Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява ракът на кожата и какви са методите за лечение?
Какви са вероятностите за злокачественост въз основа на резултатите от ЯМР?
Какви са възможностите за лечение на ретроректален тумор?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява ракът на кожата и какви са методите за лечение?
-
Какви са вероятностите за злокачественост въз основа на резултатите от ЯМР?
-
Какви са възможностите за лечение на ретроректален тумор?
-
Какво е състоянието на пациента и какви са нейните възможности?
-
Какви са страничните ефекти на химиотерапията с карбоплатина и паклитраксел?
, много съм писала за нашата история, няма да навлизам отново в подробности, накратко ще ти кажа. Моят мъж беше на 52 години, когато ОПЛ буквално го изнуди да иде на профилактичен PSA - знаеш, мъжете след 50 веднъж годишно трябва да ходят. Ако не беше тя, никога нямаше да го направим, на кого да му мине през ум, че на тази възраст може да има онкопроблем точно на простата. Отиде, маркера беше 7. Знаеш, горна граница е 4. Въпреки това ОПЛ му даде направление за уролог, отиде тук при нас /от прованса сме/, той дори не го погледна - подчертавам погледна, не прегледа. Хвърли една рецепта за антибиотик, бил млад и това било възпаление някакво. Ей така, мъжа ми доре не се прместил от вратата до кушетката, да седне поне. Разбира се, стриктен, изпи антибиотика, мина известно време - маркера пак толкова. Отидохме направо при едно светило в урологията в София, вече мисля не е между живите. Платено, естествено. Преглед с ехограф и ректално, уголемена простата, заключение - доброкачествена хиперплазия /заради това, че е млад/. Изписана терапия, три месеца прием, нов преглед при същия професор - маркера нагоре, състоянието на простатата същото. Нови медикаменти. Нови три месеца. Нов преглед - същата история. През това време пари, нерви - щото го мислиш естествено. След тези два пъти по три месеца на мен ми писна, и отидохме в правителствена болница, не помня име, пак беше някакво светило. Платен преглед, ректален, той напипа нехомогенна структура, но поиска ЯМР. Бяхме записали час за ЯМР, когато една наша близка ни препоръча един млад уролог от "Св. Ана", д-р Златев. Близък на нейна приятелка. Минахме и през него /часа за ЯМР беше изтеглен във времето/, той веднага го изпрати за биопсия като най-сигурно изследване що се отнася до този орган, а същевременно маркера беше скочил на 11. И на биопсията се видя начален стадий на рак, който преди тези повече от 8 месеца, които загубихме в лутане и всичко останало, е бил още по-начален.