Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 33 660
  • 874
  •   1
Отговори
# 645
Хората умират не само сега, респективно горепосочените сделки се случват по всяко време и съответно винаги влизат в статистиката.

# 646
Хората умират не само сега, респективно горепосочените сделки се случват по всяко време и съответно винаги влизат в статистиката.

Таман мислех същото да напиша.

# 647
  • София
Аз това го писах още миналия път, като се постави този аргумент. Преди някоя седмица. Сега мислех да го пиша пак и забравих.

# 648
  • гр. Варна
Преди 1949г е можело само един да наследи всичко-една сделка, а другите да останат без нищо. Всъщност къде гледате статистиките преди 2008г?

# 649

Таман мислех същото да напиша.
Сега обаче умират тамън два пъти повече. Не е повод за радост споделям факта. Едва ли ще се отрази толкова бързо на пазара..

# 650
Никой не се запитва, ако ще има инфлация, защо банките биха дали кредит, с който ще са на загуба.

Бреййй, къде видя такива кредити, където банките да са на загуба? Жива да не бях.

Точно това се опитвам да кажа - няма такива.

Тангра - ако скочат лихвите много, хората няма да могат да издържат и ще има разпродажби или чси’та и срив. Банките не искат това и тях също ще ги заболи от това.
Не бързат защото имат 3 месеца след мораториума, за да им бъде отнет имота и при все че могат да направят поне едно плащане, тогава стават 4 месеца. Достатъчно време да се препроентират и да продадат или да си намерят работа летния период.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 20:41 от Gogo1979

# 651
  • София
То се продава ако има какво и на кого. Нима всички с кредити са с ипотеки?

Щом са го докарали да не могат да си обслужват кредита, дали ще успеят към края на периода  като нищо не се е променило от момента в който са потърсили отсрочването.

# 652
Не знам какво и що, ама в района за последния месец-два са започнали 5 нови строежа на мястото на къщи, а един изоставен го подхванаха пак. И работят като бесни, вкл на 25 навръх Коледа. Явно пари има. А тел за продажби няма, може би няма да продават на зелено или пък са малки, за свои хора само.

# 653
Здравейте ! Може ли да ми кажете какъв е данък сгради и смет на едностаен апартамена в община Несебър ,не знам данъчна оценка ,но продажната цена е 45 000 лева ?

# 654
Здравейте ! Може ли да ми кажете какъв е данък сгради и смет на едностаен апартамена в община Несебър ,не знам данъчна оценка ,но продажната цена е 45 000 лева ?
Гарсониера в стар блок на центъра, точно до училището 37 кв.м. е с данъчна оценка 26300 лв. Вече си смятайте Simple Smile

Елементарната икономическа логика е, че като потреблението намалее пада цената. Колкото и да е добре всичко останало. Факт е, че имототе са по-достъпни от 2008, но факторът, който влияе не е само достъпността, а още 50 неща. Simple Smile

# 655
  • София
В Община несебър плащаме 120лв за 60 000лв данъчна оценка. Т.е. за 45000лв данъчна оценка ще е около 90лв данъка

# 656
И в навечерието на Новата година, да споделя един весел/тъжен линк (зависи от гледната точка) за мисленето на младите, че те ще формират пазара на недвижими имоти в следващите 10 и повече години.

https://business.dir.bg/karieri/pokolenie-u-reshimo-uravnenie-s-mnogo-neizvestni

Ох, Боже, защо не съм млада, проста и нахална, брокер да стана на милени... нещо си, само с У хромозоми ли са или тя въобще им липсва?!? Такива пари щях да направя от тях. Laughing

# 657
Егати наглеците. А шефът да им прави стриптийз, ако им доскучае не искат ли? 
Но си е вярно - и аз съм имала много разговори с моето наследниче в опити да му  втълпя, че никой никъде не е казал, че животът (и в частност работата) е фън. Фън има от време на време, а иначе си е бачкане на тръстиката. И Бийтълс цитирах (a man must break his back to earn his day of leisure ) ама се оказа лош пример - тези вече никой не ги бръсне за слива Simple Smile

# 658
Вие сте 20 години назад. Милениълите отдавна са на пазара натруда, че сега влиза и следващото пололение, което е още от претенционо. Иначе много мишениъли не търсят задължително уседнал живот и жилище, та не знам как ще ги спечелиш.

# 659
Под мостовете ли живеят, та не търсят жилище? Като не са уседнали, явно не живеят все при мама, и освен квартира и мост, нещо не се сещам за други варианти.
Точно такива са таргет на наемодателите.

Общи условия

Активация на акаунт