COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 712
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 035
Специално гимназистите не понесоха чак толкова много затварянето по домовете през зимата, защото така или иначе е студено и при затворени обществени места няма къде толкова да обикалят на студа. А и повечето поддържат връзка с приятелите си по интернет. Но със затоплянето на времето ще започне да им идва в повече това ДО. Да не говорим, че доста от тях ще предпочетат да излязат навън на хубавото време и да си пуснат на телефона учителката да си им "дърдори", докато киснат с приятели по пейките в някой парк. И тогава ДО съвсем няма да даде резултати.
Та все си мисля, че като се затопли, могат спокойно да върнат децата в клас - хубавото време ще доведе до по-често проветряване на стаите, а и ще държи децата в училище, където със сигурност ще учат в пъти по-качествено отколкото ДО-то. Дано ББ се сети да обмисли вече варианти за присъствено обучение за ВСИЧКИ ученици, а не само да угажда на бизнеса

# 22 036
  • София
В Александровска и във ВМА няма ваксини и за възрастните хора. Мои близки на 75 години обикалят пунктовете в София в момента и навсякъде ваксините са изчерпани.

# 22 037
Министърът е бесен - направо гласа му трепери, като говори. Обаче е много прав - искат да пуснат масовата ваксинация и ни спират. И мен много ме е яд. Това, което се питам аз е - не може ли да се договори внасане на повече Пфайзер и Модерна?

# 22 038
А не мислите ли ,че всичко си е до човек неговата съвест и отговорност! Всички кръчми,дискотеки,фитнеси да отворят човек има ли си глава ще си спазва дистанция и изолация!С отварянето им никой не те кара да ходиш,всеки знае ,че пандемията не е минала.

# 22 039
  • на пъпа на Златията
Така както нямаме ваксини  вчера имаме 3769 +16032+435   =       20  236 ваксини.
Още има ли да мрънкаме?

# 22 040
От брифинга.
Министърът - надбягваме се с вируса. От три дни има значително нарастване на заразените лица,но и еди- колко си ваксинирани. То броят на заразените расте от по- отдавна, макар и не толкова рязко, ама хайде. Половин час плю по АЗ. Основателно ги плю, ама дреме им на тях. С ваксините явно закъсваме.
    Според Кунчев заразяемостта расте с нисък темп?!? Последните три дни явно не ги е отчел. Дума не казва за тях. Мутафчийски сега говори за тях. Приел е ролята на черна станция. 47% заети легла в болниците, 51%  заетост на леглата в интензивните отделения.
   Допълвам се. Временно преустановяват зелените коридори, каза министърът. Очакват някакви дози в петък, ако правилно разбрах. За ваксините говори с "ако" и "вероятно".
    Засега дума не обелват за разпускането на мерките.

# 22 041
Много хубави въпроси, ето да видим какво ще каже

# 22 042
  • Буркина Фасо
Министърът е бесен - направо гласа му трепери, като говори. Обаче е много прав - искат да пуснат масовата ваксинация и ни спират. И мен много ме е яд. Това, което се питам аз е - не може ли да се договори внасане на повече Пфайзер и Модерна?
и защо само на тези ваксини трябва да се набляга?
вчера по чуждо радио чух, че вече 35-та държава е сключила договор за руската ваксина. сигурно 35 държави са се отказали от АЗ заради проблемите с нея. а ние държим точно тази ваксина да си купим за да си имаме проблеми.

# 22 043
  • София

Ами да одобрим Спутника, както направи Унгария. Какво са се лепнали за тези трите?Представа си нямат колко много хора чакат точно Спутник.

# 22 044
То беше ясно още от миналата година, че в началото ще има огромен дефицит на ваксини. При избора на ваксини обаче е надделяло това, което е удобно и евтино, а не това, което е налично. Затова и България още от началото получава най-малко ваксини, защото Астра Зенеката се забави, а пък Санофи тая година изобщо не ги чакайте.

# 22 045
Ами Спутника също - не разбирам това опъване за преговори с Русия. И аз познавам много хора, които ще чакат именно нея. Яд ме е, че след като има забавяне на АЗ, не се прави всичко възможно да се осигурят ваксини от другите фирми, включително и руската.

# 22 046
Питаха министъра за заведенията. Нямало проблем, спокойни да сме били, места в болниците има, заболеваемостта била само 156/100 (расте, ама нищо), смъртността била в плато. Всичко било разум и медицинска логика. Не бива страхът да ни води. При първа възможност се върна пак на ваксините.
    На въпрос дали ако заболеваемостта нарастне още, ще затворят заведенията примерно седмица след като са ги отворили, не каза нищо конкретно. Ще ги следят нещата.
    Беше ми интересно да гледам точно този брифинг заради щекотливата ситуация, която се намираме. Докато слушах министъра ме хвана срам заради него. Не знам как него не го е срам. Говори за медицинска логика, докато отваря заведения и барове посред нарастваща епидемия и недостиг на ваксини. Жалка работа. За човека няма да говоря, както и за седящите до него (уж)мъже.

# 22 047
Написах, че сме минали 2-та процента, но сме още на 1,96% и ще трябва да изчакаме до утре.
Мже ли линк? и това за деня ли са или с натрупване?Следя Модерна и виждам,че в Перник и Хасково имат дози ,а в Бургас ,Варна и др.няма... Thinking
Таблицата е от coronavirus.bg. Аз съм добавила последната колона и се чудех как да я нарека, показва процента ваксинирани за деня в дадена област.
Модерна специално се появява всеки ден по малко в различни области. Ето тук можеш да видиш къде са ваксинирали на 23-ти. https://www.bg-mamma.com/?topic=1272933.msg42379961#msg42379961 Мнение  21506.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 10:41 от bubbata

# 22 048
Прав е Ангелов да е бесен, защото сме били последни в ЕС по ваксинирани, пък ние не произвеждаме ваксини, а дори не ни пращат и наполовина от договореното.
Е и какво като сме поръчали, като ще ни ги доставят когато си искат, а Урсула се скатава, какви договори са подписали и какви са санкциите за не спазване на договорите.
АЗ ако беше смотана ваксина, сега щяха да ни заливат от количества, защото другите не я искат.
Да, ама НЕ

# 22 049
Какво значи откъде пари? В разгара на пандемията се поръчват радари за половин милиард и още куп други неща, а за ваксини пари да няма. Всеки ден, в който трае пандемията, означава огромни загуби - човешки и икономически.

Общи условия

Активация на акаунт