Идеалният апартамент? Помощ!

• 11 641
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Аз също от вече 15 години живея в чужбина - все под наем - общи части - идеално поддържани, всеки си плаща без мрънкане, входа се чисти абсолютно всяка събота без изключение, за отопление, в жилището, къде беше общо парно на нафта, всеки без хък - мък през септември месец плаща по 400 евро и парното се пускаше два пъти в деня за по три часа. Няма ама аз искам топло, ама аз не искам - плащаш.
В момента в жилището в което живея всеки апартамент си има самостоятелно отопление, боклука задължително се събира само и единствено в син чувал, иначе на го взима камиона и се оправяш сам с изхвърлянето. Развали се помпичката на тоалетното казанче, мъжа ми не може да го смени, аз гледах в интернет как се сменя, щях да успея, но решихме да викнем майстор - 80 евро ни взе Simple Smile

# 151
Sony, за обявите в Лозенец -1-вата е на много шумно и натоварено кръстовище, сградата е навътре, не на самия булевард, но между нея е булеварда няма препятствие за шума. Затова на изток има гледка, югът е на Дим.Хаджикоцев и отблизо гледа отсрещната страна. Но така е разположен, че няма стая, където да не се чува булеварда.
2рата е на по-тихо място (макар че по-добре да е па-навътре по Кричим), но не знам дали сградата има асансьор, а и 1995та е в средата на смутните години и аз лично бих избягвал ап., строен в онзи период. И е по-далеч от центъра, но е много близо до метростанция Дж. Баучър. Иначе районът е хубав.
Абсолютно си права.Днес ходихме да разгледаме кооперацията на първия апартамент. Като достъпност както си и знаехме мястото е много добро. На една крачка е от кучешкия парк и метрото, но наистина е доста шумно. За строителството също позна. Говорихме с нашия човек и той също ни предупреди за периода 1990-2006 година. Изказа се много негативно. Тогава материалите, а и цените са били съвсем други и масово се е строяло супер посредствено. Ние искаме да живеем в качествена и красива сграда с хубава гледка, а такива в стария квартал са малко и супер скъпи. Детството ни е минало до Борисовата градина и там има една нова сграда, която изцяло отговаря на мечтите ни, но за нас е абсолютно недостъпна ценово. Цените са космически. Сградата, която ни препоръчаха е такава. За съжаление мястото се оказа много по-лошо отколкото предполагахме. Нито преди, нито след като заминахме бяхме чували, че има хора, за които е нормално да си хвърлят боклуците през балкона и останахме в шок за колко от участниците във форума това е нещо нормално. .

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 02:24 от Анонимен

# 152
Sony, за обявите в Лозенец -1-вата е на много шумно и натоварено кръстовище, сградата е навътре, не на самия булевард, но между нея е булеварда няма препятствие за шума. Затова на изток има гледка, югът е на Дим.Хаджикоцев и отблизо гледа отсрещната страна. Но така е разположен, че няма стая, където да не се чува булеварда.
2рата е на по-тихо място (макар че по-добре да е па-навътре по Кричим), но не знам дали сградата има асансьор, а и 1995та е в средата на смутните години и аз лично бих избягвал ап., строен в онзи период. И е по-далеч от центъра, но е много близо до метростанция Дж. Баучър. Иначе районът е хубав.
Абсолютно си права.Днес ходихме да разгледаме кооперацията на първия апартамент. Като достъпност както си и знаехме мястото е много добро. На една крачка е от кучешкия парк и метрото, но наистина е доста шумно. За строителството също позна. Говорихме с нашия човек и той също ни предупреди за периода 1990-2006 година. Изказа се много негативно. Тогава материалите, а и цените са били съвсем други и масово се е строяло супер посредствено. Ние искаме да живеем в качествена и красива сграда с хубава гледка, а такива в стария квартал са малко и супер скъпи. Детството ни е минало до Борисовата градина и там има една нова сграда, която изцяло отговаря на мечтите ни, но за нас е абсолютно недостъпна ценово. Цените са космически. Сградата, която ни препоръчаха е такава. За съжалени мястото се оказа много по-лошо отколкото предполагахме. Нито преди, нито след като заминахме бяхме чували, че има хора, за които е нормално да си хвърлят боклуците през балкона и останахме в шок за колко от участниците във форума това е нещо нормално. .
То не е нормално, но повечето така правят, метат си балконите и боклука вместо в кофата - през терасата.

# 153
Sony, сградата, която си постнала, е уникална, както и цените в нея (На Елин Пелин е, близо до Под липите), но имай предвид, че сега югът й е празен парцел с лице на Борова гора и тя има гледка към гората, но този парцел няма да стои все празен. Той стои ограден доста години, до кога, не знам, но когато го застроят, вече няма да има гледка. А това все някога ще стане.
Иначе наблизо има и нова сграда на Добри Войников срещу ВИАС, например, има и други, но цените са все такива. С вашия бюджет в Долен Лозенец можете да вземете старо, евентуално, защото предлагането е малко, и да ремонтирате. За сградата в МанЛи, за мен лично мястото не е опция каквато и сграда да направят там. Партерът с евентуалните боклуци е допълнителен довод против.

# 154
Sony, сградата, която си постнала, е уникална, както и цените в нея (На Елин Пелин е, близо до Под липите), но имай предвид, че сега югът й е празен парцел с лице на Борова гора и тя има гледка към гората, но този парцел няма да стои все празен. Той стои ограден доста години, до кога, не знам, но когато го застроят, вече няма да има гледка. А това все някога ще стане.
Иначе наблизо има и нова сграда на Добри Войников срещу ВИАС, например, има и други, но цените са все такива. С вашия бюджет в Долен Лозенец можете да вземете старо, евентуално, защото предлагането е малко, и да ремонтирате. За сградата в МанЛи, за мен лично мястото не е опция каквато и сграда да направят там. Партерът с евентуалните боклуци е допълнителен довод против.
Дървото, което се вижда е в празния парцел. Ако след застрояването го оставят пак ще има някаква зеленинка. Разбира се няма да е същото. При нас чуденката за партера на Тодор Каблешков твърдо отпадна. Ако все пак вземем в луксозната сграда ще е на четвърти етаж. Даже на пети бихме предпочели предвид новополучената информация, но там двата тристайни са запазени за децата на инвеститора. Явно той е по-запознат с кварталните нрави. Това е гледката. Обединени са два парцела. Единия е доста обрасъл, но е много тихо, приятно и зелено.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 03:39 от Анонимен

# 155
На всеки втори пост коментирате "кварталните нрави" и кой го намира за нормално -  за квартал, който не е ясно дали съществува или е поляна😀
Какво ще кажете за български квартален нрав да си заграждаме обща собственост за лично ползване? Навремето съм го виждала по етажите на ЕПКта, как си заграждат коридорчето с метална врата и става "чудесно" антре или склад. Не знам дали още е така в ЕПК, но новата мода е заграждане на дворчета към партери явно, тъй като това не е първа тема на автор с такива намерения. Не съм живяла в много страни навън, там, където съм била, такова нещо като да усвоиш общ двор за себе си, не е възможно. Интересно как авторите на темите за България го намират за нормално 😀

# 156
Поредната тема в която снобизмът побеждава. Днес пак бях при майка ми във Вазов. Само слушам всички други какви са селяни, как селяндурите са виновни за всичко, как живеят в рая на земята. Явно си върви с адреса на личната карта това...
А, да, видях и запазване на паркоместа с туби с вода....
Баща ми е селянин. Не го крие и разбира се не се срамува от това. Има огромна разлика между селянин и селяндур. Селянина не хвърля боклуци през балкона, а селяндура го прави. Хората, които не изхвърлят боклуци на двора не са сноби. Нормални са. Или поне в цивилизования свят се водят за нормални, защото и там нормалните хора не си хвърлят боклуците през прозореца.
На всеки втори пост коментирате "кварталните нрави" и кой го намира за нормално -  за квартал, който не е ясно дали съществува или е поляна😀
Какво ще кажете за български квартален нрав да си заграждаме обща собственост за лично ползване? Навремето съм го виждала по етажите на ЕПКта, как си заграждат коридорчето с метална врата и става "чудесно" антре или склад. Не знам дали още е така в ЕПК, но новата мода е заграждане на дворчета към партери явно, тъй като това не е първа тема на автор с такива намерения. Не съм живяла в много страни навън, там, където съм била, такова нещо като да усвоиш общ двор за себе си, не е възможно. Интересно как авторите на темите за България го намират за нормално 😀
Парцела е собственост на инвеститора. Може сам да прецени колко земя да продаде/даде към партерните апартаменти като разбира се квадратурата се вписва в нотариалния акт. Утре ще попитам адвоката дали е така, въпреки че нас вече партерния апартамент не ни касае. Няма лошо да съм информиран. Кварталните нрави започнах да ги коментирам след като разбрахме, че поради спецификите на там живущите трябва да зачеркнем идеята за живот в апартамент с красив двор.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 05:52 от Анонимен

# 157
Доро, когато дворната площ е вписана в нотариалния акт не говорим за общи части и обща собственост. Има вече доста такива сгради, които се продават по този начин и няма нищо незаконно.

# 158
  • София
Доро, когато дворната площ е вписана в нотариалния акт не говорим за общи части и обща собственост. Има вече доста такива сгради, които се продават по този начин и няма нищо незаконно.
Ами не е така - още в третият пост се обяснява как ще са купуват паркоместа и ще се захражда.
Иска ми се да имаме усещане за къща. Отделно ако вземем левия партерен апартамент, ще ни продадат двете паркоместа с отстъпка и ще можем да си заградим двора.

След като най-нормално няколко човека му обяснихме че както е в нормалните държави ПО ЗАКОН няма право да загражда маневрено пространство нямаше никаква промяна, а се захванахме с боклуците от прозорците и обсъждане на народопсихолигията в "тая държава и как било в нормалните"
Сега пък се почва с твърдението, че строителят имал право да прехвърля земя на който си иска - да де - ама това не е земя а е застроена площ от парцела. И се смята по площоразпределение, а не по това как се е събудил инвеститора. А дори и земята се прехвърля в идеални части, а не в обособени. Това също беше обяснено многократно. Ама се чете избирателно и това дразни.
Последните няколко постта се натъртва постоянно за България, а това дразни още повече...

# 159
Chiana, аз не коментирам частния случай тук за паркоместата, а принципно за дворните части като отговарям на Доро. Продават си се като част от апартамента.

# 160
Sony, зеленина в квартала има навсякъде, говоря за това, че все пак на този сграда югът ще гледа в прозорците на някого. Виж, ако вземеш на Борова гора, там няма как да се случи това.
За двора на партера, земята може да е на инвеститора, но той продава идеални части от нея, а не обособени парцели, а те са физически неделими, затова са идеални части. И за мен такова заграждане в режим на съсобственост е незаконно. Друг въпрос е дали се прави и дали съседите си търсят правата.
Гледката ти сега е хубава, но кварталът като цяло е без инфраструктура, за конкретното място не знам, ако ви устройва, вземайте го.
Кьолчес, продава идеални части от земята, а те са неделими физически. Ако аз и ти имаме по един етаж от къща на два етажа, и по 1/2 от парцела, това не значи, че аз мога да си заградя моя си 1/2, която си реша,  без твоето съгласие. А когато сме 20 съсобственика на парцела, важи същото и за 20-те.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 10:19 от Анонимен

# 161
  • София
Съгласен съм с chiana2003. Съмнява ме, че може да се прехвърли конкретно земя с конкретни граници, без да е обособена самостоятелно.

А и така както гледам на чертежа отново, при нарисуваното преграждане не му оставят на чуждото ПМ място за излизане от вратата. Паркоместата са по-тесни от гаражи и разчитат именно на липсата на стени, за да могат да отварят врати и да минават между колите. Т.е. преграждайки ти му нарушаваш правото да си излиза нормално от колата.

# 162
Попеа, аз не видях да е посочено, че инвеститорът продава идеални части. Партерните дворове принципно трябва  са си обособени части, с граници включени в нотариалния акт. Естествено, че ако не е уточнено тогава е друга бира.

# 163
И аз знам, че не може да си ограждаш, ако имаш идеални  части. Но малко порових и май има някакви промени, и ако частта от двора е прилежаща на апартамента май може да се обособи един общ имот от апартамент и земя. Но не се задълбочих.

# 164
  • София
Може да се прехвърли двор към апартамент ако по архитектурен план и площоразпределеие е направено така. Аз говоря че не може да купи паркоместата и да ги загради. Ето еи нотариален акт с двор

Общи условия

Активация на акаунт