Чувство за вина след изневяра...

• 22 913
  • 951
  •   1
Отговори
# 540
Като я изкарвате жертва, просто снемате нейната отговорност от нея, която не е никак малка за случилото се. Тя има съвсем други проблеми- травми от детството, неудовлетворяваща и зациклила от години връзка.
Колегата и е виновен, че не се е съобразил, но след толкова разнопосочни сигнали и колебливи реакции, просто е решил да действа. Не го оправдавам, не се прави така, но това не е изнасилване. На мястото на приятеля и, за мен си е чиста изневяра, дори само телефонния секс.
Нека се концентрира върху текущите си проблеми, а не да я хвърляте в размисъл жертва ли е или не. Най-добре е да потърси професионална помощ като се върне в България след празниците, а с приятеля си да си поговорят добре за евентуално съвместното им бъдеще.

А каква в случая е нейната отговорност?
Това, че някой й е симпатичен, че се закача с него и прави телефонен секс, НО ясно му е казала, че е сгодена и повече от това не може да има между тях?
Това за мен са коректни отношения между двама възрастни с поставени граници.Няма дребен шрифт и скрити клаузи.
Когато границите почват да пречат на единия, или се опитва да ги пречупи СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ДРУГИЯ, или бие отбой и не се занимава с отношения, които вече не го устройват.
При всички положения решението не е, в едва ли не в отвличането й в някаква горичка и последвалите събития.
"Разнопосочните сигнали" в случая са оправдание за гузната съвест на насилника.
И не, не искам да искарам момичето жертва, но е хубаво нещата да се наричат с истинските им имена, защото само така тя може да се освободи от вината , която изпитва в момента и да даде отпор в бъдеще.Тръгне ли се по плоскостта "ти си виновна, защото си с къса пола" нещата наистина отиват в батака.
И  да, всеки трябва да се опита да прецени човека срещу себе си и до каква степен е безопасно да се сближава с него,но това в никакъв случай не оправдава насилието на отсрещния!

# 541
Дойдоха лешоядите да кълват и ровят до кръв. Вяско, жената е преживяла ужасяващо изнасилване на 9 год., вероятно никога няма да се възстанови от травмата. Мъчно ми е за нея, много. Защо държиш да и препишете още едно, като дори тя самата не го припознава, като насилие?  Тя нали не е малоумна, че да чака ти да и кажеш какво е станало? Защо я третирате, като невменяема? Много непочтенно.

buttercake, всичко, което мога да направя е да кажа на жената какво виждам аз. Това, че темата ѝ е насочена към изневяра не значи, че изневярата е главното събитие в това, което описва. Не ѝ приписвам изнасилване, няма нужда да си по-негативна от айкю теста ми в менса, просто поне аз няма как да засенча факта, че има сексуално изнудване с каквато ще да е предистория.
Вяско, ти не познаваш жените, това пък виждам аз. Може би звучи шокиращо, но жените често мечтаят да бъдат обладани страстно от мъжете и често едно плахо измънкано НЕ е игра, целяща да вдигне възбудата на мъжа. Повярвай ми, когато една жена НЕ иска, тя го заявява категорично, не го променя, камо ли да се преструва, че и харесва. В случая, Авторката ти каза, че са прехвърчали искри между тях (това на езикът на жените се чете: харесвам го, искам го, допускам го), телефонният секс го потвърждава. Ти как си представяш, че жена която категорично не си пада по някой, ще тръгне да му пъшка по телефона ? Освен, ако не работи това ? Изобщо, къде отиде с изнасилването, пълни фантазии ! Да бе, и онзи ще я награби страсно с целувки, вместо да и шибне два ? Тука си е имало свалка отвсякъде, проблемът е, че мацката малко късно се е сетила, че е сгодена. Онзи пък, все пак се е съобразил, можеше да я натакова, но той не е. Ако е гаден нерез, както го обвинихте, можеше много неща да направи в гората, нали така ? Ако имаш съвет как да преодолее изневярата ще помогнеш на Авторката. Тя това пита.

# 542
  • София
Лековерието не е релевантно, въпросът е принципен.
Дяволът е в детайлите.
Няма само черно и бяло.

Не говоря принципно, говоря по поставения казус.

# 543
Скрит текст:
Като я изкарвате жертва, просто снемате нейната отговорност от нея, която не е никак малка за случилото се. Тя има съвсем други проблеми- травми от детството, неудовлетворяваща и зациклила от години връзка.
Колегата и е виновен, че не се е съобразил, но след толкова разнопосочни сигнали и колебливи реакции, просто е решил да действа. Не го оправдавам, не се прави така, но това не е изнасилване. На мястото на приятеля и, за мен си е чиста изневяра, дори само телефонния секс.
Нека се концентрира върху текущите си проблеми, а не да я хвърляте в размисъл жертва ли е или не. Най-добре е да потърси професионална помощ като се върне в България след празниците, а с приятеля си да си поговорят добре за евентуално съвместното им бъдеще.

Това, че някой й е симпатичен, че се закача с него и прави телефонен секс, НО ясно му е казала, че е сгодена и повече от това не може да има между тях?
Това за мен са коректни отношения между двама възрастни с поставени граници.Няма дребен шрифт и скрити клаузи.
Когато границите почват да пречат на единия, или се опитва да ги пречупи СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ДРУГИЯ, или бие отбой и не се занимава с отношения, които вече не го устройват.
При всички положения решението не е, в едва ли не в отвличането й в някаква горичка и последвалите събития.
И не, не искам да искарам момичето жертва, но е хубаво нещата да се наричат с истинските им имена, защото само така тя може да се освободи от вината , която изпитва в момента и да даде отпор в бъдеще.Тръгне ли се по плоскостта "ти си виновна, защото си с къса пола" нещата наистина отиват в батака.
И  да, всеки трябва да се опита да прецени човека срещу себе си и до каква степен е безопасно да се сближава с него,но това в никакъв случай не оправдава насилието на отсрещния!

Между това някой да ти е симпатичен, да се закачаш и да правиш телефонен секс, (т.е. да му пъшка и да му описва къде и как се бара..) има много, ама много голяма разлика. Като имаш годеник или годеница, не се занимаваш с други, а не поставяш граници от типа само това, само онова, или само главичката.... Надявам се разбираш какво ти казвам, мога и още по-нагледно да обяснявам. И проблема изобщо не е в късата пола. Разнопосочните сигнали са точно това- показва нагледно, че го иска, но декларира друго. Това води до объркване и до подобни случки и ситуации. Като не искаш да се стига до там, просто не играеш игрички.

# 544
butter, казах ѝ още в началото
Колкото до теб, първо се успокой и ако приятелят ти прояви разбиране, влезте си в релси и си продължете живота. Каквото и да стане, не е грешка, че си му казала. Щеше да страдаш много повече ако бе несподелено и накрая пак щеше да му кажеш.

Иначе яко, каквото и да каже, все е да. Споко, разбирам ти тезата, просто насърчаващ отказ не ми се връзва с нейното описание за дърпане и крещене.

# 545
Да, вижда се, че някои смесват тук насилването по принцип и конкретния казус.
По принцип мога да развивам много и безкрай теории как мъжете са насилници, чакат всеки един момент да го сложат някъде, на някоя, похотливци и мръсници са. И другата теория, че жените "си го търсят", постоянно флиртуват, подмамват и провокират.
И всички сме наясно, че няма как "по принцип" да е с всички така и не е така.
А конкретният казус е – лековерно, нестабилно поведение от страна на жената (повлияно в известна степен от миналата и явно неотработена, непреживяна травма в детството), което не може категорично да се нарече насилване, тъй като преди това тя както казах е била предразположена (меко казано) към мъжа и тогава "травмата" не ѝ е попречила да заяви сексуален интерес.

И друго, ако видя, че някой ме кара в гората или на място, където не желая, ами ще скоча в движение още. Няма да чакам да ме закара на майна си райна и тогава да започвам да крещя. всякакви алогични действия са налице тук. Нито е била вързана, нито са я заплашвали с оръжие.

# 546
  • София
Това, че са ти позволили едно действие, не ти дава право на всички останали действия. Това, че харесваш някой и някога сте правили нещо интимно, не му дава доживотни права над тялото ти.

