Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 855
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 1 875
Искам да попитам има ли някой нуждаещ се от лекарства за хепатит Б или цироза на черен дроб… Бих изпратила безвъзмездно останалите от тати на човек, който наистина не може да си ги позволи?

# 1 876
  • София
hope 21. Прегръщам те. Нека да е светъл пътят му.
Проклета болест!

# 1 877
Hope_21, съжалявам за загубата ти! Да почива в мир душата му...

# 1 878
hope_21, бъди силна. Съжалявам, че се намеси в твоя живот тази коварна гадост. Тъжно е, жестоко е... Вярвам, че ще имаш много сили да продължиш напред. Твоят тати ще бъде винаги до теб и в сърцето ти. Прегръщам те момиче.

# 1 879
Искренни съболезнования на hope_21....бъди силна💕
Не съм писала скоро, но чета, чета ви навсякъде из темите...
При нас след чистия ПЕТ скенер, през юли последваха други изследвания. Мъжа ми се оплаква от болка в корема отврвме на време, категорично казаха, че причината не е диагнозата. Направи колоноскопия, гастроскопия( дано не бъркам думите), гледаха го на ехограф, ПКК и за всеки случай КТ. Оказа се, че има камък в жлъчката и леко омазнен черен дроб.
Той си е едър, никога не е бил слаб, ама сега е на диета и пие лекарства.
За камъка в жлъчката според доктора са в следствие на ХТ и платината. Дозата му била много висока. ХТ беше само една вливка и въпреки това сега камък.
Операцията не е спешна за сега, ще я направят януари. Незнам дали има шанс да се избегне, лекарят казва НЕ, но ще се ходи и при друг.
То и тези ПЕТ скенери и КТ сигурно и те са вредни, то не е само химиото за 8 месеца направи 3 ПЕТ и май 5 КТ. Дали не може и от това да се е образувал тоя камък сега...кой знае, факт е че се е появил.
Надявам се всички да сте добре.
Зиги ще стискам палци да омате добри новини в петък 🍀🍀🍀🍀🍀

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 22:58 от GoSSipSs

# 1 880
На мен преди две години на скенер и на ехограф ми видяха камък в жлъчката.И двамата лекари казаха,ако не ми прави проблеми да не я пипам.Химио не съм правила,само лъче.Ама болка в корема съм нямала,а по-нагоре,над стомаха и то много рядко.Един пък ми каза,че било от дебелината.Не съм чак толкова дебела,80 килограма.Пиши какво е казал втория лекар.

# 1 881
  • Пловдив
Абсурд от една ХТ да се случи това,въпреки ,че от нея се покачва холестерола. PET и CT не са безвредни ,но в друга насока. Килограми, недостатъчно движение , диета и оттам евентуално висок холестерол, не съвсен адекватна чернодробна функция.Анормални нива естроген и прогестерон ,особено второто ,при отстранен/и тестис/и също могат да доведат до релаксиране на гладката мускулатура и задържане на холестеролни и калциеви отлагания в жлъчкатата и жлъчните пътища.

# 1 882
Здравейте, нова съм тук, но бих искала, ако може да ми помогнете с малко информация, че съм ужасно притеснена.
При профилактично изследване на баща ми му излезе завишени PSA 21.
Вчера, след преглед при уролог в Бургас, който дори не го е прегледал, нито му е правена ехография, директно му е казал да го приеме в болницата за биопсия.

Моля, ако има някой запознат да ми каже това ли е стандартната процедура, или би  трябвало да се направят други изследвания, скенер и пр. Всеки уролог ли може да направи биопсия?

Благодаря ви, предварително за отделеното време!

# 1 883
Абсурд от една ХТ да се случи това,въпреки ,че от нея се покачва холестерола. PET и CT не са безвредни ,но в друга насока. Килограми, недостатъчно движение , диета и оттам евентуално висок холестерол, не съвсен адекватна чернодробна функция.Анормални нива естроген и прогестерон ,особено второто ,при отстранен/и тестис/и също могат да доведат до релаксиране на гладката мускулатура и задържане на холестеролни и калциеви отлагания в жлъчкатата и жлъчните пътища.
Благодаря ти whitefang, отстранен е единият тестис, отделно от няколко години е все 110-115кг. На диета е сега уж, пък да видим ще свали ли някое кило.. Другата седмица е на лекар ще пиша.
И аз солидарна с него съм на диета, уж да му е по-лесно.

Офф

# 1 884
Здравей whitefang майка мие оперирана от рак на матката,махнаха матката лимфни възли,но след операция завиши холестерело и получи омазнен черен дроб а преди операцията въобще нямаше тези двете.Може ли да има връзка с махането на матката,иначе не е дебела 67 кг 1,60 ръст и движи всеки ден.

# 1 885
Аз пък имам висок холестерол от доста години, независимо, че почти са ми в нормата килограмите, но пък никога не съм имала повишена захар. И независимо от химия, лъче и всякакви други преживелици, така си стои. Понякога е просто ген и предразположение. Сега пазя една диета, без животински продукти, да видим дали ще се повлияе.
Госипс, чудя се този камък да не би да си е бил там и преди терапията. Не е изключено според мен.

# 1 886
  • Пловдив

Cengiz Emin 636883
А преди операцията правила ли си е кръвни изследвания за холестерола и ултразвук на черния дроб? Според мен си ги е имала и преди и просто след операцията са се видели проблемите. За холестерола не е непременно задължително да е с наднормено тегло. Понякога и движението не е от особено значение ,а с диета може и да отнеме доста време да се нормализират нещата,включително и с добавки.

Анкомън и аз си мислех дали да не напиша,че може и въобще да не е свързано с диагнозата ,да е отдавна и постепенно да си е растял ,до един момент когато е станал достатъчно голям да има симптоми.

# 1 887
Мой близък (няма онкологично заболяване) от дълги години е с висок холестерол и триглицериди, по някое време му откриха и омазнен черен дроб. За всеобща изненада, успя да ги оправи като два месеца не яде месо.

# 1 888
Здравейте! Преди една година оперираха мама и й беше премахната цялата гърда. След 8 химиотерапии започнаха и терапия със Золедроник. Вече мина три от тях и с течение на времето само се влошава. Изпитва непоносими болки в костите, около операцията има нови образования(казали са и че трябва спешно да се премахнат оперативно), но това което най много ме притеснява е че има от две седмици има гадене и повръщане, от което почти не може нищо да яде. За този период не са й изписвани никакви хормонални хапчета(нямали ги в наличност в момента). И освен всичко това на 30ти отново я викат за нова вливка след която вече не знам как ще се чувства..
Моля ви за мнение от какво може да е това постоянно повръщане и как да го овладеем, за да може поне малко да се храни нормално
Никой като че ли от лекуващите й лекари не обръща достатъчно внимание на ситуацията и на всички въпроси отговора е "болна си, нормално да се чувстваш така."

# 1 889
Аз бих сменила Болницата.Вече се изписват достатъчно лекарства преди самата вливка ,които предотвратяват страничните ефекти.Мама имаше толкова изписани неща там -пробиотици,против повръщане,против запек/диария,за киселини и т.н .Лошо й ставаше ,когато спреше да ги пие .За мен не е нормално отношението болна си,какво очакваш....Всички са болни ,но вече има начини да се смаляват страничните ефекти до минимум,т.е знаят какви са страничните ефекти от дадено лекарство-дава се предварително и 2-3 дни след вливката лекарства да ги предотвратят

Общи условия

Активация на акаунт