Хеликобактер пилори - втора тема

• 99 247
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 270
Здравейте, записвам се за малко подкрепа. Откриха ми Хеликобактер пилори в началото на месеца. Изпих си антибиотиците стриктно, сега съм само на нолпаза, пробиотик и Допелхерц за рефлукс и киселини, обаче продължавам да си имам оплаквания. Някак губя надежда, че ще се успокоят нещата. Вчера отново се подух след като обядвах, днес ми се гади,  киселини и дискомфорт. Явно доста чаках преди да отида на лекар и сега ще нося последствията Disappointed
30 дни след АБ ли трябва да направя контролния тест за Хеликобактер?
Нормално е. Може антибиотиците да са разбутали стомаха и трябва време да се успокои. За да разберете дали сте излекувани трябва да се направи тест минимум 1 месец след прием на антибиотици и 2 седмици след спиране на приема на инхибитори на протонна помпа. Значи най рано 2 седмици след като спрете Нолпазата. Ако го взимате и направите тест или не изчакате две седмици той ще е фалшиво отрицателен Това е минимума време което трябва да изчакате преди контролен тест. Най точен от неинвазивните е дихателния тест. Най-добре поне две седмици не взимайте никакви лекарства за стомах както и пробиотиците и тогава контролен преглед. Ако не е успешно лечението ще трябва да се повтори но с друга група антибиотици и евентуално бисмут. Ако и тогава няма ефект ще трябва вече биопсия плюс посявка. Ако се лекувате то е добре и вашия мъж също да проведе лечение (ако в положителен) иначе рискувате да се презаразите. Имайте предвид че всички тестове може да дадат фалшиво отрицателен резултат.

# 271
И аз в темата, днес излезе и моя резултат положителен. Имам час за гастро на 08.02 до тогава личната изписа ланзопрол и иратаколин за червата. Въпросът ми е да си ги пия ли, или да изчакам до 08.02?

# 272
И аз в темата, днес излезе и моя резултат положителен. Имам час за гастро на 08.02 до тогава личната изписа ланзопрол и иратаколин за червата. Въпросът ми е да си ги пия ли, или да изчакам до 08.02?

Няма да навредят пиите ги. Лансопрола би трябвало да облекчи стомашното неразположение.

# 273
  • Варна
Искам да Ви попитам дали има смисъл да си правя тест за бактерията IgA+IgG , ако на колежката е излязла положителна за бактерията ? В офиса се спазва хигиена, всеки си пие от отделна чаша и си мием приборите след всяко хранене, но е наплашена, че може да сме го хванали " от тоалетната" или както пипаме папките с документи.
Нямаме и физически контакт близък.

Тя от край време има проблеми със стомаха, докато аз нямам никакви оплаквания.

# 274
Искам да Ви попитам дали има смисъл да си правя тест за бактерията IgA+IgG , ако на колежката е излязла положителна за бактерията ? В офиса се спазва хигиена, всеки си пие от отделна чаша и си мием приборите след всяко хранене, но е наплашена, че може да сме го хванали " от тоалетната" или както пипаме папките с документи.
Нямаме и физически контакт близък.

Тя от край време има проблеми със стомаха, докато аз нямам никакви оплаквания.
Не при положение, че не живеете заедно и не се целувате и ядете една на друга от храната не е проблем. Дори да се целувате по устата пак може да не стане заразяване. Трябва редовен и продължителен контакт. Кръвния тест не е много точен, може да се използва само за първо установяване на бактерията. А и може да дава положителни резултати и години след лечението
Иначе за стомаха, попринцип човек може да е заразен и да няма никакви симптоми! Световния консенсус е при положителен хеликобактер тест - ерадикация, дори да нямаш никакви симптоми. Доказано е че инфекция със хеликобактер дълги години може да доведе до гастрит/язва/рак. Това че нямате симптоми но ако имате инфекция е предпоставка за понататъшно влошаване.
За пипането на папките е мнооого теоретичен шанса: трябва тя да си лапа пръстите да пипа така папките, после вие да ги пипате и да си лапате пръстите. Дори и така да е шанса е 0.001%

За ваше спокойствие си направете.

