NESCAFE DOLCE GUSTO - Тема 7

• 63 488
  • 831
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Взимай я. Доволна съм аз .
Това ми е втора машинка на Долче, нямам оплаквания.  Не дозира сама кафето. / но аз така и предпочитам/

# 241
Взимай я. Доволна съм аз .
Това ми е втора машинка на Долче, нямам оплаквания.  Не дозира сама кафето. / но аз така и предпочитам/
Благодаря. То и мелодито не дозира сама, свикнала съм.

# 242
Другата седмица в LIDL. Не е ли много скъпо за кутия 12 лв, или Лавацата толкова си върви?

# 243
Толкова върви Лавацата.

elndim, взех Инфинисима за службата единствено заради по-големия контейнер за вода и заради това, че контейнера не се вади а се пълни отгоре. Когато машината работи капачето  вибрира и издава гаден звук /точно като потракване на капак/. Дразнещо е.
И на двете къщи съм с автоматична -Лумио. Няма да си купя повече ръчна никога. /Ползвам кафемашини на Долче от 11 години и първите ми две машини бяха ръчни/.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 10:58 от nellli

# 244
nellli Благодаря
Смешното е, че  тъкмо се наканих да  поръчам нова и Мелодито, на което реших да дам последен шанс тръгна!
Все пак ще следя за добри оферти и ще послушам мнения за машинките, за да си избера нейна заместничка.

# 245
О, знам каква радост е да ти тръгне почти отписана машина!

# 246
А да изпиеш първото за деня кафе в 11.30 ?!? Неописуемо!

# 247
  • София
Капсулите Карамел Макиато на Старбък не ми харесаха. Карамелът на Долче беше по-хубава. Не знам защо го спряха.

В Хит няма ли го, аз от там го купувах, те си имат собствен внос от Германия.
Ти и преди ми писа на Хит, но нямам удобен магазин до нас. Мога и да се разходя.
Карамелът на Долче го замених с 3в1 на Якобс.
Капсулите на Старбъкс ще ги допия със сироп на Ронин Simple Smile

# 248
По повод премеждията ми с мелоди попаднах на комбинирана машина с капсули долче густо, капсули лаваца и с мляно кафе. Ето тази 3В1 ZEPHYR ZP 1171 K. Някой да я е ползвал?
http://techno-shop.bg/product/23497/kafemashina-za-kapsuli-i-mly … yr-zp-1171-k.html

# 249
  • София
Другата седмица в LIDL. Не е ли много скъпо за кутия 12 лв, или Лавацата толкова си върви?

Естествено, че е скъпо, в Метро имаше пакет 3 кутии Лаваца за 21 лв, май даже все още ги има. Тези Лидл нормални ли са? То Кафемания е 12 лева/кутията Лавацата дето е някакъв бутик....

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 22:47 от kevin87

# 250
  • София
Трите кутии Лаваца, които взех от ХИТ бяха 21,99. Най-много ми хареса биото, гледам че на него пише 100% арабика.

# 251
Не знам дали някой много се интересува от моето мнение, но аз също имам машините на Dolce Gusto Piccolo (5.5 години) и Nespresso Inissia (2 години) и ги ползвам и двете, въпреки че по принцип кафе не пия често, защото ми става зле и предпочитам чай. (Защо имам две кафе машини е тотално друга история, хаха!)

Nespresso определено прави по-хубаво кафе за любителите на кафе, купувам почти само оригиналните капсули, от тези с рециклирана хартия веднъж няколко ми експлодираха в машината и повече няма да се занимавам да чистя всичко наоколо. Тяхното безкофеиново кафе е толкова добро, че дори големи кафемани не са разбирали, че пият безкофеиново. Друг голям бонус е, че Nespresso си рециклират капсулите, както и тези на други марки и им ги нося директно в магазина в центъра, който не ми е супер удобен, защото е само един за голям град, но поне със сигурност ги приемат. Иначе повечето капсули може директно да се махне фолиото, да се изхвърли кафето и да отидат в контейнера за рециклиране също. Голям минус за мен е, че тази машина събира капсулите в контейнер в нея, който после се разтича навсякъде и е тегав да се поддържа чист. Също така капсулите, дори оригиналните често се заклещват. Трябва да се ползват и по-малки чаши.

Какво пия често в нея? Безкофеиново еспресо или дълго кафе с много лед и студено ядково мляко (или нормално).

Golce Gusto позволява да се правят много повече напитки с нея, определено е по-подходяща за хората с деца, които обичат топъл шоколад. Доста по-чиста е, защото капсулата се маха веднага. С нея само веднъж ме беше опръскала една капсула, но не беше същото експлодиране навсякъде. За над 5 години съм я чистила два пъти и само веднъж ми се беше запушила. Аз имам тази, която се спира ръчно и такава исках, защото на всичко пускам доста повече вода от препоръчваното. Когато си я ползвам само аз машината и махам капсулата преди да извадя чашата не я чистя почти никога. На мен регулируемата поставка ми е много удобна, защото повечето ми чаши са високи и стигат почти до горе. Засега не съм намерила къде да рециклирам капсулите, тези от мляко режа измивам и хвърлям в боклука, а тези от кафе засега събирам и все търся къде да ги рециклирам, защото няма удобни центрове на близо до мен.

Любими напитки: На Dolce Gusto Чай тий лате, Лате ванилия, Лате макиато, капучино, Columbus Макадамия Ванилия Лате.

Като цяло за мен Golce Gusto e по-практичната машина, която позволява да се правят доста повече напитки. Капсулите излизат с 10-20 цента по-евтини на капсула. Nespresso е само за любителите на чистото кафе и при тях е по-скоро до предлагане на луксозни услуги, защото може безплатно всеки месец да ти доставят любимите капсули до вкъщи или до офиса и да взимат вече използваните.

# 252
  • София
Голям минус за мен е, че тази машина събира капсулите в контейнер в нея, който после се разтича навсякъде и е тегав да се поддържа чист.

Не ви ли тече кофата/плика за боклук след като изхвърлите веднага използваната капсула Долче Густо? Аз не ги хвърлям в боклука директно, защото наводняват всичко. Слагам ги в една празна метална кутия от сирене докато се напълни и чак тогава ги хвърлям, като отцеждам преди това. На мен точно затова ми харесва Неспресото, контейнерът е черен цвят и няма какво да му се поддържа, само се изплаква. Може да направиш 3-4 поредни кафета , всичко пада в контейенра, а ти само буташ нови капсули отгоре.

# 253
Аз ги оставям да изстинат в мивката и после ги срязвам с нож и изплаквам, така не хвърлям хранителни отпадъци в кофата за рециклиране плюс, че капсулите с мляко седмица по-късно, ако не се измият миришат потресаващо.

# 254
Здравейте, да попитам да не е отпаднала възможността да се регистрират кодове на сайта на долче густо, че имам натрупани доста, още преди Нова година, но като вляза в профила и не мога да ги въведа?

Общи условия

Активация на акаунт