Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 798
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Когато знаеш, че не ти е позволено на дивана, но вчера тихомълком си се била намърдала до мама, и сега ти се иска пак, но мама я няма там.

# 181
Еййй 😳 Иланг страхотна си бе! Е на кого се бил метнал Шошко 😁😍Аз на Тайра спрях да и купувам легла, защото се изяждат и здраво се набиват с косми, после и пералнята и се отказах. Тя и без това вече изхитря и търси други места 😒
Скрит текст:
Ей така хубаво се спи при мама и тате (особенно на нечия ръка).. Тия легла кучешките не са толкова удобни 🙄😂
[spoiler/]

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 22:58 от Merryhristowa

# 182
Идвам да почерпя днес остарях с още една година Simple Smile

Ето я и косматка

Тук пак сте показали страхотни ушаци, само за мачкане Hug
Мила, казвам го от личен опит, Кари така правеше фалшива бременност и се страхувах да я кастрирам, докато не се появи една бучица, веднага я оперираха и слава богу навреме, само съжалявам, че не го направих по рано, това разбира се е мое мнение, успех Wink

# 183
Карина,честита да си!
   Иланг,ти си сестра на момчетата.Кога го роди големия,на 16 ли?
Саске има такава осанка и такъв поглед ...Леко надменен,а в същото време подканя за мачкотене.
   Корсианчето заема половината спалня на дъщеря ми.А когато я оставят при нас да я гледаме,заспива на леглото си, но някак си се озовава между мен и ММ.Спи гушнала го него,в поза лъжички, и с една лапа го гушка.Аз се местя на дивана,че става тясно.То като магаре станало.

# 184
Здрвейте дами и ушатковци
Не съм влизала тук от мнооого време (може би година-две), но разглеждайки последните страници разпознах някои космати деца (извинявам се предварително на човеците им, че не помня тях, а кучетата) Satisfied
Това по-долу е Реа (англ.булдог) - моето първо и любимо грухтящо момиче. За мое огромно съжаление Реа стана звездичка на 14 Август тази година (а беше само на 8 годинки)... лекарска некомпетентност и не навреме поставена диагноза в голяма софийска вет. клиника...

Минаха се няколко месеца, първоначално мъката беше огромна и се зарекох, че второ куче няма да имам. Преди няколко дни попаднах на пост из булдоческите групи във фейсбук за Маги - търсеха й дом и човек, който ще се бори с всичките й здравословни проблеми. Маги е едно изстрадало около 4-5 год. момиче - "гледано" завързано на синджир от цигани, лекарите предполагат, че са я използвали за разплод (твърде вероятно преди години открадната от някъде).. Душицата беше с огормна херния - вече оперирана(по време на същата операция е и кастрирана), мазоли/ранички по лапите от това че е лежала на двор/цимент, кожни проблеми, възпалени уши и за капак проблеми с едното оченце (още не е установено точно какво му е)... За това, че цял живот е хранена с хляб/остатъци и е страшно слаба, че не е била обезпаразитявана никога, че няма ваксини - дори няма смисъл да обяснявам в детайли....Докторите бяха много приятно изненадани, че всичките й тестове за болести, пренасяни от паразити, са негативни.
Не издържах и отидох уж само да я видя - е прибрах я, от 5дни е вкъщи и е най-милата душица (не точно така стои въпроса със себеподобните й и котките). Ето я по-долу госпожицата:

Има ли някой сред вас, който се е сблъсквал с херния при домашния му любимец? Нещо не ми харесва как излгежда нейната операция - напипвам топче/подутина на мястото, където е била хернията, тъй като е била огормна и кожата на корема й още не се е прибрала. Операцията е правена преди около 14дни, когато още са я гледали други хора. Утре имаме час в клиниката, но все пак ще съм много благодарна, ако се включи някой преди това....
Приемам и идеи за добра гранула за Маги (по възможност чувала да не надвишава 100лв, тъй като сега ни предстоят доста медицински разходи за нея, а и булдоците хапват доста)...
Ако някой има опит и може да ми препоръча някакви добавки/витамини/, за да подсиля организма й, също ще съм много благодарна (по сайтовете има хиляди, но се обърках вече и ми се ще да взема нещо изпитано).
Каква схема на обезпаразитяване бихте ми препоръчали също? На нея й е даден Милпразон за вътрешни и Фронталйн за външни в началото на декември и още съм в чуденка как да продължим в това отношение.
И как се учи голямо куче да играе с играчки ? Тя не може, милата ми... взех няколко вкъщи, опитвам се да я занимавам, но не ми се получава... Идеи?
Благодаря ви предварително и извинявайте за дългия пост и хилядите ми въпроси! Flowers Hibiscus
Обещавам да се включваме по-често, само да се излекуваме първо...

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 19:24 от Stella Docheva

# 185
Стела огромно добро дело си направила с тази изстрадала красавица. Не всеки би се заел с куче, което ще глътна една торба пари. За вътрешни паразити аз бих редувала Цестал и Дронтал. За операцията от херния не мога да помогна, но имам случаи при други операции да виждам и напиваме подуване. Вет е казвал, че е оток и е нормално да се образува понякога. И наистина с времето спада и изчезва. За очето ако не си се насочила към ветеринар и клиника, мога да препоръчам че аз с едното ми куче го посещаваме и съм много доволна от компетентноста и отношението. За гранулите има огромен избор и шом е слаба аз бих гледала да е с повече мазнини за да наддаде кучето, марката вече си е по твой избор.
Карина жива и здрава да си!

# 186
  • о`майна лунна нощ е
В Милпразона има съставка против дирофилария. Предвид зимния сезон, може да се замени с друг препарат, но нека ветеринарите кажат какво ще е подходящо за нея предвид състоянето й на изтощен организъм и недохранване.
Поклон пред добрината и постъпката ви, Стела!
Кари - честити да сте! Само здраве пожелавам!

# 187
Sivi, ТуиГ, благодаря ви за бързите отговори и милите думи! Flowers Bouquet
Мисля си, че по-скоро се "спасяваме" взаимно с нея, липсваше ми рутината на разходките, контакта и любовта, която дава едно куче, а и да бъда честна имам афинитет към тази порода конкретно (убедена съм, че те са кръстоска между куче и прасе Smile ).
Sivi, ако си от София сподели клиниката и доктора, които посещавате за очето на твоето куче, моля.
За гранулите - ветеринарите ни дадоха Про план с агнешко за чувствителен стомах и с повече мазнини, точно както е посъветвала Sivi, за да качи килограми, но имат разфасовки само от 3кг на доста висока цена и поради тази причина търся друга алтернатива.
Ако някой от вас храни с гранули - моля, да сподели поне марка от която е доволен, тъй като избора из сайтовете наистина е огромен...
За обезпаразитяването - ще се допитам и до ветеринарите утре, разбира се. Имам хиляда и един въпроса да им задам, стискайте ми палци да не ме изгонят само.. Sweat Smile
-Karina-, много здраве и щастие и от мен! Birthday

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 11:03 от Stella Docheva

# 188
Стела,прекрасен човек сте!Много взаимно щастие, ви желая, със спасеното късметлийче!  Стиснете палци и лапички , за Лори...Утре ще летим към дома, за Коледа...Всеки път ми е ужасно притеснено за нея.

# 189
  • о`майна лунна нощ е
Стела, погледни в Зооплюс. Виждам Про план с ангешко, като цената на килограм е малко над 6 лева, което мисля е поносимо като среден ценови клас. Големи са опаковките обаче - двойни чували по 12/14 килограма и не мога да се ориентирам дали предлагат вашия вариант.
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/pro_plan/997117
Но виж все пак какво има в този сайт. Цените са осезаемо по-ниски от пазарните в Бг. Само за сравнение - скоро споделих, че купих на малкото кученце, което прибрахме от улицата, 1 кг. Хепи дог за бебета - 7,20 лв. В същото време цената на килограм в Зооплюс е около 4,60-4,70 лв.
За консерви от класа на Анимонда гранд карно дори не искам да споменавам за какво чудо става въпрос в българския пазар.

# 190
  • гр.Варна
Иланг, за момент се зачудих ти и дъщеря ли имаш!
И аз така. Kissing Heart

# 191
Стела изпратих ти на лично информация за ветеринаря, за да не се приеме за реклама в темата. А храна в големи разфасовки, че и на доста по изгодни цени от вет кабинети можеш да поръчваш онлайн. Зооплюс е с много добри цени. Следи в еМаг, както и в петмол за промоции.

# 192
Стела Вие сте страхотен човек!
Пожелавам Ви само хубави мигове с тази късметлийка Маги 😍
Честит Рожден Ден на Кари. Жива и здрава да си! 🥳🎂

# 193
  • Bарна, морето, сините вълни
Стела, съжалявам за момичето ти Реа! Hug Поздравления за благородната постъпка! Маги ще ти се отблагодари с много много любов, сигурна съм.
Радвам се, когато прочета, че някоя изстрадала душица си е намерила точните хора. Heart

Карина, честита да си! Много здраве, щастие, любов, късмет и успехи! Kissing Heart задължително ще се почерпя с вкусната ти почерпка.

Любовта ѝ към животните е безгранична. Толкова много се радва и любува на всяко създание. Аз знам, че тя си е такава, но и аз ѝ го предавам. В парка постоянно наблюдаваме как хранят гълъбите, слушаме как чикчирикат врабчетата и как грачат свраките. Радвам се, че си имам най-добра приятелка, с която да се любуваме заедно на всяка жива твар.

Тези кученца са глутница от 7-8, вървят с един скитник и го пазят. Където спре той, там и те. Този куч се залепи за нас, просещ любов и внимание. Разбира се, ние му го дадохме. Монката искаше да помилва всички, но някои бяха страхливи, а тарторът им е един рошав дребен и зъбат звяр. Grinning Като се разхождаме с Ерос не пропуска да ни нападне и почват да лаят и другите.

Какво ли си мислят? 😊

# 194
  • Sofia
Иланг,семейство сладури сте вие Heart Eyes

Карина,честита да си Tropical DrinkChampagneFlowers Rose

Стела,явно това е твоето куче и те е намерило Heart по коледа стават чудеса и тя вече има теб Blush

И един мързел да покажа,преди да избягам да правя коледните сладки

Общи условия

Активация на акаунт