Чувство за вина след изневяра...

• 22 966
  • 951
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Тук започва да се дели такава част, пък онакава част, което само показва кои действия някои хора оценяват като част от интимните отношения и кои не и как ги степенуват. Започва да става доста гнусно.
Нищо гнусно няма- дяволът е в подробностите.
Теории може всеки да размахва, а как ще се реализират на практика, за да не си останат само празни пожелания, е въпрос на здрава мисъл и логика.

# 151
  • София
Какви теории? Де да бяха теории! Не искам да влизам в играта на цинизъм и определяне кои физически и вербални действия колко са приемливи и неприемливи в контекста на темата, че съвсем гнусно взе да става.

# 152
Angel, айде, ако обичаш, да не раздаваш квалификации кое е глупост. Изразила съм си мнението, няма да се повтарям.

# 153
  • София
Човешките отношения не са за гнусливи хора, ако смятат да ги превърнат в професия.
По принцип, когато една система излезе от равновесие, се получават "гнусотиите".

Това може да обясни обратната дискриминация, която тече от години и заради която се стигна до смяна на заглавията на книги, както и задължителния паритет на бели и черни в различни колективи без оглед на възможностите им, така и до движението "Аз също", което даде слободията на всяка жена, която реши, да се изкара жертва.
Което не направи щастливи истинските жертви, ама на кого му пука?

По- важното е, че така не се решава проблема- не се постига равноправието, за което уж всички пледират.

# 154
В САЩ много известни мъже и актьори не пипат жените при снимка с фен, защото жената може да ги съди за опипване. Значи аз ще поканя мъжа у нас или ще отида у тях правим каквото правим и на сутринта мога да размисля и да му очерня живота. Вече има много такива случаи.

# 155
Чакай, това какво общо има със ситуацията? Казала е, че не иска и той е продължил да я навива.
Ами, да, авторката е крехка и лесно се поддава. Причините си ги знае само тя.
Случвало ми се е по средата на акта да поискам да спрем. Случва се да ме заболи, случва се нещо да ме тревожи и да вземе превес и желанието ми да се спихне. Хора сме все пак, не роботи. Но ако в такава ситуация вместо "Окей, няма проблем" ми се отвърне с "Е, хайде още малко" ще се замисля.
Случва се, да, хора сме, но не спираме, а сменяме позата. Как така желанието може да ти спихне ? Аз това не го проумявам. Защото секса е няк'ъв върховен миг на наслада и възбуда, когато става свръх мобилизация на сетивата и няк'во велико опиянение, понякога дори болката отстъпва, и няма как, просто е изключено изведнъж да решиш да спреш и да прекъснеш тоя кеф ?!😳
Освен, ако го правиш без желание. Тогава си е насилие, мда. А щом нямаш желание или те боли глава, не ти е ден, ще ти идва и т.н по-добре изобщо не почвай.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 18:18 от buttercake

# 156
Ехе, какви суперлативи. Викаш сексът е толкоз велик, че нито болка, нито нищо не може да го спре. Като сатанински ритуал.

# 157
Уейв, те са млади и за това така романтични..)

# 158
  • София
Дами, всички можем да си спомним- на млади години, това че те бил срязал кръста или ти се е схванал някой крак, не е повод за спиране, а само за смяна на положението и наместване.
За остра болка и извънредна ситуация, въобще не става дума, нека не се крием зад тях.

# 159
Ами уплашила се е - преструвала се е.
И какво значение има вида на сексуалния акт?
И също частните ни реакции на подобни случки, след като въпросът е принципен?
Има, има значение видът на сексуалния акт. Замисляте ли се, че поради физиологичното естество на орално-гениалния полов контакт, активните действия, за да се случи актът, ги извършва жената, а не мъжът. Мъжете-сексуални насилници рядко прибягват точно до орален контакт, ако е придружен с насилие, именно заради горната особеност, а и поради основателно опасение (и то е инстинктивно), че жертвата, когато НАИСТИНА не иска да прави това, може да включи в действие, хм, как да се изразя - дъвкателната си мускулна сила, която, впрочем, е 30% от общата мускулна сила на човека. Далече съм от мисълта, че описаният в темата сексуален акт никога не може да бъде осъществен чрез насилие, но то обикновено е насочено към есенциални човешки ценности - живота, телесната неприкосновеност и др. подобни, а авторката не говори за такива заплахи. Тя, всъщност, не пише за никакво насилие. "Влизай в колата" не е заплаха, още по-малко - насочена към сексуалната й неприкосновеност. Секс (в т.ч. и насилствен, може да се направи както в колата, така и извън колата. Страхът, че може да бъде изоставена в гората, също не е причина тя да прави орален секс, ако не иска, защото сама пише, че вилата, за която са тръгнали, е била наблизо, а там са можели да й помогнат "да излезе от гората", ако в това е въпросът. Изобщо, за да има насилствен полов контакт (който в случая се нарича "блудство", както е написала по-нагоре Lorelada, трябва насилникът да е обективирал по някакъв начин насилието (физическо или вербално). Само субективните преживявания и усещания на отсрещната страна не са достатъчни, за да бъде изпратен някой "на ешафода" (разбирайте - в затвора), и слава богу, че е така. Предхождащите случката изпълнения на авторката (телефонният или виртуален секс), също не са безобидни, защото оставят у всеки нормален мъж усещането, да не кажа убеждението, че тя иска секс с него или най-малкото - го харесва.
Извинявам се за дългия постинг.

# 160
  • София
Според мен изобщо не им идва на ума, защото се смятат за силни, а жените могат да бъдат принудени за всичко, стига да има достатъчно голям психически или физически натиск. (примерно, направи само това и си тръгваме, какво толкова). Психическият натиск може да е всякакъв - от заплаха до предизвикване на съчувствие или чувство на вина колко зле постъпва жертвата като не му влиза в положението, той колко е подлъган от нея, а сега какво да прави)

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 16:21 от Andariel

# 161
Ехе, какви суперлативи. Викаш сексът е толкоз велик, че нито болка, нито нищо не може да го спре. Като сатанински ритуал.
Велик е да ! Не мога да го опиша с думи, той е чувство, общуване, танц ×100.
Ако на теб ти се случва често по време на акта да искаш той да спре- потърси консултация със специалист, защото наистина би трябвало да е точно обратното- да не искаш да спира. Виж повечето теми тук. Жените се оплакват от липсата на секс. Аз не съм чувала за обратното.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 16:23 от buttercake

# 162
Според мен изобщо не им идва на ума, защото се смятат за силни, а жените могат да бъдат принудени за всичко, стига да има достатъчно голям психически или физически натиск.
Но нали говорим за конкретния случай-предмет на темата, все пак. А тук не е описан  никакъв натиск, камо ли голям.

# 163
Абе някъде в тази изключително коледна тема, пише ли, че именно тя на него е правила......... каквото е правила, а не взаимно или той на нея?

# 164
  • София
Не разбирам защо тук повечето жени не разбират, че жертвата е жертва не само физически, а първо е психически. И не, не говоря за конкретната описана случка.

Общи условия

Активация на акаунт