COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 634
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 250
Някой знае ли в кои кабинети в Пирогов се правят ваксини с Модерна, за да се чака за изостанали дози?
Няма такова нещо, изостанали/несложени/неявили се за ваксини да се предлагат на случайно чакащи на опашка. Всичко е под списък.

Придружих мъжа ми тази сутрин, каза, че вътре се попълва информирана декларация, шишета са наредрни пред вас. На картончето от едната страна е логото на сложената ваксина, цветно като календарче, /няма как да се обърка какво е слагано първи път и кое втори. От другата страна - името, стикер на сериен номер като при кучетата, дата на поставяне и дата за втора доза.
Всякакви спекулации, че не е ясно с какво боцкат, за мен са фейсбуки измислени.

Два пъти говорихме с ЛЛ преди да му сложат ваксина,  той ни потвърди, че в момента в България има само Астра занека. Не каза, че е лоша ваксина, а че от модификация вече позната.

Днес в болницата са казали на мъжа ми, че по списък са към 600 за сутринта и, че имат налична Астра занека и с нея ваксинират.

# 20 251
И на мен ми дадоха някакъв телефон. На него " Разговорът не може да бъде осъществен "

Да не е на РЗИ, техният за ваксинациите работи следобед, преди това казва така.

Хепи, личният лекар би трябвало да ти даде най-адекватен отговор коя ваксина да искаш. На мен за същото - 1. Модерна, 2. Бионтех.

# 20 252
Ама аз не разбрах каква е научната цел на умишленото заразяване. Нали си е имало клинични проучвания, тук какво се търси в случая?

Здрави, млади доброволци ще бъдат заразени с коронавирус, за да тестват ваксини и лечения в първото в света проучване Covid-19 "human challenge", което ще се проведе във Великобритания.

Проучването, което получи одобрение от етичната комисия, ще започне през следващите няколко седмици и ще привлече 90 души на възраст между 18 и 30 години.

Те ще бъдат изложени на вируса в безопасна и контролирана среда, докато медиците следят здравето им.

Изследванията "human challenge" са изиграли жизненоважна роля за стимулирането на разработването на лечения за редица заболявания, включително малария, коремен тиф, холера и грип.

Изпитанията ще помогнат на учените да разработят най-малкото количество коронавирус, необходимо за причиняване на инфекция, и как имунната система на организма реагира на него.

Това ще даде на лекарите по-добро разбиране за Covid-19, болестта, причинена от вируса, която ще се включи в разработването на ваксини и лечения.

Проучването на Human Challenge се провежда чрез партньорство между британската правителствена работна група за ваксини, Imperial College London, Royal Free London NHS Foundation Trust и компанията hVIVO, която е пионер на вирусни модели за "human challenge".

Клайв Дикс, временно председател на Работната група по ваксините, каза: "Очакваме тези проучвания да предложат уникална информация за това как работи вирусът и да ни помогнат да разберем кои обещаващи ваксини предлагат най-добрия шанс за предотвратяване на инфекцията."

Първоначално проучването ще използва вируса, който циркулира във Великобритания от началото на пандемията през март, който е с нисък риск за здрави възрастни, за умишлено заразяване на доброволци.

С течение на времето малко на брой доброволци вероятно ще получат одобрена ваксина и след това ще бъдат изложени на вируса, помагайки на учените да открият най-ефективните.
https://www.bbc.co.uk/news/health-56097088

# 20 253
Докторите около мен са на двата полюса, на база интернет май. То не виждам как да има и друг източник. Боде се и това е. И гледаме какво става.

# 20 254
Някой знае ли в кои кабинети в Пирогов се правят ваксини с Модерна, за да се чака за изостанали дози?
Няма такъв кабинет. Слагат каквото е налично. Май и те самите не знаят следващата седмица с какво ще ваксинират.
За тези които чакат Модерна, по график се чакат 200 000 бройки април, ако имате търпение дотогава.

# 20 255
  • София
Явно скоро чакаме повечко ваксини, защото Борисов се е вихрил - https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-razporedi-da-se-osiguri- … etvarta-faza.html

# 20 256
Ако работите във Ватикана и откажете да се ваксинирате, можете да загубите работата си според нов указ. Ватиканът казва, че персоналът ще трябва да предостави медицинска причина, поради която отказва ваксина.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56123487

# 20 257
И от Пирогов пак има пост, но не смея да го сложа Simple Smile
Добре де, аз също съм за, но съм с алергии и астма и автоимунно, отивам да чета за дизастъра, защото май преглед никой не прави преди ваксинацията.

Препоръки на Експертния съвет по медицинската специалност „Ендокринология и болести на обмяната“ относно ваксиниране срещу COVID-19
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/30

И в Пловдив имало опашки пред РЗИ
https://trafficnews.bg/plovdiv/masova-vaksinatsiia-plovdiv-opash … -pred-rzi-203140/

# 20 258
Ами аз не вярвам, че големите специалисти се информират само от нета. Всеки си знае за неговото заболяване кои са, препоръчвам консултация с такъв. Мен даже по тел ме консултираха (че иначе часове записват 3 месеца напред...)

# 20 259
Няма такова нещо, изостанали/несложени/неявили се за ваксини да се предлагат на случайно чакащи на опашка. Всичко е под списък.

Придружих мъжа ми тази сутрин, каза, че вътре се попълва информирана декларация, шишета са наредрни пред вас. На картончето от едната страна е логото на сложената ваксина, цветно като календарче, /няма как да се обърка какво е слагано първи път и кое втори. От другата страна - името, стикер на сериен номер като при кучетата, дата на поставяне и дата за втора доза.
Всякакви спекулации, че не е ясно с какво боцкат, за мен са фейсбуки измислени.

Два пъти говорихме с ЛЛ преди да му сложат ваксина,  той ни потвърди, че в момента в България има само Астра занека. Не каза, че е лоша ваксина, а че от модификация вече позната.

Днес в болницата са казали на мъжа ми, че по списък са към 600 за сутринта и, че имат налична Астра занека и с нея ваксинират.

за кога дават дата за втората доза?

# 20 260
Засега мисля да изчакам с ваксинирането. Майка ми вчера й казах за Астра Зенеката и заяви, че ще си чака при личната. То така става като ножа опре до кокъла.

# 20 261
  • София
....
Имам тест за антитела отпреди месец с доста висок тигър, написала съм го по- горе.Въпросът е че явно скоро ще мога да се ваксинирам през работодател, а в общия кюп не знам кога ще може и не искам АЗ.
И какъв е смисълът да се ваксинираш в такъв случай?
Всякаква логика и здрав разум ми се губи.
Заради тия изцепки не им вярват хората.

Какви изцепки и на кого не вярват?
И аз съм с антитела и искам ваксина.
Това изцепка ли е?
Изцепка е, да. Като да гипсираш здрав крак.

# 20 262
Последно не разбрах при джи пи-тата ще има ли някакви ваксини изобщо или всичко в т.н. центрове?

# 20 263

Изцепка е, да. Като да гипсираш здрав крак.
А също и да лишиш някой действително нуждаещ се от ваксина.

# 20 264
Последно не разбрах при джи пи-тата ще има ли някакви ваксини изобщо или всичко в т.н. центрове?
То и да разбереш, след седмица вече може да не е така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт