COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 066
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 550
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
idoru,
Благодаря ти за отговора. Доста организирано ми изглежда и браво на работодателя ти. Не сте нито на първа, нито на втора линия, не сте чакали и сте получили ваксини.
Аз също да споделя, че моят работодател, понеже е чужденец, явно въобще не подозира, че може да ходатайства за ваксини, затова пратих вчера едно съобщение на вайбър на личния ми лекар, да питам какво става с ваксините има ли някакво инфо.
Преди 5 минути точно ми звънна и най любезно ми обясни, че ще слага ваксини, но ако бързам, да се пробвам през центровете, защото очаква, че ще започне да ваксинира в средата на март, но имало доста пациенти с хронични заболявания и първо на тях ще предложи, така че за мен по реда, без връзки и ако не ми се чака на опашки ми каза най-рано април и не знае дали ще имам реален избор на ваксина.
Това е .
Искрено и лично Wink

Нашите шефове като цяло са доста наплашени от коронавируса (рядкост за България) и според мен това е изиграло голяма роля в това да осигурят ваксини за работниците си. Шефът на жена ми например продължава да натяква как това било просто настинка и глобална конспирация, та на тях едва ли ще им осигурят подобна възможност.

# 20 551
И да имаше пфайзер и модерна неограничено, разбиранията и настроенията щяха да са същите,  причини, че не е нужно и несигурно хиляди щяха да измислят.

Друго си е сега, има ваксина, има раздвижване с приоритетни групи и не само,  и пак лошо защото Пенка съседката по линия на партията е с ваксина на пфайзер, пък сега защо на нас друга, пък какво ли има в нея дето ни  лъжат.

Час по скоро да обявяват, че ваксините  свършват и кой оцелее да се докопа,  другите неуспяли нама да ревнат, че не са се боцнали с Астра занека, а че не са и те в кюпа.

# 20 552
  • Русе
И да имаше пфайзер и модерна неограничено, разбиранията и настроенията щяха да са същите,  причини, че не е нужно и несигурно хиляди щяха да измислят.

Нормално е. Хората се информират, избират,решават. Естествен процес. Съмнението не е порок, а дефинтивно качество на разума. Деструктивното е когато позициите са категорични и неизменяеми.

# 20 553
  • София
Ronald, питал си, малко със закъснение отговарям - аз изчаквам. Целият екип сме посочили, че искаме иРНК ваксина, без да уточняваме коя. Шефът откровено призна, че ако не ни пукаше, досега да са ни ваксинирали със Зенека. Засега сме на стенд-бай. За себе си съм решила да изчакам още малко какво ще става и да се хвърлям към фургоните или към мобилното приложение.
Организацията е много куца, но не мога да си изкривя душата, че и в Израел се виждаха не много угледни палатки и фургони, пред които се виеха опашки. И не мога да пренебрегна числата, които днес виждам в портала като ваксинирани.
Сега просто е време да се организира логистиката с личните лекари, които да започнат да привикват хората над 65 години приоритетно, дори и да не са в митичните им тетрадки и списъци.

# 20 554
Да, има хора, които казват, че само със Спутник биха се доверили. Нямали доверие на никоя друга ваксина. Не ги разбирам. Иначе пак виждам разделение - който решил да изчака или не може и не иска да се бута с други хора за ваксинация, и от  друга страна има такива на противоположното мнение. Както винаги разделението е на лице. Някой по-горе пита дали не се притесняваме желаещите да чакаме, че може да се разболеем. Ами имам подозрение, че ноември вируса е минал през мен, така че мисля преди ваксинация  да направя един тест за антитела. Пък и човек като няма възможност да се бута и да се реди, а и не иска.... Не си представям с изкълчен глезен да седя там и да чакам за ваксинация на всичкото отгоре, човек си има и лични проблеми. Взимам мерки от месеци и се надявам да не се случи нищо лошо до момента на ваксинацията.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 11:22 от daisy12

# 20 555
Ама то и да сте се записали при ЛЛ не пречи да идете другаде. Просто се обаждате да ви отпише.
А това как нямало възможност в работен ден - ако ви е толкова страх, колкото пишете, ще си пуснете отпуска и ще я свършите тая работа. Не вярвам някой от нас да е толкова критичен, че един, даже половин ден за това да не може да намери.
С никого не съм се бутала, 100 човека минахме за половин час с подписването на съгасие.
И аз имам температура -37.2. Не ме притеснява.

