ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 137
  • 793
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да ви е жива и здрава Радина! Green Heart

Относно обиколника, аз го изпрах в пералнята и го пуснах на сушилня. Абсолютно нищо му няма, но предполагам, че зависи и от оборотите, на които е настроена пералнята. Иначе сушилнята я бях пуснала на макс за да го изсуши добре, дори след това леко го минах с ютия.

За АМ за всеки случай сестра ми ме насочи към NAN, но най-добри отзиви от близки е за Лактана Био. Надявам се да не се налага да пробваме. Simple Smile

# 106
Нестинарка, права си, при водното раждане има много по-голям риск от инфекции. Иначе казват, че за майката е много по-комфортно и се облекчава повече болката. Ама в БГ не знам къде се практикува наистина, уж навсякъде имат вани, но не е никак разпространено използването им. На повечето места са като мизейни експонати и ги показват само за престиж Grinning
Изгубен, верно е, че ще е топличко, мисля да го сложа на простора и после да го изгладя, пък ако нещо не издъхне добре ще го бурна в сушилнята и каквото стане.
Другата седмица като ми мине прегледа живот и здраве вадя всичко и почвам с прането и подреждането.

# 107
Честита да е Радина Heart Flowers Four Leaf Clover

# 108
Мамите, които са родили или тези, които са наясно.. Напоследък много ми се обостриха хемороидите и направо си ме хваща шубето с това естествено раждане и този "бонус".. Някоя минала ли е през това, да даде съвет или нещо.. С АГ не сме го обсъждали, а то време не остана..  Всъщност като цяло клизмата как точно я правят.. Не съм наясно никак, извинете ме за малоумния въпрос 😐

# 109
Деси, най-много после да се мъчим повечко. Всъщност и аз не съм говорила с АГ за това, но понеже не ме е хващала "фазата", когато съм ходила, а с изветрели ми мозък изобщо не съм се сетила. Аз в момента нямам проблем с тях, в началото и мен ме притесняваше какво ще стане като се пъна да раждам, ама спрях да го мисля. Каквото такова, само това ми остава да започна да мисля сега и... По принцип казват, че не са проблем за раждането. По-скоро май раждането би било проблем за тях, ама с последващо лечение не би трябвало да са чаааак такъв проблем или поне се надявам, понеже 100% съм сигурна, че след раждането ще имам и аз обостряне. В някои болници не правят клизма, а дават свещички от типа на Ева Кю(които при активни хемороиди не се поставят, така че ако ти дават свещички си кажи задължително за проблема, не знам дали вредят, но ще са абсолютно мъчение за поставяне) а клизмата, до колкото знам би трябвало да вкарат някаква тръбичка или нещо в дупето и течност и от налягането, което се получава от запълването на червото, реално всичко излиза навън 🤭🤭 Нещо такова май и аз не съм на 100% сигурна.

Аз понеже зачетох горните коментари за раждането във вода, та се замислих... По принцип нали уж под душа на топло също не се усещали толкова контракциите, поне така слушах/четох някъде. Ами хубаво де, тогава като отидем да раждаме не може ли да поседим в банята малко до по стабилно разкритие или в предродилните зали няма бани 🤔🤭🤭🤔

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 01:29 от Малечка90

# 110
Честито бебе Радина на мама Мариела. Бъдете здрави.
Деси, можеш да смениш млякото по принцип, но ако това му понася т.е. изпражненията не са зелени и като стереопорени топчета,  не бих те съветвала да го правиш. При всяка смяна на АМ е нормално до 10 дни да има промяна в изпражненията.  Ако тази промяна остане и след това т.е. акитата не си станат жълти и кашави,  значи АМ не му понася на стомаха и пак трябва да го сменяш.

# 111
Мамите, които са родили или тези, които са наясно.. Напоследък много ми се обостриха хемороидите и направо си ме хваща шубето с това естествено раждане и този "бонус".. Някоя минала ли е през това, да даде съвет или нещо.. С АГ не сме го обсъждали, а то време не остана..  Всъщност като цяло клизмата как точно я правят.. Не съм наясно никак, извинете ме за малоумния въпрос 😐
Деси, аз бях по същия начин до скоро, първоначално с вътрешни хемороиди(кървящи) след което и с външни (болезнени), приема на желязо вероятно и последвалата констипация допринесе за тях. На мен много ми помогнаха Цикатридина супозитории, поставят се лесно и безболезнено, опитай се също да избягваш ползването на тоалетна хартия до колкото е възможно, тя дразни. Обливане с хладка вода след дефекация помага, като свива кръвоносните съдове. За жалост наистина след нормално раждане от самите напъни, голяма част от жените ги получават, а ако и преди това ги е имало, си е още по-неприятно. Може да опиташ един курс до раждането около 10дни. 😊Успех- аз съм доста по-добре.

# 112
Благодаря за от  отговорите Мамита.. И аз мислех цикатридината да взема, обачее термина ми е в четвъртък хаха.. Няма време 😁🤣

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 11:32 от Desislava13

# 113
Благодаря за от готовите Мамита.. И аз мислех цикатридината да взема, обачее термина ми е в четвъртък хаха.. Няма време 😁🤣
Хехе браво, скоро ще се гушкате!
Е, има още някой ден, ще облекчи поне малко, а след раждането ще ги довършиш.
Леко раждане ти пожелавам! 🍀🤗

# 114
Аз облекчение съм получавала още на 1-2ри ден с цикатридината , така че имаш време да пробваш. Вземи си, поне малко може да се поуспокоят, за да ти е една идея по-спокойно.

# 115
Имам едно кремче "прокто" нещо си.. Снощи се намазах с него и по успокои нещата.. Иначе за гушкането.. Вече не вярвам 🤣 никакви индикации нямам.. През нощта тук там е някоя менструална болка и това е 🤣🤣

# 116
Май и аз имам проблем с хемороидите,но май са временни външно само след дефекация и си минават от само себе си..Не усещам чак такъв дискомфорт..Ама винаги напипвам нещо кръгло и меко може и да е от епизиотомията от първото раждане,може просто да се надува шева знам ли..!!
Иначе вчера пак цял ден менструални болки,които продължиха през ноща даже и сега..Аз не помня да ми е минал ден без болки..Снощи пих 2 нош-па,но не ми помогна въобще..Продължава да ми се гади както почна снощи от около 17:00ч.чак до сега..Снощи 2 пъти ходих да повръщам ама само напъни и нищо..Доста силно ми се повдига..

# 117
Хюлия, мериш ли кръвното? Ако вдигаш кръвно, може за това да ти се повръща.

# 118
И аз щях да кажа за кръвното! Обаче като слушам тия болки.. Май при теб си идва бавно и славно бебчето.. Аз вчера бях в някаква фаза и изговорих 20минутен монолог как се чувствам, от кое ме е страх и като цяло всичко, което исках хаха.. Малко надух главата на ММ ама.. Имах нужда..

# 119
Май и аз имам проблем с хемороидите,но май са временни външно само след дефекация и си минават от само себе си..Не усещам чак такъв дискомфорт..Ама винаги напипвам нещо кръгло и меко може и да е от епизиотомията от първото раждане,може просто да се надува шева знам ли..!!
Иначе вчера пак цял ден менструални болки,които продължиха през ноща даже и сега..Аз не помня да ми е минал ден без болки..Снощи пих 2 нош-па,но не ми помогна въобще..Продължава да ми се гади както почна снощи от около 17:00ч.чак до сега..Снощи 2 пъти ходих да повръщам ама само напъни и нищо..Доста силно ми се повдига..
Хюлия, да не би момента да е близо с тези неразположения. 😊
И аз на моменти усещам менструални болки, предимно през нощта, все си мисля че е рано още хахах, а не е толкова далеч. Близки са ни термините, аз съм за 19.12 😊

Общи условия

Активация на акаунт