Много благодаря на Philips, че ми се довериха да тествам SpeedPro Max Aqua.
Успях на тествам уреда в продължение на четири дни и днес е време да ви разкажа малко повече за нещата, които успяха да ме впечатлят.
Искам да започна с това, че апартаментът ми никога не е бил толкова чист. Да, звучи като супер клиширан рекламен слоган, но е самата истина. През годините съм имала много различни прахосмукачки – бюджетни, висок клас, с маркуч, робот и тн., но Philips SpeedPro наистина успя да ме впечатли с начина си на почистване.
Признавам си, в началото ми се стори като поредната обикновена прахосмукачка, но при всяко следващо почистване започнах да оценявам отделните ѝ функции. Редно е да спомена, че обичам да чистя (от тези странни хора съм, които се разтоварват с почистване и дори релаксират, докато го правят) и на няколко пъти се хващах как посягам към нея по 2-3 пъти на ден, за да обера още мъничко в хола или спалнята.
Първото, което искам да похваля е основния накрайник на прахосмукачката със светодиодни светлини. Явно досега само съм си мислела, че почиствам перфектно, защото тези LED светлини ми показаха неща, които с просто око не виждах, а и не предполагах, че са там – коса, ултра фина прах от гримове, влакънца или мъхчета под леглото или в ъглите по стълбите. Абсолютно гениална функция! Не мога да ви опиша каква огромна разлика ще видите по време на почистване.
Силно съм впечатлена и от 360-градусовата четка, която почиства невероятно ефективно всякаква мръсотия и улта фина прах. След всяко почистване на контейнера се вижда прах - буквално като пудра.
Маневрирането е изключително лесно и честно казано тази прахосмукачка ме убеди на 100%, че повече не искам подобна машина с кабел. Нищо не се навива, развива или закача в други мебели или ъгли. Изключително удобство е да искаш да почистиш и уредът ти да е готов и на една ръка разстояние. Даже забелязах, че ми се чисти много по-редовно, защото не се занимавам с кабели и включване в контакти и тн.
Тук е редно да кажа малко повече и за самата батерия. Успях на почистя целия апартамент (два етажа) с едно единствено зареждане на батерията, без да я изтощя напълно. Самото зареждане е измислено лесно и удобно. В контакта се включва малък адаптор, към който е закачена магнитна пластинка. Тя се захваща за прахосмукачката и екранчето започва плавно да мига по време на зареждането, като през цялото време се вижда на колко процента е. На прахосмукачката има индикатор, който показва на колко % е батерията. Позициониран е наопаки, за да го виждате по време на самото почистване.
Друга удобна функция на Philips SpeedPro е, че за секунди я превръщате в мини прахосмукачка, с която може да почистите между гънките на дивана или в колата. Има и специален накрайник с четка, с който лесно могат да се почистват паяжини по тавана, прах от первазите, ъгли и други труднодостъпни и тесни места.
Почистването на контейнера е много лесно. С натискането на едно копче той се откача от уреда и може да бъде светкавично изсипан в боклука. Няма никакви торбички или сложни механизми за отваряне.
В комплекта има малка четка TurboPet, която е специално за почистване на косми и козина на домашни любимци от мека мебел, но не съм я тествала, защото нямам куче или котка.
Philips SpeedPro идва с още един накрайник - AquaBoost и микрофибърна подложка, с която може да миете пода. Изсипва се вода в контейнерчето и се подава към уреда с натискането на педал в основата на накрайника.
Единственото, което не ми харесва е, че по време на чистене от Philips SpeedPro излиза студена въздушна струя, която се удряше в ръката, с която я държах. При първото почистване бях с къс ръкав и ми беше малко неприятно. С дреха с дълги ръкави не се усеща. Бих се радвала да е по-безшумна и теглото да е по-малко, защото носенето нагоре по стълбите малко ме измори.
Като цяло това са най-общите ми впечатления от няколко дни употреба и определено останах доволна и мога да препоръчам Philips SpeedPro. Със сигурност ще видите разлика в чистотата на дома си.
Пожелавам успех на всички участници в играта, които също ще имат шанс да я тестват.

Беше ми много интересно да чистя с тази прахосмукачка, да сменям накрайниците и да им намирам нови приложения. Всмукателната сила на тази прахосмукачка е по-голяма от тази на моята и това много ми харесва. Накрайникът за засмукване на 360° го пробвах под холните масички и почисти отлично без да се налага да ги местя. (това е показано и на първа страница в темата) 

) 

По какъв начин е предпазен филтъра от прах? Пише, че има тройна система за филтриране, но ме интересува как е предпазен филтъра и дали има вариант да се набие прах директно в него?