Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 865
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • о`майна лунна нощ е
Аз само му нося нов вестник за четене Wink

# 376
  • под тепетата
Уф, да идва утре бързият нет, че някои неща не ги виждам. ТуиГ, да не си в приюта? А, това май е Лайка !

# 377
  • о`майна лунна нощ е
Този път не съм в приюта. На първите две снимки са майка и син на наши приятели. Бебокът е на два месеца. Бяхме заедно и се възползваха да ги начеша. А на последната наистина е малката пираня Лайка Wink Ходихме на гости да си я видим.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 21:20 от `ТуиГ

# 378
  • Пловдив
`ТуиГ, тази Лайка на Шошо, Лори и Хари е май братовчедка. От едно тесто са.

Ние се прибрахме от 4 дневно гостуване в майка ми. Добре бяха добитъците, но много хора - превъзбудени бяха доста. Сега спят като пребити и двамата, а Саско днес не е извеждан много, защото валя доста. Ще можем да оставяме Шошото там при нужда, баща ми ще се жертва да го разхожда.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 22:15 от иланг - иланг

# 379
Вече мога да кажа, че Маги чудно се адаптира към новия си живот вкъщи/в колата/, ама както казва майка ми “то кой бяга от хубавото” 😂 ❤
Единственият дискомфорт, който има в момента горката съм аз, като ме види да се засилвам към нея сутрин и вечер с всички мазила и лекарства, които трябва да й давам  😂

# 380
Здравейте, от скоро ви следя темата,и реших да се включа с въпрос.Искам да попитам от къде можем да си осиновим животинче?От Варна сме.Предстой ни преместване в апартамент,и сме наясно че трябва да вземем средно животинче.С дете на 6 годинки сме.Ако случайно не си харесаме животинче от приют, към каква порода да се насочим?Аз като дете съм живяла с овчарка, и с нечистокръвни кучета. Отворена съм за всякакви предложения 🙂

# 381
  • о`майна лунна нощ е
Не търсете порода. Във Варна има приюти и това, което може да направите, е да отидете няколко пъти до там. Говорете с гледачите. Те ще ви дадат информация за характера на всяко куче. Вижте какви има, кои от тях са контактни с хора. Не породата грабва, а поглед, муцуна в лицето, почесване ... Ходете няколко пъти, за да се опознаете дори малко с някои от кучетата и решите. Но още веднъж казвам - не търсете порода. Друго ще ви грабне сърцето.
https://www.facebook.com/animal.hope.varna/
Това е фейса на една от варненските организации. Давам го само като вариант.
Това е и страницата им
http://animalhope-varna.org/

# 382
  • Пловдив
ТеДиT0o0o, аз съм с безпородно (взех го от една жена с голямо сърце в Банско, която беше прибрала 2 бременни кучки). Видяхме обявата в олх. Котето го прибрах от улицата.
Пропътувах над 200 км със свито сърце, но като го видях разбрах, че е моето куче. Heart
преди

сега

Като го видите вашето кученце - ще го почувствате.

# 383
Вижте каква аларма получих за Коледа Blush

# 384
  • Sofia
Значииии.... така съм ядосана, не мога да не споделя тук!

Така, наш Чоки сте го виждали - питбул куче марка, не го знам колко е чист, но си е с характер, знаем си го и съответно го пазим, пазим и другите кучета. Отдалеч викам като лудите: момче ли еее - като се разминаваме с кучовци неговия калибър. Винаги е на повод, къс, когато се разминаваме, и отделно строг нашийник. Доста успешно от няколко месеца го обучавам при разминаване да ме гледа и да го разсейвам с наградки.

Обаче има си лекомислени хора и това си е!
Случката от днес - вървим по широката алея пред резиденцията, на зиг-заг през повечето време в зависимост от това от коя страна насреща идва себеподобен. Виждам отдалеч един черньо, свободно тичащ покрай стопанина си, и викам, както винаги. Момче бил, ама нямало нищо... Абе вържете го или го повикайте за всеки случай! - Не, той няма да дойде... и, докато нямаше да дойде, се озова до нас и се сдърпаха на момента.. Сега, има тук дами с големи кучета, да кажат мога ли да издърпам аз, 50-килограмова кекавица, 35 кг питбул, когато е нападнат!!! Стопанинът, 120 кг мъж, докато притърчи, успяха да се гризнат. Но най ме доядя, че мъжът взе да ми крещи: защо не си държите кучето, защо не си държите кучето! Колко повече да го държа? Викам, предупреждавам, ми мисли малко! С двайсет кучета се разминахме без проблеми, хората си ги водят на повод или ги връзват като видят друго куче..
Чоки се отърва с перфориран нос, рана на лапата и два пристъргани до живец нокътя на задните лапи. Искрено се надявам другото куче да не е пострадало повече, защото то с нищо не е виновно.
Ама на мен сърцето ми още хлопа. Оплаках се.

# 385
  • Пловдив
Tari Tasartir, с такива хора трудно можем да се оправим. То и кученцето им не е виновно.
Пусни си хубав филм, да те усмихне, гушни си нахапания красавец и дано бързо мине напрежението. Heart

# 386
Значииии.... така съм ядосана, не мога да не споделя тук!

Така, наш Чоки сте го виждали - питбул куче марка, не го знам колко е чист, но си е с характер, знаем си го и съответно го пазим, пазим и другите кучета. Отдалеч викам като лудите: момче ли еее - като се разминаваме с кучовци неговия калибър. Винаги е на повод, къс, когато се разминаваме, и отделно строг нашийник. Доста успешно от няколко месеца го обучавам при разминаване да ме гледа и да го разсейвам с наградки.

Обаче има си лекомислени хора и това си е!
Случката от днес - вървим по широката алея пред резиденцията, на зиг-заг през повечето време в зависимост от това от коя страна насреща идва себеподобен. Виждам отдалеч един черньо, свободно тичащ покрай стопанина си, и викам, както винаги. Момче бил, ама нямало нищо... Абе вържете го или го повикайте за всеки случай! - Не, той няма да дойде... и, докато нямаше да дойде, се озова до нас и се сдърпаха на момента.. Сега, има тук дами с големи кучета, да кажат мога ли да издърпам аз, 50-килограмова кекавица, 35 кг питбул, когато е нападнат!!! Стопанинът, 120 кг мъж, докато притърчи, успяха да се гризнат. Но най ме доядя, че мъжът взе да ми крещи: защо не си държите кучето, защо не си държите кучето! Колко повече да го държа? Викам, предупреждавам, ми мисли малко! С двайсет кучета се разминахме без проблеми, хората си ги водят на повод или ги връзват като видят друго куче..
Чоки се отърва с перфориран нос, рана на лапата и два пристъргани до живец нокътя на задните лапи. Искрено се надявам другото куче да не е пострадало повече, защото то с нищо не е виновно.
Ама на мен сърцето ми още хлопа. Оплаках се.
Ужасно е,и аз съм така нон стоп и много се ядосвам колко безотговорни стопани има! Бързо да се оправя Чокии Heart

# 387
  • о`майна лунна нощ е
Tari, имате ли някакви игри, които правите вкъщи? Да гоните топка, да търсите скрити награди ... Бая сте натоварили кофата и ще е нужно време да се оттърсите и двамата. Правете нещо, които носи спокойствие и увереност на кучето. Дори да е само гризане на кокал или дъвчене на въже в леговището му. Не правете възбуждащи игри, а от тези, които са за падане на напрежение и отвличане на вниманието.
Ще мине. Съжалявам за случката. Такива безотговорно стопани има и ще има постоянно. Преди време Швепса сдъвка така едно свободно пуснато мъжко чихуахуа. В началото ми беше криво, че келешът отвърна провокацията и се сбиха, но после като претеглих кантара - Швепс на повод, онова пуснато, самичко дойде при нас въпреки виковете ми по стопанката да си го хване, изръмжа по Оли и .... Аз ли да съм виновна като се навира между шамарите?

# 388
Тари ти не си виновна, нито кучетата.. Виновен е тоя 120 килограмовия тулуп!
След като си знае кучето, би трябвало да си го води на каишка, а не после да пита за твоето куче... Тъпанари без извинение има много, за съжаление.. Дано Чоки се оправи бързо, и случката да не го агресира допълнително!

# 389
Имам такъв съсед. И на килограми го нацели. Обаче кучето му е с моите кила. Никога не е на повод. А мен ме е страх- хем за мен, хем за Макс. Хвърлял ми се е на гърба- ама той само си играел... Ми, не искам да си играе с мен. Носила съм Макс на ръце, че и той се страхува, когато изневиделица ни изненада. Но, собственикът така и не проявява интерес да си върже любимеца.

Общи условия

Активация на акаунт