Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 29 903
  • 615
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Не завиждам и не смятам, че някой ме командори, а че организира нещата и го прави наистина с добра кауза.
Напротив, мъжът ми е много по-натоварен с ангажименти покрай възрастните точно от липсата на организация - всичко пада на него, когато дядо му, а и на времето баба му закъсат- комуникация с лекари, протоколи за лекарства, болници, чакане, грижи, сега дори елементарни неща като да изперем и почистим.
E то командването си е организация в чист вид. Майка ти разпределя между теб и брат ти, а мъжа ти си няма брат/сестра и затова поема той. Помагай му и няма да е толкова натоварен, щом имаш желание. Обаче да командорш майка му как да си гледа роднините - няма да ти се получи Simple Smile.

# 586
Не завиждам и не смятам, че някой ме командори, а че организира нещата и го прави наистина с добра кауза.
Напротив, мъжът ми е много по-натоварен с ангажименти покрай възрастните точно от липсата на организация - всичко пада на него, когато дядо му, а и на времето баба му закъсат- комуникация с лекари, протоколи за лекарства, болници, чакане, грижи, сега дори елементарни неща като да изперем и почистим.
E то командването си е организация в чист вид. Майка ти разпределя между теб и брат ти, а мъжа ти си няма брат/сестра и затова поема той. Помагай му и няма да е толкова натоварен, щом имаш желание. Обаче да командорш майка му как да си гледа роднините - няма да ти се получи Simple Smile.
Явно не мога да обясня реалната ситуация-майка ми основно сама си върши нещата, както споменах по-рано, понеже отдавна не шофира е готова да смени няколко автобуса и да загуби почти цял ден в път, за да прекара време с майка си, за което и свалям шапка, но да, когато се налага и тя е в невъзможност-делегира, в което няма нищо лошо.
Разбира се, че се старая да му помагам и сега се справяме криво-ляво, но когато се появи живот и здраве бебчето, ако всичко пада пак само на него, мисля че ще му бъде непосилно.
Не искам да я командвам, а да я разбера защо процедира така и как тя ги вижда и разбира нещата, защото за мен това поведение е странно.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 14:55 от lita_2003

# 587
lita_2003, според мен, просто свекървата ти е студен човек, егоистичен. Такива са добри за себе си. Щом 20 мин. пеша са проблем да намине при възрастния си баща...

# 588
Лита взимаш един шоколад, едно вино и една свещ. Палиш свещта, ядеш шоколада, пиеш вино и повтаряш следната мантра:
"Това не е моят цирк, това не са моите маймуни!"
Спука ме от смях, откъде е това?

# 589
Lota, колкото и да ти е странно защо свекърва ти е такава, тук няма да намериш отговор. Просто си е такава, ти няма да я промениш нито ще я разбереш. Всеки си е индивидуален и за да се държи по определен начин си има причини, в това число - житейски опит, пол, възраст, отношение към определени хора и т.н
И на мен ми е странно например как някои майки раждат и си оставят децата в дом за деца, ама не се опитвам да ги разбера., просто защото явно сме с крайно различно мислене и няма да стане. Това е само пример, който ми хрумва. Ти сега ли ги разбра, че са такива? Детството на мъжа ти няма да се върне. Той също трябва да преодолее и да приеме майка си такава каквато е. Нали има теб и ти го насърчаваш и разбираш, а и чакате детенце. Не ти влиза в работата да съдиш и да се вайкаш за отношения между роднини. Ако ти пука за дядото, помагаш колкото можеш и така.
Моята майка е като твоята свекърва. На мен също ми беше много болно и все я сравнявах с другите майки. Ами за съжаление каквото и да й кажа, каквото и да направя тя си е тя. Защо е такава, нямам идея, но е факт че нищо не може да я накара да ни дойде на гости, да има желание да сме заедно по-често, да звънне по телефона повече от веднъж в седмицата. Приех я и си живея живота, просто знам, че аз правя всичко възможно да не бъда като нея за моите деца. Такива хора, апатични, егоисти, нещастни, груби към собствените си деца няма как да разберем тези които сме с коренно различно мислене. Аз го наричам въпрос на избор. Така искат- така живеят.