# 275
  • In the land of Never Never
Американската гастроентеорологична асоциация от тази година е публикувала голямо мета проучване. Изводът е пробиотици да не се използват за лечение на гастро проблеми извън клинични изпитания. Аз лично съм вземал с години пробиотици но ги спрях именно заради тази препоръка. Провиотик е пробиотика на Кирил Петков и няма клинични тестове върху хора, че е ефикасен за хеликобактер
На сайта на официалния дистрибутор Смарт био на Провиотик има сертификати за инвитро изследвания за действието на провиотик хеликобактер, където е показал, че унищожава хеликобактера.
https://proviotic.bg/
Изследвания върху хора няма. Такива изследвания може да струват много скъпо.
Аз съм от тези, които са се излекували с провиотик. Опитах с антибиотик, но получих непоносимост.
От провиотика нямах никакви странични ефекти. В темата са писали и други хора, които са се излекували с провиотик.
Знам от лекарката, която ми го предписа, че една нейна пациентка не е могла да се излекува със схемата с провиотика, която помогна на мен, наложило се да й предпише е по-силна доза и накрая изследването е било отрицателно за хеликобактер.
Възможно е и да не помага на всеки.
Но и антибиотиците не помагат на около 15 процента от хората.
Фирмата на Кирил Петков е разработила провиотика, но това е било доста години преди той да се набърка в политиката. Разделям двете, защото нямат нищо общо. Мен ме разочарова силно като политик. Но провиотика помага на доста хора и е добър продукт. Продава се в много страни по света.

# 276
Американската гастроентеорологична асоциация от тази година е публикувала голямо мета проучване. Изводът е пробиотици да не се използват за лечение на гастро проблеми извън клинични изпитания. Аз лично съм вземал с години пробиотици но ги спрях именно заради тази препоръка. Провиотик е пробиотика на Кирил Петков и няма клинични тестове върху хора, че е ефикасен за хеликобактер
На сайта на официалния дистрибутор Смарт био на Провиотик има сертификати за инвитро изследвания за действието на провиотик хеликобактер, където е показал, че унищожава хеликобактера.
Аз съм от тези, които са се излекували с провиотик. Опитах с антибиотик, но получих непоносимост.
От провиотика нямах никакви странични ефекти. В темата са писали и други хора, които са се излекували с провиотик.
Знам от лекарката, която ми го предписа, че една нейна пациентка не е могла да се излекува със схемата с провиотика, която помогна на мен, наложило се да й предпише е по-силна доза и накрая изследването е било отрицателно за хеликобактер.
Фирмата на Кирил Петков е разработила провиотика, но това е било доста години преди той да се набърка в политиката. Разделям двете, защото нямат нищо общо. Мен ме разочарова силно като политик. Но провиотика помага на доста хора и е добър продукт. Продава се в много страни по света.
Антибиотиците не помагат ако се изпише грешна комбинация и продължителност. Последните препоръки са за първоначално лечение метранидазол+тетрациклин+бисмут+ипп за 14 дена. В България бактерията има неизвестна резистентност към кларитомицин. Така че първоначална терапия с кларитомицин е стреляне в тъмното. Ако бактерията е вече резистентна чушки. Най сигурно е биопсия с антибиограма. За провиотика инвитро тестовете нямат общо с тестове в реална среда. Тя и чаша ракия ще избие бактериите в инвитро тест. А и реално не е независим тест. Харвард правят тест на пробиотик на негов възпитаник. Няма конфликт на интереси. Тестове от независими организации има ли? Хранителните добавки е огромен бизнес. Нямат тестове върху хора и няма никакъв контрол на качеството и дали са ефективни. Едно лекарство за да се пусне трябва да мине много рандомизирани тестове върху хора. Една хранителна добавка се пуска без никакъв тест дали ефективна върху хора. Само сравнете цените на лекарствата  с цените на добавките в пъти има разлика. Това че нещо се продава в много страни не значи че има доказателства за ефективност, просто добър маркетинг. Това че знаете няколко хора на които е помогнало и прочие не е генерална извадка. Без клинични тестове върху хора няма как да се съди за страничните ефекти и за ефикасноста. При положение че толкова пари печели от него и е уверен в ефикасността му защо не плати за рандомизирано клинично проучване да се потвърдят твърденията му?

# 277
Да припомня и моята история, септември ми откриха бактерията след двудневени адски болки в стомаха. Пих антибиотици, пробиотик, гастроентероложката ми беше казала да повторя теста след 3-6 месеца след приема на лекарствата. Направих си го онзи ден, този път вече отрицателен. От тук нататък правите ли профилактични изследвания и, ако да на колко време?

# 278
Да припомня и моята история, септември ми откриха бактерията след двудневени адски болки в стомаха. Пих антибиотици, пробиотик, гастроентероложката ми беше казала да повторя теста след 3-6 месеца след приема на лекарствата. Направих си го онзи ден, този път вече отрицателен. От тук нататък правите ли профилактични изследвания и, ако да на колко време?
Аз лично през 3-4 години ходя да ми правят гастроскопия+биопсия+култура за хеликобактер.
Фекалните тестове лично при мен са ми давали фалшиво отрицателни резултати (фекален отрицателен, биопсия положителен) и не им вярвам вече. Алтернатива е и дихателен тест. Но при всички положения за най-сигурно лечение трябва антибиограма, ако се изписват насляпо антибиотици е стреляне в тъмното

# 279
Правиха ми антибиограма преди да ми назначат лечение. Да чукна на дърво, откакто приключи лечението не съм имала проблеми със стомаха, ама така, както казвате с тези фалшиво отрицателни тестове си е направо руска рулетка явно.

# 280
  • In the land of Never Never
Антибиотиците не помагат ако се изпише грешна комбинация и продължителност. Последните препоръки са за първоначално лечение метранидазол+тетрациклин+бисмут+ипп за 14 дена. В България бактерията има неизвестна резистентност към кларитомицин. Така че първоначална терапия с кларитомицин е стреляне в тъмното. Ако бактерията е вече резистентна чушки. Най сигурно е биопсия с антибиограма. За провиотика инвитро тестовете нямат общо с тестове в реална среда. Тя и чаша ракия ще избие бактериите в инвитро тест. А и реално не е независим тест. Харвард правят тест на пробиотик на негов възпитаник. Няма конфликт на интереси. Тестове от независими организации има ли? Хранителните добавки е огромен бизнес. Нямат тестове върху хора и няма никакъв контрол на качеството и дали са ефективни. Едно лекарство за да се пусне трябва да мине много рандомизирани тестове върху хора. Една хранителна добавка се пуска без никакъв тест дали ефективна върху хора. Само сравнете цените на лекарствата  с цените на добавките в пъти има разлика. Това че нещо се продава в много страни не значи че има доказателства за ефективност, просто добър маркетинг. Това че знаете няколко хора на които е помогнало и прочие не е генерална извадка. Без клинични тестове върху хора няма как да се съди за страничните ефекти и за ефикасноста. При положение че толкова пари печели от него и е уверен в ефикасността му защо не плати за рандомизирано клинично проучване да се потвърдят твърденията му?
Съгласна съм, че бизнесът с добавки е доста доходен, и върху добавките няма контрол за действието им. Може наистина просто човек да си хвърля парите на вятъра и да няма ефект.
Има някои утвърдени производители на хранителни добавки, които държат на името си и произвеждат качествени продукти, но обикновено те са в категорията на по-скъпите.
Относно Провиотика, изследването е проведено в независима лаборатория в Харвард, на която е заплатено сто хиляди евро за провеждането му. Това беше казано в някакъв разговор с Киро, преди да реши да стане политик. Няма да му ставам адвокат, но подобни лаборатории в реномирани образователни институции, обикновено си държат на името. Продуктът е добър, действа  наистина. В Амазон е доста купуван продукт и оценката му е висока.
Рандомизираните двойно слепи изследвания, с достатъчно количество участници, проведени от независими институции, струват десетки милиони, и се провеждат от производители, когато очакват голяма печалба.
За това фармацевтичните гиганти могат да си позволят такива проучвания на своите нови лекарства, които после налагат използването им с реклами или други механизми.
Също така, фармацевтичната промишленост не провежда изследвания върху съществуващи лекарства, които могат да бъдат много ефикасни, но чиито патент е изтекъл, и не е възможно от тях да получи огромни печалби.
Има доста естествени средства за лечение на хеликобактера, който има някакви причини да предпочете естествени средства без странични ефекти, има право да опита това, което не вреди и е помогнало на други.

# 281
Бихте ли казали лекарката ,при която сте ходили  може и на лични. Благодаря.

# 282
И аз се интересувам. Схемата я открих в стари постове.

# 283
Аз съм в чуденка вече, гастрото след положителния тест ми предписа само ензими, нещо за червата, пробиотик и инхибитор, но не се подобрявам. Попитах за антибиотик, но ме отсвири. Дали да търся второ мнение- или ще ме боли стомаха, или червата. Само с тези лекарства не мисля, че ще справя.

# 284
Аз съм в чуденка вече, гастрото след положителния тест ми предписа само ензими, нещо за червата, пробиотик и инхибитор, но не се подобрявам. Попитах за антибиотик, но ме отсвири. Дали да търся второ мнение- или ще ме боли стомаха, или червата. Само с тези лекарства не мисля, че ще справя.
Търси второ мнение. Хеликобактер се лекуват САМО с антибиотици. Всякакви други алтернативни лечения няма да доведат до ефект. Аз лично не вярвам в алтернативни лечения и бабини деветини

Общи условия

Активация на акаунт