# 547
Скрит текст:

И  да, всеки трябва да се опита да прецени човека срещу себе си и до каква степен е безопасно да се сближава с него,но това в никакъв случай не оправдава насилието на отсрещния!

Между това някой да ти е симпатичен, да се закачаш и да правиш телефонен секс, (т.е. да му пъшка и да му описва къде и как се бара..) има много, ама много голяма разлика. Като имаш годеник или годеница, не се занимаваш с други, а не поставяш граници от типа само това, само онова, или само главичката.... Надявам се разбираш какво ти казвам, мога и още по-нагледно да обяснявам. И проблема изобщо не е в късата пола. Разнопосочните сигнали са точно това- показва нагледно, че го иска, но декларира друго. Това води до объркване и до подобни случки и ситуации. Като не искаш да се стига до там, просто не играеш игрички.

Сега говоря само за отношенията между авторката и колегата й. Не намесвай годеника с цел да манипулираш.Хората са различни и имат различна представа за това до каква степен е позволено да се задяват с противоположния пол , без това да обиди партньора им.
Факт е, че е поставила граници, с които ответната страна не се е съобразила и това е насилие.
Съвсем друг е въпросът дали ти би бил сгоден за такава жена.Но това не е темата.
Изместваш фокуса в страни и се опитваш да вменяваш вина там където няма!

# 548
  • София
Честни отношения за правдиви действия.
Това е.

# 549
Ама телата не са само физика, не са машина, че да дръпнеш лоста и то да спре. Нали сте наясно, че ако си играе някой с вас, то е и с психиката ви, и съвсем резонно ще има последствия. Ако се усуквам на някой мъж, давам му сигнали, усмихвам му се, мигам му, гледам го в очите, шушна му разни нещица, трябва да съм тотален идиот или садист да не съм наясно, че този мъж (освен ако не съм скрита зад монитор) няма да се задоволи само с това. Елементарна мъжка анатомия и физиология.

# 550
  • Пловдив
Ама телата не са само физика, не са машина, че да дръпнеш лоста и то да спре. Нали сте наясно, че ако си играе някой с вас, то е и с психиката ви, и съвсем резонно ще има последствия. Ако се усуквам на някой мъж, давам му сигнали, усмихвам му се, мигам му, гледам го в очите, шушна му разни нещица, трябва да съм тотален идиот или садист да не съм наясно, че този мъж (освен ако не съм скрита зад монитор) няма да се задоволи само с това. Елементарна мъжка анатомия и физиология.
Аз познавам достатъчно много мъже, които могат да спрат. Те да не са с извънземна физика и психика?!?

# 551
  • София
Ама и женска, Бази!
Форумът е пълен с теми с обратна насоченост.

Я хипотетично да си помислим, дали колегата не е нечий съпруг. Каква ли ще е версията на съпругата?
Няква малка к му пъшкала в слушалката, натискали се и сега крещи, че била насилена..

# 552
  • София
Стига с това оправдаване с мъжката анатомия! А главният мозък къде е, по-скоро предната му част, онази, зад челото? В момента ти използваш най-разпространената реплика, с която се оправдава насилието - той не могъл да се спре, защото физиката му, хормоните му. Насилниците много добре знаят какво правят, имат си и цял набор от оправдания и реплики за прехвърляне на вината върху жертвата, това да я направят съучасстник в насилието или да се дистанцират от това, което са извършили.

# 553
  • София

Да, и жените също не са машини, могат да поискат едно, но да не искат друго, могат в даден момент да си променят мнението, могат да стигнат до момент, който не са придвидили и чието продължаване не би било комфортно за тях.

За това и питах другата съфорумка дали съгласявайки се да прави вагинален секс с някого, това му дава право да й го вкара и отзад? Защото те мъжете си ги влече да го вкарат навсякъде. И какво ако не се е сетила предварително да му изреди списък с всички неща, които са ок за нея, и какво ако не е предвидила нещо, с което не е ок да се извършва с тялото й? Няма значение, щом е пърхала с мигли, ще стисне зъби и ще търпи... така ли излиза?

# 554
  • София
Насилниците си избират идеални жертви, на окомуш жена няма да им върже.

Лъвица, ти със случайни ли си лягаш?
Щото, ако не, се питате, освен пипате.

Общи условия

Активация на акаунт