Готови ли сте за чистота без компромиси? Открийте PHILIPS SpeedPro Max Aqua!

• 13 992
  • 317
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички,

Много благодаря на Philips, че ми се довериха да тествам SpeedPro Max Aqua.
Успях на тествам уреда в продължение на четири дни и днес е време да ви разкажа малко повече за нещата, които успяха да ме впечатлят.

Искам да започна с това, че апартаментът ми никога не е бил толкова чист. Да, звучи като супер клиширан рекламен слоган, но е самата истина. През годините съм имала много различни прахосмукачки – бюджетни, висок клас, с маркуч, робот и тн., но Philips SpeedPro наистина успя да ме впечатли с начина си на почистване.

Признавам си, в началото ми се стори като поредната обикновена прахосмукачка, но при всяко следващо почистване започнах да оценявам отделните ѝ функции. Редно е да спомена, че обичам да чистя (от тези странни хора съм, които се разтоварват с почистване и дори релаксират, докато го правят) и на няколко пъти се хващах как посягам към нея по 2-3 пъти на ден, за да обера още мъничко в хола или спалнята. Simple Smile

Първото, което искам да похваля е основния накрайник на прахосмукачката със светодиодни светлини. Явно досега само съм си мислела, че почиствам перфектно, защото тези LED светлини ми показаха неща, които с просто око не виждах, а и не предполагах, че са там – коса, ултра фина прах от гримове, влакънца или мъхчета под леглото или в ъглите по стълбите. Абсолютно гениална функция! Не мога да ви опиша каква огромна разлика ще видите по време на почистване.

Силно съм впечатлена и от 360-градусовата четка, която почиства невероятно ефективно всякаква мръсотия и улта фина прах. След всяко почистване на контейнера се вижда прах - буквално като пудра.
Маневрирането е изключително лесно и честно казано тази прахосмукачка ме убеди на 100%, че повече не искам подобна машина с кабел. Нищо не се навива, развива или закача в други мебели или ъгли. Изключително удобство е да искаш да почистиш и уредът ти да е готов и на една ръка разстояние. Даже забелязах, че ми се чисти много по-редовно, защото не се занимавам с кабели и включване в контакти и тн.

Тук е редно да кажа малко повече и за самата батерия. Успях на почистя целия апартамент (два етажа) с едно единствено зареждане на батерията, без да я изтощя напълно. Самото зареждане е измислено лесно и удобно. В контакта се включва малък адаптор, към който е закачена магнитна пластинка. Тя се захваща за прахосмукачката и екранчето започва плавно да мига по време на зареждането, като през цялото време се вижда на колко процента е. На прахосмукачката има индикатор, който показва на колко % е батерията. Позициониран е наопаки, за да го виждате по време на самото почистване.

Друга удобна функция на Philips SpeedPro е, че за секунди я превръщате в мини прахосмукачка, с която може да почистите между гънките на дивана или в колата. Има и специален накрайник с четка, с който лесно могат да се почистват паяжини по тавана, прах от первазите, ъгли и други труднодостъпни и тесни места.
Почистването на контейнера е много лесно. С натискането на едно копче той се откача от уреда и може да бъде светкавично изсипан в боклука. Няма никакви торбички или сложни механизми за отваряне.

В комплекта има малка четка TurboPet, която е специално за почистване на косми и козина на домашни любимци от мека мебел, но не съм я тествала, защото нямам куче или котка.
Philips SpeedPro идва с още един накрайник - AquaBoost и микрофибърна подложка, с която може да миете пода. Изсипва се вода в контейнерчето и се подава към уреда с натискането на педал в основата на накрайника.

Единственото, което не ми харесва е, че по време на чистене от Philips SpeedPro излиза студена въздушна струя, която се удряше в ръката, с която я държах. При първото почистване бях с къс ръкав и ми беше малко неприятно. С дреха с дълги ръкави не се усеща. Бих се радвала да е по-безшумна и теглото да е по-малко, защото носенето нагоре по стълбите малко ме измори.

