Чувство за вина след изневяра...

• 22 595
  • 951
  •   1
Отговори
# 795
  • София
босилке, може да съм свръхпротективна, но за психотичното ще имаш много здраве. Това, което описвам го гледай като на роля, която пресъздавам - за да добие зрителят/читателят представа за нещата, то трябва да има малко засилване на представянето, образност, емоционалност. Като при децата - за да те разберат, трябва и малко да изиграеш нещата, да покажеш с тон, жестове и мимика. И тъй като сега сме в територията на писмената реч, единствените изразни средства са лингвистичните.

Е, точно тук за доброволния участник съм сигурна, че грешиш. А защо грешиш? Защото пропускаш щампата със случката в детството. При това тя самата ги описва едно към едно, чист мапинг.

# 796
В момента имаме свидетелства, които НЕ говорят за винат аму. затова и приятелят ѝ е казал "ок" и е приел, макар и сърдейки се 1 седмица случилото се. Защото е наясно, че не някой зъл непознат я е преследвал да я изнасили, а тя се е изложила като банашка гъска с напъните си за флирт. Много ме весели тази тема. Благодаря ви.

# 797
  • Пловдив
И акта да минава нотариална заверка за състоятелност.
Мне, ама запис на волеизявлението с камерата на телефона няма да навреди.
Пред съпругата Laughing
Сложи край на любовниците.
После няма да има - аз съгласна, аз не съгласна. Заставаш и казваш ... правим секс с Пешо, само вагинален, задължително с презерватив.  Или правим секс с Гошо само орален. И искаш примерно въпросния Пешо или Гошо пред твоя телефон - аз Гошо се разбирам с Марийка да ми прави орален секс. Друго не давам!

# 798
  • Пловдив
В момента имаме свидетелства, които НЕ говорят за винат аму. затова и приятелят ѝ е казал "ок" и е приел, макар и сърдейки се 1 седмица случилото се. Защото е наясно, че не някой зъл непознат я е преследвал да я изнасили, а тя се е изложила като банашка гъска с напъните си за флирт. Много ме весели тази тема. Благодаря ви.
Напротив. Точно защото е видял насилието е на мнение, че не е изневяра, ами насилствен секс. И затова е простил.

# 799
  • София
Сори, но повечето насилия са именно от познати, а не от непознати, които тръгват да те гонят по улицата. Той дори си е признал вината с този ред сълзи и сополи как съжалявал.

# 800
Лъвичке, казвам ти как е в правото.
А защо е така - за да се избегне невинни да влизат в затвора, ако вината им не е категорично доказана.
Всеки може да те набеди в нещо. Ако кажа, че си ми откраднала нещо, си за затвора или? Grinning

# 801
Да, Янтре, и ако мъжът ти те обича и държи на теб, ще прости на насилника и няма да отиде да му размаже муцуната. Simple Smile Сладкиши.

# 802
  • София
Няма да му размаже муцуната, защото после ще го съдят него за телесна повреда. Не защото ще му прощава.

# 803
Ето как се отказва секс, а не като авторката...

Първи ден в затвора за двама съкилийници... Седят и се изучават... Гледат се под вежди и мълчат... По едно време единия отпушил:
– Слушай, да не си ме докоснал, и да не си ме доближил, че ще те шамаросам здраво... Не си и помисляй за с*кс или нещо подобно, щото няма да стане тая твоята. Нито днес, нито утре... нито изобщо!!!
Другият седи и си мисли:
– Егати, не стига тия 13 години къде ми лепнаха, а вече съм и женен...

# 804
  • София
Защото Лъвица, постовете са пълни с изпуснати неща и натъкмяване. Оттам ми светна лампата без диплома за психология.

Има ли някой право да те насилва по какъвто и да е начин - НЕ! Вербално, невербално - никак!

Но и ти нямаш право да обвиняваш някой неподозиращ за личната ти глупост.

