Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 225
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
Briela Доколкото разбрах нямат право, трябва да е лекар, а събота и неделя не минават да дават информация за бебетата..

# 166
Ох Деси, Изгубен, като ви чета направо ще сънувам кошмари.. Изгубен, в коя лаборатория го пратиха този пср, че не работи уикенда... пълен ужас, не можаха ли да ти кажат, че ще е готов чак в понеделник и ако е можело да избереш друга лаборатория...
Деси, вярно е, че само лекар има право да дава информация за пациентите, в случая бебчетата, ама как така в Майчин дом София НЯМА лекар събота и неделя, с който да може майките да говорят... Пълен абсурд. Scream
Въпреки всичко и на двете ви пожелавам търпение и спокойствие! Скоро ще сте си вкъщи и ще гушкате бебоците Green Heart

# 167
И моя бебчо е със секрет на едното оченце.Още от болницата(Селена).Казаха да продължа с Тобрекс още 3-4 дни.Така и направих.И сега наново сме със същия проблем .Залепва му на милия от вчера.

# 168
Ехеее момичета колко сте изписали не можах да изчета всичко..Честити бебчета да са живи и здрави и много щастливи 💙❤️🍼💐
Аз имам малко свободно време сега и реших да надникна..Алпай спи,ние тъкмо вечеряхме и след малко почвам с къпанията на децата..Пъпчето му още не е паднало при вас как е..?? И доста жълтичък ми се вижда.Миналия ден личния дойде в къщи прегледа го,каза да му давам по-малко вода със захар,но аз го бях направила предварително 🤭 През целия ден го кърмя.. Вечер към 21:00ч.давам АМ и вечерта като се събуди..Горе долу 3 пъти за денонощие..Има и рефлукс..Повръща от Аптамил,Фризолак това даваха в болницата..Като се прибрахме от болницата взехме Хип комбиотик,и от него връща,но по малко поне..Еми това е от мен...

# 169
Красимира, промивай оченцата с натопено тампонче в чай от лайка.

Жанинче, това не е редно за мен , царевицата надува и граха, ориза спича.... ще се умира от болки.

Джена , пращали ги ПСР тестовете в Писанец, а те не работели събота и неделя.  Тук също правели тяхна лаборатория,  но не била готова...

# 170
Мен пък ми го дадоха само са го видя в неонатологията в една стая и да му дам млякото.. Има завишено црп и ще е на антибиотик, сега като отидох да си го взема не го намерих първоначално и после видях че е в другата стая на кислородна палатка.. И казаха че и вечерта няма да ми го дадат... Направо изперквам

И Вики се оказа със завишено ЦРП и ходя аз на три часа в неонатологията да се мъчим да се кърмим, няма да ми я водят в стаята, аз ще ходя. Ама тя все спинка,одеве в 15:00 ч беше по- очочорена  и търсеща зърното и си смукна,то колко ли има, ама все пак има рефлекс. Но сега в 18:00 хич не ме отрази Worried върви ѝ и глюкоза, сигурно се засища. Дано в 21 се справим по-добре.

# 171
Изгубен,още вчера почнах и със лайка и капките пак ги почнах.Днес е значително по добре.Благодаря ти.

# 172
  • Sofia
Красимира, промивай оченцата с натопено тампонче в чай от лайка.

Жанинче, това не е редно за мен , царевицата надува и граха, ориза спича.... ще се умира от болки.

Джена , пращали ги ПСР тестовете в Писанец, а те не работели събота и неделя.  Тук също правели тяхна лаборатория,  но не била готова...
В окръжна болница менюто беше същото за жената до мен. Не се притеснявай за запека, ще ти дадат или свещичка или масло Simple Smile

# 173
По темата за липсващ лекар в номер 1 неонатология в държавата събота и неделя, дори не искам да коментирам... тъжно ми е и гневно същевременно. Това че в 21 век ,в държава член на ЕС, майка може да не получава информация за детето си и защо е на кислород, това ме връща към години и времена, които се надявах да са безвъзвратно отминали. Частна болница, която чака ПСР 3 дни, е подигравка.. Момичета, дръжте се, всичко ще мине и ще приключи благополучно накрая. Лошото е, че държавата ще остане същата.

# 174
Направо нямам думи.. Дано всичко  мине бързо и се приберем по-бързо в къщи.. Нямам търпение..  Взела съм свещички да ме облекчават със секциото обаче нещо не намирам разлика, даже ми е доста изтръпнало долу на лепенката, а съм лепена, което е странно 🤔  днес като ме раздвижваха и станах кръвното ми падна до 59/40.. Наляха ми една банка и бях пушка след това.. Надявам се бързо да се възстановя, Изгубен как сте вие? Кога ще си го вземеш?  И какво за Бога значи да го дадат на баба....

# 175
Бриела, съмнявам се че няма лекар в неонантологията, по-скоро въпросния не обикаля да се занимава с родилките. Не вярвам да са оставили бебетата без лекар, докато разговорите с майките не са им приоритет, колкото и гадно да звучи. Жалко е наистина, че такива ситуации са факт и че по този начин стресират жени, които и без това са си достатъчно стресирани и без това. А това с пср и глупостите в Селена.... Просто нямам думи, всъщност имам, ама само нецензурни. Изгубен, дано ви изписват по бързо, да си плащаш като поп и да те държат като затворник, без да са сигурни дали изобщо си болен, ама същевременно да те държат при болни, та дори да не си може да се заразиш.... Това е някакво безумие.

# 176
Деси, при кой лекар роди в МД и с избор на екип ли си или без? Не може ли да говориш с него, да ти съдейства да получиш информация?
Изгубен, много кофти ситуация. Дано скоро е зад гърба ви и се гушкате вкъщи.
Иначе и без да си с + тест бебетата не ги показват на таткото след раждането, а чак на изписването.

# 177
Майка ми работи тук, има кой да ми съдейства, но въпреки всичко ми стана ужасно неприятно, че не ми казаха и останах като в неведение.. А така чаках да си го взема в 16ч, защото ги дават до 20ч.. Исках да си се погушкаме, да го сложа да стимулира поне гърдите.. Sad

# 178
Това е положението.
Вече приех, че ще го видя на изписването и това е.
 Надявам се в понеделник  поне да е отрицателен  теста. Иначе щели да ни карантинират вкъщи.

Аз се раздвижих, ставам, но боли доста.

ММ вика стига съм писала, че накрая нямало да ни го дадат, хахаха Аз викам,  ако искат да го гледат до 1 клас. Хахаха ще го дадат, къде ще ходят.

# 179
Изгубен успокой се. Бебето няма да го покажат на никой, заради ковид ситуацията. Таткото ще си го види във вкъщи. Това е практика в момента във всяка болница. Щом капете тобрекс, което е АБ вероятно се касае за класическа вътреболничната стафилококова инфекция. Щом имаш IgM, значи и ПСР ще ти излезе положителен. Тези антитела показват скорошна инфекция с ковид. Ако беше IgG щеше да е друга работа вече.
Хелинор и аз тези дни си мисля,  че сивотата на деня много ми тежи и това, че сме затворени.
Днес направих една безглутенова домашна торта и Мони я гледа и ми казва: Мамо да знаеш че не си Мастър шев.....абе грозна стана, ама толкова си мога.
Днес Яни почти не е спал.....явно започва да се "събужда".....скоро ще ни разкаже играта Joy

Общи условия

Активация на акаунт