Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 482
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 575
Здравейте, днес взехме резултата от ПЕТ скенера от Онкологията. Добър е, всичко е чисто.
Камък ми падна от сърцето...
Пожелавам оттук нататък на всички такива резултати.

# 1 576
Чудесно, Госипс! Все такива новини да се сипят в темата! Дай Боже!

# 1 577
Здравейте, днес взехме резултата от ПЕТ скенера от Онкологията. Добър е, всичко е чисто.
Камък ми падна от сърцето...
Пожелавам оттук нататък на всички такива резултати.
Браво! Сега искам публично да обещаеш, че няма да се филмираш до следващата контрола! Hug

# 1 578
Честито и от мен!

Няма смисъл да се филмират и за следващата контрола. Семиномът най-често си отива завинаги.

# 1 579
Честито и от мен!

Няма смисъл да се филмират и за следващата контрола. Семиномът най-често си отива завинаги.
Няма обещавам, или поне ще опитаме да не е до такава степен... Следващото филмиране чак след 3 месеца😉
Много благодаря за милите думи на всички!

# 1 580
И аз се включвам с въпрос. Не знам дали някой има опит с тези неща и би могъл да ми отговори, но просто да си кажа, дано ми олекне. Оперираха вчера баща ми, лапароскопски. Лекарят е доволен от това, което е направил и дава хубави прогнози. Видимо няма разсейки, махнал е лимфни възли. Дотук добре. Но баща ме не иска да съдейства, да се движи, само лежи. Оплаква се от болки, не иска да пие вода. Според него някоя от системите му действала зле и му надувала корема. Лекарят е притеснен, че много негативно се отнася към всичко и само се оплаква. Не знам дали може да е неадекватен от упойката все още. Искам някак да му помогна, ако сме там може да го караме да става, но не пускат в отделенията. От утре се очаква да му дават и течна храна. Надявам се да му даде сили. Като се изправил, му се вие свят и затова не иска да става. А газовете няма как сами да излязат, като лежи съм чела, че повече дразнят. Имам три операции, две секцио и  една за миома, знам колко е неприятно да се страхуваш да ходиш, но съм ставала. А той сякаш се е отчаял. Все едно е друг човек. Не чува какво му говорим, само това повтаря. Много съм отчаяна и наистина не знам как да му помогнем. Възможно ли е наистина да му е от някоя система или е само от този газ, който се ползва при лапароскопията. Ще питам утре и лекаря. Случвало ли се е на някой ваш близък? Просто не си представям ако беше по-тежък случай, как би го понесъл... Винаги ни е бил опора и подкрепа и се е държал, сега все едно се е предал. Sad А е още в началото.
Повръща ли? Мисля, че е нормално да му е лошо първите 24 часа.

# 1 581
  • София
Не повръща, засега. Преливали са му кръв, дано го вдигне малко.

# 1 582
Кръв не се прелива просто така. Имайте предвид, че секцио, че дори миома са по-леки операции. Може би е изкървял по време на операцията или показателите са му лоши. Стискам палци да се стабилизира.

# 1 583
  • София
Да, така е. Може би просто трябва повече време, не съм адекватна и аз от притеснение. Различни са и причините за операциите и това няма как да не се отрази на психиката. Очаквахме явно да е по-леко, като е по този начин. Двама лекари ни предложиха лапароскопския метод при него и затова се съгласихме. Той е с анемия, преди операция успя да качи до 94 хемоглобина, а сега е паднал на 70. Имало е стари сраствания и са ги рязали. Благодаря много!

# 1 584
Всичко ще е наред! Щом е бил с анемия това обяснява кръвопреливането. Имайте предвид, че анемията сама по себе си обезсилва.

# 1 585
При лапароскопските операции раздуването с газ може да създаде подобен дискомфорт/болки. Вероятно от това идва усещането за подут корем, просто го свързва с грешен първоизточник (не системите са проблемът най-вероятно).

За гаденето и слабостта...зависи с каква анестезия е работен. Доста често се ползва кетамин, защото е евтин и лесен за употреба от анестезиолога. От него се получават гадене, виене на свят и подобни. Ако са го работили с пропофол и фентанил, би било странно на следващия ден да е така.

Хемоглобин 70 е много нисък, но е типичен за колоректални карциноми. Баба ми (оперирана на 67г от същото) беше с такъв около операцията. След премахването на тумора всичко се оправи (иска време разбира се). И силите се върнаха също. Ако не бъркам, туморите на дебело черво често водят до железни дефицити, оттам и слабост/безсилие.

# 1 586
  • София
Благодаря за отговорите! Точно ниският хемоглобин и липсата на сили, у иначе жизнен и деен човек, ни насочи към колоноскопия. И се откри този проблем. И той е на 67г. Желязото му беше 1. Не знам каква упойка са слагали. Предполагам, че виенето на свят е от слабост, отколкото от нея. Повече ме притеснява тази депресия, но и тя е разбираема. Дано се мобилизира психически.

# 1 587
Майка ми психическо беше най зле след операцията(взимането на материала).Не знам защо и при други хора съм чувала това.Предвид и че не се чувства физически добре според мен е нормално това състояние,А и щом лекарите са доволни от операцията и се притесняват ,че той е негативен...може би има н6жда от време...

Ние на 3 август сме на пет скенер...пак дойде този момент ,почна всичко да ми се обръща ,общо взето съм си казала без притеснения и мислене освен когато дойде време за скенер и ямр.Според доктора резултатите ще са добри.Мен ме притеснява,че си е напипала едно уплътнение под мишницата .Лекарят каза,че според него не е проблемно,колкото грахово зърно и не е срастнато с околните тъкани ,Но предвид болестта без скенера нищо не може да каже на 100  процента .Каза,че най-вероятно е от инфекцията на ноктите ,която получи от хапчетата,направо много болезнени й станаха и чак Гноясват,сега изписаха още лекарства и за разстройството,че и от него 2 кг свали...Иначе се чувства добре чак не можем да се чуем само работи ,надявам се много на добри резултати...

# 1 588
  • София
Дано резултатите са ви добри! На всички това пожелавам! Скенер на цяло тяло ли е най-добре? Аз не съм много наясно. При баща ми правиха само на долната част на корема. За белия дроб снимка само достатъчна ли е? Понеже четох, че от дебелото черво дава разсейки на черен и бял дроб и се чудех защо не правиха скенер на тях. Може би в последствие.
Днес е малко по-добре уж, поне по телефона така звучи. Не знам дали може да им се дават някакви успокоителни, за да може да спят поне. Дали се правят консултации с психолог?

# 1 589
Аз обърках темите ,на вас каквото са ви назначили (мама е с рак на белия дроб и мислех,че пиша в другата тема 😊)

Общи условия

Активация на акаунт