ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 223
  • 793
  •   1
Отговори
# 255
До сега чистих прозорците в спалнята и малко се уморих Grinning Сега гледам да имам повече движение Grinning Утре съм на трети тонове при следящ АГ.
Как сте вие?

# 256
Момичета.. вече трети път се опитам да напиша коментар, все нещо се случва и коментарът ми се изтрива.. 🤯🤯🤯 поне да се похваля, новите ми чернодробни са по-добри, тази седмица няма да влизам в болница и да правим секцио, ще си чакам естествено раждане. Поне се спеших и приготвих всичко за бебето, изчистих навсякъде и сега само ще чакам. Искам да ви благодаря за подкрепата и успокоението,  съжалявам, че не успях да ви отговоря, но стягах нещата. Вече съм в 9ти месец, бебка е 3,400, водите са добре и плацентата също. АГ обаче още не ми е спряла магнерота (4 на ден), но мисля сама да си го намаля и да започна чай от малинени листа. Баба ми ми изсуши домашни, защото четох, че правел контракциите по-ефективни, помагал за бързо раждане, бил обезболяващ и спомагал после за повече кърма.  За кърменето тези дни слушах тази лекция на Ася Демирева, на някоя от вас може да е полезна https://youtu.be/_a-RYUDfbTY. Запасила съм се и с един ананас, макар и рано,ч 😂. Иначе съжалявам, че пак споменавам темата, но съм напълно съгласна, че в обществото постоянно се говори как трябва да се ражда естествено и да се кърми, а в един момент когато не се получи жените се чувстват точно втора категория майки и изпадат в депресия. Тези дни докато чаках изследвания се чувствах ужасно, че няма да мога да си родя детето или да го кърмя и се одрах от рев. Нищо не трябва да е на всяка цена. И двете неща са страхотни и трябва да се опита всичко, за да се получи, но не бива да има такъв огромен натиск върху и иначе лабилните майки.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 12:24 от Uffie63

# 257
Gabi, това с отсъстващите лекари вече е новото нормално - важното е че има кой да те гледа, когато го няма твоя лекар. Ти за нормално раждане ли се гласиш? Защото ако не е секцио няма как да знаеш кой ще те изражда в Надежда...и аз съм в 37ма седмица, в Неделя ще ме приемат.. може пък да се засечем Simple Smile

Да, за нормално се глася та уж. Освен ако утре не ми кажат "Оо върви много едро пак, до термин ще мине 4 кила, дай да мислим секцио". Не знам какво ще ми кажат за финал, то май друга ЖК не се очертава до термин?
Четох за офталмологични прегледи преди естествено раждане, а аз не съм ходила на такъв от близо година и половина...дано не паткясам нещо по време на раждането Grinning

Спането пак почна да става кошмар. Вечер се въртя по 3474829 пъти с тая медицинска топка в корема, 5 минути и вече цялата ми страна е изтръпнала и айде дай пак на другата страна. Добре, че ММ спи отвътре, че всяка вечер щеше да се събужда на земята от моите шутове😀😀

# 258
Мацки, който е изпуснал лекцията на Елена Василева в нейната страница - да си я пусне.. Много приятно подбрана тема и полезна за тези с животните. Аз тази нощ сънувах, че ми изтичат водите хаха.. Нещо съм се панирала няма ли вече да излезе това бебе.. А вчера му ударих рев, защото явно са ми се подули краката и не можах да си обуя кожените боти.. Заявих, че следващото ще го осиновим 😅 / в кръга на шегата де 😅/

# 259

Получих доставка на рекламни материали, даже и не помня къде съм се регистрирала . Пише че е от ,,И за мама,,
Шише, дрънкалка, мостри на превръзка, подплънки за гърди, крем за зърна, има книжки и мокри кърпи и др. неща...

# 260
https://www.facebook.com/1naum/videos/214197293427781/ Много полезни лекции за кърменето, на живо и може да задавате въпроси ако гледате лайфа! ❤️

# 261
Как сте , дами ?
Много е тихо тук , липсва ми стария облик на темата 🙂
Аз съм си със старите болежки - менструални болки , придърпвания , тежест /вече трудно ставам и се въртя , а не съм качила много/ , киселини , много ми натиска всичко в корема 🤷♀
Тапата падна преди 2 седмици , а на младежа не му се излиза явно ...

Изгубен , и аз се регистрирах в Хип и попълних нужните данни . Обаче трябва ли някъде да заявиш желание за мостри , или те автоматично изпращат ? 🤷♀

# 262
Пускам ви нещо, което копирах от фейсбук, който не е гледал още лекция за къпане и бля бля..
Аз съм си все същата.. Седя си в къщи, утре на термин съм на преглед и тонове.. Но да си кажа, ме съмнява вече 😅

👉 Къпане и хигиена на бебето, обличане, масаж и гимнастика, 2️⃣9️⃣ ноември: https://event.webinarjam.com/replay/264/1nv4waomhm0c89tlp6o
👉 Наръчник за родители - практически съвети за създаване на хигиенни навици, приучаване на гърне, самостоятелно хранене. Здравословно хранене на децата от 0 до 3 години, 3️⃣0️⃣ ноември: https://event.webinarjam.com/replay/265/qyg36fv6syltk7svgl3
Приятно гледане! 💝

# 263
Мери, още при самата регистрация  се въвежда код, за да получиш мостри. Аз регистрирах мъжа ми, но не става нещо, не може да му се потвърди имейла....незнам защо.

Хипп сега имат нова игра, коледен календар, всеки ден отваряш прозорче с датата има тегления на награди , отговаря се на въпрос.
Коледен календар имат и Милка, Кауфланд, Юск,Голдън роуз, и тнт. Незнам как ама във фейса ми излизат постоянно разни такива игри,явно като отвориш една и те налазват реклами.
.... Аз като съм още 2в1 и се занимавам тука с томболи хахахха, ама чат пат и печеля де. Чакам си печалбата от Лидъл. Днес пък тези мостри ме изненадаха, без да ги очаквам. Абе човек без работа.....да раждам вече, че седя само на телефона...

Как са малките бебешоци? Мамите нямат време за нас сега. Като родим всички и къмто януари  ще се окопитим да пишем повече.....

# 264
При мен също признаци - никакви, но осланяйки се на хорските приказки, че каквото първото, такова и второто раждане, значи с термин 10.12...горе долу вече чакам изненада. Миналия път с някакви менструални дискомфорти(демек контракции, че много ми е разбирала главата тогава) и цял ден разходка, ми изтекоха водите следобяд и хайде на раждане. Сега очаквам(надявам) пак така да се получи. Вчера цял ден майстори да монтират горни шкафове в кухнята, сега всичко е в стърготини, прах...и ме чака пренареждане на посуда, та може и да си подпомогна малко процеса. А така ме мързи в последните дни, че не е истина Simple Smile. Иначе съм на тонове в петък и евентуално ще хвана др. Ташков, тъй като каза че е следобяд на смяна в Надежда. Предупреди ме, че ако до 9/10 не съм родила, да го намирам и да мислим до кога ще го чакаме. То аз и нямам идея колко голям е станал, тъй като преди три седмици беше 2.900, та ще е изненада.
Определено и аз надушвам силен бебевалежен ден, след това затишие Simple Smile

