Имате ли забавяне при пратките?

• 5 144
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
Бавят, да. Клавитура поръчах точно на Черен петък, но не с намаление, от магазина я изпратиха след 4 дни. Така - от Спиди получих смс, че ще ми я доставят на следващия ден, а тракинга показваше, че не е взета от куриер за доставка. Пренасочих я към офис, отново получих смс, че ще е в офиса на следващия (пак) ден. Проверявам тракинга - пак не е в офиса.

Извод - не гледайте само смсите, а проверявайте и цялото движение на пратката. Системата им е недоклатена.

2 служебни пратки са ги забутали в складовете си и не ги откриват, не ги доставят, иначе са ни ги начислили във фактурата - пуснахме рекламации и Спиди веднага пуснаха кредитно. Тъй че рекламации до дупка и да връщат пари. Ако върнат куриерската на поне 1 на всеки 5 пратки ,догодина ще се замислят.

Не съм съгласна, че са форсмажорни обстоятелства, между другото. ИП и ИЕО има от март, знаят и за засилените онлайн доставки, знаят и за черния петък. Просто всяка година всички разчитат, че ще се справят, а клиентите няма да мрънкат.

# 31
това не са форсмажорни обстоятелства.
иначе спиди уважават рекламациите, не се правят.

# 32
Нито пък се скарах с предишния, който ме излъга въпреки че го помолих да погледне дали има включена доставка: той погледна в компютъра и най-невъзмутимо си ме излъга !
Не тене излъгал. Доставката ти е начислена от търговеца. Търговецът пуска пратката за своя сметка, но е начислил парите за нея в твоята фактура. Реално ти плащаш доставката, просто при Спиди не се вижда, защото е начислено, преди пакетът да стигне до тях.

# 33
Всичко си получих. Дори и Е МАГ и Манго.

# 34
  • София
А аз още чакам. И днес ми обещаха и излъгаха. 🤔

# 35
  • София
Явно не са само Speedy...
Вчера трябваше да дойде пратка по Еконт. Не дойде, поне бързо я пренасочиха към офис, та днес ще мина да си я взема. Една мааааалка червена точка за Еконт.
Чакам и две пратки по Европът... там дори не смея да си мечтая какво ще се случи.
Всяка година има известни забавяния и неразбории, но тази година просто са се омазали тотално.

# 36
  • Варна
Нищо забавено нямам, но аз не поръчвам до адрес. На сайтовете, от които съм поръчвала си пише, че е желателно да пускам поръчки до офис, ако искам да си ги получа навреме.

# 37
  • София
Явно не са само Speedy...
Вчера трябваше да дойде пратка по Еконт. Не дойде, поне бързо я пренасочиха към офис, та днес ще мина да си я взема. Една мааааалка червена точка за Еконт.
Чакам и две пратки по Европът... там дори не смея да си мечтая какво ще се случи.
Всяка година има известни забавяния и неразбории, но тази година просто са се омазали тотално.
След 10 дена забавяне отказах пратката на Европът.

# 38
Всички праки от ЧП ги получих в рамките на седмица, което за мен даже е бързо.
На търговец звъня само за номер на товарителница, ако имам такъв значи вече е в куриер пратката и се разправям с въпросния, търговеца няма какво повече да ми помогне.

# 39
  • Varna
Здравейте,
пратка от Зара ,която беше изпратена към Спиди на 01.12 получих на 7.12.Уникално!

Поръчах книги от orangecenter на 01.12 и те ми ги пуснаха чак на 08.12-не знам как може да отнема 7 дни да изпратиш налични артикули(изрично се свързах с тях за да съм сигурна за наличността и че няма да има забавяне)
и след предаването към Спиди на 09.12 аз получавам дата на доставка 22.12. Е то това не е истина!От САЩ пратките ми пристигат по-бързо.

Изключвам изключително бавната им система и обслужване поне в нашия офис,което избягвам,но не мога да разбера нямат куриери ли,това обвързване с olz ли ги забави така.Не може пратка тристигнала при тях 13 дни да чака за разнос.
 За сравнение вчера изпратих подарък до Гърция с Еконт  до врата на получател,цената беше като в България и днес наобяд бяха получени.

# 40
Втора проблемна пратка, пак Спиди. Уж беше за вечера, но така и не мърда от склада.
Всички други получавам в срок, дори Икеа, които по принцип се мотаят доста.

# 41
  • Варна
В петък 04.12 поръчах от Ориндж и от Озон до офис, в сряда, на 9.12 и двете поръчки бяха пристигнали и си ги взех, едната от Спиди, другата от Еконт. Или зависи от града или проблемът е с доставките до адрес, явно просто не смогват куриерите.

# 42
Чакам още две пратки със Спиди. Едната от 2-ри, другата от 3-ти.

# 43
Обикновено Спиди пращат съобщение по вайбър, че на следващия ден ще имам пратка. Понеже работя до късно и съответно спя до късно, оставям телефона си включен по изключение, когато знам, че ще дойде.
Вчера нищо. Проверих движението на пратката, от 2 дни стои в склада, без да я взима куриер.
Събуждам се днес, в събота и гледам СМС от 8 ч. сутринта и 2 позвънявания. Куриерът каза, че ще направи всичко възможно да мине, но вече я е пренасочил към офис. Не мина.
Ако не ми я донесат на адрес другата седмица, няма да отида в офис да се бутам на опашка по време на пандемия. Добре че не е платена.

# 44
Миналата седмица мой познат е трябвало да вземе пратка от офис на Спиди. Имало около 30 човека и се е отказал да се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт