Чувство за вина след изневяра...

• 22 785
  • 951
  •   1
Отговори
# 480
Цикли, щото се е метнала на някакви равносметки и не и харесва първия прочит.
Всеки си има някакви такива спадове и самосъжаления, на нея ѝ е дошло отгоре.
30 не е края на Света, начало е, това трябва да прозреш. Ако не ти харесва нещо да го промениш и да спреш да се носиш по течението.
Темата беше просто катализатор на тези емоции, вик за помощ - и аз не знам.

Какво ти тежи, Дани?

Може би, носиш толкова години един годежен пръстен, имаш идеал за семейството, което искаш да създадеш  точно с  този човек, с който сте преминали дори през ада и накрая отиваш в една гора и за десет минути затриваш осем години.
Ми той нали ти е простил вече ? Нали сте заедно ?

# 481
Е, не е само гората, то и телефонния секс, нали... Simple Smile
И какво, като сте заедно от осем години? Я събери колко реално сте били заедно, не на Х километра един от друг?

# 482
Дани и женени да бяхте, положението щеше да е същото. Това не е семейство, но пък много семейства са в това положение.
И десет минути ни дават тема за размисъл, не затриват нищо.

# 483
  • София
Ма, чукни го малко, че не си героиня на Остин. Тия годежи по десетилетие не са окей.
Не, че ти ръкопляскам, ма ти го напляскай.
Питай ребром какво прявим, защото като се прибереш, няма да си малко по- самотна, отколкото сега до него

# 484
30 не е края на Света, начало е, това трябва да прозреш. Ако не ти харесва нещо да го промениш и да спреш да се носиш по течението.

Какво ти тежи, Дани?

Може би, носиш толкова години един годежен пръстен, имаш идеал за семейството, което искаш да създадеш  точно с  този човек, с който сте преминали дори през ада и накрая отиваш в една гора и за десет минути затриваш осем години.

Той ме обича и ми прости но аз не мога все още. Вече нищо не е същото, чувствам се като най- долния парцал на земята. Една седмица не ми говори, като му казах какво е станало. Без него ме боля ужасно, но и сега като  сме заедно пак боли, изпитвам вина че си съсапах връзката. Няма светлинка в тунела...

# 485
  • София
Ако го пита ще развали и това, което е останало. Затова няма да посмее да го пита. Ако е готова да приеме отговор от него "не искам да се женим, нямаме пари, нямаме време, чакай малко...", тогава да го пита. А ако не е? А деца кога?
От друга страна тайните и изневерите винаги оставят отпечатък - нито единият от двамата не ги забравя, а рано или късно ги споменава, после при следващия скандал и така до край.
Затова, прекратявай тази връзка и започвай на чисто.

# 486
То една връзка... Деца няма, спокойно си живеете разделени... ако върнеш пръстена, няма да остане нищо да ви свързва.

# 487
  • София
Дани, ще ти мине ПМС- то и ще ти просветне. Стига цикли за няма нищо.
Друго ти тежи и сама се товариш, какво?

# 488

Какво ти тежи, Дани?

Той ме обича и ми прости но аз не мога все още. Вече нищо не е същото, чувствам се като най- долния парцал на земята. Една седмица не ми говори, като му казах какво е станало. Без него ме боля ужасно, но и сега като  сме заедно пак боли, изпитвам вина че си съсапах връзката. Няма светлинка в тунела...
Е как да няма светлина, нали ти е простил, нали не сте се разделили ? Нали продължавате заедно напред ? Хайде, хайде, това е останало в миналото.

# 489
Защо не помисли преди да му кажеш? Какво мислеше, че ще се случи като знае? Или това не го помисли?

# 490
  • София
Защото е голяма Бяла пица и тайната дважди ще я изяде.
Аз откога казвам, че изневярата е за хора, които знаят какво искат, ама...
Чули, видяли, малко огорчение, повече разочарование и хукнали и те.
Акъл и курназ душа трябва

# 491
Дани, ти не си изневерила, ти си била насилена за втори път. На 9 си реагирала по същия начин при сходна ситуация. Това, че си пълнолетна в момента и си правила телефонен секс не променя случката. Съжалявам, че ти се е случило, ти не си боклук, случило се е нещо ужасно и се надявам да успееш да го преработиш, дай Боже с психолог, защото сама няма да се справиш.
Хората реагираме различно при подобни ситуации, аз се вцепенявам и също не реагирам адекватно. Можеш да го поправиш ако работиш по въпроса.
90% от коментарите, уви, не успяха да ти влезнат в положението и не ти помагат на чувството за вина и осмислянето на ситуацията, но се надявам да чуеш тук 2-3 портебители, които наистина се опитваме да ти помогнем по някакъв начин.
Телефонният секс и това, че си казала на приятеля си е глупост, но за самата случка не си виновна ти, повтаряй си го постоянно и аз на твое място бих обяснила на моя приятел какво се е случило, за да получиш истинска подкрепа, ако е свестен ще се съгласи да съдейства (и/или да финансира) за срещи с психолог. Той знае ли за случката когато си била на 9?

# 492
  • София
Знае, Уейв, всичко му е казала.
Самонаказва се, бичува се, а няма защо.
Според мен и годеникът е повече от пасивен...

# 493
Дани, ти не си изневерила, ти си била насилена за втори път. На 9 си реагирала по същия начин при сходна ситуация. Това, че си пълнолетна в момента и си правила телефонен секс не променя случката. Съжалявам, че ти се е случило, ти не си боклук, случило се е нещо ужасно и се надявам да успееш да го преработиш, дай Боже с психолог, защото сама няма да се справиш.
Хората реагираме различно при подобни ситуации, аз се вцепенявам и също не реагирам адекватно. Можеш да го поправиш ако работиш по въпроса.
90% от коментарите, уви, не успяха да ти влезнат в положението и не ти помагат на чувството за вина и осмислянето на ситуацията, но се надявам да чуеш тук 2-3 портебители, които наистина се опитваме да ти помогнем по някакъв начин.
Телефонният секс и това, че си казала на приятеля си е глупост, но за самата случка не си виновна ти, повтаряй си го постоянно и аз на твое място бих обяснила на моя приятел какво се е случило, за да получиш истинска подкрепа, ако е свестен ще се съгласи да съдейства (и/или да финансира) за срещи с психолог. Той знае ли за случката когато си била на 9?

Да, винаги е знаел.

# 494
  • София
И от какъв зор да търси друг виновен за нещата, които тя е направила?
За да се чувства цял живот жертва на този и онзи?

Човек прави грешки през целия си живот и който твърди обратното, е лицемер, нищо повече.
Важното е да си направи изводи от грешките, да си прости и да продължи напред.

Станалото- станало.
Сега е важно да си направи равносметка без розови очила- наистина ли има бъдеще с този човек, след като носи годежен пръстен 8 години, но не може да живее с него в чужбина, нито той се връща в България, за да са заедно?

Дали не ги е устройвала тази връзка от разстояние, точно защото и двамата не са бедени, че другият е точния човек?

Общи условия

Активация на акаунт