Чувство за вина след изневяра...

• 22 603
  • 951
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Ок, Босилке, кажи ми кое не съм разбрала? наистина. Както и да го гледам, някак не мога да разбера какво е това нещо, което ти виждаш, а аз не виждам. Дай го простичко, като за мен.

# 781
  • Пловдив
Да, светицата в светло бяло. Толкоз невинна.
Кой е натиснал другия да му прави орален секс? Той е, значи той е виновен.

# 782
  • София
Я си представете джиджи биджито в мир, сговор и удоволствие и след края и цигарата единия размисля и се тръшка.
Ответната страна насилник ли е, че мисли не чете?

# 783
  • Пловдив
Я си представете джиджи биджито в мир, сговор и удоволствие и след края и цигарата единия размисля и се тръшка.
Преди сношение трябва да има запис например на телефона за съгласието на другия. Всеки от двамата/колкото са там на брой участници.

# 784
  • София
О, Вяско. То аз даже и не завеса, ми каренце не съм надигала за моят частен случай. Ако открехна, съвсем ще отидем в друга часова зона.
Тук всички защитници на "унижената и оскърбената" (не по Достоевски) говорите по принцип и грам не обърнахте внимание на частния случай. А точно в този казус той е важен, защото насилници по принцип има и ще има, но в случая, касаещ тънки струни като чувства е секс, наистина дяволът е в детайлите. А тук нещата са поднесени доста избирателно. И човек с по-остър ум веднага ще забележи, че картинката не е пълна и се търси определен ефект на представяне. Жертвата не винаги е невинна, както и насилникът не винаги е чудовище. Мислете, умни сте.

Няма какво да мислим. Тия неща не става с мислене, стават с доказателства. Ако приемем историята на авторката за истина, общо взето няма какво различно да кажа от този пост:

Скрит текст:
Какво му защитавате на този откачалник?

Те са на работа в работно време с възложена задача --> той подминава обекта и я забутва в храсталака с намерение за секс.

Ако му беше чиста работата, щеше да я покани у тях/на хотел/къща за гости... нещо, и да я навива там. За да я закара в гъсталака на майната си в зависимо от него положение, явно планът му си е бил да я постави в ситуация, в която няма да може да каже НЕ.

Няма телефонни сексове, флиртчета, чатчета и тн., които могат да променят факта, че нормален мъж няма да инициира консумация на флирта баш по тоя начин - в нищото, в колата, в работно време след нормалните часове по тъмно, когато никой няма да я търси в близките часове, защото уж е на работа.

Това си е баш прикоткване на хищник, който си нарежда така нещата, че Голямата Бяла Птица да се озове в ситуация без много варианти. Демек, той сигурно си е мислел, че вероятно ще му пусне след всички нишани, ама си е подсигурил нещата И в случай, че реши да даде назаден. Това не е читав човек без значение дали му е пратила цяло портфолио дибидюс... Този тип хора/мъже се възбуждат от идеята, че жената е в тяхна власт и зависи от тяхното благоволение - да я закара обратно или да я зареже в гората, да я натисне на задната седалка или да я остави намира без нищо. То и нормален човек като му се развикат, че не го искат, няма да седне да припира, а ще иска набързо да я върне обратно и повече няма да се занимава с нея като не знае какво иска...
[/spoiler]

Защото колкото и да се опитваме да изкараме милия колега жертва, действията му са на насилник.

Ако някой твърди, че авторката лъже, трябва да го докаже. Иначе е неговата фантазия, срещу нейната дума. А ние него тука не можем да го осъдим, споко. Освен да го коментираме, друго няма да му се случи.

# 785
Няма да обобщавам мъжете, по-лесно е да обобщя ненасилниците.
Такъв човек се сецва след първото сериозно "не". А би трябвало и преди това, защото "не"-то си личи и без думи.
Просто е. Не искаш да си с някого, който не иска да е с теб.
Физеологията отделно. Ако си маймун без самоконтрол окей. Но маймуните се насилват.

Нещо друго - няма значка дали скучаеща жена (мъж) е натракала цялата история на клавиатурата си в пандемичен следобед. Няма значение така ли беше, пък иначе ли. Коментираме описание на вид секс изнуда, което е степен на насилие, макар и ниска откъм бруталност. Достоверността на случката не променя същността на описаното.

Босилке, много си готина, но на няколко пъти се аргументираш с това как би реаргирала ти. Знаеш, че не върви да съдим по себе си за някой друг. Wink

Верно е тва. Аз самия, като гледам колко сецнат народ ходи по улиците, викам си, ей добри са хората.... По душа сички са добри.

Ето песничка по темата. Казва се My plug in baby

# 786
  • София
И акта да минава нотариална заверка за състоятелност.

# 787
Анди, ти си свръхпротективна и това ти замъглява мисълта. Не ти чета всичко, че ми идваш идея по-психотична за всичко – деца, семейство, явно и секс. Демек, пресилваш нещата и ги мяташ към тревожното, страшното, апокалипсиса. Имаш право, но само до един момент. После става параноя. Така е и тук, до един момент тя е жертва, в следващия момент, ако не караш по инерция, ще забележиш, че тя сама подминава своята граница на жертва и се превръща в доброволен участник на случващото се. И не, не е за да се защити от насилника или да отиграе травмата си. И тя самата го разбира.

