Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 642
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 2 820
След операция на стомаха /в горната му част в близост до хранопровода/ аденокарцином, мислите ли, че е нормално няколко месеца по-късно да има киселини, връщане на слюнка, бял секрет и парене по хранопровода?

# 2 821
dreamingfly, тоест професора, който оперира баща ми, завеждащия Гастро- отделението на Токуда и една от лекуващите лекарки там са пълни идиоти - чели са всички епикризи, гледали са дисковете и те не са разбрали,че рецидива е отвън, а са го гледали само от вътре?
Няма да ти отговарям. Очевидно въпросът ти е риторичен.

Преди години професор Томов препоръча на майка ми да се направи second look, други двама професори казаха, че всичко е точно, тя е в ремисия и няма нужда. Послушахме това, което ни харесваше. Знаеш ли колко пъти се чудя дали мама щеше да живее по-дълго ако бяхме послушали професора?

Не съм наричала лекарите идиоти. Аз нямам такова отношение към тези хора. Честно казано съм много благодарна на лекарите, с които ме срещна животът. Те ми дадоха осем години с най-скъпия ми човек.

И понеже наистина не познавам тези лекари, те хирург-онколози ли са?

Опитах се да помогна. Съжалявам. Приемам, че просто си изнервена.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 21:35 от dreamingfly

# 2 822
    Надявам се, че се чувства по-добре.
    Аз мисля, че с мъжа ми са били  заедно за скенера.
    Каза, че е бил с човек, който има проблем с хранопровода, чакали са заедно в една стаичка.
    Вече се познаваме задочно 😉

Така е! Жалко, че по такъв повод,  на той живота не пита!
    Hug

# 2 823
    dreamingfly, извинявай ако съм прозвучала грубо.

Права си за съвета и благодаря!

Да, хирург- онколог е. Става въпрос за проф. Драганов от Токуда.

# 2 824
    Simpatu4e,
    В момента съм толкова скапана и обезверена, че не мога да вникна в казуса. Но някак ми изниква в главата една ситуация, в която всички в темата се радвахме на нечии добър резултат, а после се оказа не точно така. Всички отчаяно копнеем за добри новини. Просто провери дали това, което пише dreaminfly може да е вярно.
    Аз самата никога не съм била толкова обезверена, като изключим 1 декември 2015 година като ми казаха диагнозата, непотвърдена от хистология и далеч преди да знаем за метастазите в белия дроб. Очевидно бдителността ни не бива никога да бъде приспивана. Защото борбата с тази гадна болест е неравна.
    Извинявам се за минорния пост.

# 2 825
    zigizagi, то нашето не е и добър резултат даже. Има нещо, но те го квалифицират като възпаление за сега ( хирурга и хората,които вчера трябваше да направят биопсия, но не са направили защото не са видяли нищо от което да вземат материал).
    Хирурга иска след три месеца нов ЯМР и пак да идем при него.
    Другата седмица пък отиваме пак на друг уролог заради хипертрофията на простата.
    Хич не ми е весело и на мен, въобще не си въобразявам, че всичко е свършило, напротив. Но ето днес всички доктори са му казали, че не се вижда нищо обезпокоително, искат проследяване на ситуацията.

Прегръдки за теб!

# 2 826
    След операция на стомаха /в горната му част в близост до хранопровода/ аденокарцином, мислите ли, че е нормално няколко месеца по-късно да има киселини, връщане на слюнка, бял секрет и парене по хранопровода?
    Говорете с лекар. През цялото време ли след операцията има тези оплаквания? Преди нея?

# 2 827
    zigizagi, то нашето не е и добър резултат даже. Има нещо, но те го квалифицират като възпаление за сега ( хирурга и хората,които вчера трябваше да направят биопсия, но не са направили защото не са видяли нищо от което да вземат материал).
    Хирурга иска след три месеца нов ЯМР и пак да идем при него.
    Другата седмица пък отиваме пак на друг уролог заради хипертрофията на простата.
    Хич не ми е весело и на мен, въобще не си въобразявам, че всичко е свършило, напротив. Но ето днес всички доктори са му казали, че не се вижда нищо обезпокоително, искат проследяване на ситуацията.

Прегръдки за теб!
    Simpatiuh4e
    Изпратете документите за второ мнение! Не бих чакала 3 месеца, за да порасне нещото, че да могат да го видят вече ясно. Помислете за мнение в Турция.

# 2 828
    Здравейте,

Благодаря на всички за мненията!

Днес изписаха от Токуда баща ми и успях да снимам ПЕТ скенера и Епикризата от процедурата, която му правиха в четвъртък.

ПЕТ скенера    
    Скрит текст:

Ето и епикризата
    1 стр
    Скрит текст:
    2 стр
    Скрит текст:
    3 стр
    Скрит текст:

За съжаление от вчера след безброй разговори с родителите ми, те отказват да се иде на второ мнение.
    продължавам да опитвам и натяквам. Някак си имат доверие на хирурга и не приемат да търсят друго мнение.
    Ако все пак ги навия, имате ли препоръки към кого да се обърнем?

Благодаря ви!

# 2 829
    simpatiuh4e , не искам да наливам още масло в огъня, ако искаш подмини мнението ми, но ще се изкажа, може и на друг да помогне. На самата епикриза пише, че евентуалния рецидив е естралуменен- тоест расте навън към коремната кухина, а не навътре към лумена на червото. Чрез колоноскопията достъпа е вътре в червото. Чрез лапароскопска интервенция може да се огледа коремната кухина.

# 2 830
    simpatiuh4e,
    Може ти да направиш онлайн консултация в Healee с проф. Тимчева, след като те не искат.
    Не знам защо не са огледали и корема, не само червото.

Токуда не е това, което беше. Не знам дали изнемогват заради Ковид, но аз съм крайно неприятно изненадана от всичко, което виждам там по повод хоспитализацията на майка ми.

# 2 831
    Как е майка ти?

# 2 832
    zigizagi,

Уговорката с професора беше баща ми да влезе за биопсия, преди  да реши дали се налага нова операция, бяхме преди две седмици на преглед при него, гледа всички дискове, епикризи, всичко.  Преди да влезе в сряда в Токуда, професора ни каза, че е обяснил какво му трябва на гастроентеролозите в предварителен разговор и те знаят какво да направят. В четвъртък обаче ни изненадаха ( доста неприятно)  с новината, че те не са видели нищо подозрително от което да вземат биопсия и вероятно се касае за възпаление, което ние вече веднъж лекувахме при тях с вакуум терапия. Хирурга също се е съгласил с тяхното мнение и днес изписаха баща ми с препоръка след 3 месеца нов ЯМР и пак на преглед.

На проф. Тимчева изпращат ли се предварително документи или в момента на разговора тя ги разглежда?

Благодаря!

Желая добри новини и за твоята майка!

# 2 833
    По-добре е. Днес я видяхме. Страшно се е притеснила, очаквала е да дойдат да я проверят след излизане от упойка, а те не са, дълго време търпяла болки преди да извика сестра... Не иска да яде и ми вика: "Какво ме питаш как съм, майка ти да не иска да яде, представи си какво ми е."
    Аз се стягам, започвам да говоря каквото трябва, да окуражавам и да обяснявам как ще е по-добре, но сърцето ми се къса колко мъки изтърпя тази жена. И колко от тях ми/ни е спестила като не се е оплакала, освен ако не е било крайно зле.
    Утре пак ще отидем. Чудя се и аз как издържам, и какво още ме чака... Слава богу, че имам вас и приятели, които ме подкрепят! Една от тях (запознахме се от тази тема, но вече е здрава и не знам дали чете) ми каза днес: Правя баница за моята майка (също е в болница), ела да ти дам да занесеш и на твоята!
    А скъпата ми шефка, на която още вчера казах, че няма да ида на служебно парти, днес се обади да ми каже, че идва да ме вземе ?!??!. След което ми пожела не майка да са се оправи или всичко да е наред, а да стане това, което е най-добре за всички ни.... No comment.
    И така продължаваме напред с вяра и надежда, въпреки всичко.

Simpatiuh4e,
    Предварително прикачаш всички документи в приложението, има и място, в което да си напишеш въпросите. Като ти се обади през приложението, обсъждате и питаш още каквото се сетиш.
    Дай Боже да е само възпаление, но при положение, че не е описано като зона с повишена метаболитна активност, а с точни размери, на мен ми изглежда притеснително, но все пак не съм специалист.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 22:58 от zigizagi

# 2 834
    zigi, силни прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт