Нарцисизъм

• 41 939
  • 583
  •   1
Отговори
# 510
  • Тра-ла-ла
Скоро всичко ще бъде "в норма" и ще трябва да бъдем толерантни към всякакви човешки девиации. Вероятно ще ги изкарват просто...особености в характера, към които трябва да бъдем толерантни.

# 511
  • София
Без стигма за зарязаните от гаджето депреснати пред самоубийство, ама и те не знаят как и къде. И никога не се самоубиват. Без стигматизация за нарциси, че мама ги е тормозила и те са жертва също по един или друг начин. Без стигма за тропкащите с краче хомосексуални, които се опитват да те убедят, че си девиантен, а те са алфата и омегата, новото нормално, Аз-ът и луната.

Много отворено общество, няма що. Придържането към общочовешките норми и санитарен минимум уважение към околните не е ригидност. А нормалност. Иначе, ако всичко легне за субективизма, това е меката за всякаква демагогия.
Всяка луда калинка обгрижвана и допълнително култивирана от социума.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 13:16 от Не се сърди, човече

# 512
Аз с психари не общувам. Някой не ми ли харесва, не полагам усилия да задълбочавам.

# 513
DSM5 и ICD10 са две различни класификации. ICD10 е на СЗО, DSM5 е на американската психиатрична асоциация. Имат различия в определенията, в симптомите. Уж ICD11 трябва да изравни различията, но докато не се види наистина не може да се каже. И също, DSM5 има някои пропуски в наименования, в симптоматика, но това вече е друг въпрос.

Погрешно си ме разбрала, не искам да споря за определенията, дори не ги считам за най-важните в борбата с тези заболявания. Но в последно време думата "нарцис" се ползва за щяло и нещяло и в повечето случаи e далече от истината. Затова и е показно, че махат този термин като ЛР, а проявления се диагностицират и  лекуват.

Без стигма за зарязаните от гаджето депреснати пред самоубийство, ама и те не знаят как и къде. И никога не се самоубиват. Без стигматизация за нарциси, че мама ги е тормозила и те са жертва също по един или друг начин. Без стигма за тропкащите с краче хомосексуални, които се опитват да те убедят, че си девиантен, а те са алфата и омегата, новото нормално, Аз-ът и луната.

Това мнение директно ми бърка в раната- бившият ми наистина се самуби. И да, след раздяла, с гранично ЛР. Така че такива изказвания трябва да се вземат винаги насериозно, колкото и да звучат абсурдни, това си е болест. Самоубийствата са една от най-честите причини за смърт.
Добре е, че се говори по тези теми, хората малко или много добиват представа и дано някои от потърпевшите да потърсят помощ. Домашно лечение за съжаление не помага...

# 514
От към родата на бащата на мъжа ми, всички са с деменция, вече и свекъра на 81 г. Пържено и мазно никой не яде. Свекървата не пържи, дори няма тиган.

С друго е превенцията - спанак, ядки, много вода и спане, упражнения за разтягане и учене на нови неща като например танцови стъпки.
Не знам как тука се е стигнало до темата за деменциите. Само да ви разваля малко представата, но за деменция превенция няма. Лекарите мъмрят лекинко под носа си разни глупости за решаване на кръстословици и "упражнения за мозъка", ама това е за успокоение на хората. Няма превенция. Даже от личен опит с деменцията смятам, че мозъка се хаби и колкото повече се ползва толкова по-вероятно е да се развие. Но и това не е доказано.

# 515
Т.е. да не четем книги, така ли?

# 516
Т.е. да не четем книги, така ли?
Четете си, но не си мислете, че ви предпазва от нещо. Това, което казах е изцяло свързано с деменциите и мисля, че ясно съм се изразила. Като казвам "мозъка се хаби" имам предвид не човек, който е чел няколко книги, а хора с по2- 3 висши примерно и със супер стресова работа свързана с интелектуален труд. И това разбира се е нещо, което няма доказателства, но съм си говорила с проф. Трайков от Александровска и той има подобни идеи за въпроса, макар да не може такива теории да се докажат, просто защото няма кой да прави такива проучвания. Като цяло стреса така или иначе хаби целия организъм и това е достатъчно проблематично само по себе си и доста по-трудно да се регулира ако средата на живеене е такава. Тоест няма как ти да живееш всеки ден стресово и после да искаш с четене на книги и ядки да си правиш превенция примерно. Така че и да не си велик интелектуалец ако живееш стресово най-вероятно ще боледуваш.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 23:35 от lovely

# 517
За деменция превенция има, но не се казва спанак, ядки или кръстословици. Теудно е да се разбере от вече болни и техни близки.

# 518
  • Paris, France
За деменция превенция има, но не се казва спанак, ядки или кръстословици. Теудно е да се разбере от вече болни и техни близки.

Казвай я каква е, че да не се хабим да ръфаме спанак и ядки!

# 519
Тук ще кажа само, че близките допускат огромна грешка, опитвайки да набутат вече болния обратно при здравите. То не са броколи, то не са витамини, то не е чудо.
Останалото го работя индивидуално.
Wink

# 520
Да и аз ще се радвам да чуя каква е, защото науката мълчи, но може в бг мама да са открили топлата вода.
За част от казаното иначе съм съгласна. От дементно болен здрав няма да направиш, там целта е удължаване на живота, има си начини да се държиш с болния след като е ясно вече, че е такъв.
От друга страна САЩ обявиха, че пускат ново лекарство и то ще лекува причините, а няма да е само поддържащо. Ако това е така - надежда има. Иначе и 100 тона ядки няма да ни оправят.

# 521
Тук ще кажа само, че близките допускат огромна грешка, опитвайки да набутат вече болния обратно при здравите. То не са броколи, то не са витамини, то не е чудо.
Останалото го работя индивидуално.
Wink

Медицинско лице ли си? Защото Ам. експерти са на друго мнениe, но ти може да знаеш повече от тях.. знае ли се

lovely, професорът има много право. Стрес и нездравословно хранене са си билет към хосписа и онкологията..

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 08:34 от Елфичка

# 522
Е, добре де, защо не кажеш каква е тая превенция, толкова хора те питаха. Военна тайна ли е, дето само ти знаеш?

# 523
Медицинско. Голяма част от контингента ми са хора, “лекувани” по интернет Simple Smile
С форумни специалистки от ранга на Елфичка не споря. Вие знаете от всичко, и по много.

# 524
Именно защото не знаем от всичко и по много се допитваме до твоята осведоменост по въпроса, ама ти мълчиш кат комунист пред разпит. Няма нужда и да спориш с когото и да е, просто можеш да я кажеш тая голяма тайна, а останалите сами ще си преценят дали да вярват или не.

Общи условия

Активация на акаунт