Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 50 028
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
И ние сме правили само 2-3 пъти и то в много ранното начало, вече съм 13 г.с. С моите притеснения относно плацентата и кървенето в началото скоро не мисля да правим, макар че хормоните при мен си оказват думата..За да съм напълно честна дори имам някакви странни сънища. Smile

пс: Момичета продължавате ли да пиете някакви витамини за бременни, моят АГ каза да продължавам с ПреМама, но да попитам и вас?

# 226
Ние нищо не правим, защото имам един спонтанен аборт преди година, а сега от време на време като се претоваря имам зацапване. Обичането най-вероятно ще е мираж 9 месеца.

Относно витамините за бременни, аз нищо не пия все още. АГ ми е казвала, че първите 3 месеца нищо не се пие и сега се чудя какво да започвам. Някой приема ли отделно само Омега 3?

# 227
Като знам колко зле беше положението след първото раждане, сега направо си имам желание....
Аз пия Елевит витамини

Момичета, включвам се с малко деликатен въпрос Relaxed Имате ли желание за секс? Аз откакто разбрах, че съм бременна и либидото ми падна до нулево ниво Close Но сякаш в началото поне имах малко повече желание, а сега никакво и се притеснявам, че нещо ще навредим на бебчо и се стягам, не може да ми стане хубаво и изобщо проникването не може да се получи... съжалявам за обясненията, но искам да знам, че не съм само аз такава психопатка Grinning При вас как е положението с обичането?

# 228
И ние сме правили само 2-3 пъти и то в много ранното начало, вече съм 13 г.с. С моите притеснения относно плацентата и кървенето в началото скоро не мисля да правим, макар че хормоните при мен си оказват думата..За да съм напълно честна дори имам някакви странни сънища. Smile

пс: Момичета продължавате ли да пиете някакви витамини за бременни, моят АГ каза да продължавам с ПреМама, но да попитам и вас?

Здравей! Аз в момента пия Pregnacare Plus Omega 3 и Биозин Мама

# 229

Здравей! Аз в момента пия Pregnacare Plus Omega 3 и Биозин Мама
.   

Витамин б12 и биозин мама

# 230
Аз пия Prenatal+DHA Denk - тези, които са от 13 г.с. до края на бременността. АГ ми ги препоръча. Преди пиех и Биозин Мама, но каза да го спра.

# 231
И аз да се включа с моят лист от малката ходеща аптека Simple Smile :

Биозин Мама
Неофолик Мета
Омега 3
Б12 - Метилкобаламин
Вит. Д - Вигантол
Утрогестан

И сега последно добавихме Акард (нисък милиграм Аспирин), заради завишения ми риск от прееклампсия, който излезе от БХС.

# 232
  • Варна
Вени и фолиева киселина ли не пиеш?

Аз приемам все още ПреМама Дуо,там капсулата е омега3 и фолиева киселина. Взех си днес още една опаковка за 30 дни и ще видя тогава,може би и да ги спра. Няма лошо и да се продължат според мен, специално тези в нашата аптека са 26лв (на фона на 50 са екстра)

Ние нищо не правим, защото имам един спонтанен аборт преди година, а сега от време на време като се претоваря имам зацапване. Обичането най-вероятно ще е мираж 9 месеца.

Относно витамините за бременни, аз нищо не пия все още. АГ ми е казвала, че първите 3 месеца нищо не се пие и сега се чудя какво да започвам. Някой приема ли отделно само Омега 3?

# 233
Аз пия Омега 3, Метилирана фолиева киселина ( Вени, фолиевата е важна да се пие от самото начало по принцип. Като ти взимат кръв за БХС те питат дали пиеш фолиева не случайно, питай АГ-то си все пак за нея...)
Б12, Д3 и това след като имам установена с изследване липса на витамините. Биозин мама е другото велико нещо.
Честито за хубавите новини на  момичетата! Все така да е!

# 234
О, фолиева си премам отдавна. Визирах всички други витамини, които не са задължителни. Бях започнала в началото да пия витамин Д, но категорично ми го спря. Това, което ми каза е че първите 3 месеца тялото може да осигури всичко необходимо за бебето и в периода, в който се формират всички органи трябва да се приемат колкото се може по-малко външни добавки.

Вени и фолиева киселина ли не пиеш?

Аз приемам все още ПреМама Дуо,там капсулата е омега3 и фолиева киселина. Взех си днес още една опаковка за 30 дни и ще видя тогава,може би и да ги спра. Няма лошо и да се продължат според мен, специално тези в нашата аптека са 26лв (на фона на 50 са екстра)

# 235
Еее, за това до някъде е права, да. Има жени  обаче с явни дефицити, дали заради мутации в ДНК-то или други фактори. По принцип би било добре да се пускат контролни изследвания на витамините.
Аз, примерно не усвоявам обикновена фолиева киселина и общо взето всички витамини от група Б. А за витамин Д-то да не говорим. Все едно живея във Финландия, заключена в мазата Grinning

# 236

Аз 3 месеца преди да забремея пиех Неофолик. Като забременях продължих Неофолик и от 7ма г.с. до сега пия Елевит и ми казаха да си ги пия поне до 7ми месец.

# 237
Ами, витамин Д го започнах заради изследване, на което беше малко под долна граница и въпреки това ми каза да го спра, защото предозирането било по-опасно от дефицита. Не знам къде е истината, но повече лекари си следват техни убеждения и методи на работа. При мен едва ли има проблем с усвояването и сигурно затова го спря. Иначе, да, има всякакви ситуации за жалост.

[/b]
Еее, за това до някъде е права, да. Има жени  обаче с явни дефицити, дали заради мутации в ДНК-то или други фактори. По принцип би било добре да се пускат контролни изследвания на витамините.
Аз, примерно не усвоявам обикновена фолиева киселина и общо взето всички витамини от група Б. А за витамин Д-то да не говорим. Все едно живея във Финландия, заключена в мазата Grinning

# 238
Здравейте, нова съм във форума и имам нужда от малко информация.
Бременна съм в 9 седмица, преди 3 седмици бях на преглед в Лондон при частен доктор.
Беше установена бременност има и сърдечен ритъм. 
Докторката, не ми каза какви кръвни изследвания да си направя и какви прегледи следват след това.
След 3 седмици ще се прибера в България и съм се насочила да отида на преглед в болница Токуда.
Бих искала да ме посъветвате дали веднага да си запиша час за ранна фетална морфология или първо да отида на консултация и да си направя кръвни изследвания.
Благодаря

# 239
Здравейте, нова съм във форума и имам нужда от малко информация.
Бременна съм в 9 седмица, преди 3 седмици бях на преглед в Лондон при частен доктор.
Беше установена бременност има и сърдечен ритъм. 
Докторката, не ми каза какви кръвни изследвания да си направя и какви прегледи следват след това.
След 3 седмици ще се прибера в България и съм се насочила да отида на преглед в болница Токуда.
Бих искала да ме посъветвате дали веднага да си запиша час за ранна фетална морфология или първо да отида на консултация и да си направя кръвни изследвания.
Благодаря

Ако има свободен час там за Анна Богданова си запиши час за фетална и за БХС да ти вземат кръв. Другите кръвни може по всяко време да си ги пуснеш след това.

Общи условия

Активация на акаунт