Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 821
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 890
Пламена, може да пишеш и в другата тема Духовно преодоляване и физическо оцеляване, там доста момичета са с рак на гърдата и може да са ти полезни Hug

# 1 891
Пламена,
Къде се лекува майка ти?
Зофран и Деган, за да спрете повръщането. Скенер, за да се види състоянието и има ли метастази. Ако има, вероятно ще коригират лечението.
Болки в костите говорят за доста късно открита болест.
Спешно се ориентирайте към читава болница! Визирам Токуда или Сити.

# 1 892
Оф, моя мъж нещо се разкашля. На 03.09 е на вливка. Много ми е притеснено, да не би да има прогресия.

# 1 893
  • Пловдив
Золендровата киселина не лекува метастазите в костите ,само забавя разграждането  ,за да предотврати патологични фрактури.Друго лечение предполагам няма по написаното ,та няма от как повръщането да е от лечението(от золендровата киселина няма такъв ефект) . Възможно е освен в костите да има и другаде метастази. Трябва да се направят изследвания за да открият къде.
Какво имате предвид ,като сте писали ,че има нови образувания около операцията . В костите(гръдната кост)? Или в меките тъкани,лимфни възли?

# 1 894
  • Другата България
Здравейте, нова съм тук, но бих искала, ако може да ми помогнете с малко информация, че съм ужасно притеснена.
При профилактично изследване на баща ми му излезе завишени PSA 21.
Вчера, след преглед при уролог в Бургас, който дори не го е прегледал, нито му е правена ехография, директно му е казал да го приеме в болницата за биопсия.

Моля, ако има някой запознат да ми каже това ли е стандартната процедура, или би  трябвало да се направят други изследвания, скенер и пр. Всеки уролог ли може да направи биопсия?

Благодаря ви, предварително за отделеното време!
Здравей.
Като минали по този път мога да кажа, че това е възможно най-правилното решение, което е могъл да вземе този уролог, адмирации за него, да го хвалиш навсякъде.
Ти си нова, ама аз съм стара - и буквално Joy, много съм писала за нашата история, няма да навлизам отново в подробности, накратко ще ти кажа. Моят мъж беше на 52 години, когато ОПЛ буквално го изнуди да иде на профилактичен PSA - знаеш, мъжете след 50 веднъж годишно трябва да ходят. Ако не беше тя, никога нямаше да го направим, на кого да му мине през ум, че на тази възраст може да има онкопроблем точно на простата. Отиде, маркера беше 7. Знаеш, горна граница е 4. Въпреки това ОПЛ му даде направление за уролог, отиде тук при нас /от прованса сме/, той дори не го погледна - подчертавам погледна, не прегледа. Хвърли една рецепта за антибиотик, бил млад и това било възпаление някакво. Ей така, мъжа ми доре не се прместил от вратата до кушетката, да седне поне. Разбира се, стриктен, изпи антибиотика, мина известно време - маркера пак толкова. Отидохме направо при едно светило в урологията в София, вече мисля не е между живите. Платено, естествено. Преглед с ехограф и ректално, уголемена простата, заключение - доброкачествена хиперплазия /заради това, че е млад/. Изписана терапия, три месеца прием, нов преглед при същия професор - маркера нагоре, състоянието на простатата същото. Нови медикаменти. Нови три месеца. Нов преглед - същата история. През това време пари, нерви - щото го мислиш естествено. След тези два пъти по три месеца на мен ми писна, и отидохме в правителствена болница, не помня име, пак беше някакво светило. Платен преглед, ректален, той напипа нехомогенна структура, но поиска ЯМР. Бяхме записали час за ЯМР, когато една наша близка ни препоръча един млад уролог от "Св. Ана", д-р  Златев. Близък на нейна приятелка. Минахме и през него /часа за ЯМР беше изтеглен във времето/, той веднага го изпрати за биопсия като най-сигурно изследване що се отнася до този орган, а същевременно маркера беше скочил на 11. И на биопсията се видя начален стадий на рак, който преди тези повече от 8 месеца, които загубихме в лутане и всичко останало, е бил още по-начален.
Не казвам, че при баща ти е рак, казвам, че по-добро изследване от биопсията за мен няма. По-добър метод, който да ти даде представа какво наистина се случва.

# 1 895
Мой близък (няма онкологично заболяване) от дълги години е с висок холестерол и триглицериди, по някое време му откриха и омазнен черен дроб. За всеобща изненада, успя да ги оправи като два месеца не яде месо.
Това ми звучи като добър план. Simple Smile
За сега съм две седмици без животински продукти. Тоест съм временен веган, или спазвам пости по никое време.

