На пазар във Варна - тема 61

• 41 031
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
А тия карти, които зареждаш, откъде се купуват първоначално, не пишеше в линка по-горе? От пункт за продажба на другите видове карти ли, надявам се не...

# 136
  • Варна
Не че пътувам често с ГТ, но макар и рядко, смятам наличието на огромен сандък в автобуса за поредното безумно решение. Едно, че автобусите и без това са прекалено малки, а това чудо заема място за поне 5 човека, второ в пълен автобус ще са абсолютно недостъпни и вероятността да не успееш да си купиш билет е голяма, ако пък всички се налага да се трупат  на врата с машината, ще става опашка и не е ясно колко време ще отнема качването.... Никскъв смисъл не виждам в тези машини, още повече, ако има възможност да се купи билет на спирката.... Явно за пореден път едни пари е трябвало да се откраднат....

# 137
  • Варна
Е да, ама не на всяка спирака има машина, не е удачно да тръгнеш по маршрута на автобуса в търсене на машина. Обаче съм съгласна,  че автобусите са нарядко и поради това - претъпкани в час пик. Уж щели да имат нови разписания, да видим.
А картите за зареждане се купували само от машините на спирките, така прочетох.
Благодаря за линковете, бяха ми много полезни.

# 138
  • Варна
Ама те оправиха ли ги тия машини? Тази на Явор беше строшена до скоро.

# 139
  • ВАРНА
в кв. Победа до Тойота няма такова чудо машини за билети и няма изгледи да направят в близкия месец

# 140
  • Варна
Днес ползвах два пъти автобус, и двата пъти без машинка на спирката. Сутринта се качих, нямаше хора, спокойно си взех билет. На обяд в 14 номер машината беше забила, след две спирки се качи контрола, хората им сигнализираха, те се обадиха да я рестартират. Не е имало драми, че някой е без билет, даже не минаха да питат.
Според мен учениците си имат карти, все пак е 15 лв, макар и сега почти да не пътуват, редовно пътуващите граждани също, а такива като мен ще се качат и спокойно ще си вземат билетче. Ако не веднага, до следващата спирка все ще се справим. Вероятно ще си взема такава карта за 10 лв, все ще я използвам, макар и по-често да съм с кола.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 15:35 от Alexandra

# 141
  • Варна
Тази карта пластика за 10 пътувания как се ползва, ако искам да направя прекачване от един рейс на друг? С хартиен билет всеки път се валидирам, а с картата?

Сутринта за "голям късмет" хванах 148, от моята спирка се качиха още около 10 человека. Бях някъде пета на опашката за билет, пред мен хората си купиха спокойно, пускам си аз левчето, обаче, то директно пада долу, пак пускам - пак така.
Разгеле от третия път ми го прие, взех си билет. Отзад на опашката, предполагам, тропаха с крак нервничко. Stuck Out Tongue Winking Eye

След 4 спирки се качиха две жени контрольорки, разделиха си рейса на две и го емнаха за проверка на пътниците, с едни машинки в ръцете. Брех, да не повярваш, но всички имаха билети, мина без сутрешни скандали и драми. Joy

# 142
Купих днес такава карта от машина на спирката. Качих се в автобуса и я валидирах. Качиха се контрольорки.Едната пробва да прочете картата със скенера - ядец, дава грешка. Чинно си показах касовия бон и им обясних културно, че съм си чекнал картата, която съм купил 10 минути преди това. Нищо не казаха. НО има хора, които са се качили в автобуса, валидирали са си билета и той е изтекъл. Имаше камари обяснения.
Много хора не са запознати с това, че изтече ли им билета трябва да си вземат нов, а са с идеята, че щом са се качили с валиден билет мога да пътуват до последна спирка. Явно има още неясноти.
С картата може да се прикачваш от автобус на автобус, валидираш я на всяко прикачване. Ако си в рамките на час - не би трябвало да ти изтегля пари от нея.

# 143
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Новостите относно закупуването на нов билет при изтичане на времето би било логично да разлепят информацията в близост до машините. Все пак е някаква промяна и би трябвало да е достъпна за всеки. Както са сложили бележки, че билети се к ух чуват от машините по същия начин би трябвало да се процедира и със другата информация.

# 144
  • Варна

С картата може да се прикачваш от автобус на автобус, валидираш я на всяко прикачване. Ако си в рамките на час - не би трябвало да ти изтегля пари от нея.
Аз звънях преди дни в Тасруд, защото не бях намерила никакво инфо. По телефона ми обясниха, че при първото качване с картата, при валидирането се избира първо вида на билета -60 мин, а при прекачването само се доближавала картата, без избор на билет.
Не съм го пробвала, машината която срещнах на една спирка не искаше да ми приеме парите и не можах да купя карта.
Попитах и как ще докажа, че съм я валидирала като мине контрола, след като не пуска никакъв документ - не можаха да ми отговорят.

# 145
  • Варна
Търся физически магазин да купя зимно яке за детето, купила съм му 2 олекотени, ама не са за студено време, искам дебело, а незнам откъде, размер 134/8год. Препоръки???

# 146
  • Варна
Septemvriika, Пепко, Фиола и Ню Йоркър ми идват на ум.

# 147
  • Deutschland/HE
Може в Декатлон да видиш, аз съм доволна от техните якета и обувки.

# 148
  • Варна
Благодаря. В Пепко якетата отдавна били свършили, във Фиола не съм гледала, а в Ню Йоркъра не знам да има детски, там не са ли само мъжки и женски неща? А в Декатлона са спортни олекотени, ама няма дебели с подплата

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 10:08 от septemvriika

# 149
Търся физически магазин да купя зимно яке за детето, купила съм му 2 олекотени, ама не са за студено време, искам дебело, а незнам откъде, размер 134/8год. Препоръки???

Ню йоркър нямат детски дрехи

А мадара? Но не знам обаче дали имат детски якета. Може по това време на годината  обаче да нямат въобще зимни дебели вече, при тях оборота е огромен, изкупува се бързо и масово.

Общи условия

Активация на акаунт