COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 189
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 955
пред ВМА митинг наистина, ама синът ми мина за 1 час, с късмета баш Генералът, дето миналата година "хиляди студенти не отиват никъде" да му сложи инжекцията Simple Smile
Астра Зенека, разбира се, не дават вече и картончета, казали са 5-7 седмици за втора доза, те щели да се обадят

# 20 956
Много важно уточнение от проф. Балтов, което не ви казват когато се ваксинирате. Внимавайте.

# 20 957
Хайде и аз най-накрая да се отчета сред чипираните с Астра Зенеката. Grinning
Сутринта опашката беше 1 километър пред ВМА, без да преувеличавам. Но пък беше рехава и бързо вървеше, а и аз упорита, реших, че сега съм дошла и не си тръгвам оттам без ваксина. Изчаках 1 час, нямам оплаквания, хората пред мен и зад мен стояха на голяма дистанция с маски, а и сме на открито. Единствено се радвам, че баща ми успя да се ваксинира вчера без опашки. На входа един човек ни викаше да влизаме вътре по 10 човека наведнъж. Първо минаваш да си попълниш данните, после към другата зала със столовете, сядаш и навиваш ръкава.
- Здравейте, вие сте?
- Х. - Даваш документа.
- Алергии?
- Не.
- Бода ви.
- Добре.
- Изчакайте отвън 10 минути.

Самото ваксиниране трае не повече от 2 минути. Междувременно на съседния стол ваксинираше лично г-н Генералът.

Ами това е. Сега не разбрах ще ни се обаждат ли какво ще правят, но аз съм решила втората доза след 3 месеца да я сложа.

# 20 958
Да споделя и аз. ММ и свекърва ми също отидоха до ВМА. Свекърва ми обаче отказала да чака на опашката, затова съпругът ми я закарал във II градска болница. Минали са за 15 минути.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 11:14 от Bilyana14.

# 20 959
Като почнете с това информирано съгласие. Виждали ли сте въобще какво пише на бланките, които се попълват?
Скрит текст:
Мда, запознат съм с всичката информация относто ползи и вреди, което повече ме прави дезорентиран, отколкото информиран. Въпреки това сложете ми ваксина.
Къде в тази декларация се съгласяваш, че фирмата производител на ваксината се освобождава от отговорност?

# 20 960
# 20 961

Пациентът от статията какво прави в болница, след като го кара леко? Кой задръства здравната система? Иначе според професора 63% не могат да предават, но другите 37% могат...

# 20 962
... моите родители и тези на мъжа ми не са ваксинирани, а се движат с ГТ и ходят по болници в големите градове, където е пламнало. И за тях ваксини няма в момента да те успокоя. Пък като толкова те е грижа за родителите ти, може да се погрижиш лично ти  и да ги заведеш в пунктовете и да чакаш заедно с тях. Ако можеш и искаш де. Толкова по въпроса за грозните изказвания, Чека.

Абсурдно и грозно е да смяташ, че щом за други възрастни няма ваксина, това трябва да ме успокоява. Там е проблемът: абсурдността на цялата система, при която всеки трябва да се спасява поединично както може. Но някои хора не могат да го разберат това очевидно. Щом и решението е близките да водят възрастните до пунктовете. Това, че има възрастни без близки или че свободни пунктове (поне за момента) няма навскъде в България, какво толкова, щом някой лично не го засяга...  И, да, тъжно е, че някои хора не могат да видят цялата картина и по-далече от носа си.

На възрастните вариантът им е през личния лекар, така е най-безопасно и редно, както и най-лесно за организация. Те вече ваксинират.

За съжаление наистина много малко хора от пациентските листи са се записали при своите ЛЛ.

# 20 963
Да, логично е, щом АЗ е с ефективност 60%, само 60%  от ваксинираните да не могат да предават вируса. Тоест, излиза, че тези, които изградят нужното количество антитела освен, че са предпазени от разболяване, няма и да разпространяват вируса.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 11:31 от mmm75

# 20 964
Лили, пиши как си довечера и утре.
Около мен много натрод даде реакция с АЗ точно, както пишеше в онази статия за германската провинция: обективна неработоспособност на следващия ден заради температура, мускулни болки и т.н

# 20 965
Интересно ми е, тези които не искат да ваксинират и нямат зравословни проблеми, ще са съгласни ли да си заплащат лечението. До колко знам в момента за тежките състояния е по 780лв на ден. Иначе клиничната пътека е 1200лв.

# 20 966
  • София
На сниманото картонче аз ли нещо недовиждам или пише следваща ваксина 2 май? ( 2 V)

А селфи с генерала?

# 20 967
Лили, пиши как си довечера и утре.
Около мен много натрод даде реакция с АЗ точно, както пишеше в онази статия за германската провинция: обективна неработоспособност на следващия ден заради температура, мускулни болки и т.н
Ще пиша задължително. Иначе мен не ме е страх от реакция, ако почувствам нещо даже до известна степен ще се зарадвам, че ваксината работи. Естествено не искам да ме тръшне температура 40 градуса или нещо екстремно, но от лек дискомфорт не се плаша.

# 20 968
  • София
Най-застрашени се възрастните хора в големите градове, дето всеки ден си купуват хляб от Лидл, не в малките населени места, дето се виждат с едни и същи хора всеки ден и те са пет човека най-много. Стига с тая мантра за малките населени места, проблемите са в големите градове предимно.

Да, точно така, в България възрастните живеят само в 5-те най-големите градове и те не искат да се ваксинират, а пък тези дето искат живеят в села с по 5 души. Други населени места и възрастни в България няма. В провинцоалния град на родителите ми има и Лидл, и Кауфланд, ама ваксинии за възрастните като тях, които искат - няма.

Толкова са грозни някои изказвания, че няма накъде повече!

В момента ваксини има за всички, които искат да се ваксинират.
Твърдят, че дори не се налагало да чакаш, за 15 мин. ставало. Единственото "неудобство" е, че трябва да се дойде до Сф или друг голям град. Или ти си от тия, които искат във всяко село да има болница, защото и там живеят хора?

# 20 969
И аз се ваксинирах- с Астра Зенека, в София мед. Трябва да отида на 28 април за втората доза. Чаках 1 час, пред мен имаше около 30 човека, сега след мен имаше още толкова. Като цяло няма много хора и бързо те ваксинират. Не задават никакви въпроси, не те карат да стоиш после 15 мин. Единствено предупреждават 24 часа да не се ядат яйца, шоколад да не се пие алкохол и да не се къпеш. Аз попитах, ако ми се подуе мястото на боцкането, може ли да му направя компрес с риванол- можело. Сега чакам температурата и болката😜

Общи условия

Активация на акаунт