# 590
  • София
Не искам да я командвам, а да я разбера защо процедира така и как тя ги вижда и разбира нещата, защото за мен това поведение е странно.
Aми питай нея, защо питаш форума? Ние кристално кълбо ли да извадим? А ако разбереш какво ще промени това? Ще й извадиш от 9 кладенеца вода, как не мисли "правилно", как "еди си кое не е така" или? Месиш се там, където нямаш работа. Не знам тази жена как те търпи изобщо. Дали е права или не - тя си знае, но явно така ги усеща нещата. Ти защо се месиш в чуждата паничка, а не си гледаш твоето семейство?

# 591
Бреей, как я търпяла саможивата егоистична лелка, която дори не вдява, че с бързи стъпки върви към това да е в положението на стария си баща! Тогава ще има вопли що синът и снахата (особено тя!) са дистанцирани и не са на разположение. Ами, пример му се казва.

# 592
Питащата колко пъти е отишла при дядото? В името на примера питам, не за друго.

# 593
Ходили са те с мъжа й, май всяка седмица от известно време насам.

# 594
Питащата колко пъти е отишла при дядото? В името на примера питам, не за друго.
Ходим при всяка възможност- всеки път когато почиваме събота или неделя.
Преди също ходихме почти всяка събота или неделя, в която почиваме.
Както споменах вече имаше един период, в който лежах в болница покрай проблеми с бременността, а мъжа ми беше много натоварен в работата, та се събра по-голям период, в който не бяхме ходили.

# 595
Значи дядото е обгрижен. Тогава какъв е проблемът точно? Свекървата си има нейни отношения с баща си, които не са твоя и на мъжа ти работа.
Ако пък взема да ви дотежава, пак не е свекървата виновна.
На мен ми е странно на колко години сте и в каква среда се движите, че си изкарвате свободното време с възрастни роднини. Не е въпрос да му търся отговор, просто се чудя.

# 596
Koйто си няма проблеми си ги измисля. Теб например те дразни, че майка ти ви кара да й козирувате с брат ти и на всяка цена да й изпълнявате нарежданията (дори и да са с добра кауза), вие и ги изпълнявате, а на мъжа ти майка му не го кара да изпълнява подобни "Заповеди"? Това ти е основния проблем. Завиждаш на мъжа си, че майка му не го командори, както твоята майка теб. Останалото са фамилни отношения, които нямат нищо общо с теб, нито имаш правото да им се бъркаш. Като имате с мъжа ти време и желание - посещавате дядото, кога и дали останалите от фамилията ще го направят - теб не те засяга. Като гледам се опитваш да копираш майка си във фаилията на мъжа ти, т.е. да командориш кой какво и кога да прави и се тръшкаш, че не ти се получава.
Афродита, ужасно грубиянски пишеш. Обаче си 10000000% права до последната дума на този пост.

# 597
  • Пловдив
Права е Афродита. Не е грубиянски, а откровено.

# 598
  • София
Афродита, ужасно грубиянски пишеш. Обаче си 10000000% права до последната дума на този пост.
Как беше - право куме в очи Smile. Реално девойката се дразни, че не може да изкомандори майка му  и кой знае още кой от фамилята на мъжа, да ходят при дядото. Може и да се дразни, че поради не честото ходоене на другите от фемилито, тя и мъжа й ходят при всяка свободна минута, а да речем, ако в техен почивен ден имаше друг при дядото, те можеха да не ходят при него, а да си прекарат времето като нормална двойка - някъде на разходна или да мързелуват цял ден у тях си примерно. Според мен е много натоварващо всеки почивен ден да си бавачка и никога никъде да не се прекарва времето семейно.

# 599
Не понасям такива хора! 100процентова токси4на ли4ност!
Сега даже ми се струва, 4е е по добре да се скараш с този 4овек, за да се сърди и да те остави на мира поне за малко! Негативни емоции, ама ина4е ги отнасяш само ти! Трябва да не ти пука, но не знам дали е постижимо с такъв 4овек! Негативната им енергия просто се усеща! И за поставянето на граници щях да кажа, но с тия хора просто не става.. Satisfied
По добре да се изнесете на квартира за няколко месеца!

buttercake, имаш някакви изкривявания!! Може би си била подлагана на вмешателство и затова не го разпознаваш.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 18:55 от Ally_

Общи условия

Активация на акаунт