💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 972
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • East Coast
Сложно е Аз тъкмо изпрах май всичко.
Цветни и ярки ... аз май нямам такива Satisfied  Но бих ги разделила.
Аз прах на програма за деликатни нямам градуси и не мога да кажа. За сушилнята пак аз си правя програмата - средна температура и по-малко сухи ( midium temperature, less dry) Май не помогнах много ..
За етикетите - аз ги махам
Повечето дрешки които взех са от Картърс

Dayane аз съм вече почти в 37ма. Проблем с тоалетната винаги съм имала. Сега още повече. Гледам да ям круши, овесени ядки и пия доста кокосово и бадемово мляко, както и кисело. Ребрата ме болят и дясната плешка. Все още работя по цял ден и така ме боли гърба от този стол...

# 481
Аз съм имала проблем с тъмносини дрешки, синьото винаги пуска, особено ако е наситено. Като цяло и за баткото, и сега за бебо, гледам да имам винаги горе-долу еднакъв брой светли и тъмни неща, за да ми се събират за по една пералня без да ги смесвам. Още помня при първото пране преди над три години, въоръжена със знанието, че бебешки дрешки няма как да боядисват, сложих белите дрешки заедно с едно разкошно боди от Лидл, на сиви и тъмносини райета, от органичен памук и не знам какво... Ами добре че метнах цветоулавяща кърпичка по навик, и все пак веднага захаби белите дрешки още на първото пране, скъсах се от яд. Та не повтаряйте моята грешка, особено важи за синята боя!

# 482
Скарлет, не си ли в болничен? Мислех, че аз съм единствената останала работеща мама. И мен ме болят ребрата. И от ляво на чатала.
И да се боядисат дрешките не е голяма драма, те бързо се сменят. Пък и с тази корона едва ли ще се събираме с други. Хич не мисля и да гладя.

# 483
Много помагат сушени сини сливи, когато не забравям да ям по няколко на ден нямам грижи, иначе е ужасно...
Аз днес влизам в 35та сед. Доста ми тежи корема вече имам проблем и с ходенето до WC и това ми създава още повече дискомфорт. Вие имате ли такива неразположения?

# 484
Аз от както пия 3х2 Магнерот си ходя всеки ден до тоалетна и съм много доволна 😂😂

Всичките дрешки съм ги купувала от Джордж. За началото основно бодита с дълъг ръкав + блузка и ританки.. в нас харесвам малко по-ниски температури и предпочитам да обличам бебето добре, а въздуха да е свеж, за това съм купила и чувалче за сън. Изключение ще се прави за баня. Там ще си стоплям ,няма да го простудявам 😂

# 485
Момичета имам притеснение. В 33+4 седмица съм и имам контролиран гестационен диабет, само на хранителен режим. Сутрешната захар е леко завишена. Според Яначкова няма нищо притеснително. Бебето върви на горните граници, но е в норми, водите също не са увеличени. Нямам глюкоза и кетони в урината. Но една бъдеща мама ме шокира, като каза, че задължително се раждало секцио между 36та и 37ма седмица?! Никога не е ставало дума за секцио, нито на фетални, нито при проследяващия ме лекар. Знаете ли дали е напълно противопоказно естественото раждане? Понеже не остана време и се плаша така.

# 486
miss_chichi и аз работя. Последната седмица само ще си остана вкъщи, за да мога да изчистя и подготвя, че домакинските неща много ми тежат, апък точно преди раждането не искам да викам чистачка.
Сложн@ е моята програма “baby” на пералнята е 60 градуса с максимална центрофуга, сигурна съм, че ще ги свие, ама те така или иначе бързо умаляват. Аз по навик винаги разделям всичко дори на различни цветове и въпреки това пускам цветоулавяща кърпичка дори при бялото пране. Случвало ми се е да оцветя цяла пералня бяло от ластик на едно бельо с розов шев, който не бях видяла.
За сушилнята за пухените неща има едни топки, продават се на пакети в магазините за техника, те са, за да не се степкват дрехите. За да ти се разпухне хубаво каквото ще пускаш, е добре да има с него нещо по-големичко, за да има реално какво да обира инерцията на топките. Ако нямаш програма за пух на сушилнята, аз бих пуснала на синтетика - деликатно. Ако нямаш много такива дрехи и не ти се купуват топки, трябва много добре да ти изсъхнат дрехите, примерно вътре на закачалка под климатика и после ги разпухваш на ръка с раздърпване.  Като цяло уредите не ги щадя, защото смятам, че са за да ми вършат работа ... пускала съм в пералнята и 1 дреха, ако е добре нивелирана нищо няма да стане. Редовно пускам по няколко неща в програмата за 3кг пране и после събирам 3-4 перални в една сушилня. Не мисля, че ако изпереш музикална играчка има шанс да проработи някога, но може и да има някакви нови, на които механизмите да са изолирани. За гладенето не съм критерий ... аз гладя и чорапите, защото ми стават мекички, на мен това ми е единствената приятна домакинска работа.
Играчка съм взела една единствена, от хипоалергенен материал. Нямам намерение да я слагам в леглото, просто ей така да си я има, защото много ми хареса и си имам определено място, където ще стои. Музикална въртележка за кошарата ми дадоха вчера ... шарена е, не знам дали ще я ползвам.
DayaneОмнибиотик Панда много добре работи, даже прекалено добре понякога, та като го пробваш за пръв път съветвам да си си вкъщи.
Scarlet OHara вкара ме в беля ... сега като се зарових в тоя carters ....... Joy
Не съм си купила нищо люлеещо се и се чудя дали ми трябва. И така се чудя вече 3 месеца. ММ естествено хареса 4moms, но на мен ми се вижда прекалено скъпа тая люлка. Гледах и една на киндеркрафт 5 в 1 и на нея се чудя.

