Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 030
  • 794
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Малко ви изпуснах, но наваксах с четенето сега. Тук, на село, мобилни данни се хващат само на втория етаж Simple Smile пълен ужас за децата Simple Smile

Набора ( и свекър ми) бяха именници вчера. По повода голямо ядене падна Simple Smile ( за пиенето няма да казвам)

Честито и на другите празнуващи, именници и рожденици!

Не бих си и помислила да ги тормозя с учене през ваканцията, но вече знаете моето мнение по въпроса Simple Smile Има си време за всичко и ученето също трябва да е с мярка! Всичко друго води до обратен ефект според мен.

# 616
  • sofia
Мария, дано сщоро да ви пуснат парното!
Не си е работа с духалка.

Gina, каква гледка! ❤

Googlish,  всеки може да се обърка🙂
Аз за себе си съм убедена, че това са двама радлични младежи🙂
  Бисе, да,   все пак , детето прилича поне малко на майка си☺️
  Да ги връщат вече, че учители почнаха да им се привиждат😀

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 18:32 от googlish

# 617
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета, помогнете ми с едно математическо чудене, срам е да питам в темата със задачите:

Става дума за принцип на Дирихле - имаме 6 бели, 8 червени и 14 жълти топки. Разглеждаме различни комбинации, примерно с колко най-малко вадения ще имаме 2 червени или 2 бели и т.н. Дотук добре, взима се най-големият брой топки, вадят се те, после следващите по брой и така. Да кажем за 2 червени ще е 14 ж+ 6 б+ 2 ч=22 вадения. Не мога да разбера обаче при условие за 3 едноцветни или 5 едноцветни защо са дадени съответно отговори 2ж+2б+2ч+1=7 вадения и 4ж+4б+4ч+1=13 вадения?

Връщам се да чета, че се включвам не по темата 😊

# 618
Принципът на Дирихле е все едно си най-големият карък. Искаш да имаш 3 едноцветни и започваш да вадиш. Вадиш 2 броя бели, ако извадиш 3та топка пак бяла не си никакъв карък Simple Smile, затова вадиш 2 червени. Ако петото вадене е бяло или червено, то пак си късметлия, защото по-кофти е да извадиш 2 жълти топки. И така имаш 6 извадени топки и все по 2 цвята. Седмата извадена топка, каквато и да е ще се сдобиеш с 3 едноцветни топки. Затова 7 е отговорът. Аналогично е с 5 едноцветни.

# 619
Честита Коледа и честити рожденици и именици в темата!
Бъдете здрави и сбъдвайте мечтите си.

Напук на всички критики, всъщност е интелигентен млад човек, но по-различен от стандартния учител и моят син  го харесва. Да видим обаче младежът какво ще научи в училище от него☺️ Твърди, че всичко разбира, лесно възприема и за момента има само отличен по неговия предмет.
Подкрепям за младия учител по английска граматика. И моята кокона се сработи с него и твърди, че научава много.
Тръгнах да тегля "Братя", за да видим за какво става въпрос, пък то какво се оказа...Joy
Ние гледахме "Klaus" - https://www.imdb.com/title/tt4729430/
Коледна анимация е, уж детска, но всъщност много смислена и зряла, за цялото семейство.
Мен ме развълнува почти колкото "Coco".

# 620
Весела Коледа и от мен!
От седмица съм извън София. Пазех си мобилните данни за училището в понеделник и школата по английски във вторник и сряда.
На Бъдни вечер остарях с още една година, така че една почерпка и от мен на патерици Simple Smile
Скрит текст:
За учене малката и Ваня нищо не подхващат, Ники почти си написа по математика, но тя сама си сяда да пише и си ги следи нещата. Другите две ще ги изръчкам да почват и те от утре.
Преди седмица ги замъкнах на фотосесия, няма такова мрънкане и мисля повече да не си го причинявам..
Скрит текст:

Много сте хубави. Честит празник. А за годините яко завиждам. Бъдете здрави.

# 621
  • София
Честита да си, Aila! Simple Smile
Прекрасни сте с девойките! Heart

# 622
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, благодаря! Всъщност е логично, да. (обяснявам ги на малката, ама като аз самата не съм ги учила тези задачи, малко откривам топлата вода).

# 623
  • Между гори и планини
Пубера имаше подобни задачи във трети клас. В чекмеджето има черни и бели чорапи и няма осветление в стаята. Колко пъти трябва да бръкнеш, за да изкараш чифт 😂 и други подобни. Тази е най -елементарната . Имаше и зарове, карти, шах... Мозъкът ме боли от тях 🙄

# 624
Здравйте на всички! Честита Коледа! Здраве и благоденствие във всеки дом да има! Green Heart
Стремя се да ви следя, макар че не винаги насмогвам с четенето.
Девойктата днес ме изненада с въпроса ще я пуснем ли на нова година да празнува с две приятелки, сами трите в жилището на едното момиче?Rolling Eyes
Родителите ще отсъстват от къщи...
Изпросих малко време до утре, когато ще трябва да й отговоря.
Хем са големи, хем - още деца. Вие гласувате ли им доверие? Пускате ли ги с преспиване?
Не знам от какво, но се притеснявам...
Еееех, порастнаха децата...

# 625
Както винаги Мария чудесно е обяснила принципа на Дирихле 😀
И аз такива аналогии използвах някога - "Представи си, че нямаш никакъв, ама никакъв късмет" и започвахме да разиграваме ситуациите.

# 626
  • Велико Търново
Аз, въпреки, че минавам за "готина майка" не бих я пуснала.Ние онази вечер водихме подобен разговор, но за рождения й ден, който ще се проведе на вила, но без родители.С баща й единодушно се съгласихме за мястото, но с моето присъствие.Склони/до рождения ден има точно 5 месеца време/.Освен това е нарушение и на закона.Малки са според мен.

# 627
  • sofia
Бих пуснала на такова събиране, ако познавам семейството, в чийто дом ще са, както и другите деца. Ще ядат, ще играят, ще слушат музика. И да се чуваме по телефона няколко пъти.
   На мен ми е приятно, когато приятелите му идват у нас и имам пълно доверие в тях. Просто са такива деца.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 22:11 от googlish

# 628
  • Между гори и планини
Поне още малко време искам семейните празници да сме заедно. Рождени дни, Великден, Коледа и Нова година. А и на 14 години.... За какво им е толкова да са сами? В смисъл, че както днес моя имаше гост - ние с баща му се покрихме и не ги притеснявахме. Но пък гостенчето само пожела да играем настолни игри, защото в тях не го правят. Та играхме четиримата карти Уно, не се сърди човече и Монополи. Утре следобед пак ще дойде, много му хареса у нас.
Някак си , въображението ми чертае алкохол и по-големи момчета в картинката, то нали - да не се случва това което майка ти мисли... Ама и ние сме били деца... Та, отговора ми е не.

# 629
  • Някъде в Европа...
Моичкият също ме пита - ще може ли малко преди полунощ да излезе с приятели навън. Отговорих, че не и да не поставя баба и дядо в ситуация да ги моли..Той в новогодишната нощ ще е с дядо си и баба си...Вече те ако го пуснат...

Общи условия

Активация на акаунт