# 1 896
  • Другата България
Оф, моя мъж нещо се разкашля. На 03.09 е на вливка. Много ми е притеснено, да не би да има прогресия.
Не започвай веднага с черните мисли.
Може да е настинал човека, времето е променливо, вие сте в планината.

# 1 897

Джолева, баща ми се беше разкашлял точно в седмицата преди ПЕТ след края на комбинираното лечение с ХТ и ИТ. И аз си бях набил един хубав филм в главата (хорър по-скоро). Оказа се лека инфекция на БД, която вече беше в резорбация на самия ПЕТ. Малко след това спря и да кашля.

Много добре те разбирам - всякаква кашлица при човек с белодробен онко проблем е ужас за околните. Но невинаги е свързана с основното заболяване - все пак и близките ни са хора, и те хващат вируси и бактерии.

Да ти е здрав мъжът. Simple Smile

# 1 898

Джолева, баща ми се беше разкашлял точно в седмицата преди ПЕТ след края на комбинираното лечение с ХТ и ИТ. И аз си бях набил един хубав филм в главата (хорър по-скоро). Оказа се лека инфекция на БД, която вече беше в резорбация на самия ПЕТ. Малко след това спря и да кашля.

Много добре те разбирам - всякаква кашлица при човек с белодробен онко проблем е ужас за околните. Но невинаги е свързана с основното заболяване - все пак и близките ни са хора, и те хващат вируси и бактерии.

Да ти е здрав мъжът. Simple Smile
Благодаря, да ви се връща.
Меко казано хорър е. Знам много добре че може просто да е настинал, но се хващам буквално че броя колко пъти се е изкашлял.
Лекарят ни каза да пие няколко дни АСС  и от вчера успях да го убедя да започне, защото според него нищо му няма
Допълвам
Преди 2 часа вдигна температура - 38. Ходихме на пулмолог чисто дишане, тест-отрицателен, сатурация добра. Завишени CRP и завишени левкоцити.
Ще пие антибиотик. Ох дано се оправи до петък че е на терапия

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 17:18 от djoleva

# 1 899
Мой близък (няма онкологично заболяване) от дълги години е с висок холестерол и триглицериди, по някое време му откриха и омазнен черен дроб. За всеобща изненада, успя да ги оправи като два месеца не яде месо.
Zigizagi как така оправи за два месеца какво не ядеше по точно само с месо ри стана тая работа някакви лекарства ползвала лие?

# 1 900
Два месеца не яде никакво месо, само зеленчуци, плодове, варива и по малко хляб и млечни. Много чайове. Пиеше добавки, но те нямат връзка с холестерола, а с ковида, който изкара - коприва, течен хлорофил и вит. Д. Направи си изследвания, видя за пръв път добър резултат. На Великден яде агнешко, но като цяло вече яде много по-малко месо. Беше гледал някакви клипове в Ютюб колко е лошо да се яде месо, как отнема от енергията на хората и тн Joy, та явно комбинирана психологическия ефект със здравословния.
Иначе знам, че има специални добавки и лекарства за черния дроб, но той не е взимал такива.

# 1 901
Мая от червен ориз се пие за висок холестерол. Това е единственото по-алтернаривно, което нашият лекар беше препоръчал. В нея има сериозно количество статини. Баща ми не е пил, защото просто пиеше статини в някакъв момент. Много бързо му вкараха холестерола в норми.

На симвастатин беше той.

# 1 902
Здравейте има ли хора тук с метастази на черния дроб? Ако има хора, които са минали през същото моля да соделят как са се справили със ситуацията. Имам нужда от съвет и препоръка за болница. На кратко Баща ми се бори с рака вече 7 години. Първоначално му откриват рак на дебелото черво, което не след дълго се разпространява в черния дроб и от тогава е минал всички видове терапии. Имунната му система вече е прекалено слаба и се влошава. Има повишен билирубин и е с билиарен дренаж. Наскоро е открито неясно петно в белите дробове, което според лекуващия не представлява заплаха, тъй като е малко, но наскоро се разбира че "петното" се е увеличило. И от около 1-2 сесмици състоянието драстично се влоши и е почти на легло, с много подут корем, изведъж отслабна и кашлица, загуба на апетит, повръщане и храчки с кръв. Преди няколко дни се разбира че белите му дробове са се напълнили с вода и е много зле, но все още не са го приели в болницата. Лекува се в Италия, но ще замине за София да потърси по-добро лечение. Бихте ли ни препоръчали някоя добра клиника, дори и да не е в София, стига да има добър екип.

# 1 903
  • Димитровград
Здравейте!
Търся телефона на доктор Недева от болницата в Панагюрище. Ако някой го има, моля да ми пише!

# 1 904
Ще попитам мама дали го има,но те попринцип не си дават телефоните.От регистратура може би?

Общи условия

Активация на акаунт