# 487
Fishyимах нужда от това окуражаване за прането на бебешки дрехи Simple Smile аз толкова ги мислех при първото пране. Сега ще го карам по твоя метод - 60 градуса и сушилня, да става каквото ще.
За тези дето се чудят за люлки/столчета - на нас ни подариха едни, които са тествани от наши познати и били много добри.

Това малко столче може да се монтира на голямото (което се вижда на сивата книжка) или да се ползва самостоятелно. Идва и с чанта за път. А самото голямо столче, като поотрасне детето, може да се сглоби като столче и маса, които стават за 3 годишно.
Играчката също е някаква яка - не съм я пускала още, че нямам такива батерии у нас, но май прави и бял шум и я ползват за приспиване/успокояване на бебчета.

# 488
И аз съм харесала това бухалче, зарежда се с usb кабел, незнам дали трябват батерии. Гледам го от месец и сестра ми ще ни го подари.
Fishyимах нужда от това окуражаване за прането на бебешки дрехи Simple Smile аз толкова ги мислех при първото пране. Сега ще го карам по твоя метод - 60 градуса и сушилня, да става каквото ще.
За тези дето се чудят за люлки/столчета - на нас ни подариха едни, които са тествани от наши познати и били много добри.

Това малко столче може да се монтира на голямото (което се вижда на сивата книжка) или да се ползва самостоятелно. Идва и с чанта за път. А самото голямо столче, като поотрасне детето, може да се сглоби като столче и маса, които стават за 3 годишно.
Играчката също е някаква яка - не съм я пускала още, че нямам такива батерии у нас, но май прави и бял шум и я ползват за приспиване/успокояване на бебчета.

# 489
Още нищо не съм изпрала, само подготвих нещата, разделени на перални. Но не по цвят. Имам едни тъмно сини чаршафчета, които ме притесняват, че ще пуснат и май тях ще пера само отделно. Мисля на 60 градуса, макар че дрешките номер 50, ако се свият само на кукли ще стават. Joy

Fishy, на нас ни подариха 4moms - изобщо не съм впечатлена, някакво ужасно скъпо безумие е това за мен (дано на бебо му хареса), та ви съветвам, ако има как да го видите на живо, преди да купите. Лично аз не бих дала пари за него, дори музиката/белия шум не ми звучат добре и бих пуснала през телефон.
Това, което е предложила Low ми се вижда в пъти по- добро и практично, макар само на снимка.

# 490
Да уточня за прането, че още не съм изпрала дрехите, довечера ще пусна една пералня и ще пиша. Имам еднакви бели, розови и бежови и ще ги пускам отделно, така че ще мога да ги премеря едно по едно дали и колко са се свили. 56 съм взела, та да имат мегдан 😂
sd.ad аз я видях, обаче беше в Дундьо точно на голямото им намаление, съответно вътре имаше сигурно 100 човека в това и без друго тясно пространство и общо взето така се получи, че се изнервих и бързах да излизам и нищо, което видях не ми хареса в онзи ден, та си мислих дали не е заради това.
Бухалчето и на мен ми излиза постоянно, както и всякакви други реклами на Reya.bg и вече имам чувството, че нещата започват да ми харесват от това, че постоянно ги виждам, иначе не съм купувала нищо от тях.

# 491
И аз да кажа за бухалчето - не съм особено впечатлена, за мен звукът е търпим само на по-ниската степен и определено не си заслужава парите и рейтинга в Амазон...

# 492
miss_chichi и аз работя. Последната седмица само ще си остана вкъщи, за да мога да изчистя и подготвя, че домакинските неща много ми тежат, апък точно преди раждането не искам да викам чистачка.
Аз ще трябва да поработвам и през майчинството. Избягвам да говоря за това, че се чувствам като бяла врана...

И при мен повечето дрешки са 56 номер и да се свият не е проблем. Сега почвам малко да поизпирам разни работи, ще се местим уж в края на другата седмица. От понеделник спирам магнезиите и вече ще се чака всеки един момент.

Бухала изглежда супер. Имайте в предвид, че слуха на бебо не е толкова развит първите месеци. Това, което за нас е дразнещо и шумно за него може да е ОК. В книгата на д.р Карп за белия шум пишеше, че трябва да е много силен при разплакано бебе иначе няма ефект. Затова и някой пускат прахосмукачка, защото бръмчи силно и заглушава ревът на бебо.

Аз ще видя на следващото ходене до аптека да взема душ гел и мляко за тяло на мустрела + судокрем. Чудя се олио да вземам ли?

В понеделник сме на събеседване с израждащия. Тогава трябва да вземем и количка, креватче, ваничка, матрак.

# 493
За зимни бебчета знам, че се препоръчва да се ползва олио. Може да прецениш като се роди и му видиш кожата как е. Аз лично съм взела и олио и лосион 😂 че аз съм със суха себорея, кожата ми става на люспи.. искам бебето да е омазнено добре 😂

# 494
И аз знам за правилото, че зимните бебета се мажат с олио, а летните - с мляко за тяло. Аз съм взела олио Мустела. Баткото никога не съм го мазала с олио, защото се роди през юли, мажех си го със съвсем леко мляко и нямаше проблем с кожата, но сега зимата ще трябва нещо по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт