С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 223
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Асен и Петър ги познавам лично и персонално. 🤼

# 91
  • София
Абе, я да отивате на работа по офисите, стига сте висяли до децата! Депресирате ме вече! Satisfied

# 92
  • София
Слънце, в понеделник, обещавам.
Похвалих се аз на таткото , а дееийатасе включва: А в моя час по математика не може

Асен и Петър ги познавам лично и персонално. 🤼

Я кажи тогава що Асен е Асен, за Петър знам

# 93
  • София
Ми по фамилия би трябвало да е. Иначе е Йоан или Иван.

# 94
ААааааа,моля ви,на български.От вчера щях да замоля,писах,писах,то взе че изчезна.Какви са тези ПП,СНСПЖАЕ, и прочие съкращения? Аз и разписанието на набора като гледам в школо се дзверя по сто часа да разбера точно каква математика и какъв АЕ имат.Сега пък Петър не бил Петър.Ааааааааа маха!!!
   Аз наистина яко затъпях и забравям ,ама си викам,тва ще да е от короната.
   Та писах ви вчера ,че ще продължа да не му говоря на набора,толкова съм обидена.И сестра му в най-бурните си периоди не е достигала такива висоти на наглост .Не му говоря,няма да му говоря докато не му уври акъла.Сега е партия с баща си,заблуденият ми той.Пита него за излизания,за купони,а сеща ли се,че точно две изречения са достатъчни и ще стане това,което аз кажа.Щото баща му винаги се допитва до майка му.
   Направи вчера презентацията по БЕЛ за Две хубави очи,добре минало.Ама аз не искам добре,аз искам да е отлично.Не отговорил на един въпрос-какъв е Яворов,имайки предвид увлечението и връзката с Мина?И той мълчал.А трябвало да отговори , че според днешните разбирания педофил.И той знае определението за такъв,ама как да се изцепи такова нещо?!Та на този въпрос е мълчал.
   Абе луда работа.
  Кажете ми сега, моля,на 21 на училище ли са или не?

# 95
  • София
Ми по фамилия би трябвало да е. Иначе е Йоан или Иван.
Белгун ми се въртеше за името, може би си права, че фамилията е останала като име.
Йоан винаги го свързвам с Калоян (бяга ми от това на Асен)

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 22:20 от Desem

# 96
Не отговорил на един въпрос-какъв е Яворов,имайки предвид увлечението и връзката с Мина?И той мълчал.А трябвало да отговори , че според днешните разбирания педофил.И той знае определението за такъв,ама как да се изцепи такова нещо?!Та на този въпрос е мълчал.
   Абе луда работа.

Ти майтапиш ли се или аз нещо не схванах - от него очаквал ли се е такъв отговор?

# 97
Е, и аз съм изумена - що за определение за Яворов? Отварях Уикипедии да чета - Мина е била на 16, Яворов на 28 г., когато са се запознали. То по онези времена, 16 г. си е възраст за годеж... Това някакъв нов модерен прочит ли е на отношенията им, търси се нещо скандално и извратено, та да е по-интересно? Не е добре....
Чета ви редовно, но нищо интересно около нас за споменаване. Аз съм предимно хоум офис, децата учат - наборката по-старателно, дребното по-ларж го раздават в учебния процес. Не излизат, откакто им спряха танците. Самите те не проявяват кой знае какъв интерес. Най-много някъде с нас за пазаруване. Карам ги всеки делничен ден, като един виден цербер, да играят фитнес упражнения половин час. Иначе съвсем ще се схванат. Мрънкат, врънкат, ама ги правят.
Иначе свободното време го отдават на чат, филми, рисуване и кулинарни занимавки ( сладкиши най-вече). Разпределила съм ги на "дежурни" по 1 седмица с редуване по домашни задължения - миене чинии, отсервиране, подреждане, обгрижване на котките. Чистенето поне по-лесно с домашното роботче. Тия дежурства по седмица съм ги  заела от моето детство - така се редувах със сестра ми. Иначе беше безкрайно мрънкане и сравнения - "ама аз мих сутринта, ама тя миналия път не вдига масата"...Да не съм им рефер - по една седмица дежурни, и сега и мир. Laughing
С подаръците за Коледа уж щях да го раздавам по-скромно, ама малко се увлякох пак покрай намаленията и накупих суитчери и дънки, яке...То не че има къде да ги носят толкова сега. Stuck Out Tongue Winking Eye
И една семейна стратегическа игра купих, да уплътняваме празниците в тесен семеен кръг. Няма да пътуваме никъде, но поне на Витоша ще обикаляме за еднодневни разходки. Откакто не им е интересно вече с шейна, тромбоваме из снега и после в някоя хижа за греяно вино (моя милост)  и шкембе ( малката и бащата са фенове).

П.П. Редакция - намерих статия за Яворов и Мина, разглеждаща отношенията им, базирана и върху дневника на Яворов. Тогава наистина са смятали интересът на поета за скандален, но самият той пише, че чувствата са му на друго ниво ("Яворов никога не пожелава Мина като жена").

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 11:54 от Free Soul

# 98
  • София
Марулето, на училище са на 21.

# 99
21-ви го обявиха за ваканция Hands V

пп Тази информация е от непроверен източник. Сори, момичета Joy

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 12:45 от rummi_pl

# 100
Не отговорил на един въпрос-какъв е Яворов,имайки предвид увлечението и връзката с Мина?И той мълчал.А трябвало да отговори , че според днешните разбирания педофил.И той знае определението за такъв,ама как да се изцепи такова нещо?!Та на този въпрос е мълчал.
   Абе луда работа.

Ти майтапиш ли се или аз нещо не схванах - от него очаквал ли се е такъв отговор?
Силно се надявам да не се е очаквал такъв  отговор от него.Тъй като съм му обидена и не говоря с него,не разнищих до край.Но помолих сестра му да го поразпита.
   Слънце, душо, и аз така разбрах от позната учителка.Е какъв беше дълбокия смисъл да им дадат 2 дни повече ваканция???
   Аз искам да ви изкажа дълбоката си благодарност и признателност към вас - честно,ако не сте вие съм загубена в дебрите на образованието!!!!Дълбок поклон!!!
   Сутринта мернах бившия министър на образованието Танев-мънка,мънка едва едва по тв.Щеркинса завърши,мога да споделя на глас,щото и той и жена му й преподаваха - язък за българското образование.ПО средата на последен семестър г- н Танев решава,че не му се занимава с предемет,който носи кредити на студентите,от избираемите и спира да го води.А те да се оправят.Доообре,че щерката ме послуша в началото,та натрупа кредити първите години и си можеше и без този.Ама имаше такива,дето не отидоха на държавен изпит първата сесия,а чак сега -януарската.А на моичката дипломата вече е готова,могат да си ги вземат,но няма да има тържествено дипломиране.За ужас на мен-така исках да се снимам гордо изпъчена до щерката с тогата,на мама виШистката,че и там кви родилни мъки бЕха.........

