COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 479
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 005
  • София

Мерки в училищата? Кой да ги въведе и как? Като същите тези родители, които много съжаляват горките затворени в къщи дечица, не са съгласни да има елементарни мерки? Защото можем да видим, че точно тези родители, които най-гръмко искат хем децата да учат присъствено, хем те да не се лишават от любимата кръчма, са против тестовете и маските за децата и ги възпитават съответно.
Така е, да. Но все пак има и изключения. Аз най-гръмко подкрепям мерките от началото, в разумната им част, в училището на детето ми има маски и то самото винаги е спазвало мерки. Не съм правила драма от ДО, но просто нито един разумен човек не е склонен на саможертви, които са безсмислени. Да, децата може и да се оправят, може и да не се, кой знае, въпросът е, че стоенето им вкъщи тази учебна година няма никакъв смисъл по отношение на пандемията. Вижда се ясно, че другаде може да ходят присъствено, а мерките да са насочени и към ограничаване на възрастните. Тук под прозорците ми народа купонясва, маси са изнесени пред заведенията и хората са си на кръчма, улиците претъпкани, а детето ми хоум офис. Това е безумно просто и няма как да го подкрепям, ако ще да ме обобщавате в най-идиотсике групи, които наистина не знаят какво искат.

# 22 006
Природата. Жалко за присъственото училище на което сме ходили, след като толкова много хора не могат да разберат тази проста истина.

Нали? Ходилите на училище знаят, че природата представлява сборник със задачи. Joy
Със закони сборник. Които за разлика от тези на хората не се влияят от нечии прищевки.

# 22 007
Природата. Жалко за присъственото училище на което сме ходили, след като толкова много хора не могат да разберат тази проста истина.

Нали? Ходилите на училище знаят, че природата представлява сборник със задачи. Joy
Със закони сборник. Които за разлика от тези на хората не се влияят от нечии прищевки.
Точно законите се случват напоследък по нечии прищевки.. и заповедите, и правилиниците.. и всичко е от днес за утре, щото някой сънувал...

# 22 008

Мерки в училищата? Кой да ги въведе и как? Като същите тези родители, които много съжаляват горките затворени в къщи дечица, не са съгласни да има елементарни мерки? Защото можем да видим, че точно тези родители, които най-гръмко искат хем децата да учат присъствено, хем те да не се лишават от любимата кръчма, са против тестовете и маските за децата и ги възпитават съответно.
Така е, да. Но все пак има и изключения. Аз най-гръмко подкрепям мерките от началото, в разумната им част, в училището на детето ми има маски и то самото винаги е спазвало мерки. Не съм правила драма от ДО, но просто нито един разумен човек не е склонен на саможертви, които са безсмислени. Да, децата може и да се оправят, може и да не се, кой знае, въпросът е, че стоенето им вкъщи тази учебна година няма никакъв смисъл по отношение на пандемията. Вижда се ясно, че другаде може да ходят присъствено, а мерките да са насочени и към ограничаване на възрастните. Тук под прозорците ми народа купонясва, маси са изнесени пред заведенията и хората са си на кръчма, улиците претъпкани, а детето ми хоум офис. Това е безумно просто и няма как да го подкрепям, ако ще да ме обобщавате в най-идиотсике групи, които наистина не знаят какво искат.

Изключения има(дъщеря ми е в същото училище, в което и твоето дете). Само че не може да не се съгласиш, че масовото училище е съвсем друг случай. Защото в него мерки не се спазват. И не се спазват, защото същите тези, които купонясват под прозорците ти, не държат на тях. Как едно дете да спазва някакви мерки, когато родителите му ги считат за ненужни? В нашите родни условия, за съжаление, трудно се получава да се диференцират училищата, видяхме какво стана есента, когато дадоха на директорите сами да определят какво да е обучението.

Не е вярно, че ДО няма смисъл по отношение на ограничаване на епидемията. Съвсем отделен е въпросът, че крайно некадърното ни управление въвежда и отменя мерките противно на всякаква логика и здрав смисъл.

# 22 009
  • София
Споровете са безумни, само и само да не се спазват елементарни мерки - маски, разстояние, миене на ръце. Ама се иска самодисциплина, а ние не щем да се самоограничаваме. И затова е най-лесно да пльокнем забрана отгоре - я училищата затворени, я ресторантите. Защото маминото златно яйце не може да седи с маска, ще му се свари мозъкът и ще се задуши от издишания въглероден диоксид, а пък ресторантьорчето ще се счупи да измисля тъпотии как да хакне системата и да наблъска два пъти повече от разрешеното клиенти. Аман!

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 10:02 от бъръльо-бъръльо

# 22 010
С тези "мерки" се насъскваме едни срещу други, обикновена тактика, особено полезно преди избори.
Децата разнасят,това показва личната ми статистика, и няма да бъда убедена в друго. Въпреки това не съм за или против ДО. Но ме дразнят воплите по пътувания и игрални зали, да. И наистина е безумно те са приоритет. Икономиката не се срина, няма и да се срине без ресторанти. За учителите се погрижиха достатъчно добре. Но...да, изкушаващо, дори за мен е, да пийнеш кафе с някой, например.
Трябва да има разумни мерки. За съжаление сме на поредната шизофренична вълна.

# 22 011
Не мисля, че е прав психиатъра. Всичко зависи от умствения капацитет, който не зависи от насилието в семейството. Умствено ограничените хора, не са способни да разгърнат мисълта си до степен  да погледнат по-глобално на нещата, не могат също и да сменят гледната си точка. Затова всички техни умозаключения се въртят около собствената им ос. Най-много да повторят някой чут рефрен, който им приляга  на "теориите им". Например от този тип:
"Жертви от какво? Само от COVID? Или от късно открит рак? От диабет, заради обездвижването? От болести, причинени от стрес, заради материални проблеми, причинени от локдауна? От грешки, причинени от ДО в университетите?"

# 22 012
Сигурна съм, че тук в бг мама има пишещи които много ще ги е яд ако изведнъж всичко свърши и вируса мутира до безобиден.
Не мисля, че има нормален човек, който би се ядосал от това. А точно тия, които предполагам, че визираш, ще са най-щастливи, ако това всичко приключи.

# 22 013
Вчера пък БНТ изтресли, че жени които искат деца да не се ваксинират. Някакъв лекар във фейса беше казал, че това са глупости, обаче аз много се чудя глупости ли са. Нищо не знаем за тия ваксини. Някой знае ли дали има инфо изобщо в тази посока? Аз на телевизии, които искат сензационни заглавия не вярвам, но знам ли...

И аз преди няколко страници попитах, но в многото коментари се губят въпроси. Някой дали е запознат точно колко време след ваксина е редно да се изчака с опитите за дете, или изобщо не е подходящо да се ваксинират тези, които планират по- принцип да забременяват в близките месеци или година две да речем. Освен по БНТ съм го срещала и по други медии, плюс инфо от типа ЕЖК от човек който е във фарма индустрията и посещава разни обучения и семинари. Та ще съм благодарна ако някой е запознат и може да даде някаква информация.

Не съм запозната, но слушах Петрунов по темата, който каза, че преди края на 2022 никой не може да знае какви ще са дългосрочните желани или нежелани ефекти от ваксините. В този смисъл той смята, че е добре за евентуална бременност да се изчака поне година-две.

# 22 014
Безкрайните локдауни ги предизвикват тези, които искат да разпространяват вируса.
Калкото до раковоболните, как точно техния живот би се подобрил, ако има повече ковид?
Наистина не мога да схвана логиката.
Първо настояваш да живееш с вирус, който не е домашна котка, а е тигър, после се жалваш от последствията и като "решение" накрая настояваш, че трябва да се отвори цялата зоологическа градина.
Хайде и аз да попитам докога така?

# 22 015
Така е, децата може да останат вкъщи по желание, ресторантите също не са задължителни. Защо са ни изобщо мерки? Няма нужда. Бг мамите се ваксинираха в паметния уикенд с ваксиниране и вече са свободни да пътуват и да си живеят както преди....
Съгласна съм, че мерките са неразумни, но и че е необходим капацитет за осмисляне на ситуацията. И от властта, и от населението. Всички сме изморени и искаме вируса да изчезне. Поне той. Имаме си достатъчно проблеми и без него. Уви... възрастни хора сме, уж интелигентни...

# 22 016
  • Пловдив
Сигурна съм, че тук в бг мама има пишещи които много ще ги е яд ако изведнъж всичко свърши и вируса мутира до безобиден.

Това мнение е най-ясното доказателство, че някои така и няма да разберат смисъла на дисциплината и на мерките.
Щом мислите,  че на някой му харесва  толкова дълго време да бъде стриктен в мерките - мислете си така, но дали ще осъзнаете, че именно благодарение на усилията на тези хора /които вероятно във вашите очи са страхливци/, може вирусът да не стигне до вас. Както и да е.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 09:04 от marzeliva

# 22 017
Мерки в училищата? Кой да ги въведе и как?
Кой и как ги е въвел във Франция и Испания например? Или чакате някой друг свише да ви ги въведе? Защо не действате? Да не би защото е най-лесно пищенето по форумите как децата са заразоносители и трябва да бъдат затворени?

За Испания не знам, за Франция мога да кажа как - глобата е 135 евро за всяко нарушение. И се налага и се събира. Хората си приличат навсякъде - като ги удариш по джоба, рязко се ускорява мисловната дейност. Което глобяване, за съжаление, не е в моите възможности, въпросите към любимата ни власт.Simple Smile
А че децата предават вируса, е медицински установен факт.
Абе наистина ли има хора, които си държат децата затворени?

# 22 018
Не, бе Лили.. Раковоболни и останалите с тежки болести умират от.. скука. Не от локдаун. А този локдаун, да му се не знае, цял Свят го е обявил, щото в един прекрасен ден ей, така просто е решил..Пляснали с ръце всички и - локдаун. На ви сега.

# 22 019
Нови 60 деца.
Нови 46 медици.

Общи условия

Активация на акаунт