Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 49 891
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Лиилоо, да смятам че на този етап пренатеста е най-добрия вариант, и смятам да го направя за мое успокоение. Ще се опитам да се свържа отново с Аг,за да коментираме резултатите.
Проф. Кременски ми обесни че резултата е изчислен на база възрастта, кръвните изследвания и нухалната транслуценция. Нухаланта транслуценция е в норма, но явно заради PAPP е такъв риска.Той също ми препоръча на направя неинванзивен пренатален тест.

# 91
Здравейте, момичета следя темата от доста време, но сега реших да се запиша при вас. Днес влизам в 10г.с бях на преглед преди 2ри преглед преди малко, всичко е наред с бебчо засега. Видяхме вече крачета, ръчички. Терминът ми е 21.07.2021.ще се радвам да си споделяме коя с каквото има да се похвали, оплаче и т.н

# 92
  • Варна
Ифка, Стискаме палци всичко да е наред 🍀 Всичко ще е. Дръж ни е течение.
Добре дошла Мариела ❤️

# 93
Привет на всички, добре дошли на новите мамчета. Малко отчет и инфо от мен: минах не един, а цели два БХС, хаха - всичко наред. Излязоха ми и резултатите от НИПТ (за само три работни дни!!) - и там наред, негативни и та да да даммм...момиченце Simple Smile Та ако всичко е наред, ще си имаме една малка коконка вкъщи.

Да споделя отново инфо и мнение, че виждам че мноооого се пита, относно БХС и неинвазивните тестове.
БХС: м/у 11та и 13та г.с.; включва в себе си два елемента - първо обстоен ехографски преглед, по време на който се мерят най-различни бебешки части, вътрешности (хаха) и др. неща, дали изглеждат наред, как са оформени и т.н.+ едно от най-важните неща т.нар нухална транслуенция (НТ), която представлява "колекция от течност, която се намира в тилната област на плода и се намира между кожата и меките тъкани, покриващи гръбначния стълб". Гледат се и носна костица и какво ли не, но тази НТ е един от най-важните маркери. Също така се оглежда матката, кръвоток към нея, към бебето и др. Всички тези замервания се записват.
Втората част на БХС е взимането на кръв, като там се изследват определени хормони - те вече дават индикация за повишен/намален риск от прееклампсия (сравнително опасно състояние, свързано с повишено кръвно налягане на майката), преждевременно раждане и др. Затова тази част (противно на моите първоначални впечатления) е много важна също и е добре да се направи.
Да, накрая се комбинират двата показателя + възраст, тегло, история, болести на бременната и.т.н. и се изчислява риск - за Даун и др. синдроми, но е важно да се видят и тези хормони в кръвта. Аз отидох и на двата си БХС с вече излязли негативни резултати от генетичния тест и въпреки това ми взеха кръв, за да може да се види цялостно ситуацията.
Неинвазивните пренатални тестове - може да си ги направите за ваше успокоение дори и да няма висок риск, а може и да ви препоръча АГ. Има случаи за съжаление, при които нисък риск са се оказвали бебчета с Даун например и естествено пък сравнително високи рискове после излизат фалшиво високи след НИПТ. Аз избрах да направя, за собствено успокоение.

Относно ФМ и в кои седмици се правят и трябва или не: след БХС, впечатлението ми е че различни клиники, лекари, болници имат различна практика. Някои викат директно в 20-22ра г.с., други правят и една ранна, "междинна" в 16-18та г.с. Няма правилно и грешно - в Надежда, както някоя дама беше отбелязала, имат и ФМ в 16та-18та г.с. и не мисля, че е свързано непременно с пари, защото и много АГ на различни места/болници искат да я правят. Не мисля, че е свързана с повишен риск (така че дишайте спокойно) - моят риск е нисък за всичко, а пък ще ида в 16-18та седмица в Надежда, където се следя (аз даже и предпочитам да имам междинната, ще ми е даже по-спокойно). След това в 20-22ра.
Някоя дама беше питала за ЗК и Надежда - за съжаление, няма как да се следите по ЗК там. Пакетите им за ЖК включват и дейностите по ЗК, но няма как да идете например само за нещо, което да се покрие по каса.

EDIT пускам ви и снимка-график за ФМ, да видите нагледно ако представлява интерес Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 19:32 от Kari88

# 94
За 100-тен път, Кари, прекрасно, подробно разяснение ❤ Дано се прочете това този път 👀

# 95
Ами момичета видях че ми е излязъл резултата от БХС, направо ми се подкосиха краката като видях стойността за Даун 1 от 190. Вмомента съм много притеснена, макар да знам че цялото изследване е една статистика. Ще прикача стойностите защото има и други неясни неща по цялото изследване. Никъде не пише какви са референтни стойности за PAPP, а видях че при мен стойността е доста ниска. Моля да коментирате стойностите защото първата възможна среща с моето Аг ще е чак след празниците, а ще има да го мисля.
Ifka, само спокойно. Преди всичко, рискът за Даун и др. синдроми е статистика - т.е. например без този хормон, твоят щеше да е по-нисък. Аз, както Лило, препоръчвам да пуснеш един генетичен тест - и то не толкова заради реален риск/съмнение...а по-скоро защото ще си купиш спокойствието и ще си отдъхнеш - а това е безценно. Питай ако има нещо друго, само не се шашкай, всичко ще е наред!!

