8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 095
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
  • софия
Дикси, без усложнения, леко и бързо оздравяване!

Напълниха ми душата тези деца. Дори не мога да си представя как практически са направили нещата. Тази година доста осмокласници участват. Нямаха време за истински репетиции, всеки сам е записвал неговата част. После кой, как е събрал всичко?
Днес минах през Лидл на обяд. Беше пълно с хора и както съм отвикнала от това да съм в тълпа, вътрешно усещах напрежение и все гледах как да стоя настрани. А не съм ковид фрийк. Отвратителна е тази изолация!

# 751
  • София
Продължават да окастрят броя на езиковите паралелки:

https://www.actualno.com/sofia/namaljavat-ezikovite-paralelki-v- … news_1532400.html

https://www.monitor.bg/bg/a/view/slagat-kvoti-po-regioni-na-ezik … -paralelki-240384

Доста неприятно.
Нали лятото си говорихме, че трябва да се доразвият училища като 31., 32. и 35. в София, но не - точно те ще пострадат.

# 752
Другите пъти, когато съм губила обоняние, все съм бивала с яка хрема. За първи път изгубих кефа от храната без хрема. В това беше разликата.
Ама не е проблем това. Минава.
С мандарини и портокали. 😂

# 753
  • о`майна лунна нощ е
....

Да уточним само - изцедени, с добавени 2 кубчета лед и долята водка. Сипах си.

Наборът все пак е свързал днес кабелаците за дистанционното обучение. Интересното е, че вечерта ги намерих отново на топка върху масата в кухнята 😂 Учил с тях, но ги върнал после.
Но ето, че някаква сила свише ми помага в ограничаването на компютъра. Имахме малко екшън с ел.инсталацията у дома. Миризма на бакелит, жужене в таблото, добре че баща му има познания в жичкаджийството и установи откъде идва проблемът и изолира този кръг. Проблемът е, че в момента половината от контактите вкъщи не работят, а сред тях е и този, захранващ разклонителя с компютъра и периферията в детската.
Утре сестра му мигрира в хола с лаптопа, той пак ще е на телефона.

# 754
Другите пъти, когато съм губила обоняние, все съм бивала с яка хрема. За първи път изгубих кефа от храната без хрема. В това беше разликата.
Ама не е проблем това. Минава.
И с чесън..🤪
Моята днес цъфна с две неизвинени по МАТ. Уж била в часа, но после имало срив в нет-а. И точно тогава учителят я вдигнал да реши задача. Голям късмет.
Писах му да обясня и чакам отговор.
Ама каквото-такова, ако иска да ги извинява.
Обзела ме е една апатия и все ми е тая. Аз знам и съм свидетел, че е съвестна и това ми стига.

# 755
  • sofia
И при мен е голямо напрежение в работата, изтощена съм и имам още един работен ден преди отпуската. Аз също тази година пазарувам предимно онлайн и така се чувствам по-добре, то не че имам време за друго де. Като гледам какви сладкиши въртите се засрамих и поръчах в домашната сладкарничка  до работата ми един килограм коледни сладки. Жената ми ги е направила с обич - много вкусни и с формички, които използваше мама, с орехче в средата. Тези дни срещнах случайно стари, добри приятели, не бях ги виждала дълго време,  изпитах някаква особена  радост от ненадейната среща.  Коледата започна и тази година я усещам по- вълшебна!

# 756
Днес денят ми започна позитивно с тази приятна дама - много ме радват такива хора - комбинация на професионализъм и характер. За първи път слушам с удоволствие някой по баналната тема за Ковид
Слагам линк към интервюто.
Класи над младежитe от оперативния щаб Simple Smile Завиждам благородно на студентите й
https://nova.bg/news/view/2020/12/17/308716/%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D … D%D0%B0-covid-19/

# 757
Чесън, ама след утре, коги нема да съм по зали, че ще ме линчуват... 😃

Мандарините -100% чисти, без корите. По-смелите могат и с тях.
Партакалите - на сок.
Сега мерих със сантиметъра мъжа ми за поръчка на бельо от мерино и още се съмнявам да не би да е бременен, че вече втори месец му се прияжда кисело. Па и напредва с размера...
Ще взема да му пусна един тест. Три черти на какво е?

Домашната ми аптека - дамския щанд:

И мъжка част /водката е в мазето, виното - в кухнята и в гаража/:

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 22:30 от Judy

# 758
  • София
Дидева, честит имен ден! Благодаря ти за всичко, което правиш за нас години наред!  Дано херцог Монски ти донесе вълшебство!

Биси, пак да кажа- страхотни са и херцог Монски, и БиЖу 007.

Zed, и Гномчо е красавец! Възхищавам ви се на уменията, търпението и ентусиазма. Мен хич не ме бива в това отношение.

Дикси, леко и бързо да минава!

Аз съм доста изтощена, преди Коледа винаги е лудница при нас. Предполагам, че и ковид има заслуга за умората ми. Продължавам да нямам обоняние и да имам лек задух. Дребни подаръци за децата и баща им поръчах онлайн. Остана само майка ми, тя и е най- трудна. Също трябва да измисля нещо и за една девойка, на която наборът трябва да подари нещо. Ще се събират с групата от едните танци в неделя на открито и ще си разменят дребни подаръци. Идеята е всеки да направи нещо ръчно, ама както казах по- горе- хич не ме бива, а младежът още по- малко. Ако някой има идеи, да свирка.

# 759
  • Някъде в Европа...
Доня, дума да не си продумала за студена зима 😃..Ти си от Варна, ама аз съм си от ВТ и въобще не искам зимите от детството ми, когато снегът по нашия край падаше октомври и се вдигаше март и то до колене...Бррр, мерси...15 градуса си е идеална температура 😃
Дикси, леко изкарване пожелавам от все сърце!

# 760
  • Между гори и планини
Air, едно време и във Варна имаше зими, и то големи! И вятър си има бонус 🤣 Искам снежна, не студена зима. Около -5° е здравословно и гриповете мрат. Ние тук си имаме сняг към края на март. Разказвали са ми и за майски снегове.
Видях на дамският рафт малиново вино 🥰 Моя мъж откри един ликьор в Кауфланд който много се доближава до Бейлис, а само 7лв .

# 761
Има и малиново, има и смокиново. Много е лечебно всичкото. Препоръчвам по вереме на пандемия и по други юнашки времена.

Тоз ликьор да не е в едни слаби височки шишета, кат съвременна манекенка?

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 22:35 от Judy

# 762
В София най- неприятни са мъглите през зимата. Предпочитам снежна зима.
Любимите ми сезони са лятото и зимата, ако лятото е топло и сухо, а зимата със сняг. Но вече рядко се случва.
Дикси, да минава бързо:heart:!

# 763
Всички сезони обичам. Нямам любим вече. Стига да няма голям студ и жега.

# 764
  • Между гори и планини
Бутилката много прилича на Бейлис, същата форма.

Така като станах да снимам, поне да си сипя 🤣

Общи условия

Активация на акаунт