# 20 556
Аз мисля да изчакам електронния регистър за ваксиниране, който трябва да пуснат в началото на март. Не виждам смисъл толкова време да съм се пазила и сега да ходя да се ръгам със сто човека.
Ами имам подозрение, че ноември вируса е минал през мен, така че мисля преди това да направя един тест за антитела.
Това ме подсети. Не говориха ли в началото, че трябва отрицателен тест за антитела преди ваксинирането? Явно аз съм запомнила грешно.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 09:55 от bubbata

# 20 557
Затова е пожелание на всеки, който иска да си бие ваксина, като се изготвят списъци никой не притиска, всеки решава сам.

Сега  Даниел Вълчев по БНТ, какъв разбирач е като е юрист, теории ми навърза сто, как си бил васинирал децата, когато трябвало,  не го интересувало, правели се някакви списъци в университета, това всичко било за пари с фармацевтичните компании.

Еми, да започва целокупното ваксиниране за желаещи от по-широк кръг хора.

# 20 558
  • София
И аз го слушах Вълчев и съм крайно огорчена - поредният интелигентен човек, който покрай тази пандемия нещо изплиска легена. Ваксините щели да бъдат най-вече с плацебо (пласебо?) ефект. Мдааа, в Израел яко ги тресе пласебо ефектът...

# 20 559
Минавам да се отчета  Simple Smile боли че ръката и съм с температура, но аз то очаквах, защото а) нямам 30 и навсякъде четох, че младите реагират по- бурно; 2) (по-важно) аз цял живот от всяка ваксина вдигам температура Grinning
Е, тази не е изключение, но един парацетамол оправи нещата.

Възрастен роднина, който се ваксинира вчера с мен, изпитва само лек дискомфорт в ръката засега.
Не, че съм специалист, но мисля, че страничните реакции са индикация, че ваксината работи. В другите страни не слагат АЗ на възрастните хора, защото смятат, че при тях е неефективна.

# 20 560
И аз го слушах Вълчев и съм крайно огорчена - поредният интелигентен човек, който покрай тази пандемия нещо изплиска легена. Ваксините щели да бъдат най-вече с плацебо (пласебо?) ефект. Мдааа, в Израел яко ги тресе пласебо ефектът...

И аз така, изненадана съм и крайно разочарована, хем, че го познавам и лично. Нямам обяснение за нещата които издрънка с една усмивчица отвисоко над тоя плебс, дето не се оставя на природата.

# 20 561
Аз да ъпдейтна за страничните ефекти. Много слаба болка в мястото на поставяне - примерно от 1 до 10 бих я оценил на 0,5.

Засега нямам температура, но вчера нещо ме втресе брутално и ми беше студено, та се завих с амнайсе одеяла. Въпреки това нямах температура. Днес съм като пребит - всичко що може да ме боли, ме боли (мускули, стави), включително главата и очите като ги мърдам.

Познати споделят, че това трае един, максимум два дни и отшумява. Па а дано отшуми Grinning

Е, честито. Simple Smile Знам колко е неприятно, но пък сега поне ще знаеш, че не си от тези със слабия имунен отговор и ваксината работи. Скоро ще мине, само търпение.

# 20 562
Аз да ъпдейтна за страничните ефекти. Много слаба болка в мястото на поставяне - примерно от 1 до 10 бих я оценил на 0,5.

Засега нямам температура, но вчера нещо ме втресе брутално и ми беше студено, та се завих с амнайсе одеяла. Въпреки това нямах температура. Днес съм като пребит - всичко що може да ме боли, ме боли (мускули, стави), включително главата и очите като ги мърдам.

Познати споделят, че това трае един, максимум два дни и отшумява. Па а дано отшуми Grinning

Е, честито. Simple Smile Знам колко е неприятно, но пък сега поне ще знаеш, че не си от тези със слабия имунен отговор и ваксината работи. Скоро ще мине, само търпение.
До 48 часа трябва повечето реакции(ако не всичките) да са изчезнали. Поне при повечето с Аз е било така. Малко търпение и всичко ще бъде наред.

# 20 563
  • София
Вълчев ме разби и мен с количеството глупости в секунда, които изстреля. Учените и те легнаха под ножа, Мария Кюри колко тъпо си носела медальон с радий, фармата работели за печалба, екипите по ваксиниране в университета един ден идвали един, друг ден два, какво било това (тоя проблем така и не го разбрах съвсем), накрая - той разчитал на пласебо ефекта на ваксината.
Бая под Мангъров успя да падне, талант.

# 20 564
  • София
Just a placebo, bro!

Общи условия

Активация на акаунт