Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 492 153
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 710
Djoleva ,за какво е тази сума?

# 1 711
Ами един вид доплащане към пътеката. В доста болници го има.

# 1 712
Сумата е за ППД, както вече написах. Джолева да види какво пише на фактурата или касовата бележка.
За мен е еднакво укоримо да се искат пари под масата и да се плащат пари на каса за дейности и услуги, които реално не се предоставят на пациента.
Преди да измислят ППД, се плащаше дарение, но хората започнаха да се жалят и се промени нормативната уредба.

Левскарската, стискам палци да се потвърди фалшивата тревога. Онзи ден имах случай на една дама с образувание в белия дроб,  което й причинява болка в определени позиции и 'свети' леко на пет скенер. След биопсия, се оказва, че не е злокачествено. Продължава да си стои там и не изчезва. Сега ще прави нов скенер да види какво е развитието му.
Сигурна съм, че всичко ще е наред с мъжа ти! Hug

# 1 713
Ами един вид доплащане към пътеката. В доста болници го има.

И после нека ни обясняват, че онкоболните в България били освободени от такси и тем подобни...

# 1 714
Само от потребителски такси 2,90 са освободени.

# 1 715

Левскарската, стискам палци да се потвърди фалшивата тревога. Онзи ден имах случай на една дама с образувание в белия дроб,  което й причинява болка в определени позиции и 'свети' леко на пет скенер. След биопсия, се оказва, че не е злокачествено. Продължава да си стои там и не изчезва. Сега ще прави нов скенер да види какво е развитието му.
Сигурна съм, че всичко ще е наред с мъжа ти! Hug

Благодаря ти за куража! Не за първи път ми го пишеш, не остава друго, освен да ти се доверя Two Hearts
Каквото и да е, вече е отстранено. Възстановяването беше кратко. Чакаме резултата. Не се предаваме!

# 1 716
Въпросното доплащане в Токуда е за условията: баня, подгрята тоалетна (зимата), сапун, тоалетна хартия, дезинфектанти, добра храна, санитарката чисти стаите 2/3 пъти дневно... Сестрите са в пъти повече от държавните болници... В крайна сметка като си на хотел от звездите зависи колко ще платиш. И тук е така, сравнено с държавната мизерия.

# 1 717
Явно и с това, както с всичко останало, има някаква доза късмет и на кого ще попаднеш. Не казвам, че трябва да е така, но споделям нашия опит: На баща ми биопсията беше направена в Токуда, от Минчев (не сме плащали избор на екип, но ходихме на платена консултация при него и се уточнихме за датата на прием (без някакво плащане на ръка)), рязък е в изказа си, но ни обърна внимание и приема всички чакащи пациенти, ходихме два пъти с диска преди биопсията, отговори на всичките ми въпроси. Лечението баща ми започна в Надежда, там не е доплащал нищо. За вливанията не го приемат - отива сутринта и си тръгва когато е готов. Има много хора и се чака винаги доста часове, с изключение на това отношението е добро. Имаме телефона на лекуващия онколог,  отговаря на обаждания дори когато е в отпуск, пишем си по вайбър ако има някакъв проблем.

mury9, като писах жалко за Надежда и Тимчева, имах предвид, че съжалявам, че тя вече няма да е там, защото много разчитах на нейното присъствие. Иначе е радостно, разбира се, че все пак работи някъде и пациентите имат достъп до нейната експертиза.

6maty, това за Сити умът ми не го побира, но както каза и zigizagi, имаше и преди случаи на сериозно безхаберие. Интересно как самата болница толерира това. явно просто за съжаление има толкова много болни хора, които имат нужда от помощ, че това отношение все пак/все още не влияе на репутацията им.

# 1 718
Всичко ще е наред, Uncommon!
Ще чакаме да се похвалиш с отличен резултат!
Хваля се с отличен резултат. Simple Smile
Благодаря на всички за съчувствието. miglenaski, благодаря, че попита.
Тоест, константни резултати, няма разсейки, няма нови неща, и така до след три месеца, когато пак съм на компютърна томография.
Проведох много смислен разговор с доктора, за пръв път го виждам. Не само, както предишните, ми разправя как се радва за мен, в което няма много смисъл. А ми даде допълнителни съвети. За диета - лека храна (отстранен ми е цекум). За следене на здравето - да не си мисля, че с този скенер всичко се хваща. Щитовидната жлеза се вижда, но някакви колоректални неща не се виждат. Гърдите (циците) се виждат зле и практически не се следят. Кожата, много ясно, не се обхваща. Тоест, каза ми да си следя и други неща, а не да си лежа на лаврите, че в черния дроб и още няколко органа нямам разсейки.
Това хем ме стресна, защото не бях мислила за това, а хем си казах - е най-сетне някой да подходи комплексно!

