Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 657
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 2 805
Чудесни новини!

# 2 806
Наистина чудесни новини!
На майка също ще й слагат антибиотик във връзка с биопсия в Токуда.
Сигурно е предпазна мярка против усложнения.

# 2 807
Благодаря ви!

Те реално не са направили никаква биопсия, само един вид колоноскопия и са огледали мястото, където е описано светването.

Не смея да се зарадвам.

Желая на всички здраве!

# 2 808
Simpatiuh4e, много добре! Ще се поуспокоиш след следващия контролен преглед, и после след още по-следващия - дай боже да е всичко наред. Трудно се вярва на добрите новини, след като веднъж си приел лошото. Много добре те разбирам.

# 2 809
Наистина чудесни новини!
На майка също ще й слагат антибиотик във връзка с биопсия в Токуда.
Сигурно е предпазна мярка против усложнения.
На съпруга ми също му правих антибиотик в Токуда. Докато беше там/3 дни/му правих инжекционно, а после пи в къщи през устата. Също така му правихме и около седмица и Фраксипарин

# 2 810
Чувствам се като някакъв черен вестоносец. Но ето моят съвет. Симпатухче, доколкото разбирам - те са му направили колоноскопия, но няма лапароскопски оглед на суспектните места в малък таз?

Аз лично бих обмислила да се направи и второто в някакъв момент.

Другият вариант е нещо да ми се губи в цялата история, но доколкото помня от скенера, не е невъзможно да има нещо в малкия таз, което не е видимо само от оглед на анастомозата. Изчакай епикризата, но говори и с лекаря - има ли вариант да се направи second look.

# 2 811
Здравейте,

Да припомня- след резултати от ПЕТ скенер, че има рецидив в областта на анастомозата ( премахване на тумор в областта на ректума) , баща ми в сряда влезе в Токуда за биопсия ( хирурга не искаше да прави трета операция без да е сигурен какво ще оперира).
Вчера са извършили прцедура за взимане на биопсия от описаната светнала област и тази сутрин на визитация, завеждащия отделение ( хирурга държеше той да направи биопсията) е казал на баща ми, че просто няма от къде да вземе материал за биопсия, че всичко е наред и няма нищо. От снощи са му вкючили обаче венозен антибиотик, не са му обяснили защо, но този следобед и хирурга ще мине да го види и вероятно ще му обясни повече.

Сега не знам да се радвам ли, или да се чудя възможно ли е нещо да са пропуснали. Гледали са дисковете от ПЕТ скенера и ЯМРто, искаха всички епикризи от колоноскопията и биопсията на простата, която правихме август и септември и силно се надявам наистина всичко да е наред.
Много хубава новина!❤

# 2 812
Благодаря ви!

dreamingfly, благодаря за съвета.

Заключението от ПЕТ скенра и ЯМРто е - Данни за лезия, контактна на сигмо- ректо анастомозата, както и на околни мекотъканни структури, с вид на рецидив.
Няма данни за засегнати лимфни възли, нито за далечни десиминации на онкологичното заболяване.
Вижда се единствено хипертрофия на простата.

Не се вижда нищо притеснително нито в черен дроб, нито панкреас, слезка, бъбреци, НБЖ, бели дробове. Хирурга и останалите, които вчера са правили процедурата са отваряли диска на ПЕТ скенера преди нея. Дано пък все един от всичките все щеше да е видял ако има нещо притеснително.
Туморните му маркери CA 19-9  и CEA от август са в норма , CA 19-9= 27,48 U/ ml при норма 27 U/ ml и CEA= 5.57 ng/ ml при норма 5.5 ng/ ml

Ще видя и епикризата, какво са описали и дали има туморни маркери.

# 2 813
Аз съм абсолютен лаик, но "Данни за лезия, контактна на сигмо- ректо анастомозата, както и на околни мекотъканни структури, с вид на рецидив" много ясно е написано, че е от външната страна. Затова разпитай лекарят Simple Smile

# 2 814
Здравейте,

Да припомня- след резултати от ПЕТ скенер, че има рецидив в областта на анастомозата ( премахване на тумор в областта на ректума) , баща ми в сряда влезе в Токуда за биопсия ( хирурга не искаше да прави трета операция без да е сигурен какво ще оперира).
Вчера са извършили прцедура за взимане на биопсия от описаната светнала област и тази сутрин на визитация, завеждащия отделение ( хирурга държеше той да направи биопсията) е казал на баща ми, че просто няма от къде да вземе материал за биопсия, че всичко е наред и няма нищо. От снощи са му вкючили обаче венозен антибиотик, не са му обяснили защо, но този следобед и хирурга ще мине да го види и вероятно ще му обясни повече.

Сега не знам да се радвам ли, или да се чудя възможно ли е нещо да са пропуснали. Гледали са дисковете от ПЕТ скенера и ЯМРто, искаха всички епикризи от колоноскопията и биопсията на простата, която правихме август и септември и силно се надявам наистина всичко да е наред.

Дано! Дано! Дано!..., както се пееше в една песен... Дано всичко лошо е зад гърба ви! И с хубави емоции, и заедно да посрещнете празниците.... Nature Star2

# 2 815
dreamingfly, тоест професора, който оперира баща ми, завеждащия Гастро- отделението на Токуда и една от лекуващите лекарки там са пълни идиоти - чели са всички епикризи, гледали са дисковете и те не са разбрали,че рецидива е отвън, а са го гледали само от вътре?

# 2 816
Ето ме и мен с новини след гастроскопията на татко. Резултатът е - поставен трети стент. Казали са му, че вече е единственият човек в България с три стента на хранопровода. Аз добавих, че има и най-скъпият хранопровод в света. Посмяхме се, но то не е смешно.
Повече информация от това не са му дали. Събота и неделя едва ли ще има лекари, надявам се понеделник да дадат по-обстойни данни на какво са се натъкнали и доколко прогресира туморът.

# 2 817
Ето ме и мен с новини след гастроскопията на татко. Резултатът е - поставен трети стент. Казали са му, че вече е единственият човек в България с три стента на хранопровода. Аз добавих, че има и най-скъпият хранопровод в света. Посмяхме се, но то не е смешно.
Повече информация от това не са му дали. Събота и неделя едва ли ще има лекари, надявам се понеделник да дадат по-обстойни данни на какво са се натъкнали и доколко прогресира туморът.
Надявам се, че се чувства по-добре.
Аз мисля, че с мъжа ми са били  заедно за скенера.
Каза, че е бил с човек, който има проблем с хранопровода, чакали са заедно в една стаичка.

# 2 818
Баща ми го изписват с препоръка след три месеца да направи нов ЯМР ( изрично му искат не ПЕТ скенер, а ЯМР) и отново на преглед при професора.

Винаги ли е така? Не смееш да се зарадваш, оставаш завинаги със свито сърце. Разбира се въпроса е реторичен.

# 2 819
Надявам се, че се чувства по-добре.
Аз мисля, че с мъжа ми са били  заедно за скенера.
Каза, че е бил с човек, който има проблем с хранопровода, чакали са заедно в една стаичка.
Вече се познаваме задочно 😉

Общи условия

Активация на акаунт