Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 920
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 2 925
Не знам защо е предложила това. За пръв път попадам на такава схема. Може би очаква химията да убие малките и да смали големите. Ако искаш, напиши й в Хийли, че си била притеснена и не си разбрала какво се цели с тази комбинация. Ще ти отговори.
При майка, едната лезия се повлия повече от химията, а другата от лъчетерапия. Недев от Сити клиник ми каза, че метастази в бял дроб се влияят от лъчетерапия по-малко от първичен белодробен рак.

# 2 926
Здравейте, отново съм аз. Според онко комисията тук в Шумен баба трябвало да се подложи на лъче. Вчера направих консултация с проф.Тимчева и тя е категорична, че няма нужда от лъче, а следва да се приложи хормонална и таргетна терапия с Letrozole + CDK4/6 инхибитор Ribociclib, както и остеомодулираща терапия.
Може ли някой с опит с таргетната терапия да ми даде малко повече насоки - от къде се закупува, цена и всичко, което би било полезно като инфо. Нз дали от Шумен няма да се запънат за хормоналната и таргетната терапия при все, че са назначили лъче.

Хистологичното изследване на материала от ФБС доказва метастаза от нискодиференциран инвазивен карцином на млечната жлеза - високохормонално чувствителен, HER2 негативен.

# 2 927
Деси, не може просто да си купите тези лекарства, те не са със свободен достъп, а и обикновено са ужасно скъпи.
Ако директно кажеш на лекарите, че си се консултирала с Тимчева, има шанс да се обидят и да ви пратят да се лекувате при нея. На твое място, бих отишла с преклонена глава, ще измисля някоя лъжа като например, че на най-добрата ми приятелка баба й е съученичка на Тимчева, и тя ме е свързала с нея. След което ще ги попитам те какво смятат за терапията, която Тимчева е препоръчала. Ако я отхвърлят и държат на своето, ще трябва да решиш да кого да се доверите. Или да отидете във Варна. Тимчева няколко пъти препоръчва един лекар там, с който се познават. Ще се разровя и ще ти напиша името по-късно.

# 2 928
Много благодаря за бързото включване. Да, знам че няма как да си ги закупим свободно. Ще се опитам така да подходя с тях. Нз дали държат на лъчето ,заради пътеката. Предвид, ще метастазата се влияе от хормонална терапия, а те изобщо не са я вписали в протокола. Според вас кое е адекватно да направим. Мисля, че на проф.Тимчева схемата ще се отрази по-добре и е по-щадящото лечение.

# 2 929
Лекарствата мама си ги взима от аптеката в болницата срещу рецепта и лична карта.

# 2 930
Лекарствата мама си ги взима от аптеката в болницата срещу рецепта и лична карта.
Това важи за хормоналните лекарства,  но не и за другите. Там както каза Заги става въпрос за много пари и труден достъп. А и то не е само да го купиш, а и някой да се навие да го влива.

Аз останах с впечатлението, че хормоналните са с поддържащ и превантивен ефект, а не толкова лекуващ.

# 2 931
Деси,
Това е лекарят във Варна, който е колега на Тимчева и евентуално би се съгласил да следва нейна схема
Николай Цонев: https://www.mu-varna.bg/BG/AboutUs/Medicine/Pages/Николай-Владимиров-Цонев-.aspx

На колко години е баба ти?

# 2 932
  • София
Това важи за хормоналните лекарства,  но не и за другите. Там както каза Заги става въпрос за много пари и труден достъп. А и то не е само да го купиш, а и някой да се навие да го влива.

Аз останах с впечатлението, че хормоналните са с поддържащ и превантивен ефект, а не толкова лекуващ.

# 2 933
Деси,
Това е лекарят във Варна, който е колега на Тимчева и евентуално би се съгласил да следва нейна схема
Николай Цонев: https://www.mu-varna.bg/BG/AboutUs/Medicine/Pages/Николай-Владимиров-Цонев-.aspx

Zigizagi, много благодаря за контакта. Утре ще пробваме в Шумен, ако не се отправяме към Варна. Доколкото разбрах от проф. Тимчева, ако не се лъжа и таргетната терапия е под форма на хапчета. Мислите ли, че не е достатъчно като лечение - хормони и таргетна. Баба е на 76, но има още много живот в тази жена. Тя е изключително буден човек.

# 2 934
Илето Аз съм нова тук  и ми предстои операция на гърдата при др.Вълкан Иванов в София много се притеснявам

# 2 935
Деси, момичетата в другата тема Духовното оцеляване и физическото преодоляване, са най-компетентни за рак на гърдата.
В тази пишем главно близки на болни с различни диагнози.

# 2 936
Деси,

Zigizagi, много благодаря за контакта. Утре ще пробваме в Шумен, ако не се отправяме към Варна. Доколкото разбрах от проф. Тимчева, ако не се лъжа и таргетната терапия е под форма на хапчета. Мислите ли, че не е достатъчно като лечение - хормони и таргетна. Баба е на 76, но има още много живот в тази жена. Тя е изключително буден човек.
Има ли ли придружаващи заболявания? Всичко зависи от онколозите. Щом Тимчева ви казва, че е подходящо за нея хормони и таргетна, значи е така Simple Smile

# 2 937
Не, няма придружаващи заболявания. Много се надявам да успеем да убедим докторите или по-скоро да им се помолим да назначат тези терапии. Гледам в нета пише, че за нейния случай се прилагат такъв тип терапии. Много съм объркана.

# 2 938
Добър вечер момичета и момчета. Вчера си сложихме бустер Модерна. Аз и ММ и от вчера следобед съм като болна. Всеки път ми е така знам, че ще мине... пия парацетамол и чакам това е. На него нищо му няма. Само леко го боли ръката. Аз всеки път така одеве 39.2Т и с АЗ беше така висока Т, чак бузите ми горят, да минава по-бързо, че е досадно вече....
Той януари ще прави ПЕТ скенер, та да мине малко време от бустера затова ги сложихме пък и време ни беше.

# 2 939
  • Пловдив
Установява се мутация ,значи е приложима,освен ако пак не се бъркам някъде ...
Грешиш
Недей само с една дума Simple Smile хората са стресирани. Аз от мутации не разбирам..
Това , че има тестове за дадена мутация (определена разновидност на дадена мутация ) , не значи непременно , че има таргетна терапия за точно тази мутация ( разновидоста на мутацията ).Това имах в предвид , че греши Фани
За KRAS специално е много честа мутация при множество различни солидни тумори. Известни са отдавна вариантите и има тестове за тях. Проблема с KRAS е , че няма протеини "ключалки" за които да се разработват таргетни терапии. Вместо това се търсят косвени пътища , който да блокират активацията на KRAS  мутацията. Не като да няма разработка на терапии за определени мутации , както е писала Зиги, заради незаинтересованост на фармацевтичните компании . .За момента  има терапия само  за G12C ( и то едва от миналата година и условно  одобрение)  , за всички солидни тумори, в това число колоректални и НДКБК . Специално за G12D има разработки , някои от които може през предстоящата година ще пристъпят към клинични  проучвания. Така , че има светлина и за "нетаргетируемия" KRAS

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 21:54 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт