Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 69 044
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • Viena
  • Мнения: 3 977
Лично на мен цветята от вафлена хартия най-много ми харесват как седят на тортата.Естестено лично мнение.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 20:53 от Emma99

# 526
  • Мнения: 199
За подобни цветя се ползват различни видове крем, като най-, най-лесният, може да се каже, е този, който получаваш от разбиване на чисто масло и евентучално маргарин (в американските рецепрти това е т. нар. shortening), с добавка на пудра захар и малко мляко.
Аз бих се въздържала от него, основно заради пудрата захар, която се усеща, тъй като не е минала през топлинна обработка.

Швейцарският маслен крем е чудесен за целта. Пропорците варират при различните специалисти. За онези, които не обичат твърде сладко, това може да е някаква водеща рецепта:
100 г белтък (прибл. от 3 яйца)
80 г захар
28 г вода
270 г чисто масло
(евент.) малко лим. к-на/лимонов сок
--
Белтъкът и захарта се загряват на водна баня до разтопяване на захарта.
Сместа се охлажда до стайна температура (може през това време да се разбива в миксера).
Постепенно, на малки парченца се добавя маслото докато се получи хубав, гъст крем.
Заб. Възможно е да не е необходимо цялото количество масло - ще прецениш в процеса на разбиване.

Белтъчен варен крем - без мазнина
100 г белтък
270 г захар
50 г вода
малко лим. к-на
--
Захар, киселина и вода се варят до 130 градуса или до твърда капка.
Малко преди достигане на необходимата температура, в миксера се започва разбиването на белтъците до сняг.
На тънка струйка се прибавя свареният сироп и се бие до получаване на хубав обем и гъстота.
Не бива да се разбива повече от необходимото!

Има и други рецепри за шприцоване, но тези, според мен, са най-достъпни и удобни за работа.

Различните цветя се постигат със съответните специални накрайници.
Момичета, помагайте! Аз съм едновременно отчаяна и бясна.
Реших да направя швейцарския маслен крем. Загрях белтъците със захарта, докато тя се разтопи и след това ги разбих, до получаването на хубав крем. На порции започнах да добавям маслото, на стайна температура. В началото крема стана на парцали, но гледах, че било нормално да е така. След това постепенно започна да добива желаната консистенция и стана добре (поне според мен). Поставих го в хладилника малко на стегне. Извадих го преди час, но беше доста твърд и затова го оставих да се отпусне, след което реших да пробвам да направя цветята. УЖАС!!!! Нищо не се получи. Самия крем има много тежък вкус, чак накъртва на масло.

# 527
  • Мнения: 8 049
shadow13, не знам какво си очаквала като вкус, но кремът си е точно маслен. От белтъка просто засъхва повечко и като шприцоваш цветя, те запазват добре формата си.
Ако се е втвърдил много, можеш да го загрееш за няколко секунди в МВ и да го разбиеш наново преди да шприцоваш. Можеш да добавиш и някакъв аромат - ванилия или ром, коняк..., за да замаскираш малко вкуса на масло.
Аз съм правила швейцарски маслено-белтъчен крем с бял шоколад. Ако искаш пробвай да добавиш малко разтопен бял шоколад и да видиш дали ще ти допадне повече на вкус.

# 528
  • Мнения: 199
да, знам, че крема е маслен, но като вкус ми идва малко тежък. По съвет на приятелка добавих още малко масло и го разбих наново. Сега вече е много по-добре. 2в1  ще те послушам и ще добавя малко ванилия, за да подобря вкуса му.

# 529
  • Мнения: X
Веселушка ме е изпреварилиа и, както винаги, с добър съвет. Flowers Tulip

Шадоу, лично аз харесвам вкуса на този крем, но може би трябва да добавя, че живея в държава с много хубаво чисто масло - без по този начин да казвам нещо лошо за това, което си ползвала ти.
Според мен, готовият крем не се нуждае от престой на хладно място - по няколко причини. Една от най-важните е, че след като постои известно време в покой, кремът губи част от въздушната си консистенция, поради което преди работа трябва отново  добре да се разбие. Това се прилага периодично при  работа и с айсинг, и с крем.
Вярвам, че въпреки тревогите, крайният резултат ще е хем красив, хем вкусен. Innocent

Голяма мъка това комуникацията чрез таблет! Confounded

# 530
  • Мнения: 81
Направих шоколадовата торта на Ирина Купенска ❤ Благодаря ви за съветите, бяхте ми много полезни Simple Smile Тортата стана страхотнаа 😍😍 Блатовете станаха много сочни, мусът - чуденн 😍❤ Получи се найстина най-вкусната шоколадова торта Simple Smile Със сигурност ще я правя и за напред, рецептата не е изобщо трудна за изпълнение, а вкусът е невероятен !



Здравейте може ли рецептата?

# 531
  • Мнения: 8 049
vesela_19, това е рецептата на Ирина Купенска за Най-вкусната шоколадова торта.

# 532
  • Мнения: 269
Здравейте, групичка! Предстои рожден ден на малката ми дъщеря и ми е нужна красива торта. Поръчвам на едно и също място всяка година, но тази торта, която дъщеря ми е харесала била много трудна за изпълнение и ми отказаха да я направят. Има ли някой в София, който може да изработи сложната торта? Благодаря предварително на отзовалите се!

# 533
  • Мнения: 315
Привет, момичета!
Май не съм публикувала до сега в темата(или пък е било толкова отдавна, че чак не си спомням Simple Smile), но реших да покажа тортата, която направих за първия рожден ден на внука. Нямам претенции да съм голяма сладкарка, но от всички роднини съм най-можещата, та за това по празници го отнасям Smiley






В скрит текст ще сложа още няколко - първите две пак по поводи на внучето, а другите са от последните коледно-новогодишни празници (че скоро ще започнем да се настройваме на тази вълна:smile: Nature Snowflake)
Скрит текст:
                         

                          

                        

                          

      

                          

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 17:18 от mistery

# 534
  • Мнения: 8 049
Чудесни са, mistery Hands Thumbsup.

Ако не се лъжа, мисля, че пънчето съм го виждала в коледната тема Simple Smile.

# 535
  • Мнения: 315
Благодаря, 2в1! Да, пънчето сигурно съм го споделяла с момичетата в коледната тема, за тортената явно ми е трябвало още малко смелост Blush

# 536
  • Viena
  • Мнения: 3 977
Здравейте, групичка! Предстои рожден ден на малката ми дъщеря и ми е нужна красива торта. Поръчвам на едно и също място всяка година, но тази торта, която дъщеря ми е харесала била много трудна за изпълнение и ми отказаха да я направят. Има ли някой в София, който може да изработи сложната торта? Благодаря предварително на отзовалите се!
Здравей,имам точният човек.Пиши ми.

# 537
  • Мнения: 2 883
Mmistery, страхотни са Simple Smile . Имайте повече кураж и споделяйте шедьоврите Simple Smile

# 538
  • Мнения: 574
snejanks09, ето една идея:

Перата могат да са от вафлена хартия.

Или пък от шоколад като в клипа (след 5-тата минута)



Предполагам, че и с роял айсинг би се получило, но ще трява повечко време, а и опит за работа с него.


Може ли идея какъв да е състава на тортата, примерно пандишпанов и блатове но с какъв крем 🙄

# 539
  • Viena
  • Мнения: 3 977
Здравейте, групичка! Предстои рожден ден на малката ми дъщеря и ми е нужна красива торта. Поръчвам на едно и също място всяка година, но тази торта, която дъщеря ми е харесала била много трудна за изпълнение и ми отказаха да я направят. Има ли някой в София, който може да изработи сложната торта? Благодаря предварително на отзовалите се!
Заключени са ти личните,пускам тук съобщението.
Здравейте,много разбирам от торти.По-принцип аз мога да я направа,но съм във Виена.За София мога да Ви препоръчам
https://www.facebook.com/kumikocakes

Общи условия

Активация на акаунт