# 805
Имала съм подобна случка (е, не чак такава) като дете - така де, тийн. Прибирах се с 306 от училище, май бях 9 клас или най-много 10ти. И понеже все случвах на един и същи автобус, се бях "сприятелила" с шофьора - някакъв едър чичак, който ми говореше добродушно, а аз като голяма бяла птица (ГБП) го намирах за безобидно. И така 8-9 пъти поне си седях на предната врата и си приказвахме "приятелски". Накрая един път се случихме сами в автобуса и взе, че не спря на моята спирка (предпоследната), а директно отиде до обръщалото (забутано в нищото в Младост 2 зад Рума) и заяви, че много ме бил харесвал, не щеше да отвори вратите и ми облиза половината лице. Такъв силен ужас не бях изпитвала в живота ми. Направо се парализирах и се пробвах да се развикам, ама едно такова тихо, глас не ми беше останал от ужас. Тоя май все пак не е бил готов да си завърши изродщината на тоя етап и отвори вратата, аз избягах, ама ако не беше я отворил, не знам какво щеше да стане. После дълго се обвинявах, че съм ГБП и съм си виновна, че съм установила контакт с тоя изрод на първо четене и съм го приела за нещо нормално и невинно. Голям удар по самочувствието ми беше и адски дълго време не се осмелих да разкажа на майка ми, защото ме беше срам колко съм била наивна и тъпа. Ама си спомням, че не бях чак толкова ербап, колкото си мислят хората зад клавиатурата, а буквално се парализирах от шок.

# 806
  • Пловдив
Да, Янтре, и ако мъжът ти те обича и държи на теб, ще прости на насилника и няма да отиде да му размаже муцуната. Simple Smile Сладкиши.
Тук си говорим за ситуацията на авторката и за принципни въпроси.

# 807
  • София
Е, била си дете.

# 808
  • София
Лъвичке, казвам ти как е в правото.
А защо е така - за да се избегне невинни да влизат в затвора, ако вината им не е категорично доказана.
Всеки може да те набеди в нещо. Ако кажа, че си ми откраднала нещо, си за затвора или? Grinning

Както казах, ние тук не сме съд. Коментираме дали действията му са осъдителни, нямаме властта да го съдим по друг начин. А в хипотезата за невиността, авторката също е невинна от твърденията, че не казва истината, до доказване на противното, което беше и моето трърдение.

Чувството за самосъхранение или в дадена ситуация как бихте постъпили. Дано не ви се налага да научите.
Когато ви дойде на главата и го направите тогава съдете!
Живота дава непоискани уроци!

В ситуация "Лапай"  имах приятелка. Беше на 21..Учеше и работеше едновременно. В детска градина - помощен пресонал.Вечер предава децата на родителите им, приказват си.
Една вечер тръгвайки си от работа спира полицейска кола...Родител на едно от децата. Лошо време. Предложение да я закара Качва се.Бъбрят си, смеят се. Някъде в малките улички спира.Започва с намеците, а после е директен.
Нейните думи бяха. "Аз сама се качих в колата му. Родител на мое дете е. Винаги е бил мил и приятен за разговор. Полицай е.
Но там в колата не можех да реагирам .Нищо не можех да направя.Спестих си боя и му правих свирка Искам просто да забравя." 
Не съм чувала за много случаи за злопулуки от наранени мъжки достойнства ..при такъв тип насилие. Явно жертавта се панира и хич не и идва на ума да стисне зъби.

Много подобен случай.

Иначе хубаво ще стисне зъби, ама това няма да го убие, а той като хване пистолета, тя е приключила. И понеже е и полицай, с живота й е свършено, дори да оцелее.

# 809
  • Пловдив
Много от нас могат да споделят подобни ситуации. Много. И не, не сме се оплаквали никъде.

Не, не съм била изнасилена. Фактически изнасилена. Но... понатисната да направя това или онова, особено като бях млада и глупава. Неща с които не съм се чувствала съвсем удобно. Даже и конкретната тема да е пързалка, аз съм била в подобни ситуации и изобщо не мисля, че е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт