Чувство за вина след изневяра...

• 22 913
  • 951
  •   1
Отговори
# 555
Янтре, на каква база е твоята статистика за "спиращите веднага мъже"?
Вижте, ако беше наистина насилник, щеше просто да си я насили в гората, а този просто се е почувствал унизен и фрустриран. А тя трепетлика. Стигнала до края и изведнъж мандалото пада. Ако е непознат и инцидент – еднозначно е насилена. Но с тази предистория си е просто глупост, съжалявам. Човек наистина трябва да я ползва тази глава за мислене, а не да чака другите да му мислят доброто и вместо него.

Цитат
Да, и жените също не са машини, могат да поискат едно, но да не искат друго, могат в даден момент да си променят мнението, могат да стигнат до момент, който не са придвидили и чието продължаване не би било комфортно за тях.
Лъвица, не знам, аз съм жена, но подобно поведение нямам. Не мисля, че е до пол, а до характер горното.

# 556
  • София
Размислила е, но после.
Глупост човешка, хилядолетна.

# 557
  • Пловдив
Янтре, на каква база е твоята статистика за "спиращите веднага мъже"?
Лична база, каквато е и твоята.

# 558
  • София
Насилниците си избират идеални жертви, на окомуш жена няма да им върже.

Лъвица, ти със случайни ли си лягаш?
Щото, ако не, се питате, освен пипате.

И колегата на авторката кога я пита? И тя като му каза, че не иска да прави секс с него, той съобразили се?

Иначе ако имаш списък с всички възможни действия, които един мъж може да извърши в леглото, да предварително да му отбележа с кои съм ок и с кои не, моля публикувай го, та всички жени да се възползваме и да се спестим неприятни ситуации с неконтролиращи се мъже. Защото съм убедена, че един мъж, колкото и да няма контрол, дадеш ли му списъка, всичко ще е ток и жица.

И за да не каже някой пак, че бягам по тъча, не, не си лягам със случайни. И все пак сума пъти се е случвало да тръгне да прави нещо, с което не съм била ок, поринцип или в този момент. И слава Богу, винаги са се съобразявали, когато съм им казвала, че това не ми харесва, че така ме боли и т.н. Не мога да си представя какъв би бил ужаса, ако продължи, въпреки желанията ми. А това някой дали ще го направи или не, не винаги може да знаеш предварително, колкото и да си мислиш, че го познаваш.

# 559
  • София
Да, ето го другото идеално оправдаване - той се почувствал излъган, унизен и фрустриран!
Аз продължавам да се чудя защо го оправдаваш, дотук изреди половината клишета, с които насилниците биват оправдавани от околните. Ако бил  просто насилник, щял просто да я насили в гората! Ти чуваш ли се какво говориш?
 Така се оправдава и домашното насилие - тя го била предизвикала, той не издържал и я набил, фрустрирал се и я насилил, а после три пъти се почувствал отритнат и я убил. Горкият, как да не го съжалиш!

# 560
  • Пловдив
Лъвица, това като оня списък от 50 нюанса сиво.

# 561
  • София
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Народни слова, проверени.

Да, Лъвица, не е правила секс с него. За другото се е постарала да покаже удоволствие.

# 562
Чувството за вина не иде, за да те яде, разяжда и да си го отглеждаш и напояваш ежедневно, че да големее още.  То идва, за да ти напомни да осъзнаеш свой проблем и да го отработиш.
И престанете да се ядете една друга. Скачате на вербален бой, щото сте против агресията?  Трагикомедия.

# 563
Скрит текст:
Скрит текст:
Като я изкарвате жертва, просто снемате нейната отговорност от нея, която не е никак малка за случилото се. Тя има съвсем други проблеми- травми от детството, неудовлетворяваща и зациклила от години връзка.
Колегата и е виновен, че не се е съобразил, но след толкова разнопосочни сигнали и колебливи реакции, просто е решил да действа. Не го оправдавам, не се прави така, но това не е изнасилване. На мястото на приятеля и, за мен си е чиста изневяра, дори само телефонния секс.
Нека се концентрира върху текущите си проблеми, а не да я хвърляте в размисъл жертва ли е или не. Най-добре е да потърси професионална помощ като се върне в България след празниците, а с приятеля си да си поговорят добре за евентуално съвместното им бъдеще.

А каква в случая е нейната отговорност?
Това, че някой й е симпатичен, че се закача с него и прави телефонен секс, НО ясно му е казала, че е сгодена и повече от това не може да има между тях?
Това за мен са коректни отношения между двама възрастни с поставени граници.Няма дребен шрифт и скрити клаузи.
Когато границите почват да пречат на единия, или се опитва да ги пречупи СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ДРУГИЯ, или бие отбой и не се занимава с отношения, които вече не го устройват.
При всички положения решението не е, в едва ли не в отвличането й в някаква горичка и последвалите събития.
"Разнопосочните сигнали" в случая са оправдание за гузната съвест на насилника.
И не, не искам да искарам момичето жертва, но е хубаво нещата да се наричат с истинските им имена, защото само така тя може да се освободи от вината , която изпитва в момента и да даде отпор в бъдеще.Тръгне ли се по плоскостта "ти си виновна, защото си с къса пола" нещата наистина отиват в батака.
И  да, всеки трябва да се опита да прецени човека срещу себе си и до каква степен е безопасно да се сближава с него,но това в никакъв случай не оправдава насилието на отсрещния!

Между това някой да ти е симпатичен, да се закачаш и да правиш телефонен секс, (т.е. да му пъшка и да му описва къде и как се бара..) има много, ама много голяма разлика. Като имаш годеник или годеница, не се занимаваш с други, а не поставяш граници от типа само това, само онова, или само главичката.... Надявам се разбираш какво ти казвам, мога и още по-нагледно да обяснявам. И проблема изобщо не е в късата пола. Разнопосочните сигнали са точно това- показва нагледно, че го иска, но декларира друго. Това води до объркване и до подобни случки и ситуации. Като не искаш да се стига до там, просто не играеш игрички.

Сега говоря само за отношенията между авторката и колегата й. Не намесвай годеника с цел да манипулираш.Хората са различни и имат различна представа за това до каква степен е позволено да се задяват с противоположния пол , без това да обиди партньора им.
Факт е, че е поставила граници, с които ответната страна не се е съобразила и това е насилие.
Съвсем друг е въпросът дали ти би бил сгоден за такава жена.Но това не е темата.
Изместваш фокуса в страни и се опитваш да вменяваш вина там където няма!

Кой ли го бръсне рогатия....
Какво се опитваш да докажеш? Тя най-невинно си му прави мили очи и си флиртува с него 8 месеца, пъшка му по телефона, ама изведнъж най-ненадейно мръсника я натиска в горичката, където тя съвсем доброволно отново тръгва с него (поне първоначално)...

# 564
  • Пловдив
Селски варварин77
Мъжки, ти какъв се явяваш, рефер ли? Не се бутай насред женски бой, да не го отнесеш. Всеки тук си пише каквото има да каже.

# 565
  • София

А каква в случая е нейната отговорност?
Това, че някой й е симпатичен, че се закача с него и прави телефонен секс, НО ясно му е казала, че е сгодена и повече от това не може да има между тях?
Това за мен са коректни отношения между двама възрастни с поставени граници.Няма дребен шрифт и скрити клаузи.
Когато границите почват да пречат на единия, или се опитва да ги пречупи СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ДРУГИЯ, или бие отбой и не се занимава с отношения, които вече не го устройват.
При всички положения решението не е, в едва ли не в отвличането й в някаква горичка и последвалите събития.
"Разнопосочните сигнали" в случая са оправдание за гузната съвест на насилника.
И не, не искам да искарам момичето жертва, но е хубаво нещата да се наричат с истинските им имена, защото само така тя може да се освободи от вината , която изпитва в момента и да даде отпор в бъдеще.Тръгне ли се по плоскостта "ти си виновна, защото си с къса пола" нещата наистина отиват в батака.
И  да, всеки трябва да се опита да прецени човека срещу себе си и до каква степен е безопасно да се сближава с него,но това в никакъв случай не оправдава насилието на отсрещния!

Ами, нека ти кажа- много хора са ми симпатични и се закачам с тях, ама не правя телефонен секс и не ми прехвърчат искри.
Ако работиш на еротичен телефон и задачата ти е да отпускаш жилите на непознати мъже, е разбираемо защо го смяташ само за проява на приятелство.
Само че, ако не това ти е професията, ще си наясно, че хората не правят телефонен секс с всеки, който им е симпатичен.

Права си, че тя е поставила граници- да не спи с него.
А, дали той ги е приел? Ако да, то може да се обясни доверяването й и тръгването й с него по сокаците.
Но, ако не го е направил, дали нейното сядане в колата не е положителния отговор, който му се е искало да получи?

А, всъщност- той е спазил изискванията й, на финала- не е правила секс него, а свирката не влиза в сметката.

И не, насилието не бива да се оправдава, но и не бива да се предизвиква с необмислени действия.

# 566
Лъвица, то твойто хич не е флирт. Направо си е 1/2 е@ане. Кой флиртува така ? Ти чак кат ти бръкна между краката ли се сети, че нямаш желание, а ?  Ах, и тук дойде културни съвети да даваш как трябва да се държи една дама в обществото ?

Че къде намеси моята случка в цялата работа? Не съм я определяла като флирт, тя си има дълга предистория с човек, когото познавам добре и съм си направила сметката, както и той. Споделих я за да дам пример с история, в която хем сексуалните действия не са под натиск, хем човекът се е съобразил с желанието ми, когато съм почувствала, че не искам да продължава.
Не бе, аз исках да ти кажа, че флирт е когато покажеш на отсрещната страна, че плътска любов е възможна, но не е обещана.Твойто не е флирт. Защото вече си се съблякла, легнала, разтворила краката и мъжът ти е бръкнал в шушито. Ти пак отначало ли си искала да върнеш нещата, когато само си обмисляла възможността ? Бая си подминала момента. Или си искала да видиш докъде онзи се подлага на дресировка и докъде ти можеш да стигнеш в почтенността ?

# 567
Янтре, мъжки още не съм станала.
А ти що така ми нарушаваш правото да кажа "НЕ"?

# 568
  • София
Кой ли го бръсне рогатия....
Какво се опитваш да докажеш? Тя най-невинно си му прави мили очи и си флиртува с него 8 месеца, пъшка му по телефона, ама изведнъж най-ненадейно мръсника я натиска в горичката, където тя съвсем доброволно отново тръгва с него (поне първоначално)...

По работа... Останеш ли на сама с мъжа, вече нямаш право на претенции какво ще се случва. Трябва като в арабските държава, за всяка жена придружител, иначе  е к*рва.

# 569
По работа или не, остава насаме с човека, с който е флиртувала месеци наред. Еми.... какво да кажа, не го оправдавам както казах, ама и нейното си е чиста проба глупост.

Общи условия

Активация на акаунт