Късмет на всички!

П.П. Аз пък с ТЕЛК не съм имала проблеми. Да, закъсняваха писмата, губеха се даже, но аз им научих телефона, звънях си директно и ми назначаваха и отменяха часове. Нямам познати там, но явно лелята, която вдига телефона, се падаше разбрана. Та има шанс, не е винаги батак.

ППП. Сега като ми правиха операция от постоперативна херния (която получих след отстраняване на множеството метастази на черния дроб), платих за избор на екип. Става дума за ВМА. Не видях да ми събират тия хотелските пари. Тях не ми ги събират, откак се разбра, че е рак. Най-първия път ми ги събраха.
А за вливане (химиотерапия) не съм дала и една стотинка в Дървеница. Ходих там с месеци. Дали са били любезни - ами някои да, някои не. Общо взето, бях много доволна.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 09:21 от Uncommon

# 1 719
Чудесни новини!

Стискам палци все такива да са в темата!

# 1 720
Чудесни новини!

Стискам палци все такива да са в темата!

Дано такива новини да валят в темата и да се радваме на всеки успех, който постигаме като крачка към още по-обнадеждаващи резултати...

# 1 721
Браво, Uncommon, сървайвър си ти!
Но похвали го тоя доктор поименно, не инкогнито Simple Smile.
"Хотелските" пари се плащат само в частни болници. Избор на екип/лекар има навсякъде.
Аз записах час за скенер чак за 27 август в Дървеница. В Александровска имаха за след 16 август, но пък щяхме да чакаме поне седем дни за резултатите и като се има предвид колко често има проблем с апарата или консуматива, както и колко се впечатлих от проф. Пиперкова, решихме да е в Дървеница този път.
Надявам се и аз на добър резултат и стациониране на заболяването.

# 1 722
  • БУРГАС
Здравейте, пиша за първи път. Става въпрос за съпруга ми на 36г.. През 2017г. е опериран от смесен тумор на тестиса, 1б стадий. След операцията не се сканираха проблемни зони, но за всеки случай направи два курса химиотерапия. За тези 4 години всичко беше в норми. Тази седмица си прави профилактичен преглед. Туморни маркери в норма, Скенер - без данни за рецидив/въпреки, че в епикризата му объркали и писали локален рецидив, и трябвало да го изтрият това, било от стар шаблон/,но на скенера се видяли милиарни интрапулмонални нодули - 2 мм. Насочен е за ПЕТ скенер, но дотогава.....
Обръщам се към вас, защото сте се сблъскали с какво ли не и помагате на хора в безизходица.
Не мога да си обясня - как за 4 години не е имал никакъв проблем и отклонения от нормите, и към момента няма рецидив на мястото и хоп, това на белия дроб. Чета, чета и не разбирам - това разсейки ли са, какво чудо е и може ли да се появят чак сега. Какво да правим - да повторим ли скенера/ може да е пак забравен шаблон, за което силно се надяваме/ преди ПЕТ. Не сме наясно, ако е разсейка, така ли ще се опише в разчитането, което всъщност не сме видяли, а е нанесено в епикризата.
Извинявам се, малко дълго стана, но въпроси много в главата ми, а няма отговори.

# 1 723
Това разчитане изобщо дали е негово?Дайте диска да го разчета другаде.На мен ми бяха писали уголемена простата,при положение,че съм жена и простата нямам.Като им се обадих и ги помолих да разчетат отново,ми казаха ,,като махнете това изречение, всичко друго е вярно,това е грешка при писането".Дадох диска другаде,без да казвам какво са писали.Съвсем друго беше разчитането.Явно имат готови шаблони за жени и мъже и карат на копи-пейс.

# 1 724
  • БУРГАС
И диск нямаме. В болницата, където му правят профилактиката, си имат скенер и си взимат директно резултата, но ще търсим запис или направо за по-сигурно нов в друга болница. Надяваме се и това да е грешка.
В същото време няма никакви оплаквания, може да бяга с километри въпреки, че е пушач.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 12:51 от Spaidyr_

Общи условия

Активация на акаунт