Хеликобактер пилори - втора тема

• 99 239
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 255
Glikoza, благодаря ти, че писа. Благодаря и за препоръките. Ще направя това, което ме съветваш. Знам, че тук никой не е лекар, но хората, които пишат тук са минали през това и разчитам много на вашите мнения.
Аз по принцип никога не съм имала киселини. Гастритът, който имам от години е с понижена киселинност. Казах го и на лекаря, и се учудих защо ми дава Нолпаза за киселини. Именно появата им преди малко повече от месец, заедно с други симптоми ме насочиха да си пусна изследване за Хеликобактер. Но вече ги нямам. Ще пия обаче каквото ми е казал, заедно с витамин В комплекс, пробиотика и Прохелико.
Благодаря ти още веднъж за мнението! Heart  Беше ми полезно да го прочета!

# 256
Аз отново съм тук с питане...
Моят мъж си пусна изследване за хеликобактер, което също излезе с положителен резултат. Той обаче няма никакви оплаквания и не иска да пие антибиотици.
Аз като се лекувам, мога ли пак да се заразя от него,  и въобще какъв е смисълът от моето лечение в случая?
Обадих се да попитам лекаря, той ми каза, че мога да се заразя отново отвсякъде, да не се притеснявам от мъжа си...
Е щом като пак мога да се заразя толкова лесно, за какво се мъча толкова време да се лекувам? Чувствам се като в някакъв омагьосан кръг....
Незнам какво да правя...

# 257
Моето непрофесионално мнение е, че не се заразяваме, Ами тези бактерии естествено си живеят в нас и при "подходящи" условия се разрастват. Покрай богатия си опит с други бактерии при децата ми, лекари са ни казвали, че остава т.нар. "носителство" след лечение с антибиотици...

# 258
Заразяваме се, просто имунната система ги подтиска до един момент.
Емили, ако имате симптоми се лекувайте.

# 259
Много ви благодаря, че писахте. Аз се лекувах 10 дни с антибиотици. Но мъжът ми отказва, защото няма симптоми, няма никакви стомашни проблеми. Аз от това се побърквам, не смея да го целуна, защото аз се мъча да се излекувам, а той не иска да се лекува. И незнам какво да правя....Confused
Аз сега продължавам с Прохелико, пия и сребърна вода. Незнам докога да ги пия, и кога да си пусна ново изследване.

# 260
Не се предава толкова лесно тази бактерия.Когато аз имах оплаквания и положителен тест,детето ми беше отрицателно.Към този момент многократно сме се хранили от от едни и същи прибори,от една чаша сме пили,детето от моя сладолед и яло,но на него нищо му нямаше-отрицателен тест.Аз миналото лято се лекувах и да чукна на дърво от тогава стомахът ми е железен,никакви оплаквания.

# 261
  • In the land of Never Never
Излязла е много полезна книга, на Д-р Уил Булсевиц, Заредете тялото с фибри, прочетете я. Става дума как да поддържаме добра стомашна микрофлора, особено важно, за да се избегне появата на хеликобактер.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 00:22 от Glikoza

# 262
Имам книгата на английски интересна е. Има рецепти и план стъпка по стъпка ..

# 263
След излекуване ставаме резистентни. Повторното заразяване е с вероятност под 0,5%. При нас първо аз бях положителна  мъжът ми отрицателен. Пет години след излекуването ми той стана положителен. Излекуван е. И на двамата от 20г всяка гастроскопия ни е отрицателна.

# 264
Дъщеря ми на 15 години след две неуспешни лечения с антибиотик и прием на Провиотик по схемата от тази тема вече няма бактерия.Много благодаря за информацията!
Бихте ли споделили схемата на Провиотик? Схемата на Glikoza ли следвахте?

# 265
Саменто + сребърна вода + пробиотик на някой да са помогнали?

# 266
  • In the land of Never Never
Дъщеря ми на 15 години след две неуспешни лечения с антибиотик и прием на Провиотик по схемата от тази тема вече няма бактерия.Много благодаря за информацията!
Пишете й на лични, може би вече не следи темата, понеже няма проблем.

# 267
Американската гастроентеорологична асоциация от тази година е публикувала голямо мета проучване. Изводът е пробиотици да не се използват за лечение на гастро проблеми извън клинични изпитания. Аз лично съм вземал с години пробиотици но ги спрях именно заради тази препоръка. Провиотик е пробиотика на Кирил Петков и няма клинични тестове върху хора, че е ефикасен за хеликобактер

# 268
  • София
Американската гастроентеорологична асоциация от тази година е публикувала голямо мета проучване. Изводът е пробиотици да не се използват за лечение на гастро проблеми извън клинични изпитания. Аз лично съм вземал с години пробиотици но ги спрях именно заради тази препоръка. Провиотик е пробиотика на Кирил Петков и няма клинични тестове върху хора, че е ефикасен за хеликобактер
Американската гастроентеорологична асоциация и всички подобни американски асоциации са спонсорирани от Биг Фарма. Дори и не го крият, може да се провери на сайтовете им. Не бих се доверила на тяхно мета проучване.
Това не значи, че пробиотиците са панацея, всеки сам си преценя както е модерно напоследък. Аз си ферментирам зеленчуци и така приемам пре- и пробиотици.

Какво общо има Кирил Петков тука, той ли го е измислил, не знаех, че е микробиолог?

# 269
Здравейте, записвам се за малко подкрепа. Откриха ми Хеликобактер пилори в началото на месеца. Изпих си антибиотиците стриктно, сега съм само на нолпаза, пробиотик и Допелхерц за рефлукс и киселини, обаче продължавам да си имам оплаквания. Някак губя надежда, че ще се успокоят нещата. Вчера отново се подух след като обядвах, днес ми се гади,  киселини и дискомфорт. Явно доста чаках преди да отида на лекар и сега ще нося последствията Disappointed
30 дни след АБ ли трябва да направя контролния тест за Хеликобактер?

Общи условия

Активация на акаунт