# 96
Здравейте!
Само да кажа, че открих лек за затрудненото изхождане, което беше вече 7 дни... повече няма да си го позволя.. четох, а и останах много доволна от свещички - Eva-Q. Идеални са за бременни.
Относно тези тестове, скрининги мили дами, не бързайте с паниката - ппц почти нищо не значат и 1:10 да е пак може да се размине детенцето, и 1:100000 може точно това да е едничкото детенце. Това е Божа работа според мен Simple Smile аз теста ще го направя и ако клони към нещо, ще се моля да се размине, и ще почна да се информирам повече за диагнозата за да съм евенуално подготвена. Не мисля, че някоя от нас би направила ... онова лошо нещо с а.... каквото и да става 😇 не си разваляйте настроението за празниците, а и изобщо - природа - каквото такова. Лично за мен са много скъпи тея тестове 1000, 2000 лв.. а и да е така няма да си махна детенцето. Живейте спокойно мацки и ви желая всичко най- хубаво 🍀🌷🌷🌷

# 97
Благодаря ви момичета за подкрепата. Наистина неизвазивния тест ще ми даде голямо спокойствие.Това ми е първа много желана бременност, чакам я от 6 години и след като много лекари ми казаха че няма да стане без инвитро, аз взех че забременях спонтанно.
За това и така треперя при всяко изследване. Знам че всички бременни жени се притесняват,но момичета които са минали по моя път знаят най-добре за какво говоря.
Не искам никой да обидя с това си изказване или някой да си помисли че аз мисля че хората които са забременяли лесно не се притесняват по време на бременността.Това да си имаш детенце е най-хубавото нещо на света.
Пожелавам ви към юли месец на 2021г. всички тук да се похвалим с живи и здрави деца.
Ще ви държа в течение какво се случва при мен и дано всичко е наред при всички. Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 98
Маги, не е баш така, много розово го описа, но не е нужно да внасяме чувство за вина за нечии избори 😊. Всеки има пълното право да реши кое е най-доброто за него.
Дай Боже никой да не се наложи на взима такива тежки решения.
 Поклон пред родителите на такива съкровища!

# 99
Аз не направих статистическия тест, точно защото какъвто и резултат да бях получила нямаше да съм сигурна, че мога да му се доверя. Това е лично моето мнение и не искам да ангажирам никого с него. От време на време си мисля дали да не пусна неинвазивен тест за Даун за всеки случай, но не знам какво бих направила ако резултата е лош. Та и аз в крайна сметка като Маги просто се моля на Бог всичко е наред...

# 100
Да, всъщност всяка от нас сама си носи кръста. Просто беше моето мнение, като исках да повлияе благоприятно 🍀Естествено не е тук мястото да се нападаме или съдим, а да се подкрепяме.. не исках да омаловажа нито едно притеснение на някоя от нас 🌷🌷🌷🌞🐥 иска ми се на всички всичко да ни е розово от тук нататък 🌞

# 101
Отново бързо припомняне (детайли в поста ми-роман по-рано), че БХС не е само скрининг за синдроми - а също така за потенциални усложнения/опасни ситуации за самата майка и естествено за бебето. Така че получавате ценна информация за вас самите също, независимо от риска за раждане с определени синдроми/аномалии.

# 102
Здравейте!
Само да кажа, че открих лек за затрудненото изхождане, което беше вече 7 дни... повече няма да си го позволя.. четох, а и останах много доволна от свещички - Eva-Q. Идеални са за бременни.
Относно тези тестове, скрининги мили дами, не бързайте с паниката - ппц почти нищо не значат и 1:10 да е пак може да се размине детенцето, и 1:100000 може точно това да е едничкото детенце. Това е Божа работа според мен Simple Smile аз теста ще го направя и ако клони към нещо, ще се моля да се размине, и ще почна да се информирам повече за диагнозата за да съм евенуално подготвена. Не мисля, че някоя от нас би направила ... онова лошо нещо с а.... каквото и да става 😇 не си разваляйте настроението за празниците, а и изобщо - природа - каквото такова. Лично за мен са много скъпи тея тестове 1000, 2000 лв.. а и да е така няма да си махна детенцето. Живейте спокойно мацки и ви желая всичко най- хубаво 🍀🌷🌷🌷
В интерес на истината, аз бих направила аборт. Мисля, че като възрастни жени, би следвало да можем да произнасяне свободно подобни думи, както и да можем да взимаме осъзнати решения, с оглед на личните си морални ценности и ситуация. Нека внимаваме какво пишем, защото не знаем кой го чете и как би го възприел.

# 103
  • Варна
Весели празници,момичета❤️ Желая на Вас и всичките Ви близки да сте много здрави и щастливи🍀

Относно темата,кофти е да,но са нещата от живота (една борба е той с хубавите му и лошите работи). Аз не знам как бих постъпила,надявам се да не се налага никога да избирам.

Излезнаха ми резултатите от БХС.то. По ниски са за дауннот преди 4 години (всъщност не си спомням тогава какви бяха,трябва да погледна),но не го мисля. 😁
Резултатите ги видях вчера,тоест вчера са предали пробите и са готови на същият ден 🎉

Редактирам: Ахаха,отново съм гледала в бързината си. Мислех,че е 1 500 към едно и чак сега като качих снимката тук видях,че е 15 000:1

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 09:21 от Anna93

# 104
Момичета наминавам само да пожелая весели празници на вас и семействата ви! Нека всички бъдем здрави, 2021г. е нашата година! 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт