случаят с парализиран лекар в Корфу след неговата ваксинация поема нов обрат, след оплакването, че ... той се преструва, че е парализиран, защото е отстранен от длъжността си поради факта, че ваксинира познати извън реда.

Новината, че друг член на медицинския персонал на болница в Корфу е претърпял парализа на крайниците, след ваксинацията му, предизвика безпокойство.

Според доклада на corfutvnews от вчера д-р Спирос Скиадопулос е бил лекуван със "слабост в долните крайници", докато от сутринта са извършени няколко прегледа и пункции, за да се установи причината за сериозните му симптоми.

Съобщава се, че г-н Скиадопулос е получил втората доза от коронавирусната ваксина в понеделник и същата нощ е показал парализа на долните крайници и болка в долната част на гърба.

Припомня се, че медицинска сестра от същата болница вече беше парализирана от автоимунния неврологичен синдром Guillain-Barre след нейната ваксинация, като лекарите обаче изясниха, че парализата не е симптом на ваксината.

„Той не е парализиран - Ваксинира своите познати извън строя“

Професорът по пулмология и интензивно лечение Теодорос Василакопулос обаче даде съвсем различна перспектива за случилото се с г-н Скиадопулос.

В изказване по Open TV професорът, наред с други неща, твърди, че зад инцидента няма страничен ефект от ваксината, но изборът на колегата му да позволи на гражданите да бъдат ваксинирани, заобикаляйки приоритизирането, дадено от компетентния комитет.

„Информацията ми казва, че лекарят е бил прегледан и не е имал парализа“, отбеляза той характерно.

Той дори заяви, че неговият колега е отговорен за ваксинациите в Здравния център на градската преса на Корфу, където е избрал да ваксинира някои извън строя, някои от неговите познати, "в резултат на което той е отстранен от длъжността си, докато заклет Административен изпит ".

„Преди да приключи EDE, той отиде в болницата и каза, че има задух, прегледан е, няма нищо и на следващия ден от страх му каза, че ... краката му са ампутирани“, Г-н Василакопулос заяви, подчертавайки всъщност, че журналистът, донесъл терор на ваксините в Гърция с уведомяването за изданието, е един от хората, които са били ваксинирани извън строя ".

# 19 858
  • София
Най-добре ще бъде ваксините да спират разпространението, ама засега няма такива новини. По-малкото зло е човек да избегне тежки последици.

# 19 859
Много интересно, то ваксини няма, вие се разправяте кой искал и кой не искал да се ваксинира.
А ако имаше ваксини, този въпрос нямаше ли да стои на дневен ред?

Ако има ваксини за всички желаещи, тогава да. Но ваксините вървят много бавно дори при първата ваксинация поне в България, за бустъри дори не смея и да си помисля.
Освен това като че ли на никого не му прави впечатление, че най-рисковата група - пенсионерите ще се ваксинират последни и то с ваксина, чиято ефективност не е много ясна за тяхната възрастова група + доказано неефективна срещу новите имуноизбягващи мутации.

Общи условия

Активация на акаунт