# 788
Презумпцията е, че всеки е невинен до доказване на противното.

# 789
  • Пловдив
Мне, ама запис на волеизявлението с камерата на телефона няма да навреди.

# 790
  • София
Мне, ама запис на волеизявлението с камерата на телефона няма да навреди.
Пред съпругата Laughing
Сложи край на любовниците.

# 791
О, Вяско. То аз даже и не завеса, ми каренце не съм надигала за моят частен случай. Ако открехна, съвсем ще отидем в друга часова зона.
Тук всички защитници на "унижената и оскърбената" (не по Достоевски) говорите по принцип и грам не обърнахте внимание на частния случай. А точно в този казус той е важен, защото насилници по принцип има и ще има, но в случая, касаещ тънки струни като чувства е секс, наистина дяволът е в детайлите. А тук нещата са поднесени доста избирателно. И човек с по-остър ум веднага ще забележи, че картинката не е пълна и се търси определен ефект на представяне. Жертвата не винаги е невинна, както и насилникът не винаги е чудовище. Мислете, умни сте.

Тя, че е постъпила адски глупаво и че явно няма добра преценка за хората, е ясно. Също явно толкова й е липсвала интимност (в нейната ситуация, нормално), че здраво е прескочила допустимата граница за задълбаване на отношенията с колегата. Това ще й бъде обеца на ухото.

Ако на мен ми се случи да се кача в една кола с колега или въобще какъв да е човек с план да стигнем до точка Б, и той внезапно отклони в друга посока и тръгне към някаква гора, ще изпадна в ужас, защото дори само това действие не е нормално. Останалите гоненици и викове около колата са извън коментар даже.
Е, ама не си честна. Сравнявай сравними ситуации. Преди да се отклони от пътя твоят колега си му казала, че го желаеш и правите секс по телефона. След това, първо казваш не, но после отваряш уста и го поемаш, като имитираш наслада, ама той не знае, че имитираш и вярва, че ти е доставил удоволствие.

# 792
  • София
Презумпцията е, че всеки е невинен до доказване на противното.

В момента имаме свидетелства, които говорят за вината му. Разбира се, ако бяхме истински съд, щяхме да призовем колегата да го питаме и за неговата страна на нещата. Не сме, няма как да го съдим тук. Просто коментираме действията му, така както са представени. На мен лично ми е изключително интересно, че такъв тип поведение се защитава, особено от жени, айде за мъжете е по-разбираемо, защото тяхната идентификация е с мъжа. Даже ме гложди любопитствао какви са мотивите на такива жени, но за задоволяването му значи да навляза в лична територия, което намирам за неетично, и затова се въздържам.

# 793
Това е някаква друга ситуация, различна от описаната.
Ако са правили всичко в песни, радости и усмивки, а тя след това даде назаден, няма кой да върне времето назад и си е виновна, че не се е сетила по-рано, че не иска, колегата не чете мисли.

Ама, ако преди джиджи биджито каже ясно, че не иска и се развика, нормален човек ще се дръпне (може би дори стресне), ще я върне набързо в цивилизацията и повече няма да й обели дума извън служебните отношения. Поне аз, ако сме сгорещени с готиния колега и си пишем нон стоп мръсотийки, и флиртуваме, и отидем у гората, а той зине с писклив фалцет, че не иска да прави секс е мен, ще усетя импулс да се дистанцирам от него, а не да го натискам "ама айде де, айде де, влизай у колата, ко толкоз". Grinning

buttercake, е нали първо викнала, че не иска и излязла от колата? Там би свършила историята, ако човека беше поне малко читав. Няма да се стигне до актьорско майсторство, имитациите и прочие. А предисторията ми се вижда адски без значение - той, ако бе уверен в нейния мерак към него, щеше да запази стая в хотел, не да я приклещва в пущинака.
И за протокола, според мен, тоя не е изнасилвач попринцип и няма топките за такова деяние, просто е попаднал на малко по-чувствителна по темата девойка, с което един вид е извадил късмет и му е минал иначе плоския номер. Да бе случил на някоя по-ербап, щеше да спихне набързо цялата история, ама на, съдба.

# 794
Чувството за самосъхранение или в дадена ситуация как бихте постъпили. Дано не ви се налага да научите.
Когато ви дойде на главата и го направите тогава съдете!
Живота дава непоискани уроци!

В ситуация "Лапай"  имах приятелка. Беше на 21..Учеше и работеше едновременно. В детска градина - помощен пресонал.Вечер предава децата на родителите им, приказват си.
Една вечер тръгвайки си от работа спира полицейска кола...Родител на едно от децата. Лошо време. Предложение да я закара Качва се.Бъбрят си, смеят се. Някъде в малките улички спира.Започва с намеците, а после е директен.
Нейните думи бяха. "Аз сама се качих в колата му. Родител на мое дете е. Винаги е бил мил и приятен за разговор. Полицай е.
Но там в колата не можех да реагирам .Нищо не можех да направя.Спестих си боя и му правих свирка Искам просто да забравя."  
Не съм чувала за много случаи за злопулуки от наранени мъжки достойнства ..при такъв тип насилие. Явно жертавта се панира и хич не и идва на ума да стисне зъби.

И да добява друго.. "Хищника винаги подушва жертвата"
Обстоятелства или поведение..

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 21:29 от Рози и Бодли

Общи условия

Активация на акаунт