Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 366
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 1 845
Lilia, турските болници Медикъл Парк предлагат безплатна консултация в България - тел. +359888688805.
Мисля, че в Аджибадем също има такава услуга от турски лекари.
Майка се лекуваше с една дама, на която октомври миналата година бяха казали, че единствен шанс й е трансплантации на черен дроб, буквално й оставали няколко месеца. Положението изглеждаше безнадеждно, но на една от вливките през пролетта се бяха видели - жената си е жива, на собствен ход и в добро състояние. Единствено обаче, което знам за лечението й е, че го определяше проф. Тимчева.

# 1 846
  • Пловдив
КЕйтруда (pembrolizumab) и Опдиво(Nivolumab) са почти едно и също ,таргетират един и същ протейн и имат еднакви показания за приложения - различаващи се единствено по дозировка и периодичност на циклите , както и по-продължителност за която са одобрени за приложение . Опдиво си има в БГ ,не знам кой е този д-р Кръстев ,който ви е казал такива неверни и подвеждащи неща.
Писал съм в контекста на колоректален каррцином,та предполагам ,че при вас става въпрос за такъв с метастази в черен дроб. Подчевртавам - "колоректален" , а не чернодробен. Черния дроб е имуногенен ,там имунотераии не действат ,без значение от какъв първичен карцином са метастазите /или е първичен чернодробен. Черния дроб може да се оперира - регенерира се , може да се прави  електро-топлинна аблация , т.ч. не е като да няма опции за справяне с метастази в черен дроб,стига да има достатъчен обем и да не са засегнати критични кръвоносни съдове.

Зиги - аз доколкото знам при онкологични диагнози ,не се допуска пациента до кандидастване за трансплантация . Освен извън БГ ,по не много легален начин да е осигурен орган и извършена трансплантацията . Какъв е смисъла да трансплантираш черен дроб ,замествайки такъв с метастази от дебело черво , при активна метастатична болест ?! Още в периода на имуносупресиране след трнаплантацията ще е покрит новия орган от метастази пак.

# 1 847
....., а и може да вземете висок процент канабисово олио от Биомастер (мои близки го ползваха за същата жена, за която ти писах, че беше в хоспис Вита и значително облекчиха състоянието й).

Някой има ли повече инфо за това олио? Аз купих от Щатите за баща ми. Реших, че е добре да имам за всеки случай, точно за евентуални периоди на болка. Обаче, като чета приложението, то далеч надхвърля само облекчаване на болката, а дава надежда за общо подобряване на организма, борба с депресията и още много.
Мен обаче, някак ме е страх на моя отговорност да му го давам на сегашния етап, а допускам, че лекарите онколози биха го отрекли, както отричат и всички хранителни добавки, които му давам.

# 1 848
Whitefang, аз всъщност не мога да си спомня къде е първичния рак на дамата, за която писах.

За д-р Кръстев - аз щях да напиша, че е млад и е по-добре да се потърси консултация с някое светило, но ти си бил доста по-конкретен Joy

Vilitra, ако си купила CBD - то облекчава болки основно и успокоява, приспива, особено ако е висок процент. Ако си купила 'истинското' масло, то съдържа и thc, а за тази комбинация се твърди, че лекува всички болести, вкл. рак, но в Европа е разрешено само в няколко държави. Потърси книгата на Рик Симпсън, има я в нета, там е описано подробно.
Едва ли ще навреди на баща ти.

# 1 849
  • Пловдив
Whitefang, аз всъщност не мога да си спомня къде е първичния рак на дамата, за която писах.

За д-р Кръстев - аз щях да напиша, че е млад и е по-добре да се потърси консултация с някое светило, но ти си бил доста по-конкретен Joy

Vilitra, ако си купила CBD - то облекчава болки основно и успокоява, приспива, особено ако е висок процент. Ако си купила 'истинското' масло, то съдържа и thc, а за тази комбинация се твърди, че лекува всички болести, вкл. рак, но в Европа е разрешено само в няколко държави. Потърси книгата на Рик Симпсън, има я в нета, там е описано подробно.
Едва ли ще навреди на баща ти.
Ммм,то е добре за новости да се търси мнение по-скоро на по-млади и нахъсани онколози ,които отделят достатъчно време за да следят новостите. В сл. става въпрос за Колоректален карцином с метастази в черен дроб,неоперабилни са чернодробните метастази. Та за контрол на метастатичната болест(без да влияее на чернодробните метастази) ,може да се ползват PD-1 чек поинт инхибитори при висока MSI. Не е ясно в сл. дори дали е изследвада микросателитната нестабилност ,както и BRAF ,защото и той има значение за отговора при висока МСИ към лечение  с ИТ,както и може да се приложи евентуално лечение с BRAF инхибитори(не съм запознат да дам повече подробности). За черния дроб след като не може да се оперира ,остава единствено за локална терапия Термо-аблация(операция при която се поставят електроди в черния дроб и се прила електро-импулси за постигане на термична аблация). МОже би трябва да се консултират с професор Юлианов - нямам кооординати ,за такова лечение в Ст.Загора. Евентуално. Но трябва да се лекува и основното метастатично заболяване ,при показание за ИТ ,по-възможност ,защото и да премахнат за момента чернодробните метастази ,вероятността да се появят отново в рамките на под 8-9 месеца е над 60%.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 11:50 от whitefang

# 1 850
    Whitefang,
Получи ли дата за ПЕТ?
Имам чувство, че споменаваният доктор е от някоя провинциална болница, застинала в 80-те години на миналия век...

# 1 851
  • Пловдив
    Whitefang,
Получи ли дата за ПЕТ?
Имам чувство, че споменаваният доктор е от някоя провинциална болница, застинала в 80-те години на миналия век...
Млад е ,а може би и е добър и напредничав в Онко-Хематалогията , и евентуално в някой друга област на медицинската онкология,но дали има интерес в областта на гастро-интестиналните карциноми и в частност Колоректален карцином. Ако е същият от  "Надежда".

# 1 852
    Whitefang,
Получи ли дата за ПЕТ?
Млад е ,а може би и е добър и напредничав в Онко-Хематалогията , и евентуално в някой друга област на медицинската онкология,но дали има интерес в областта на гастро-интестиналните карциноми и в частност Колоректален карцином. Ако е същият от  "Надежда".

И кой е той, ако не е тайна?

# 1 853
  • Пловдив
Не знам,само предполагам.

# 1 854
Онкохематологията е друга вселена. Дъщеря ми с това се занимава. Там протоколите са съвсем други, костно-мозъчните трансплантации са алфата и омегата (огромни пътеки и респ заплата). Нищо общо с нашите ракове. Grinning
П.п. когато получих диагноза РМЖ се изцепи: "слава Богу, че не е лимфом или левкемия!", толкова много такива болни си отиват...

# 1 855
Борис Кръстев е, работеше в Надежда, лекуваше всякакви онкологични заболявания, но явно вече се е ориентирал към хематология.

# 1 856
Хистологиите при метастатичен рак пак ли се стадират на същия принцип, като първичния? Или има ли метастатичен тумор, то той е 4 стадий?

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 14:36 от левскарката

# 1 857
Метастази на черен дроб ми лекуваха с химиотерапия, операция и лъчетерапия. Както вече писаха, зависи конкретният пациент как се повлява - на мен химията и лъченията ми повлияха много добре. На други хора не им повлияха. Въпрос е на шанс, нищо не можеш да направиш и не зависи от теб. А операцията, по-горе писаха - много е рисково, ако има метастази в областта на голям кръвоносен съд. Тогава вече зависи дали ще се намери някой да рискува и да направи такава операция.

# 1 858
Здравейте, на 23г съм и ми откриха аденокарцином 2ри стадий. Ако някой е минал през това да даде съвети и ако може мнения за онко-гинеколози ще съм благодарна. Чета в другите теми, но лекари с повечко добри мнения нещо няма /освен карагьозов/.

Здравейте,аз съм с карцином на маточна шийка,скоро ми го откриха.
Днес бях на преглед в Токуда при др Танчев(първото ми впечатление от него е повече от страхотно-обяснява,държи се нормално,а и от събранито мнение за него е добър специалист).
Ако искате мига да ви дам кординати.
Аз също обмислях консултация с Карагьозов и Горчев,но нямам време и нерви да чакам там за час.
Затова ще се доверя на др Танчев и живо и здрави края на август ще се оперирам при него.

Бях при Карагьозов, веднага ме прие преди всички като разбра диагнозата, найстина е много добър, ще отида и при вашият за второ мнение. Ако имате възможност минете и през Карагьозов

# 1 859
Левскарката, разликата м/у 3 и 4 стадий най-общо е в това дали има метастази в далечни органи (не съм сигурна къде точно се поставя границата - дали 3 стадий е само разсейки в същия орган и близки лимфни възли или и близки съседни органи).

Общи условия

Активация на акаунт