Като цяло това са най-общите ми впечатления от няколко дни употреба и определено останах доволна и мога да препоръчам Philips SpeedPro. Със сигурност ще видите разлика в чистотата на дома си.
Пожелавам успех на всички участници в играта, които също ще имат шанс да я тестват.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 00:50 от Жаки°

# 76
  • оттам, откъдето започва България
Добро утро! Simple Smile
Първо искам да благодаря на BG-mamma за възможността да тествам прахосмукачка Philips SpeedPro Max Aqua. Приех поканата с удоволствие, тъй като бях изпълнена с любопитство какво ново предлага Philips при безкабелните вертикални прахосмукачки. Със сигурност някои съфорумки знаят, че през тази година аз спечелих от една игра вертикална прахосмукачка Philips, но този модел:
Скрит текст:
Тъй като в настоящата тема: „Готови ли сте за чистота без компромиси? Открийте PHILIPS SpeedPro Max Aqua!“ са качени много полезни клипчета от Philips Bulgaria, които при тестването установих че отговарят на действителността, аз ще ползвам само снимки в мнението си.

Искам да кажа, че когато получих прахосмукачката въобще не бях изненадана от опаковка, подреждане на частите на прахосмукачката в кутията и най-вече от красотата на прахосмукачката, тъй продуктите на Philips са известни с отличния си дизайн.

Естествено е, че първо се запознах с документацията на прахосмукачката, която е сложена в много красив плик. Същата е написана на много езици, включително и на български език. Има и допълнителна книжка с картинки, от която става ясно какви части съдържа прахосмукачката, как се сглобява, как се монтира на стената, как се зарежда и т.н.
Започнах веднага да сглобявам прахосмукачката. От моята прахосмукачка знам, че няма да се затрудня, тъй като частите са така направени, че лесно прилягат една към друга. Изненадата ми бе единствено в това, че контейнерът за прах е в горната част на прахосмукачката, т.е. там, където се захваща с ръка прахосмукачката. Първоначално се поизнервих, беше ми странно, стори ми се тежка и неудобна за хващане, като мислех че това ще ми пречи и при чистенето. Явно реакцията ми бе такава, защото съм свикнала с начина на захващане при моята прахосмукачка. Впоследствие обаче просто свикнах с това, макар и за краткото време, в което я ползвах.
Първоначално включих прахосмукачката да се зарежда. И тук намерих разлика. При моята прахосмукачка адапторът е обикновен, а тук е модерен - с магнитче, което бързо прилепва към прахосмукачка, т.е. не се налага да се вкарва в прахосмукачката. Исках да разбера дали времето до 75 мин., което е посочено за ползване прахосмукачката при пълно зареждане на батерията, ще мога реално да го ползвам при почистване. Отново плюс при този модел е, че има цифров дисплей, който показва колко батерия остава и при зареждане ни информира за процента на заряда. (Казвам че е плюс, защото при моя модел прахосмукачката има само индикатор, представляващ три чертички. Когато е заредена светят 3 правоъгълничета в зелено, после светва жълто и изведнъж е червено и спира.) Тук в случая може да си прецениш колко време може да чистиш, ако си следиш дисплея. Зареждането на прахосмукачката продължи около 5 часа. По принцип е зададено, че литиево-йонната батерия осигурява до 75 мин. непрекъсната работа след пълно зареждане.
При първото ми почистване батерията издържа 40 мин. на max, но това време бе достатъчно да почистя двустаен апартамент. Казвам на max, защото прахосмукачката е с режими на скорост – еко, нормален и турбо. През повечето време ползвах нормалния режим на скорост, а при ползване на турбо четката и турбо режима. Трябва обаче да уточня, че това за мен не беше обичайното ми чистене с прахосмукачка, тъй като доста се „заиграх“. Stuck Out Tongue Беше ми много интересно да чистя с тази прахосмукачка, да сменям накрайниците и да им намирам нови приложения. Всмукателната сила на тази прахосмукачка е по-голяма от тази на моята и това много ми харесва. Накрайникът за засмукване на 360° го пробвах под холните масички и почисти отлично без да се налага да ги местя. (това е показано и на първа страница в темата)
Скрит текст:

Изключително полезни за мен са LED светлините, които осветяват пода и ми помагат да виждам и най-малките прашинки, които иначе бих пропуснала. Благодарение на тях мога да почиствам коридора дори без да светвам лампите.

