Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 381
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Относно дохранването и  аз имах подобен въпрос, да но от няколко дни когато има картофи в пюрето, бебето не иска да яде мляко. Има логика защото един морков не е равносилен на един картоф. Както са Ви посъветвали водете се по бебето. Ние понякога ядем 30 мл, друг път 60, трети-не искаме нищо друго освен пюре.
И аз се включвам с въпрос- сега въвеждам зеленчуците- морков, тиква, картофи, пащарнак, броколи, сладък картоф, тиквички... и какво още мога да вкарам? Мисля,че спанак се препаръчваше по-късно или бъркам?
Също така кога е препоръчително да включвам месо? Питам понеже според педиатърката вече можело картоф с месо, ноооо  май бях попаднала ,че се включва  от 6+. С какво месо е добре да започна?
Благодаря

# 301
Първи меса са заек,пиле и пуйка.Пуйка се води най-богато на желязо.

# 302
Привет!
Захранвам бебо 3-ти ден вече, но имам още мнооОоого неясноти. Първи въпрос - веднага след пюрето ли да му давам млякото? Дори и да му го дам /пюрето/ в момент, когато видимо не е гладен, му идва апетита и не издържа 😀 И вторият ми въпрос е - за 2, 3, 4 лъжички нужно ли е да намалям количеството му мляко? На 200 мл. е. И всъщност една лъжичка на колко се равнява? 5 гр/мл? Някак трябва да си правя сметката, което всъщност е дразнещото при захранването 🤣
Ще съм много благодарна, ако ми отворите очите как точно се процедира!

Синът ми е лакомо дете и от 4ти месец е на 200мл АМ на хранене.
Когато захранвах с 2-3-4 лъжички не съм му намаляла дозата на млякото, но когато започна да изяжда по половин бурканче горе-долу започнах да я коригирам. Пробвах няколко пъти да се водя по него, но беше страшно. Изяжда си пюрето и отива да си изпие и стандартната доза АМ. Flushed
От тогава съм на принципа АМ+пюре общо да са не повече от 190-200гр.
Вече има заместен обяд и СЗ и пак са му по 180-190гр. Сега е на 7+ месеца и смятам да му увелича дозата, след месец някъде. Simple Smile

# 303
Много благодаря 💐😊😊😊

# 304
Винаги намалял млякото за сметка на пюрето

# 305
  • Denmark
Марая, дай пробиотик. Моето веднъж като се пъна и се беше запекло това веднага помогна.
Иначе и авокадото е вариант.
Здрасти, Пийййк! Blush Страх ме е да му дам пробиотик, че нещо се обърквам колко вида има на пазара... Авокадото почти всеки ден му давам, но не. И мазнината не помага.
Но открих днес готово пюре от слива и круша и цели два пъти успя да свърши работата. Grinning

# 306
Чудесно! Те са безотказни. Аз имам една панда подарък от една лекарка и като видя, че се е запекла работата и му давам половин пакетче.
Скоро и авокадо ще му взема. Батко му му беше фен, ще видим тук как ще е .

# 307
Привет мами🙂   моя бебок е на шест и половина месеца  и е захранен със зеленчукови пюрета все още няма заместено ядене.Вчера му дадох оризова каша няколко лъжички  ама нещо не му хареса,та въпроса ми е  мога ли към кашата да сложа няколко лъжички плодово пюре?   Не е захранен с плодове

# 308
Сложи няколко лъжички морковено пюре. То чист ориз на никой няма да му хареса

# 309
Привет мами🙂   моя бебок е на шест и половина месеца  и е захранен със зеленчукови пюрета все още няма заместено ядене.Вчера му дадох оризова каша няколко лъжички  ама нещо не му хареса,та въпроса ми е  мога ли към кашата да сложа няколко лъжички плодово пюре?   Не е захранен с плодове
Аз я давам само с плодово пюре като следобедна закуска.

# 310
Тоест  не е нужно отделно да са плодовите пюрета като захранване мога да  ги въведа при кашите които съм въвела и е нямал реакция

# 311
Тоест  не е нужно отделно да са плодовите пюрета като захранване мога да  ги въведа при кашите които съм въвела и е нямал реакция
Да, според мен няма никакъв проблем. Просто спазвайте правилото да започвате с малко количество и постепенно да увеличавате пюрето.

# 312
Благодаря😊   още днес ще добавя 1-2лъжички плодово пюре,дано му хареса тази комбинация на малчо🙂

# 313
На моето дете така повече му харесва, естествено. И така отваря човката за следващата лъжичка Wink

# 314
Леле, момичета,  не съм влизала в БГ Мамма от незнам кога! Тези дни не ми остава време. Нещо моя бебешок е кисел. Излизат му сополи ама няма вид да е настинал.  Нещо не иска и да яде. Преди изяждаше по 150гр пюре, сега едва 90-100 гр и то на почивки... та са се насъбрали 80 нови отговора в темата. И сега да си кажа и аз мнението по въпросите които сте коментирали.  🔴 На 8 месеца е и яде 6 пъти: в 3.30- АМ, 8.00 - АМ, 11.30 -попара. 14.30 - зеленчуково пюре, 18.00-каша/плод., 21.00- АМ.
🔴 Относно пюретата аз залагам на домашно приготвените, ако не друпо поне са по вкусни, поне така смятам аз и са без консерванти. Нитратите ги има и в двата случая.
🔴 За оризовата каша и  на моето дете не му харесваше, но аз я комбинирам с круша, сини сливи или ябълка. Правя я 1:1 каша:плодово  пюре.
🔴 Акото може да е зелено от банана, но може и да е настинал. Наблюдавай го. Като пробиотик ние ползваме  Биогая.
🔴 преди когато дохранвах с АМ след пюрето на обяд гледах цялото количество да е колкото 1 хранене.
Искам да му направя телешка кайма с булгур, лук, морков, но е знам как точно да сготвя каймата?! Освен да я задуша в малко мазнинка..
И дали не е рано за телешко ? В голяма чуденка съм !

Общи условия

Активация на акаунт