Имате ли забавяне при пратките?

• 5 137
  • 85
  •   1
Отговори
# 15
Всичкото ми забавяне дойде от магазините.

# 16
  • WonderLand
Моята пратка все още я няма, звънях и днес и ми казаха, че ако и утре не я получа да им звънна да ми дадат адреса на склада им и в събита да ходя да си я намеря сама...

# 17
Как успявате да се свържете с тях? Аз също чакам една отложена пратка, звъня няколко дни и винаги казват, че операторите са заети и ще ми върнат обаждане, което естествено не се случи.

# 18
  • WonderLand
Ами вися по 5 - 6 минути упорито и чакам да ми вдигнат. Вчера успях на третия опит. Днес уж пратката ми е за разнос, да видим.

# 19
Според sms-a, който получих от Спиди, на 01.12. е трябвало да получа пратка. Е, още я няма.

# 20
Как успявате да се свържете с тях? Аз също чакам една отложена пратка, звъня няколко дни и винаги казват, че операторите са заети и ще ми върнат обаждане, което естествено не се случи.
Същото и при мен.

Пристигна пратката, с 2 дни закъснение, което е ок. Обаче без съобщение, без нищо. Хубаво, аз работя от вкъщи, но колко хора са така?

# 21
  • WonderLand
След седмица и половина най-после дойде пратката ми, време беше. Куриера беше много любезен и ми я качи чак до апартамента, че с малкия нямаше как да я взема, обемна беше.

# 22
  • София
Вече втори ден чакам Speedy да ми донесат пратки от черния петък. Обадих се - 5 минути ги чаках да вдигнат и ми отговориха, че не могат да ми прогнозират дата на доставка.
След понеделник вторник щяло да бъде!
Бях си поръчала също от черния петък и от Ozone - техния куриер ми я донесе отдавна, вече забравих за нея !

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 14:13 от Линдичка

# 23
  • София
Аз имам проблем със Speedy.
На 2-ри получих SMS с "предикт" за доставка на 3-ти. На 3-ти - ни вест, ни кост. Знам, че са натоварени заради Черния петък и затова на 3-ти късно следобед звъннах и помолих пратката да бъде оставена в близкия офис с идеята на 4-ти направо да си я взема.
Е, не! Пратката не е в офиса - нито вчера, нито днес, по информация от офиса - била "в склад". Казаха, че понеделник ще е при тях. Да видим...

П.П.: Опитвам се да проявявам разбиране, но всяка година се знае, че по това време настава лудница. В момента на фона на безработица и криза е грехота да не може да се наеме допълнителен персонал.

# 24
  • София
Днес получих 2 SMS-а за пратките, които чаках на личен адрес, а са отказали да ги доставят и ме чакат в 2 различни офиса на Speedy !
Опашката пред първия, който на всичкото отгоре днес работи до 14:00ч беше огромна.
Питах какво правиме с парите за доставка до адрес, които са включени в наложения платеж от 35 лева и служителя ме ИЗЛЪГА, че нямам пари за доставка. Когато по-късно отворих пратката и си видях извадката: естествено 6 лв. за доставка до адрес си бяха ВКЛЮЧЕНИ в тези 35 лева!
Внимавайте какво плащате, защото не е редно да се плащат пари за доставка до адрес, а те да доставят до офис!
Не се върнах до офиса, защото изобщо не ми се чака на тая опашка, но сега отивам на втория офис и ще вдигна грандиозен скандал ако и тука така се опитат да ми извъртят същата схема !

# 25
Само аз ли в тази държава си получавам навреме пратките? Hushed
В четвъртък миналата седмица ми се обади доставчикът от едно село, че изпраща "днес". В събота си взех пратката от офиса на Еконт.
Вярно, че не се получи на следващия ден, в петък, но все пак от селото предполагам, че се доставя в някаква междинна база и отнема малко време.

# 26
  • София
Само аз ли в тази държава си получавам навреме пратките? Hushed
В четвъртък миналата седмица ми се обади доставчикът от едно село, че изпраща "днес". В събота си взех пратката от офиса на Еконт.
Вярно, че не се получи на следващия ден, в петък, но все пак от селото предполагам, че се доставя в някаква междинна база и отнема малко време.
Еcont, TNT, DHL доставят навреме - Speedy се изложиха жестоко !
И аз току що-получих една пратка от DHL без никакво забавяне.
Тази сутрин пак чаках пред едно Speedy и щях да се карам, но като видях момчето в какво е заринато се смилих и замълчах. Нещо страшно беше вътре в офиса - той прескачаше пратки буквално !
А в събота даже имаха и наглостта SMS да ми пратят дали съм доволна от услугата !

# 27
  • WonderLand
Е, чак пък наглост, да не мислите, че някой седи и праща sms-ите ръчно? Това се случва напълно автоматично когато маркират пратката като предадена на клиента. А Спиди се омазаха защото имат най-много работа, тъй като имат най-добри цени и са надеждни. Освен това и да се карате на момчетата дето ви носят пратките, или пък на хората в офисите няма да постигнете нищо. Да, те са представители на фирмата, но какво си мислите, че могат да направят, от тях нищо не зависи, те могат само да цъкат на таблета и толкова. От тея в кол-центъра също, но там може и да успеете да се свържете с управител, мениджър или някой на по-висок пост, който реално да може да подбутне тея в склада, които междувременно също са размазани от работа. А по селата куриерите ходят по график за да вземат и доставят пратки, затова там има забавяне понякога. Така, че моля ви, мислете малко преди да се карате със служители, които са на първа линия, без значение куриери ли или нещо друго. Предколендо всички в търговията се пръскат от работа и на никой не му е кеф да стават гафове.

# 28
  • София
Нали аз точно това казах - размислих и не се карах! Нито пък се скарах с предишния, който ме излъга въпреки че го помолих да погледне дали има включена доставка: той погледна в компютъра и най-невъзмутимо си ме излъга !
Сега не ми е на мен основна цел в живота да влизам в положението на куриерските фирми, нито пък да им менажирам организацията около черния петък. Аз знам каква услуга съм заплатила, а каква получавам и никак не ме засяга колко те са претоварени. Всяка година на черния петък и на коледа се случва точно същия сценарий и те всяка година правят нещата по идентичен начин ! Ами като знаят какъв е обема на поръчките около тези 2 дати би трябвало като надеждна куриерска фирма да се постараят да оптимизират процеса на доставка именно тогава.
Защото аз мога и да не се скарам в случая, защото нямам алтернатива щом купувам от онлайн магазин, който работи с тях, но мога и да не посегна повече да правя товарителница Speedy, а ми се случва достатъчно често Simple Smile

# 29
  • София
Пратката от емаг ми закъснява със седмица. Днес се обадих пак и ме увериха, че куриерът я е взел и ще я получа в рамките на деня. Да, ама не. Не дойде. ☹️

Общи условия

Активация на акаунт