Накрайникът, който е трайно закачен за основната тръба и по принцип го дават за почистване на паяжини, му намерих и друго приложение – да го подмушвам под гардероби, секции, дивани, стоящи плътно до земята, както и да почиствам страничните первази на ламината.

Турбо четката я използвах върху дивана в хола и наистина много силно всмуква. Събра ми много фин прах, наслоен явно с годините в тъканта и дунапрена.

Нямам домашни любимци, за да споделя как прахосмукачката събира техните косми, но и моите са в достатъчно количество. Simple Smile Те се събират в накрайника за засмукване, но след като приключа с почистването аз ги изрязвам с една ножичка и ги махам. (доста стабилно се омотават около четката) Всички боклуци се събрат в контейнера за прах и този прах е наистина много, много фин. И при тази, и при моята прахосмукачка харесвам това, че е лесно изсипването на боклука от контейнера, но не ми харесва, че контейнерът остава видимо прашясъл отвътре, което лично мен ме дразни. Единственият начин е да го почистваш след всяко чистене. Anguished

Май забравих, но ще допълня. След правилно разглобяване на определени части прахосмукачката става малка ръчна прахосмукачка, подходяща както за почистване у дома, така и за почистване на колата. Като се замисля може и да не съм успяла да изпробвам всички възможни конфигурации на прахосмукачката. Thinking

Втори ден
Следва отново зареждане на прахосмукачката, за да изпробваме и накрайника за мокро почистване. Тук установявам, че количеството вода, което се ползва, е както и при моята прахосмукачка – само 200 мл с 1-2 капки прозрачен препарат. Хубавото при тази прахосмукачка е, че си има отделен накрайник за мокро почистване с подложка от микрофибър. (при моята прахосмукачка е допълнително приспособление, което се слага на накрайника за сухо почистване)
Макар и ненужно аз отново минах пода първо с накрайника за засмукване на 360 градуса и след тогава сложих накрайника за сухо и мокро почистване, макар че той би трябвало едновременно да почиства наличния боклук/прах и след това да измива. Както и да е, независимо от всички мои действия след чистенето в батерията останаха 20 мин неизразходвани. Simple Smile Явно наистина първия ден съм се захласнала доста и затова не ми е стигнала батерията. Резултатът от мокрото почистване е показан на снимките. Няма голямо овлажняване и не остават видими следи от капки по ламината.

Отделно от това по теракота е още по-лесно. Нямах стари изсъхнали петна, но пък натиснах педала (да го пробвам) и видях, че пуска допълнително вода, която се предполага че трябва да размекне и изчисти петното. (моята прахосмукачка няма педал) Водата обаче свърши, май съм натискала доста педала. Simple Smile

След измиването обаче подложката от микрофибър трябва да се изпере и изсуши. Това става лесно даже и на ръка. Освен тази подложка, която е закачена на накрайника за сухо и мокро почистване, в кутията има още 3 резервни. Отделно от това в кутията има и резервен хипоалергенен филтър.

В крайна сметка след направения тест мога да обобщя следното мое мнение:
Препоръчвам вертикална прахосмукачка Philips SpeedPro Max Aqua, тъй като е лесна за употреба.
Предимство е, че е безкабелна и компактна. Има стойка за стена и не заема място колкото обикновена прахосмукачка с кабел. Както се казва: на една ръка разстояние е. Освен сухото почистване има възможност за мокро почистване със сипване на препарат в контейнера с вода, както и възможност да си я вземеш, да излезеш от дома си и да почистиш без проблем автомобила си (без да е необходим контакт за това).
LED светлините, които осветяват пода, лично за мен са голям плюс. (но и голямо притеснение като виждам праха, който има у дома Relaxed)
Плюс е и литиево-йонната батерия, която е по-мощна от тази на моята прахосмукачка, щом като успява да осигури достатъчно време за почистване на целия дом само с едно зареждане.

Относно периода за смяна на консумативите за вбъдеще – батерия, хипоалергенен филтър, микрофибърни подложи, може и да го пише в книжката, а аз да съм пропуснала да го прочета. Ако обаче все пак някой го интересува със сигурност ще му отговори производителят Philips. Simple Smile

Ако имате въпроси към мен – питайте! Ще се постарая да ви отговоря. Simple Smile

Успех на участниците в играта! Flowers Four Leaf Clover
Който спечели сам ще има възможност да се убеди в лесната употреба на прахосмукачка Philips SpeedPro Max Aqua!

# 77
Благодаря за презентацията. Замислила съм се за вертикална И безкабелна прахосмукачка, но не и за опцията мокро почистване. Беше ми много интересно. Имам питане- дали след измиване на контейнера за прах може да се ползва и леко мокър, или трябва хубаво да се подсуши.

# 78
  • София
Страхотни презентации Жаки и didka Hands Plus1
Имам два - три въпроса към вас, че не мога да се ориентирам добре от снимките:

Pencil2По какъв начин е предпазен филтъра от прах? Пише, че има тройна система за филтриране, но ме интересува как е предпазен филтъра и дали има вариант да се набие прах директно в него?
В момента страдам от постоянното замърсяване на филтъра и загряване на прахосмукачката. Как ли не я чистя и продухвам - всеки път е в едно и също състояние. Е да, моята не е с тройно филтриране, а с нормално и с торбичка, но въпреки тях праха се набива и прахосмукачката ми загравя жестоко.

Pencil2 Пишете, че може да се прибави и препарат в контейнерчето, (няколко капки писа didka), но някои препарати за под са пенливи. Дали ако се сложи препрат вътре няма да се разпеняви?

Pencil2 Пробвахте ли килим да почистите? Добре ли се получава? Може би килимите са за почистване с турбо четката?

# 79
Основно аз почиствам, другите членове отсъстват често от дома, когато са в къщи, с най-голямо удоволствие им прехвърлям част от задълженията, без да подбирам.

# 80
Благодаря за презентацията. Замислила съм се за вертикална И безкабелна прахосмукачка, но не и за опцията мокро почистване. Беше ми много интересно. Имам питане- дали след измиване на контейнера за прах може да се ползва и леко мокър, или трябва хубаво да се подсуши.

На тестовата прахосмукачка почистих контейнера с мокри кърпи, не посмях да ползвам вода. След почистване с мокри къри го и подсуших. Не бих рискувала да го ползвам мокър. Той не е и толкова голям и бързо се почиства.

На моята прахосмукачка е по-различен контейнера и смело го мия на чешмата. (все пак си е моя) Simple Smile

# 81
  • Враца
Как членовете на семейството ви се включват в почистването на дома?

Трудно и с нежелание, но без много мрънкане Simple Smile

# 82
Страхотни презентации Жаки и didka Hands Plus1
Имам два - три въпроса към вас, че не мога да се ориентирам добре от снимките:

Pencil2 По какъв начин е предпазен филтъра от прах? Пише, че има тройна система за филтриране, но ме интересува как е предпазен филтъра и дали има вариант да се набие прах директно в него?
В момента страдам от постоянното замърсяване на филтъра и загряване на прахосмукачката. Как ли не я чистя и продухвам - всеки път е в едно и също състояние. Е да, моята не е с тройно филтриране, а с нормално и с торбичка, но въпреки тях праха се набива и прахосмукачката ми загравя жестоко.

Не знам какво означава тройна система за филтриране, но след моето ползване проверих филтъра (че ми е навик) и не беше изцапан. Сега ме е яд, че не го снимах и него. Прахосмукачката вече я изпратих и няма как да го погледна. Има сложен обаче още един филтър в кутията. (Визуално филтърът се вижда на единия от клиповете на първа страница от темата.)

Честно казано на моята вертикална прахосмукачка също ми се набива прах във филтъра, но никога не е загрявала. А и нали това е смисълът на филтъра - да не пропуска праха. Лично аз си го пера филтъра. Наистина много фин е боклукът, събран от вертикалните прахосмукачки, в сравнение с този, събран от обикновената.
Според мен разликата във филтрите между обикновена прахосмукачка с торбичка (поне при моята, защото имам и такава Simple Smile) и вертикалната, е в това, че на обикновената прахосмукачка филтърът ми е само едно парче, то не е и плат, а нещо друго, което не знам как да го нарека, и което уж спира боклука (също го пера, но е много рехаво), докато при моята вертикалната е такъв филтърът:
Скрит текст:

Вижда се, че е прашасало дунапренчето и трябва да го изпера. 

В сайта на Philips за филтъра е обяснено следното: "Тройно филтриращата система връща само чистия въздух обратно към мотора, осигурявайки висок въздушен поток за по-дълго."

Дано се включи представител на Philips, който да ни обясни професионално какво значи тройно филтриране.

Pencil2 Пишете, че може да се прибави и препарат в контейнерчето, (няколко капки писа didka), но някои препарати за под са пенливи. Дали ако се сложи препрат вътре няма да се разпеняви?

Писах, че съм сложила 1-2 капки в тези 200 мл вода. Аз ползвах препарат Медикс. И в контейнерчето на моята прахосмукачка слагам по толкова и не се е разпенвало. Действително, когато съм правила разтвор в легена, за да чистя с мопа съм забелязала, че става много пяна. Със сигурност, ако се сложи повече препарат вътре в контейнерчето ще стане само пяна и просто няма да работи както трябва.

Pencil2 Пробвахте ли килим да почистите? Добре ли се получава? Може би килимите са за почистване с турбо четката?

Килимът го чистих с накрайника за засмукване на 360 градуса. Направих и клипчета, но не успях да ги кача. Simple Smile Установих обаче, че тестовата прахосмукачка изсмуква много по-добре от моята, но моята е с 18V литиево-йонна батерия, т.е. е по-слаба.
Трябва да уточня, че тестваната прахосмукачка е само за мокро почистване на пода, но не става за пране на килими.
Турбо четката я пробвах само върху дивана и действително е най-силна всмукателната мощ на прахосмукачката с нея, но според мен тази четка не е за чистене на килими. Дадена е като най-удачна за почистване на косми от домашни любимци, тъй като те май доста се набиват в тъканите. Аз обаче си нямам любимец. 
По-скоро бих я ползвала за тапицерията на колата.

# 83
  • София
В сайта на Philips за филтъра е обяснено следното: "Тройно филтриращата система връща само чистия въздух обратно към мотора, осигурявайки висок въздушен поток за по-дълго."
Дано се включи представител на Philips, който да ни обясни професионално какво значи тройно филтриране.
Дано се включи наистина, а не теб благодаря за обстойните отговори !

# 84
Мъжът ми пере и готви, аз почиствам основно!

# 85
Мъжът ми чисти с прахосмукачката хола, докато аз мия пода в спалнята, а детето си чисти играчките с мокри кърпички.

# 86
  • Варна, Пловдив
Основно аз чистя,  на мъжът ми едва му остава време да ни  види от работа. Допреди 2 месеца чистенето ми беше мъка, защото малкия го беше страх, изведнъж преодоля това и сега му е голям мерак да ми помага, нарочно си прави боклучета за да ги засмуква с прахосмукачката.

# 87
Дано се включи наистина, а не теб благодаря за обстойните отговори !

Аз пък ти пожелавам късмет в играта - да спечелиш, за да имаш възможност сама да пробваш прахосмукачката. Simple Smile

# 88
Здравейте, mariat!

Трябва да се подсуши, защото иначе при засмукване влагата може да попадне на филтъра и оттам да проникне и към вътрешността на уреда и да го повреди. Същото важи и за филтъра – трябва да изсъхне напълно.

Поздрави,
Екипът на Philips Bulgaria

# 89
Унас всеки си има задължения, моите включват прахосмукачка, жена ми готви, детето играе и подрежда главно.

Общи условия

Активация на акаунт