# 265
Мери - а въведе ли кода, мисля че беше HIPP-FROSH (този е за подаръка кутия с мостри), още при самата регистрация имаше някакво поле за код и аз там го въведох и буквално на другия ден ми се обадиха и на следващия ги получих, очаквах повече време да отнеме.
Момичета, като започнат да изтичат водите (знам, че при всеки е мега различно), но в какво количество са - дори съм учудена колко е "тъп" този въпрос, предполагам поне 100 мл. и то не наведнъж (сутринта имах някакво странно може би течение и в малко по-голямо количество от обикновено).
 Вече втори ден съм "сам вкъщи" и само се чудя каква глупост да измисля, а днес бебето е мега активен от 10 до сега се счупи да се върти, през нощта от 3 нататък искаше да ми избие ребрата и пренареди всички органи и се чудя дали не намаляват тези води и той затова да е така буйстващ. Иначе си имам разни болки къде ли не + гадене от храненията. Замислям се дали няма да успея да се справя сама да си оправя педекюра.
Набързо прегледах списъка на болницата и какво аз имам в чантата, само да стерилизирам биберона (мислех и шише - ама няма да ми трябва там).
В аптеки Субра има -20% на Мустела - само за информация.
Малечка и аз в момента слушам тази лекция, винаги има нова и полезна информация - дано после да има останало и нещо в главата ми Grinning

Сиси - честит рожден ден Heart на патерички - да си жива и здрава и само хубави моменти и изживавяния ти пожелавам Simple Smile

# 266
И вие също не се спряхте.
Вчера ли ви писах или оня ден, май вчера. Бях ви попитала, че сутринта получих малко бяло слузесто колкото има-няма 1 см, това течение ли е или е част от тапата 😁😁 свърших със чистенето на прозорците и сега се разхождам навън да пазарувам, гледам да имам още повече движение

# 267
Декември дойде, а още нямаме декемврийче хаха. И при мен нищо ново, ама до термин на 29.12 има време. Иначе с ММ направхме една голяма разходка до едното тепе в Пловдив днес, успях да се кача до горе без много мъка, изненадах се чак.
Мен не ме викат на тонове, а само на прегледи всяка седмица с ехо и вагинален за разкритие.
Започнах да пера дрешките и вчера малко гладих, но имах бая контракции и ще оставя за някой помощник гладенето, така или иначе не ми е любимо.
Днес мисля да си купя лактогенен чай и да започвам да пия, тъкмо в това студено време си е супер топъл чай.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 04:49 от Djenna

# 268
Изгубен , и при мен така ... това явно се дължи на “бисквитките” , които излизат навсякъде в он лайн пространството . Един път да потърсиш нещо и после те заливат с такива оферти.
И на теб не ти остава много до термин , как ще процедирате , ако не тръгне сам 🙂

Кати , въведох го още тогава . Не , че бързам , просто ми стана интересно дали съм направила всичко както трябва 😁
За водите и аз не знам много ... с предните раждания ми ги пукаха в болницата . Мисля , че е индивидуално , може да започне като мокрене и после да се увеличи , може и в по-обилно количество 🤷♀🙂

Ани , това , ако е вярно ... да не чакам скоро раждане 😁 Тази паднала тапа ме подведе , че този път няма да се наложи предизвикване , но явно 🙄😁

Джена , браво на теб ... аз , ако кача тепето и директно в Селена 😁 Мийтап няма , ама ако знам , че ще помогне - тръгвам 😂

За тоновете , забелязвам , че на първите и вторите , чертата на контракциите ми беше почти права ... в понеделник вече не беше така , има раздвижване , но казаха , че са слаби 🤷♀
Като повечето случаи , цяла Б на магнезий , сега няма излизане 😬

# 269
  • София
И аз очаквам бебевалеж след това затишие - една през друга ще сме, а към средата на месеца ще почнат да раждат и януарските мами Smile

Бях на преглед днес - нищо ново при мен, бебето е към 3200-3300гр. (момченце). Имам седмица до термин, диаметъра на главата е вече 10см. Позиционирал се е идеално за излизане, плановете са все още за естествено появяване на бял свят - само го чакам да реши кога Blue Heart

На тонове ходя всяка седмица откакто влязох в 9ти месец.
Веднъж са ми правили преглед за разкритие в 37 или 38 г.с. - нищо особено не беше, нито болеше, за няколко секунди работа. Утре съм пак на тонове да видим има ли някакви признаци за скорошно раждане и предполагам ако засекат контракции пак ще ме прегледат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт