8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 167
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • у дома
А защо гледате тези статистики-моето беше миналата седмица 1ви-обикновено се движи в първите 5 и какво от това-по мойте критерии не учи достатъчно и най-вече качествено и трайно и това е...Според него критериите ми са завишени и несъобразени с днешната действителност,но тове въобще не ме интересува.

# 481
  • София
И Русалката що поезия написа, вдъхновявахте я много.
Кошмар бяха тези двойни класирания, следях заради приятелка, която на първото второ класиране видя надписа, че детето не е класирано и направи такава паник атака, че се видях в чудо как да я успокоявам по телефона.

Да, вече не помня множеството поводи за стихоплетство, някои от тях и с илюстрации бяха - Белинда (къде се загуби тази екземплярка, липсва Heart) беше падала някъде в младините си, зяпайки младеж, Санака неколкократно се беше омъжвала (опс, потвърждавала клетвите да се чете това) във времето за мъжа си (един път май на плажа с децата барабар) и още, и още...Носталгично ми стана някак..

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 22:43 от пенсионирана русалка

# 482
  • Някъде в Европа...
Обаче, като си направим равносметката на ужасната 2020, можем да видим и хубави неща: мина ни НъВъОто и то отлично мина, децата са на желаните места (май от редовно пишещите тук на всички приеха децата по първо или второ желание), имат нови приятели, щастливи са.
Абсолютно!
Аз не си спомням с лошо лудницата около НВО-то. Това си е нещо, което трябва поне веднъж да бъде изживяно.
След две години може и друга песен да пея Joy
И аз не помня с лошо..И да, в провинцията няма нищо общо с вас в София, Пловдив, Варна като ви четях...Вие сте майки-героини..

ДО си върви...аз също не следя статистики нито смятам частни уроци ако много не закъса..Като гледам обаче как се движи с оценките, си е направо супер на фона на ученето, което прави...Вчера пак си поспа посред часовете, напълно обмислено 😃..Даже го чух как каза на съученик - "покривай ме, че ми се доспа и ще поспя малко" Не знам какъв час е имал, може и физическо да е било. Само ми повтаря - "няма да ме мислиш, всичко е под контрол" 😁
В крайна сметка е достатъчно голям и прекрасно знае, че каквото прави, го прави за себе си..Аз съм учила, когато е трябвало...
Като слушам може да си откараме ДО до пролетната ваканция, както предвиждах...
Утре иска да му купя от книжарницата писмо до Дядо Коледа, че го било срам 🤣...викам му - отиваш и купуваш, все едно е за по-малък брат или сестра, никой не те знае, че нямаш...

# 483
О, и аз ги следях сладурките от този набор ( и следващия) , дори  се хващах , че се вълнувам повече, от колкото се впечатлявах за големия ми син ,  две години преди тяхното ЕйчБиО. Много неща научих от тях 💐 , а за поезията на Русалка-та съм без думи 👏

# 484
Е аз около месец преди изпитите много се бях отчаяла. Вкъщи още са повод за лека подигравка разни мои драматични изказвания относно бъдещето на детето (придружени с тежки въздишки). 😁
И аз се бях отчаяла. Даже не знам дали отчаяла е точната дума. Бях ошашавена. Защото си мислех, че съм подготвена психически да нагазя смело, с гордо вдигната глава, в софийската епична борба. Оказа се, че само така съм си мислела Joy
Дано поне ми бъде добра школа за следващия път.

# 485
Мен околните ме бяха обявили за луда, после...охкаха и ахкаха. Търсиха връзки и варианти. Радвам се, че НВО приключи. Надявам се ДО  и карантината да доведе до някаква положителна тенденция в НВО баловете и абитуриентските балове.

# 486
  • София
То годината почти мина, но реших да купя сборник по математика. Тези, които имат на Архимед, вътре има ли решения на някои от по-трудните задачи? Ако пък някой друг може да препоръча сборник, в който да има решения/насоки за по-трудните задачи ще съм много благодарна!
Явно само с домашните от училище няма да станат нещата, виждам вече първи стъпки в затъването Sad

# 487
  • София
И аз четях епопеята на сегашните десетокласници заради деветокласника. Най се притеснявах за него, щот си е калпазанин. И уж се зарекох да не си хабя нервите покрай неговото кандидатсване, но се получи чак за наборката. Много сили, подкрепа и много добри съвети получих от десетокласните мами, начело с вече споменатите - Дидева, Слънчева, Санака - благодаря ви от все сърце.
Вярно е, 2020 имаше много положителни неща. Девойката е щастлива от новия клас и старото училище! Но още една седмокласна епопея не искам да изкарвам 😎

# 488
Добре си правите, че четете теми за образование. Покрай желанието да променя косата от черна в кестенява, се натресох да чета една тема в Красива мама за стила след навършване на 40 години и съвсем се депресирах. Защото
Скрит текст:

# 489
  • Пловдив
Стига, Аманда, много си прекрасна дори!
Олее, сега казаха по твто, че родители настояват ДО да продължи до края на годината и аз се гръмнах. Отивам да се самоубивам какви малоумници се раждат. 😥😥😥

# 490
  • софия
О, НЕ! Да си подадат заявления и да си седят вкъщи.
Снощи имаше среща на Родителско-учителската асициация и Юинг (президент на Колежа) каза, че всички учители се надяват да се върнем към присъствено обучение. Правят програма за седмично присъствено/седмично ДО, но то не зависи от тях. Купили ли са и някакви лампи за стаите. Искам да се върнат присъствено, дори и да е редуващо се седмично.
Къде ги намират тези малоумни родители (без извинение), които си позволяват така да изразяват обща позиция?

Добро утро ☕
Днес при нас имат втора част на контролно по БЕЛ. Два учебни часа ще пишат есе. Това ще е страхотийско.
Бисе, да ти пращам ли адрес 🙃

# 491
Добро утро, момичета!🙂☕
Всички имена на участниците в томболата са принтирани, натъкмени- пременени и готови за томболата.
В 12:00 ч. ще бъде изтеглена късметлийката.
Късмет на всички участнички❤

# 492
Както се казва: "Пожелавам късмет на всички участници!" Flowers Four Leaf Clover
А, на Бисето и Моника: "Благодаря за прекрасните емоции, които ни създават!" Heart

За сборника - тази година забелязах, че няколко издателства имат сборник с решените задачи. Мисля, че и Архимед, също. Не бях виждала и много се изненадах, но това може да е от полза за спешен случай, особено ако няма кой да помогне.
Добавям двете части за задачите на Архимед  (пише 2019, ако учебника е "подобрен", може би имат и по-нов сборник Simple Smile )
https://matematikazateb.com/store/podrobni-resheniya-na-zadachit … himed-p-rva-chast
https://matematikazateb.com/store/podrobni-resheniya-na-zadachit … himed-vtora-chast

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 08:19 от citron

# 493
  • Велико Търново
Добро утро!
Аманда, не чети, ами пиши в темата.
Моята хубавица днес има класно първи час по английски, но сме си сърдити и не знам дали ще ме удостои да ми каже как е минало.Баща й е в отпуск на него може и да каже.
Изяде първия си звучен шамар-имала да прави презентация по английски за катастрофата с лейди Даяна.Божидара защитила тезата, че според нея не е инцидент, а е подготвено.Учителката казала, че един интелигентен човек не може да смята така, но Божидара се е обосновала.Беше много ядосана, дори рева от яд, но каза, че тя няма да говори това, което иска да чуе отсрещната страна без значение кой е отсреща.

# 494
  • о`майна лунна нощ е
Аз още се ослушвам и не съм върнала кабелаци, мишка и клавиатура, ама как да го направя?!
Средният успех от последната седмица /телефонното обучение/, е над 5, включително успя да изкара така мечтаните от мен петици по немски. ДО на компюрът - 4 и под 4, ДО на телефона ... над 5. И ми е съвестно, и виждам, че резултат от това ТВУ има, и то в положителна насока.
Да бъда ли добра Снежанка и да върна жиците на набора?

Общи условия

Активация на акаунт