Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 972
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 200
В четвъртък ще ходим за обсъждане, защото вчера излезе хистологията. За съжаление се потвърди диагнозата от операцията. Толкова съм объркана, че не знам от къде да започна, даже не съм му казала. Доктора обеща на срещата да му предложи терапия като презастраховане.

# 1 201
При глиобластом мултиформ няма терапия за “презастраховане”. Абсолютно задължително е да се лекува след операцията, най-често с Темодал и лъчетерапия. Казвам го с една единствена цел - да не го кажете на съпруга си, така че той да си помисли, че е нещо избирателно или по-лошото - да реши, че няма нужда от последващо лечение. Императивно е да се случи.

Добри онколози има на доста места, но за подобна диагноза аз бих се консултирал с проф. Дудов. Повечето онколози се сблъскват с РМЖ, дебело черво, бял дроб, простата и още няколко често срещани онкологични заболявания. Диагнозата на мъжа Ви е доста по-рядка от изброените и е хубаво да го види лекар с опит.

Пожелавам Ви здраве и много късмет!

# 1 202
  • София
Аз си мисля, че ако има възможност терапията да се проведе в болницата, в която е опериран, най-добре да бъде там. Струва ми се, че би било по-лесно и организирано.

# 1 203
  • София
Здравейте! Присъединявам се към вас - съвсем нова, не съм чела нищо назад. Баща ми днес беше диагностициран с тумори на пикочен мехур. През май ще бъде опериран във Вита. За  всякаква информация, съвети и най-вече ако има преминали през тумори на пикочен мехур ще бъда благодарна.
Следете белия дроб. Рака на пикочния мехур дава разсейки там. Не препоръчвам Ситиклиник. Можете да прочетете историята на брат ми. Писала съм доста, но ние загубихме битката.

# 1 204
Stela_B, благодаря ти. Точно с това сега си блъскам главата. Дали освен скенер на бъбреци не трябва да се направи и на друго. Урологът, който ще го оперира не каза и обмислям конслултация с онколог какво друго трябва да се погледне преди операцията. Казаха ми, че ако има метастази е по-добре туморът да не се пипа, но не конкретно за тумор на пикочен мехур, че важи.

# 1 205
Stela_B, благодаря ти. Точно с това сега си блъскам главата. Дали освен скенер на бъбреци не трябва да се направи и на друго. Урологът, който ще го оперира не каза и обмислям конслултация с онколог какво друго трябва да се погледне преди операцията. Казаха ми, че ако има метастази е по-добре туморът да не се пипа, но не конкретно за тумор на пикочен мехур, че важи.
Не съм се сблъскала с тумор на пикочния мехур, но ми се вижда странно ако има метастази, туморът да не се пипа. Това от болницата ли са го казали? Странно е. Аз с каквото съм се сблъскала, е, че се маха туморът-първоизточник, ако това е възможно, и се махат метастазите, също ако е възможно. Каквото може,  да се изреже, все е от полза, защото като стои  този рак и метастази, те си се възпроизвеждат и разширяват и могат да нарастват, да плъзнат в други органи и всячески да се размножават.
Според мен, си трябва по-обемен скенер, не само на бъбреци, защото не се знае в кои органи или кости може да има метастази.

# 1 206
Uncommon, не са го казали от болницата. Казвал го е лекар на мои близки за друг вид тумор в съвсем различен случай. Теорията е, че ако се оперира туморът метастазите 'полудяват' и започват да се развиват много бързо. Но не става изобщо въпрос за тумор на пикочен мехур.
Препоръката на уролога засега е да се премахнат туморите в пикочния мехур и да се видят бъбреците. Това като за начало. Нататък какво ще следва, още не знам.

# 1 207
Здравейте  отдавна не съм писала. Нас ни удари жестоко ковида и той беше на дневен ред. Каквото знаете майка е оперирана от карцином на дебелото черво. От 3 Дни обаче няма изхождане. Тя много внимаваше за това,  то след 14 дни в болница И откакто се прибра под карантина вкъщи, започна да я боли корема. Дали от това че не ходи до тоалетна, незнам... взе дулкософт, пие лактулоза, 2 свещички е сложила и нищо.. А е под карантина,  как да се прегледа? Предстои и колоноскопия и скенер. Няма стома,  но е с анастомоза. Не знам какво да направя вече... Sad баща ми е на кислород вкъщи  обездвижен и той под карантина... кажете някое ефикасно разхлабително яко знаете, което обаче да не причинява силни спазми... отчаяна съм... Sad

# 1 208
Щом е пила хлабителни и не се е изходила се обадете на лекаря или я заведете,да видят дали не е сплитане на червата.Недейте гледа карантината,ако трябва ще си платите глобата.

# 1 209
Вероятно се изказвам неподготвена с оглед това, че не знам какво е анастома, но възможно ли е да се направи клизма?

# 1 210
Здравейте  отдавна не съм писала. Нас ни удари жестоко ковида и той беше на дневен ред. Каквото знаете майка е оперирана от карцином на дебелото черво. От 3 Дни обаче няма изхождане. Тя много внимаваше за това,  то след 14 дни в болница И откакто се прибра под карантина вкъщи, започна да я боли корема. Дали от това че не ходи до тоалетна, незнам... взе дулкософт, пие лактулоза, 2 свещички е сложила и нищо.. А е под карантина,  как да се прегледа? Предстои и колоноскопия и скенер. Няма стома,  но е с анастомоза. Не знам какво да направя вече... Sad баща ми е на кислород вкъщи  обездвижен и той под карантина... кажете някое ефикасно разхлабително яко знаете, което обаче да не причинява силни спазми... отчаяна съм... Sad
Най - добре се обадете на лекаря и обяснете положението. Той ще ви насочи какво да направите. Иначе ние викаме спешна помощ, когато всички вкъщи бяхме с положителни проби и под карантина. Още като се обадихме казахме за ковид - а и лекаря беше с предазно облекло. Това беше единствения начин някои да прегледа татко, понеже той спря да уринира

# 1 211
Вероятно се изказвам неподготвена с оглед това, че не знам какво е анастома, но възможно ли е да се направи клизма?
[/quote
Аз до колкото съм запозната , анастомозата е мястото на
съшиването на червата...но дали съм права...🙄

# 1 212
[/quote
Аз до колкото съм запозната , анастомозата е мястото на
съшиването на червата...но дали съм права...🙄
Точно това е. Сега мисля е може да се направи клизма по внимателно и по щадящо. Иригатора не мисля че ще влезе толкова че да нарани дебелото черво.

# 1 213

Звънях на хирурга дето я оперира,  каза клизма. Ако ли не стане, да му звъня, или направо я товаря в колата и в болницата, ... просто вече и аз съм на предела на силите си. Сега се прибирам от работа, ще купя една клизма и да видим как ще стане.. И дали..

# 1 214
Дени, питай дали продават готови комплекти с разтвор. Преди 15 години имаше такива, много лесни за употреба и действаха безотказно.

Английска сол също действа безотказно, но може да е прекалено агресивна за нейния случай.

Общи условия

Активация на акаунт