Нарцисизъм

• 42 703
  • 583
  •   1
Отговори
# 375
Не знам за вас, на мен започна да ми се гади след прочитането на тази статия...буквално...Как е възможно да има такова извратено мислене, по дяволите...

# 376
В един момент хората се осъзнават, това е против човешката природа.
Да, осъзнават се. И тогава става интересно. Нарцисистът започва да играе ролята на жертва и да обвинява своята жертва в нарцисизъм.

# 377
Да, няма значение човекът. Доста е тъжно всъщност. Но горното е невъзможно, колкото и голяма жертва да е човек. Няма отношения, в които единият само да получава, без да дава. В един момент хората се осъзнават, това е против човешката природа.
.   Е те ще ти дадат "трохички" колкото да те държат в омагьосаният кръг ако усетят, че те губят. В крайна сметка винаги човек може да си тръгне, но обикновенно се осъзнава, когато е затънал и с размита психика. Просто никой нормален човек, който не се е сблъсквал няма и представа от подобно манипулативно поведение нито може да го осъзнае и разбере. Скритият нарцисизъм е най-опасният, а човек като чуе нарцисизъм и си представя самовлюбен и надут човек, но нищо общо.

# 378
Аз пък съм точно типаж : ти го пюеш, то си мисли, че вали дъжд. За мен това е най-правилното поведение и грам не ми е зор, кой как се чувства.

# 379

Боже! 1към1!
Абсолютно!

А какво би станало, ако му се даде да разбере, че си наясно с това, да му се покаже тази статия, примерно?
Някой казвал ли е на своят нарцисист, че е такъв, че си наясно с всичко? Как е реагирал?

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 11:47 от Анонимен

# 380
Ще ти стъжни живота ако разбере, че си му хванал спатиите.

# 381
Здравейте, Бившата ми приятелка ме определя като нарцисист и затова се раздели с мен. Правил съм тестове за нарцисизим и излизам като граничен случай. Единственото, което чета от всички постове на тази тема тук е, че максимално бързо трабва да се разделите с човек, който е нарцисист. Аз знам, че имам определено поведение, което е свързано с това, но едновременно не мога да приема, че до края на живота си трябва да живея с тази мисъл, че съм нещо болен. Има ли начин мъж нарцисист да се излекува или да започне да живее малко по/нормален живот. Благодаря!
Междувременно я дай насам  бившата си приятелка, да ѝ определим риска да попада   все на “нарциси”, щото и това е (гранична) патология.
Simple Smile

# 382
Междувременно я дай насам  бившата си приятелка, да ѝ определим риска да попада   все на “нарциси”, щото и това е (гранична) патология.
Simple Smile
Каква? Има ли си име?

# 383
  • София
Simple Smile
Каква? Има ли си име?
Бордърлайн, или на български, гранично разстройство. Изпитват ужас от изоставяне, преследват и са идеалната половинка на нарцисиста.

# 384
Simple Smile
Каква? Има ли си име?
Бордърлайн, или на български, гранично разстройство.
А, тя даже го е написала на български, но не разпознах термина, извинявам се. Мерси!

# 385
Simple Smile
Каква? Има ли си име?
Бордърлайн, или на български, гранично разстройство. Изпитват ужас от изоставяне, преследват и са идеалната половинка на нарцисиста.
Не знаех че това е бордърлайнът. Това е страшно тъжно - най-често се корени в ранното детство, когато е имало или майчина или емоционална депривация, ако се е налагало бебето да стои по-дълго време в кувьоз, самичко, и се е чьвствало захвърлено, отхвърлено и не достатъчно добро дори за собствената си майка. Това е нещо като първичната рана - в най-добрите случаи се изразява в страх от изоставяне и прилепчивост към партньора (поне така съм чела в темата на консултациите с психолога) и е наистина много много тъжно. Не мисля, че такива хора някога могат да бъдат щастливи, макар уви, да не е тяхна вината...

# 386
  • София

Не знаех че това е бордърлайнът. Това е страшно тъжно - най-често се корени в ранното детство, когато е имало или майчина или емоционална депривация, ако се е налагало бебето да стои по-дълго време в кувьоз, самичко, и се е чьвствало захвърлено, отхвърлено и не достатъчно добро дори за собствената си майка. Това е нещо като първичната рана - в най-добрите случаи се изразява в страх от изоставяне и прилепчивост към партньора (поне така съм чела в темата на консултациите с психолога) и е наистина много много тъжно. Не мисля, че такива хора някога могат да бъдат щастливи, макар уви, да не е тяхна вината...
Това е, и уви, да, това са хем отровни хора, напълно невъзможни за понасяне, хем страдат наистина и се самоубиват наистина, а и убиват наистина. Имах такъв колега, що жени съсипа, освен самия себе си... Много неприятна работа, а иначе умен човек, талантлив.

# 387
Това е още едно доказателство, че преживяванията в най-ранното детство те правят човека, който ще бъдеш като възрастен (за добро или лошо) и това е нещо, което никога не се променя. Ето защо има хора с иначе нелош интелект и потенциал, които постоянно се провалят и са нещастни в личния и всякакъв друг живот; и други, които дори да имат посредствен потенциал, но са уверени, оптимистични, отворени към света и хората, неизмъчвани от комплекси и терзания, които са щастливи и винаги позитивни. Вторите също нямат заслуга за това - заслугата е на родителите и средата им. Затова хората са казали че е нужно цяло село, да се възпита едно дете.
А това за убийствата и самоубийствата също е възможно, но го виждам по-скоро като малко по-екстремен вариант на състоянието.

# 388
"никога" не съществува
хората се променят и волево, и неволно в течение на времето

# 389
Бордърлайн се лекува с терапия. Не е нелечимо. По прогнози между 5 и 7 години и си различен, ако се постараеш де.

Биполярните са нелечими, т.к. там е биохимично, а не чисто поведенческо.

Общи условия

Активация на акаунт