Чувство за вина след изневяра...

• 22 665
  • 951
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Жена по-трудно ще изнасили мъж (не невъзможно, но трудно), но за сметка на това, има бая случаи на изнасилени от мъж мъже. Помня тая година един скандал, стотици мъже със сложени приспивателни, изнасилени, снимани, и качени в нета от някакъв хомосексуален. Действието се развива във Великобритания. Ама те са си виновни де, кой ги кара да ходят по заведения и да консумират алкохол...
Ей тук говорят - https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_by_gender

Изнасилване на мъже от жени:
Male victims of sexual abuse by females[39] often face social, political, and legal double standards.[40] Some cases in the United States have received increased attention and sparked awareness within the population. Sometimes referred to as "made to penetrate" cases (by the CDC and the NISVS), male rape victims are forced to engage in penetration of the female without proper consent. In many cases, the male victims are under the influence of drugs or being held in life-threatening positions. The case of Cierra Ross'[41] sexual assault of a man in Chicago gained national headlines and Ross was convicted of aggravated criminal sexual abuse and armed robbery with a bail set at $75,000. A similar case includes James Landrith, who was made to penetrate a female acquaintance in a hotel room while incapacitated from drinking, along with his rapist citing the fact that she was pregnant to advise him not to struggle, as this might hurt the baby

Кеймбридж, как мъже може да бъдат изнасилени от жени - https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/conte … s-as-rape-div.pdf

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 18:21 от Янтра

# 721
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И защо трябва да изпада в паника? Тя го е познавала и е знаела, че не е психопат. Това не значи, че не е изнасилена. Или че не ѝ се е вгадило от ситуацията

# 722
  • София
Е, как да няма, Босилке, точно са се задействали инстинктите за самосъхранение - подчинява се, дори се старае да се хареса, за да не стане по-зле. При описаното в детството това е сработило - не се е случило нещо по-лошо. Страхът от физическата болка, от изоставянето в някаква непозната местност или самото изоставяне, може да бъде причина човек да "съдейства".

# 723
  • София
Тя авторката е отговорила на всичко с името на темата си, ама кой каквото иска вижда.
Лъвица, не ми мятай цитати извън контекст. Знам какво е регресия и други неща знам, но това няма никакво значение извадено извън контекст и написано някъде. Не виждам как може да се твърди нещо категорично след като авторката не е казала всичко и за мен спестява доста неща, както и не познаваме, не сме чели/чули дори един пост на "насилника".
Ще изпадна в панически страх аз, почти ступор от регресията и ще застана да пуша цигара до колата. И после под хипноза ще извъртя свирка на човек, който ме насилва. Нито сте чели както трябва, нито пък имате усет за човешка психика. Човек, изпаднал в шок, паника, мож еда изпадне в ступор, но има механизми, които задействат чувството за самосъхранение. Тук такива реакции липсват, защото тя е действала съзнателно, а не под хипноза или регресия. Тоя пък калъф със свирката ще го призная, ако е успял да я хипнотизира. Стана от трилър комедия темата.

Регресията е настъпила след като той й е казал да се качва в колата, на задната седалка. Това се е явил тригър, защото го е асоциирала с фразата за стената от насилието в детските години.

Иначе аз имам право да твърдя колко всички други тук, които твърдят не по-малко. В крайна сметка, никой няма цялата история, коментираме според дадената информация.

А усет за психология нямам, да. Само диплома.

# 724
# 725
Чувството за самосъхранение се задейства, когато чувстваш заплаха, смъртна или всякаква. Тук подобно нещо няма. Има отхвърляне на любовник, не на изнасилвач.
Лъвица, това с дипломата не трябваше да го казваш.
Но нищо, де, аз познавам немалко хора с диплома по психология. Единият даже почти не говори. Не комуникира.

# 726
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не че нещо, но знайте, че и мъжете ви нямат право да искат секс, ако вие сте против.

# 727
  • София
Пак по литературния текст - крещяла, че не иска, но после влязла. През детството едно към едно почти е случката. Няма нужда да й опре нож в гърлото или да й опише какво може да й стори - достатъчно е, че тя си го знае. Не е отхвърлена любовница.

# 728
Чувството за самосъхранение се задейства, когато чувстваш заплаха, смъртна или всякаква. Тук подобно нещо няма. Има отхвърляне на любовник, не на изнасилвач.
Но нищо, де, аз познавам немалко хора с диплома по психология. Единият даже почти не говори. Не комуникира.
И то какво отхвърляне - придружено със с@ирка 😉

# 729
  • София
Не че нещо, но знайте, че и мъжете ви нямат право да искат секс, ако вие сте против.
Много ясно.

Лъвица, били предложила профи помощ на Дани?

# 730
  • София
Ти какво все се опитваш да я пробуташ на някого? А и няма какво тя да предлага, а човек сам да реши да се обърне за помощ. Няма нужда от теб да я осиновява.

# 731
  • София

Чувството за самосъхранение е и да правиш каквото ти кажат, за да не стане по-зле.

Да, явно и аз съм като него Wink

Много ясно.

Лъвица, били предложила профи помощ на Дани?

Дани ако има желание, може да ми пише на лично и да й дам координатите на колега.

# 732
  • София
Ти какво все се опитваш да я пробуташ на някого? А и няма какво тя да предлага, а човек сам да реши да се обърне за помощ. Няма нужда от теб да я осиновява.
Има нужда, няма кинти.
Ще дадеш ли от милосърдие, нищо, че не знаеш значението?

Ето, браво на Лъвица, готин жест!

# 733
  • София
Тогава й финансирай терапията лично като си милосърдна. Ето, Лъвица каза, че ще даде координати на колега. Но това не означава, че колегата й ще работи безплатно.

# 734
  • София
Аз съм плащала терапии на жертви, даже на едно момиче тук от форума.

Само че, аз не я определям като такава. Кое не разбра?!

Общи условия

Активация на акаунт