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 12:00 от марулета

# 101
  • София
21-ви го обявиха за ваканция Hands V

Къде?
Заповедта на министъра

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 12:01 от Слънчевата

# 102
Права си, аз уж все се заричам да не вярвам на децата, ама те така ми казаха Joy

Сори, отивам да го изтрия Blush

пп. Явно е само за нашето училище

# 103
Тъй- тъй, да изясним въпроса с Яворов, защото като се чета сега,остава гадно усещане и впечатление.Ей сега го хванах на къс пас набора и го разпитах.Значи,след като е приключила презентацията му и препитването,което ще продължи следващия път ,част от децата са питали госпожата нормално ли е било за времето тогава да са гаджета.Имат предвид възрастовата разлика между Яворов и Мина. И един млад господин от класа ,правейки се на интересен, гордо казал,че /срам ме е дори да го напиша/ Яворов е бил педал.При което учителката избухва, заради отношението към поета.Ученикът се опитва да обясни,че има предвид,че тя е на 16г,което още повече вбесява учителката и пита коя е правилната дума.Синът ми знае какво е педофил , но не е искал да отговаря,а и не знам дали е питала конкретно него, защото смята,че това вече е прекалено.И учителката  се е ядосала ,защото освен всичко друго,въпросният ученик,не знае и правилните значения на думи,които използва.
    ТА в случая, има един виновен и неадекватен и това е въпросният ученик, който си е позволил в присъствието на учител да прави такива изказвания за Яворов.Защото, сигурна съм,  учителката е поднесла материята по начин,по който да се засвидетелства уважение и да се оценят произведенията на Яворов.Аз не съм си помислила,че е имала предвид,че той е .....Тъй като не разговарях снощи по темата,останах с впечатление,че в някакъв страничен ,несвързан с темата на Две хубави очи, разговор се е стигнало до понятието педофил.НО току-що разбрах  в детайли.
   Изобщо,по никакъв начин не вярвах, и не искам да оставате с впечатление,че учителка ще си позволи подобно нещо.
    Наборът сподели,че Яворов и творчеството му са развълнували голяма част от класа .Впечатлени са от Две хубави очи и композицията на стихотворението и нямали търпение и следващия час да си говорят за него.И това по време на онлайн,когато нашите не пускат камери,само учителката,и не е ясно кой какво прави по време на часа.
   Поднасям искрени извинения за неправилно поднесената информация от мен!Трябваше първо да  разпитам
 моя калпазанин, ама нали съм се надула и не му говоря.....

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 15:13 от марулета

# 104
  • София
Здравейте, мили хора, аз се чудя какво е това затишие в иначе оборотната тема, пък то нова имало. Докато я изчета и забравих началото Flushed
Аз преливам от карантина в карантина. Първо аз изкарах нещоси, но леко и незабележимо, а бях в къщи заради "положителен" колега (доживя и той да чуе нещо положително за себе си, че иначе е голям досадник. От тези, дето за всеобща досада винаги са прави и го натъртват Joy ) Тъкмо се върнах в понеделник на работа и айде обратно в къщи. Мъжът ми е с положителен тест. Верно, че в събота и неделя му беше нещо лошо, лежа тук и пъшка и много му се искаше да има температура (мери я през половин час и накрая обяви, че явно термометърът ни е развален), но понеже видимо имаше само хрема, не му обърнах внимание. В понеделник вечерта, обаче, извадих аз кайсиевата ... дето не я пием, а само я миришем и той вика - ъ, каква е тая студена водичка, дето ми сипа, тая ракия е изветряла. Гледам и се пуля, застинала с чаша в ръка и изведнъж прозряхме истината - той няма обоняние! Та така, във вторник при личната, ПСР и айде в къщи, положителен е.
Децата нещо учат, но май му изпуснах края. Вчера забравих и онлайн родителската в АВО. Обади ми се миската да ме пита всичко наред ли е с нас и да похвали набора Bowtie  винаги бил подготвен и активно участвал в час. Има светлина в тунела ли...пубертетът е към края си ли...що ли...
Щерката готви активно, но само десерти - целувки пече снощи. Наборът отговаря за чистенето напоследък. Не се оплаквам.
21.дек е учебен ден по данни на учениците у нас. И имат по куп домашни за него, като за последно.

А относно поетите и съвременната трактовка на поведението им - ми то не пречи да е велик поет, но личният му живот да не е пример за подражание. Да не кажем, че повечето са именно такива. Не го намирам за скандално да поразсъждават и върху това и как би се класифицирало подобно поведение днес, че и тогава, през призмата на тогавашните порядки в обществото. Както и да не се обвързва непременно резултатът от нечий труд с това какъв човек е всъщност. Наборът прави преди време (май миналата година) портрет на съвременния Ботев - интересни идеи е имало - хипстър с расти, надрусан перманентно, никой не си го е представил като костюмар с куфарче. Пък нека са му гениални стиховете. Изобщо, всичко, което кара сивичките клетки да се поразмърдат и да сътворят "лична мисъл" е от полза, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт